Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Inna написа: 14 Яну 2021, 23:09 Няма връзка с това да са били обърквани(е като се объркат и ревегерират пускат повече, и разбира се като цъфнат) или да цъфтят за да имат по стъблата. И от семка имат много преди да тръгват да цъфтят. Но любопитно защо? не съм търсила причината до сега.......
Браво Ина, много си близо и е много лесно.

Точно така няма връзка с объркване или ревегерират или клониране.

Това са клонинги които взех без да имат косми и се появиха при мен заради мен.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Inna написа: 14 Яну 2021, 22:25 Сетих се, излизат, за да ми покажат пола си, разбира се😊Нали ще споделиш отговора на загатката? 😃
Точно така показват си пола без да са влезли във фаза цъфтеж (12/12) все пак съм го написал в описанието :) -
Въпросът беше "защо си показват пола без да са във фаза цъфтеж" - защото са принудени.

Когато има повишени количества фосфор и калии започват да показват бели косми (цветове), без значение дали се отглеждат Органично или Минерално.

При мен се показват защото използвам една основа за Veg and Bloom и има по-високи нива и на двете спрямо само Veg.

При мен в момента няма реално приложение, но ако някой иска да го използва работи много добре за намиране на мъжки растения преди да се смени 12/12. Помнете че не всички мъже ще се покажят, но пак спестява време и място.
#БГКоноп
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

Sofia Cannabis написа: 15 Яну 2021, 00:07
Inna написа: 14 Яну 2021, 23:09 Няма връзка с това да са били обърквани(е като се объркат и ревегерират пускат повече, и разбира се като цъфнат) или да цъфтят за да имат по стъблата. И от семка имат много преди да тръгват да цъфтят. Но любопитно защо? не съм търсила причината до сега.......

Браво на кака Ина тя е най близо и тя печели :) все пак за нея е по лесно като има голям опит човек..гледа мисли 5-10 секунди и хваща правата посока а ние по зелените градинари гледаме по 1 минута и си мислим някви други неща :mrgreen:
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

