Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Golden Teachers/Златни Учители
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Аз нямам много голям опит с гъбите и мисля че има по-компетенти хора тук. Все пак ще се опитам да ти дам някакво пояснение.
Първо искам да кажя че не знам какво точно си правил и как изглеждат съдовете в които се опитваш да отглеждаш.
Ето няколко причини от които може да не се развиват.
- може да няма обмен на газове.
- не се е стерилизирала средата
- спортите не са се активирали (много суха или мокра среда)
- може да си замърсил с нещо като си инжектирал спорите (мухъл)
- прекалено студено или топло в помещението в което се намират бурканите.
Все пак аз бих им дал минимум седмица преди да ги започна наново. Аз имах няколко буркана които на 6 ден едвам започваха да се развиват и до 14 ден вече бяха настигнали другите.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
Браво страхотно ти се получава само бих искал да разбера след като вземеш споровия отпечатък как събираш спорите и как може да се съхраняват за заразяването
Браво страхотно ти се получава само бих искал да разбера след като вземеш споровия отпечатък как събираш спорите и как може да се съхраняват за заразяването
- Sofia Cannabis
- Градинар

Съжалявам, но нямам видео как го правих аз но тук ще прикача видео на което се вижда.
Важното е да използваш стерилна вода, може да си купиш от аптеката.
Отностно съхранението след като вземеш принтове, ги затваряш с фолио и може да ги държиш в хладилника.
https://www.youtube.com/watch?v=gpHiQ0RX1Ew
#БГКоноп
#БГКоноп
- psihonavt
- Нов Градинар

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Здравей! Първо благодарим за хубавата тема. Аз имам едно въпросче. След малко ще подготвям и моите монотъбове, но не разбрах капака трябва ли да е затворен плътно докато се развие мицела (тъмния период), не се ли правят дупки или да е открехнат да има някаква циркулация на въздуха?
- Sofia Cannabis
- Градинар

Капака при мен нямаше дупки и не беше открехнат, но в същото време кутията нямаше гумено уплатнение и това позволяваше за обмен на газове. Аз лично не бих правил дупки.psihonavt написа: ↑04 Ное 2020, 12:45 Здравей! Първо благодарим за хубавата тема. Аз имам едно въпросче. След малко ще подготвям и моите монотъбове, но не разбрах капака трябва ли да е затворен плътно докато се развие мицела (тъмния период), не се ли правят дупки или да е открехнат да има някаква циркулация на въздуха?
Това което правих аз беше отваряне на капака веднъж на ден за да влиза свеж въздух.
При monotub използването на зърнена куплтура коята е заразена вече, има много по-малък проблем с мухъл.
Ако нямаш мухал в бурканите със зърнената куплтура monotub е сравнително лесно.
#БГКоноп
#БГКоноп
- psihonavt
- Нов Градинар

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
За щастие всичките ми буркани (popcorn tek) са добре. Ползвах половината за един голям моно тъб с идеята да тествам субстрата (най-вече количеството вода). Втория ще го пусна след няколко дни като направя заключение. Сложих термометър и влагомер, но ми се струва, че влажността е леко ниска (70-75%) при 22/23 градуса , а субстрата беше добре на влага. С Пулверизатор и пречистена вода от аптеката мога ли да напръскам да я вдигна малко? Реално минаха 24 часа, а по стените няма образуван конденз :/
.png)