Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Хладилник за първи indoor / purple punch auto 2 бр. мнени, критики и ПОМОЩ !

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 838 times

Не се полива така. Поливането е цикъл на цялостно наквасване и после има период от време да влзезе въздух в почвата( да поолекне) и се полива пак. Можеш да стигнеш до загниване на корените по тоя метод . Ако се чудиш - да изглеждат преполяти. Трябва листата да се протягат нагоре .
Избрал си аутота да гледаш - те не търпят много стрес и оформяне - бавиш ги адски много така. Ако това е на 19ти ден ауто - половината и повече от потенциала на количеството вече го няма. Те са като часовник - доде ли време да цъфтят - цъфтят. Няма значение колко са големи. Мега добрите ми резултати с аутота всичките имат едно общо - не съм ги пипнал с пръст от началото до края на гроуа. Буквално. Ама при тебе и мястото е малко та това може и да е положително. Ще избухнат на растеж в момента в който превземат саксията с корени. А те пускат корени да търсят вода. А ти не им даваш тоя шанс оти ги наливаш нон стоп.
И последно - обдухвай ги някак с вентилатор - това ще стимулира растеж на корените.
Едното е супер сбито другото леко недъгавее - но това да не те бърка.
Ето го и тука.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8079 times
Been thanked: 5475 times

Да, вярно си е, трябва ритъм, цикъл мокро/сухо.Поливаш веднъж обилно, после си следиш при теб за колко време тази саксия съхне да олекне доста. Ако трябва и 3, 4 дни, но да по изсъхне доста преди другото поливане. Те тогава избухват, докато съхне. Иначе някъде по дъното остава, а и тези саксии имат едно особено отводняване ако не се лъжа, някак си нагоре и навътре. Аз гледах 10 клонинга в една такава и се наложи да пробия отдолу и острани повече дупки за въздух и да изтича добре отдолу водата, защото това беше някво странно оттичането......
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар
Has thanked: 292 times
Been thanked: 359 times

Здравейте и благодаря за включването :passj: .
Аз точно това се притеснявах с преполиването и отначалото подходих по 100-200 мл. и доста дни пропусках поливането. Някъде по- нагоре по постовете някой каза ,че е време за по-обилно поливане и я подкарах по 500мл. през ден извесно време и ми хрумна ,че за тези саксии е недостатъчно и реших всяка вечер така и общо взето 3 денонощия всяка вечер съм поливал. Още от началото разпробих саксиите на доста места и отстрани даже с цел по добра вентилация на почвата и оттекаемост също така.Когато поливам гледам дали ще пропусне вода и никога не е потичало :shock: . Явно направих голяма грешка ,че не добавих перлит допълнително и почвата е много збита .Ако не се бъркам някъде се споменаваше ,че се полива докато непротече леко (добре ,че не направих и тази глупост при тази збита почва ). Едното си върви странно и недъгаво още от начало. Другото даже си ме кефи какво бичменце е рунтаво едно такова :D . Не бях имал досега такова на аутдора , но тук е съвсем друго де :). Данеби да изглежда преполято понеже вчера вечерта прокарах и свих горните листа през мрежата ( пак глупост от моя страна ) за да прониква уж светлина към вътрешността , а на сутринта се бяха усукали странно , като на горните ми снимки. Разбирасе спирам да поливам всяка вечер. Ще ги оставя без вода 3-4 дена за всеки случаи. Според вас 500мл. много ли е за тези саксии при положение ,че не протича вода отдоле ? Поливам много бавно със спринцовка и маркуче :D заради мрежата а пък с нея е неудобно да се повдигат и саксиите :( .
Ето го сега пооправиха му се листата след като ги върнах под мрежата :roll:
DSC_0506.jpg
DSC_0505.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Хаха, е именно, и аз нещо такова направих с нея, впрочем правя го и с нормалните саксии, винаги е добре още дупки🙂
xploder
Градинар
Градинар
Has thanked: 351 times
Been thanked: 216 times

Аз моите като имам съмнение, че съм ги преполял, бодвам с клечка за зъби през някоя дупка, като при кекса, да видя дали има влага.
Не знам колко е окей това, но съм вадил доста мокра клечката в ден в който уж искам да поливам и съм ги оставял още ден-два да си поизсъхне.
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Здравейте приятели и благодаря на всички за съветите :passj: .
Вслушвайки се в колега разпробих с винтовера много внимателно по- големи дупки на саксиите с цел по добра вентилация на почвата . Дойде ми идея как да подобря вентилацията на почвата хем за по-бързо изсъхване хем корените по-лесно да 'дишат' :roll: . Сложих два допалнителни вентилатора ,който не обдухват растенията а са насочени под ъгъл към дъното на саксиите а те са повдигнати на две релси ( нямам панички ) така ,че да минала струя въздух под тях. Тъй като пространството ме ограничава ми дойде идея да ги захвана за вратата на хладилника и да не пречат като отворя. Стана като сувалка този хладилник :lol: :passj:
DSC_0507.jpg
DSC_0509.jpg
DSC_0507-copy-0.jpg
Прикачени файлове
DSC_0508.jpg
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

renesanz написа: 21 Ное 2020, 21:18 Здравейте приятели и благодаря на всички за съветите :passj: .
Вслушвайки се в колега разпробих с винтовера много внимателно по- големи дупки на саксиите с цел по добра вентилация на почвата . Дойде ми идея как да подобря вентилацията на почвата хем за по-бързо изсъхване хем корените по-лесно да 'дишат' :roll: . Сложих два допалнителни вентилатора ,който не обдухват растенията а са насочени под ъгъл към дъното на саксиите а те са повдигнати на две релси ( нямам панички ) така ,че да минала струя въздух под тях. Тъй като пространството ме ограничава ми дойде идея да ги захвана за вратата на хладилника и да не пречат като отворя. Стана като сувалка този хладилник :lol: :passj:
DSC_0507.jpg
DSC_0509.jpg
DSC_0507-copy-0.jpg
Не спираш да го ъпгрейтваш хладилника а аз си мислех,че по хубав не може да стане :) ..ако искаш почни голямото да го огъваш лека по лека и да пълзи по мрежата,че на тези лампи стават с дебели и здрави стебла доста бързо :)
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Още не са пораснали достатачно междувъзлията за да ги подпъхвам под мрежата. Ако може малко да ги разтеглим и да спестя от към височина ще е екстра.
Радвам се ,че ви харесва .По-натам съм намислил да взимам некои висок хладилник втора ръка хахахаах ,ще се хване колко палатка ,но от към къше е идеално мисля с хладилник ако идват гости ,както при мен се получава. :)
Почвата изсъхна днес доста добре напука се даже . С една клечка за уши побих цялата и зачаках малко и може да се каже ,че си беше сухо памучето. Полях ги отново.
Вече няма да се подлъгвам така с поливането и ще чакам 3-4 дни. Добре ,че се включихте да корегирате тази грешка от моя страна иначе да съм ги удавил сигорно.
Живи и здрави и се така да си помагаме :)
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

renesanz написа: 22 Ное 2020, 16:42 Живи и здрави и се така да си помагаме :)
живи и здрави и ти да помагаш като дойде време :) защото ще натрупаш опит с този гроу :roll:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Тези вентилаторчета двете откъде, от какво са?
Уоу, чакай, сега видях горното! 🤔Какво трябва да значи това?!
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”