В последните дни една от най-обсъжданите теми е връщането на казармата – онази черна прокоба, която дебне зад ъгъла горките, крехки мъже и заплашва тяхната физическа, психическа и емоционална цялост.
Не бих желала да ви скандализирам, но от тази трибуна тук искам да се обявя за моментално и пълно връщане на казармата. Колкото по-бързо я върнем, толкова по-доволна ще съм.
Но, разбира се, при едно условие. Тя да е достъпна само за многодетни майки. Или за майки на особено буйни деца.
Нямам търпение да върнат казармата, да получа призовката, да нарамя пушка и да се обърна към мъжа си с думите „Отивам в казармата, съжалявам, но ще трябва да се оправяш сам“ и после внимателно и тихо да затворя вратата зад гърба си, за да не събудя децата.
Колко да е страшно в тази казарма?
Щяло да има много готвене, чистене и стоене прав в казармата. Господи, смея се през сълзи.
Колко чистене, готвене и стоене прав да има?
Откога мечтая да ми дадат един казан, да нахвърлям безразборно 40 пакета боб, 35 чушки, едно кило олио, едно кило пипер и да кажа „Яжте“ без заплахата всички да започнат да се кривят в погнуса, да имитират повръщане и да започнат да крещят „Не го искааам тоя гадеен боооб“.
Наместо това – дълги маси и десетки многодетни майки, облечени в зелените си дрехи, ядат боб разсеяно и от време на време някоя се провиква „Страшен боб, благодаря ти, че сготви вместо мен. Здраве желаем“.
Мечтая да ми връчат една четка за зъби, една кофа и да търкам фугите на коридора, докато не стана едно цяло с голямото вселенско съзнание. Да не се тревожа, че старшината не си е написал домашното, че другият старшина се е наакал в гащите, че свинското загаря, че проектът ми е две седмици назад, че трябва да се обадя на лекаря на третия старшина, за да го питам кога му е ваксината. Само аз, четката за зъби и фугата. Една майка – Буда в казармата, която чисти в пълна концентрация.
Щели сме да имаме униформи.
Чудесно. Няма да има 5 вида различни перални – една за бяло, една за цветно, една за червено, една за вълна и прочие. Край с гардеробите, край с милионите чорапи в различни размери. Два чифта униформи, три чифта чорапи и блаженството на простия живот.
Искам да давам наряд. Да стоя права цяла нощ в тишина, да наблюдавам звездите и да си мисля колко е спокойно и тихо около мен. Никой не реве. На никого не никне зъб, никой няма шарка, разтройство, кашлица, заекване. Въшките не са проблем, защото в казармата не е като в детската градина. В казармата не връщат никого за въшки, докато ти плачеш истерично в банята и се чудиш как ще ходиш на работа и ще си гледаш детето. В казармата въшките и военното дело вървят ръка за ръка.
Искам да марширувам. Нарамила огромна раница, пълна с неща, равностойни на онези, които всеки ден мъкна – две кила патладжани, кило домати, 9 пилешки бутчета, две кила картофи, лаптоп, документи, резервни обувки за децата, кърпи, памперси, зарядно за телефона, бисквити, био сок… извинете, отнесох се. Както и да е, имах предвид нещо тежко, с което да обикалям с часове и най-сетне да отслабна. Да си обърна внимание, защото извън казармата това просто нямам никакво време. Но в казармата ще имаме тичане, маршируване, клекове, лицеви опори. Всекидневен, безплатен фитнес. След 6 месеца ще съм с онези мечтани плочки на корема, които се стремя да направя от 1987 година.
Искам да си лягам рано. В девет ако може, благодаря. Вечер, щом изгасят лампите, с другите майки ще си шушукаме колко е тихо в казармата, какъв чудесен ред има, как всички си подреждат дрехите и обувките и никой не си разпилява пъзела по пода. После доволно ще се смеем преди да потънем в дълбок сън чак до 6 часа, когато всички ще ставаме заедно, а не майките да стават в 6 и половина, а мъжете да спят до осем, до девет и други блажени часове, защото „трябва да се наспят, че после са на работа“.
Искам някой друг да крещи вместо мен. След всичките години крещене „Колко пъти съм казала, че…“, „Как е възможно да …“, „Вие в гората ли сте отраснали?“ и прочие, бих искала Българската армия да ме замести в тази ми функция. Нека някой друг крещи, аз ще кимам в знак на съгласие, защото, в края на краищата, убедила съм се от опит – който крещи, е един нещастен, изморен човек, докаран до крайност, който е прав, но никой не му обръща внимание. И не само ще кимам в съгласие, а от време на време ще се провиквам „Точно така, благодаря ви, лейтенант Иванова. Благодаря ви, че си правите труда да крещите и изразходвате малкото ви останали нерви и сили, за да ни научите нас на нещо. Искате ли чаша вино и кекс? Здраве желаем!“
Искам да слушам военни маршове. Искам да отворя тази уста и от нея да не излиза за разнообразие „Олд макдоналд хед а фарм“ или „На дивана, под юргана“ а мощно да запея „Шуми Марица окървавена!!“ без някой да шътка и да ми шепне “Престани да крещиш, ще разстроиш децата!!!”
Искам и да стрелям. Да застана на онази проклета мишена, да се замисля за размера на социалните надбавки, състоянието на тротоарите в София, фактът, че не съм била на фризьор от 4 години и да започна да стрелям, да стрелям, докато всичко се оправи, не се успокоя и усетя аромата на пролетните цветя.
И когато ми разрешат телефонно обаждане до вкъщи и мъжът ми в паника ми изкрещи в слушалката “НО ТЯ НЕ ИСКА ПИЖАМАТА НА КОНЧЕТА, ИСКА ПИЖАМАТА НА ЗЕБРИ, А АЗ НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е И ТЯ НЕ СПИРА ДА РЕВЕ!!!!”, аз ще му кажа “Но, съкровище мое, аз съм в казармата. Не мога да ти помогна. Трябва САМ да разбереш къде е пижамата на зебри. Знам, че ти е трудно, но аз все пак имам да браня територията ни от вражески сили”. И ще затворя.
И накрая, когато се върна от казарма, да говоря за това до края на живота си с мъченически израз на лицето. А след някоя и друга година да ме викнат в запас. Защото нивото на армията трябва да се поддържа.
А ако започне война и се наложи да ида на фронта, нима се съмнявате, че ще има нещо по-страшно и опасно от майка на три деца с пушка в ръка?
Извинете, прави сте. Има.
Майка на четири.
Автор: Елисавета Белобрадова (майка на 3 деца) :D

