Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Хладилник за първи indoor / purple punch auto 2 бр. мнени, критики и ПОМОЩ !

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1521 times
Been thanked: 1272 times

Kollegah написа: 06 Ное 2020, 08:10 Мен пък родата си ме знае, че пафкам и не се срамувам от това. Даже много се радвам, че ме разбират и понякога дори пускат по някоя смешка по темата.

Според мен трябва да им обясниш, че употребяваш канабис. Най-добре им обясни повече неща за канабиса за да не си мислят, че това е някаква ш***** дрога. Успех!
Да им обясни, че отглежда марихуана в дома си?? Ти сериозно ли? :coke:
completely mad
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Нашите се страхуват от полицията и от техните репресии, не от здравословна гледна точка. И има за какво, тук нищо не мога да им кажа. Всичко, което може да се обясни за канабис аз съм обяснила, поомекнаха, но съда и делата ги плашат. С деца още по зле...........
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар
Has thanked: 292 times
Been thanked: 359 times

Kollegah написа: 06 Ное 2020, 08:10 Мен пък родата си ме знае, че пафкам и не се срамувам от това. Даже много се радвам, че ме разбират и понякога дори пускат по някоя смешка по темата.

Според мен трябва да им обясниш, че употребяваш канабис. Най-добре им обясни повече неща за канабиса за да не си мислят, че това е някаква ш***** дрога. Успех!
Твоите родители явно са по-млади и съвременни . Моите старци са на по 70 години вече и няма как да променя мисленето им. Едно си баба знае едно си бае. За тях трева хероин няма разлика. Просто са израснали в онова време ,където всеки другар и другарка са непоклатими по темата. И аз си мислех преди време ,че като стана самостоятелен направо да ги изненадам с една палатка два на два и да почна да им обяснявам ,че вече съм голям и няма страшно и т.н. пък ако ще да се сърдат -няма да ме набият ЯЯЯ хахаха ,но вече те са си на години и неискам да ги притеснявам и да немогат да заспът вечер вдигайки кръвното с мисълта ,че ще умра от свръх доза хаахах. А вече има ли и деца ,както каза Ина нещата стават още по-зле -дъртите направо ще ги тресне нещо я инсулт я инфаркт :D :? Иначе с годините са ме хващали и не беше добре :lol: :shock:
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

renesanz написа: 06 Ное 2020, 15:46

Твоите родители явно са по-млади и съвременни . Моите старци са на по 70 години вече и няма как да променя мисленето им. Едно си баба знае едно си бае. За тях трева хероин няма разлика. Просто са израснали в онова време ,където всеки другар и другарка са непоклатими по темата. И аз си мислех преди време ,че като стана самостоятелен направо да ги изненадам с една палатка два на два и да почна да им обяснявам ,че вече съм голям и няма страшно и т.н. пък ако ще да се сърдат -няма да ме набият ЯЯЯ хахаха ,но вече те са си на години и неискам да ги притеснявам и да немогат да заспът вечер вдигайки кръвното с мисълта ,че ще умра от свръх доза хаахах. А вече има ли и деца ,както каза Ина нещата стават още по-зле -дъртите направо ще ги тресне нещо я инсулт я инфаркт :D :? Иначе с годините са ме хващали и не беше добре :lol: :shock:
Трудна работа найстина,някой хора не могат да се променят.Знаят си тяхното че това е много лоша дрога и въобще неискат да слушат за лечебните деиствия на канабиса хах..
Майтапа настрана но как мислиш да се справиш с миризмата като почне да се усилва?измислил ли си го вече?
ПС. гледах лампата по сайтове и я пишът с реална консумация различно,но варира между 100-130вата което си е супер за хладилника,нито ще влизаш в големи разходи,нито ще ги услепиш бързо,нацелил си нещата:)
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

ganjalove написа: 06 Ное 2020, 16:14

Трудна работа найстина,някой хора не могат да се променят.Знаят си тяхното че това е много лоша дрога и въобще неискат да слушат за лечебните деиствия на канабиса хах..
Майтапа настрана но как мислиш да се справиш с миризмата като почне да се усилва?измислил ли си го вече?
ПС. гледах лампата по сайтове и я пишът с реална консумация различно,но варира между 100-130вата което си е супер за хладилника,нито ще влизаш в големи разходи,нито ще ги услепиш бързо,нацелил си нещата:)
Вчера ми пристигна вентилацята с филтър 10-ка ,но за жалост няма да стане да се събере всияко вътре , както го мислех.Ще трябва филтъра да е извън хладилника а вентилатора вътре. Така даже ще е по-добре ,защото ще е и по-безшумно според мен.Вместо вентилатора да смуче вуздух през филтъра той ще нагнетява въздуха към филтъра. Става така нали ????
DSC_0510.JPG
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

renesanz написа: 07 Ное 2020, 10:21
ganjalove написа: 06 Ное 2020, 16:14

Вчера ми пристигна вентилацята с филтър 10-ка ,но за жалост няма да стане да се събере всияко вътре , както го мислех.Ще трябва филтъра да е извън хладилника а вентилатора вътре. Така даже ще е по-добре ,защото ще е и по-безшумно според мен.Вместо вентилатора да смуче вуздух през филтъра той ще нагнетява въздуха към филтъра. Става така нали ????
DSC_0510.JPG
renesanz добре дошъл и много радост да ви носи новият член на вашето семейство, да е здрав и да обича растенията и животните :)

Колегите са да ти дали добри съвети.

