Мен идеята ми е да го ползвам и за листно торене, ако набухам много меласа, не мисля, че ще е много подходящо.Crazy Train написа: ↑21 Ное 2020, 23:49 Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Приготвяне на Домашни Торове (DIY)
-
FikiStoraro
- Градинар

- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 971 times
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързоJosep92 написа: ↑22 Ное 2020, 10:51Мен идеята ми е да го ползвам и за листно торене, ако набухам много меласа, не мисля, че ще е много подходящо.Crazy Train написа: ↑21 Ное 2020, 23:49 Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.
Пс. какво да сложиш още ли
-
FikiStoraro
- Градинар

Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързоJosep92 написа: ↑22 Ное 2020, 10:51Мен идеята ми е да го ползвам и за листно торене, ако набухам много меласа, не мисля, че ще е много подходящо.Crazy Train написа: ↑21 Ное 2020, 23:49 Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.можеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
Пс. какво да сложиш още ли..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
FikiStoraro
- Градинар

За бананите не ми се вярва. И така да е , аз ги мия, забелязал съм , че плодовете внос от Турция са набухани с оцветители и поради тази причина ги избягвам.Sho написа: ↑24 Ное 2020, 17:53Здравей , бих ти дал един съветJosep92 написа: ↑24 Ное 2020, 17:44Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02
Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързоможеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
Пс. какво да сложиш още ли..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
вместо бананови кори сложи самия полод от банана , понеже цитрусите обичат да ги оцветяват а и в самия плод се съдържа това което ти трябва . И е хубаво да се режат нещата на парчета даже ако имаш възможност да ги пасираш , така нещата се случват по-бързо .
Поздрави![]()
-
FikiStoraro
- Градинар

Днеска си бърках мед с джинджифил и ми останаха обелки, нещо става ли от тях, в смисъл да торя?
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Ок колега мирясахJosep92 написа: ↑24 Ное 2020, 17:44Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързоможеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
-
FikiStoraro
- Градинар

На телефона ми има една лампичка дето като снимам се светва.ganjalove написа: ↑06 Дек 2020, 12:33Ок колега мирясахJosep92 написа: ↑24 Ное 2020, 17:44Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02
Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързоможеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
да го припикаш на 2 пъти беше по скоро на майтап
идеята да сложиш няколко лъжици меласа излезе,че искам да те хвана на работа да бачкаш...чак се сърдиш...извинявай,запасах си гащите и затегнах колана и за друг път ще знам
аа да си знаеш това което наливаш в бидона не е блекстрап меласа,това твойто по скоро прилича на разтопен течен шоколад
![]()
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 305 times
Здравейте колеги!
Обмислям да използвам градински компост от дворни боклуци (всякакви био остатъци) и за целта, искам да направя обеззаразяване на компоста (яйца от насекоми, вредители и патогени). Освен, че да го пресея от едри остатъци и разстилане в тава и във фурна на 80 градуса за 20-30 мин. дали ще е ок? Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително!
Обмислям да използвам градински компост от дворни боклуци (всякакви био остатъци) и за целта, искам да направя обеззаразяване на компоста (яйца от насекоми, вредители и патогени). Освен, че да го пресея от едри остатъци и разстилане в тава и във фурна на 80 градуса за 20-30 мин. дали ще е ок? Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Ето как са морските водорасли няколко седмици по-късно. Вече смърдят подобаващо, сега няма да ги бъркам с тази лъжица(дървена, един колега - австралиец каза да не ги бъркам с метални прибори), а ще им пускам помпичката. Това е концентрат и в предишния гроу установих, че не трябва да се прекалява, след като полях с много гъст микс от тях. Смесва се в милилитри!Inna написа: ↑10 Ное 2020, 11:30 Тази тема много ме кефи, търся идеи с какво да наторя на следващо (или някое от следващите) поливане. Нямам определен план, гледам какво има останало в нас и нямам нищо специализирано. Та се спрях на червените водорасли, които съм събирала преди време от Черно море. Тук ще снимам какво ще ги направя и какво ще излезе накрая. Първо съм ги накиснала за кратко и ги разбърквам в много топла вода(на снимката) за да им падне добре солта!След като покиснат ще ги промия няколко пъти, ще ги извадя само тях от водата и ще ги накисна в престояла, хладка или леко топла, сладка вода, където ще ги бъркам всеки ден.
Хахаха и за малко да си изпусна телефона вътре докато ви ги снимах!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
.png)