П.П. Трябва ни армия от майки на многодетни деца или на буйни деца. До избухването на война можем да ги преобразуваме във Еко фермерски войски с основно занимание еко земеделие. Да отглеждат рози, зеленчуци, плодни дръвчета и канабис. Само за 1 година от ЕКО фермерски войски от мами от отглеждане на натурални рози (розово масло) и зеленчуци, българската армия ще е с препечелен приход по-голям от общият бюджет на армията ни за последните 10 години. Да вземе тая армия да произвежда нещо :D Част от продукцията хранта и от средствата могат да се пренасочи към домове за деца лишени от родителски грижи, доме за стари хора, болници, училища и градини.
За 1 година отглеждане на Канабис от мамите от фермерски войски ще се изкара приход по-голям от бюджета на армията ни за последните 30 години. :D
И многодетните майки ще са доволни, и народа ще е доволен... само бащите няма да са доволни хаха, че ще трябва да се справят с "женската работа". Дами и господа не трябва да обезличаваме жените си, като искаме от тях да ни бъдат равни и да вършат неща които ние мъжете правим. Жените са сътворени за това, което не е по силите на мъжете ;)
Ще има голям наплив към фермерските войски и от майки, и от бащи, и от тинейджъри и от всякакви доброволци (особено ако се отглежда и Канабис от армията ни) :D
32542355.jpg
За качественни инструменти за фермерски войски можем да почерпим идея от Pedro Reyes, който е творец от Mexico City, който претопява оръжия и ги прави на лопати и други инструменти за земеделието. Той напълно вярва, че трябва да превърнем провалите на нашата цивилизация в позитив. Рейес работи с материал, който обикновено се възприема като повреден, и го преработва в нещо красиво и функционално. Разглеждайки насилието срещу оръжията в Мексико и особено в Кулиакан, където тази година се наблюдава най-висок процент на насилие в Мексико, Рейес реши, че трябва да направи нещо. Той започна, като помоли хората, които живееха в Кулиакан, да заменят оръжията си за купони, които могат да бъдат изкупени, за да получат неща, необходими за едно домакинство.
Говорейки пред списание BOMB ( БОМБА) , Рейес посочи, че нещата, които са смърдящи и гниещи или почти мъртви, могат да се използват за създаване на компост, който създава нов живот. Има много начини за решаване на тези проблеми, ако ги разгледаме от различна гледна точка. Той взе оръжие, използвано за убиване, и го превърна в инструмент, който носи живот.

И Рейес се погрижи да разбере своята точка. Когато приключи с събирането на оръжия, той ги отведе във военна база и направи публично шоу за разбиване на всички оръжия с парен валяк. Едва след това започва процесът на топенето им и превръщането им в лопати. Лопатите са получили дървени дръжки, за да бъдат лесни за използване. Сега тези оръжия могат да се използват само за засаждане на дървета и внасяне на нов живот.