Полезно би ти било димер (реле) за лампата за да контролираш силата на светлината не само на 2-та режима (вегетация и цъфтеж), а и да можеш да намаляваш и увеличаваш повече. С леда ще ти е по-специфично и трудно за растоянието спрямо HPS. Индор отглеждането ще ти хареса, защото ще можеш да си ги наблюдяваш и да им се радваш по-редовно и спокойно. Няма го тоя стерес по криене в шубраците.

Ако можеш изкарай филтъра и вентилатора извън бокса, за да имаш пространство в бокса където да вдигаш лампата. Ако не може и двете да се извън бокса поне само филтъра да е вътре. Вентилатора го сложи на изкарваща функция горе с дупка, а долу в ниското отзад някъде направи отвор за вкарващ въздух, долу дупката е просто да е отвор. На дупката долу можеш да сложиш мрежичка или филтърн за ширмове за да не влизат боклуци и вредители. Вентилатора и филтъра можеш да ги скриеш във 2-ра кутия, която да стой над хладилника. Можеш на хладилника да сложиш колеца и това ще ти позволи лесното местене в стаите. (на 2 от колетата по диагонал можеш да сложиш колела със спирачка).

Според мен лампата ти им идва силна на китките, дори въпреки, че си я вдигнал максимално горе. Със светлината ще имаш много голяма играчка.

LST ще ти е много необходима техника.

Заради лед осветлението след време може да ти трябва допълнително Cal, Mag и Fe. По-добре се подготви още от сега.
С какво мислиш да ги ториш през цъфтежа?

Ще следя проекта ти с голям интерес. Много се радвам, че си сред нас.
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Здравей firstcitizen :). И аз се радвам ,че ще може да си правим моабетчета тука със всички и благодаря за пожеланията.И аз се притеснявах за лампата ,но колегите тук ме успокоиха малко ,че като за първи път става. По-натам съм се насочил към mars hydro TS 600 , където ще мога да регулирам работите който имаш предвид .
Отворите за вентилация сам ги направил фи-100 , като долният е с акустична вата.
Като храна разполагам с bio-grow , bio-bloom и top-max. Почвата ми е по-силна и смятам към 20-ти ден според зависи да почна с био грол.Какво друго ще е добре да взема според вас ????
А е сега ставам и почвам да права вентилацията :)
Поздрави :)
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

renesanz написа: 07 Ное 2020, 18:10 Какво друго ще е добре да взема според вас ????

Cal-Mag защото го няма в основните на BioBizz, ще ти трябва допълнително в началото на цъфтежа, а и ЛЕД-а го изисква в по-големи количества.
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Здравейте.
Отказах се от външното монтиране на тези кюмбета- много ще бие на очи.Всъщност вътрешно разположени си паснаха много добре :) , само трябва да измисля как да направя окачването им ,че да стане като на снимката.
DSC_0512.JPG
А ето и дамите на 8-ми ден.
DSC_0514.JPG
Смятам ,че се развиват нормално за сега. Все още са без вентилация и обдухващ ,но перките на лампата циркулират до някаква степен. Вратата на хладилника е леко открехната , защото влажността отива към 65% иначе.
Да попитам фатално ли е ако режима не е много стриктен ??? Някога им давам 20 ч. светло друк път 16 , 18 и т.н ,но никога по-малко от 16 ч. ????
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

renesanz написа: 08 Ное 2020, 14:27 Здравейте.
Отказах се от външното монтиране на тези кюмбета- много ще бие на очи.Всъщност вътрешно разположени си паснаха много добре :) , само трябва да измисля как да направя окачването им ,че да стане като на снимката.

DSC_0512.JPG

А ето и дамите на 8-ми ден.
DSC_0514.JPG

Смятам ,че се развиват нормално за сега. Все още са без вентилация и обдухващ ,но перките на лампата циркулират до някаква степен. Вратата на хладилника е леко открехната , защото влажността отива към 65% иначе.
Да попитам фатално ли е ако режима не е много стриктен ??? Някога им давам 20 ч. светло друк път 16 , 18 и т.н ,но никога по-малко от 16 ч. ????
Много красиво се е получило. Супер е, че си успял да ги прибереш вътре, а и по-стелт.
Трябва си таймер. Без таймер трябва да си стриктено педантичен за да се получат нещата, както трябва, но таймера е едно от най-нужните неща в индоор отглеждането. Един таймер ще ти спести всеки ден робуване, притеснение и проблеми по растенията.
Ако имаш възможност си вземи по-качествен дигитален таймер, защото таймера ще ти е нещото което няма да спира да работи с години наред ще ти вярна и необходима част от оборудването за вътрешно отглеждане на Каннабис. (бих казал, че таймерите са удобни дори за ползване на нощна тарифа за загряване на бойлера и куп други приложения) Това, че са автоматици е плюс за те в положение без таймер. Ти пак можеш да си ги наблюдаваш постоянно растенията, но е друго, като им щракне таймера. И без таймер се получава, но нередовното цъкване на лампата навреме ги бави и тормози.
Също така автоматиците можеш да ги гледаш на 18/6 през целият период или друг режим, какъвто решиш ти.
Хубаво е поне вътре един вентилатор да циркулира за да ги обдухва и да движи въздуха. Защото без нкаква лесно тръгват гъбни заболявания. Мислил ли си да ползваш CO2?

Само напомням за триенето на метаданните от снимките. Това е удобен сайт за триене на метаданните ( EXIF ) от снимките.
compressjpeg.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”