Освен образователни функции, работата на Рейес с тези оръжия е известна и лопатите са изложени в художествени галерии, вариращи от художествената галерия във Ванкувър до Maison Rouge във Франция. Точно както при оръжията, лопатата има функционална употреба и престъпна употреба. Надяваме се, че вдъхновението зад проекта ще проникне в онези, които използват тези лопати и те винаги ще ги използват, за да създадат живота и да го подхранват.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Sunset
Прикачени файлове
PXL_20210115_004757855.jpg
PXL_20210115_004604176.jpg
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

ganjalove написа: 15 Яну 2021, 01:27
Sofia Cannabis написа: 15 Яну 2021, 00:07

Браво на кака Ина тя е най близо и тя печели :) все пак за нея е по лесно като има голям опит човек..гледа мисли 5-10 секунди и хваща правата посока а ние по зелените градинари гледаме по 1 минута и си мислим някви други неща :mrgreen:
Ганджалориан, аз събирам добри идеи от всеки, който видя че го бива и че разсъждава, без оглед откога е започнал да гледа😁👍👌
Та значи това точно не ми беше ясно. Може да опитам, дори малко да покажат по раничко пак би било от полза. Тоест София канабис ти си нарязал без да знаеш пола? И след това като храниш клонингчетата по описания от теб начин с по цъфтежни и тогава разбра и излязоха бързо мустаците? Защото мен ми се налага понякога преди да ги разпозная режа от всяко, пък после като разбера махам ако има мъжки. Защото ако ги чакам майките ехеее, а не обичам да ги пускам 12/12 и не ми се струва да се разбира по-бързо така. А от семка пак ли така? По бързо ще покаже?
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Sofia Cannabis написа: 15 Яну 2021, 06:51Sunset
Хаха,да си сменим местата? 😁
(това не е мястото, където живея, просто 16 етажен блок някъде си у Сф хаха)
Прикачени файлове
20201224_143149.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3744 times

По темата за цъфтежа, аз съм на по различно мнение. Не може да се каже твърдо, цъфтежа започва от 1-вия ден 12/12, 10-ти или 2 седмици. За мен всичко си е строго индивидуално от самото растение. Ако гледаме различни сортове почти никога няма да тръгнат да цъфтят заедно. На мен ми е направило впечатление, че по сативестите сортове при смяната на режима реагират по бавно, от индиката. Ако имате по дълга вегетация, тогава навлизат в цъфтеж доста по бързо. Лично аз започвам да броя, когато започнат да формират цветовете и броя от тогава. Ето снимка, за мен това растение е най- много 1-2 ден цъфтеж или в самото начало. В този случай е на 11 дни от смяната на режима.

Strawberry Banana Grape
Strawberry Banana Grape2.jpg

В същото време Lemonchelo Haze, което излезе доста сативест хибрид, изобщо нямаше и наченки на цъфтеж, така че всичко си е строго индивидуално.

Lemonchelo Haze
Lemonchello Haze.jpg
Следователно няма как и двете растения да са в цъфтеж.
Снимките са ми стари, от предишен Indoor, не са от текущия.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Да кажем стартираме цъфтежа, инициираме го от пускането, пък кога ще направи четките..... Е да, много фактори има и аз особено държа този така наречен предцъфтеж (хаха мен си ми харесва името, точно е) да бъде отбелязан, защото продължителността му варира и от там всичко варира, освен това тогава само расте ускорено без да цъфва, а през останалите фази цъфти наистина. Но все пак ако не ги пуснем12/12 и той не започва, значи това го стартира т. е фаза от цъфтежа е в крайна сметка или поне аз вече се спрях на това становище.......?!!?! ☺️
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Хубаво е че всички си има различни мнения но реалността е че цъфтеж е фаза на развитие която е генетично заложена. Ако се отглежда indoor след като се смени режима 12/12 отнема няколко дни растението да разпознае че трябва да цъфти и промените стават постоянни.
- след като се смени 12/12 седмица по-късно може да няма никакви косми или визуални промени, но растението е в цъфтеж. Това може да се провери като се опитате да го върнете в растеж и ще видите че дори само седмица 12/12 след като се върне 18/6 или 24/0 няма да продължи да стой в буен растеж а ще започене да ревегва
#БГКоноп
Публикувай отговор