[/quote]
Най вероятно с е объркал, той е цитирал моята техника, ще му кажа да си редактира поста, това е по скоро техническа грешка. При мен филтъра ми CAN 425 кубика с вентилатор CAN 350.
[/quote]
Може да,е човешко е случват се такива неща,но какво да предложим сега на колегата ,тепърва му предстой да ги купува тези неща.Палатката ще му е 60х60х160 или 180 височина.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Пореден новобранец се подготвя за пролетта.
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
Аз бих добавил, че за миризмата не би трябвало да се притеснява с филтъра ще е сведена до минимум да не кажа, че няма да има такава.
Другото е да се насочи към фото периодни китки, не автомати.
Палатка поне 180 висока, иначе с лампата вътре и филтъра на 140 няма да има място.
Препоръчвам Co2 система(някаква) да има..
С автоматите стават много бели, трябва да се има в предвид особенно без опит.
Успех на новия!:)
Другото е да се насочи към фото периодни китки, не автомати.
Палатка поне 180 висока, иначе с лампата вътре и филтъра на 140 няма да има място.
Препоръчвам Co2 система(някаква) да има..
С автоматите стават много бели, трябва да се има в предвид особенно без опит.
Успех на новия!:)
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Ако цитираме тези две изречения и се замислим .....АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑16 Окт 2020, 10:05 Препоръчвам Co2 система(някаква) да има..
+
С автоматите стават много бели, трябва да се има в предвид особено без опит.
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
Да, принципно имаш право. Без опит ще му е трудно да направи някакъв бегъл опит за затворена система с co2, но пък дори и непрофи направено все ще има плюс от него.WDScorpio написа: ↑16 Окт 2020, 10:15Ако цитираме тези две изречения и се замислим .....АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑16 Окт 2020, 10:05 Препоръчвам Co2 система(някаква) да има..
+
С автоматите стават много бели, трябва да се има в предвид особено без опит.
Мое мнение, изказвам го. Не задължавам никой по никакъв начин с него:)
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
-
Liubcho_Vse_Pak
- Нов Градинар

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Благодаря на всички за дискусията, лампата и палатката вече са избрани:
Mars Hydro TS1000
и Mars Hydro 70x70x160 (нямам много площ, 70 на 70 е макса с който разполагам, ще се огледам обаче за малко по-висока палатка, макар че от всичко което изчетох и разгледах изглежда, че тази на марс хидро е перфектната като съотношение цена качество).
Като филтър вероятно ще избера CAN 425, а вентилаторът CAN 350 (надявам се за първи грол в къщи тази комбинация да ме опази, нямам свръх дебнещи съседи и като цяло имам добър имидж в блока)
От ауто-то ме отказахте окончателно като за първи грол, ще избера просто нещо феминизирано, което са отбелязали като "good for begginers" в Seedsman (не знам доколко тоя етикет има някакво значение изобщо).
Сега се образовам по отношение на торовете, със сигурност ще е нещо органично, все още не съм много наясно един "комплект" торове и добавки за колко време ще ми стигне, ще покрие ли времето на целия първи грол и т.н. (предполагам че това зависи от страшно много фактори, най-малкото от това колко растения ще набутам в бокса, вероятно ще са 3, с надеждата да имам какво да пуша, ако нещо се обърка някъде). Още веднъж благодаря на всички отзовали се с по някой съвет!
Mars Hydro TS1000
и Mars Hydro 70x70x160 (нямам много площ, 70 на 70 е макса с който разполагам, ще се огледам обаче за малко по-висока палатка, макар че от всичко което изчетох и разгледах изглежда, че тази на марс хидро е перфектната като съотношение цена качество).
Като филтър вероятно ще избера CAN 425, а вентилаторът CAN 350 (надявам се за първи грол в къщи тази комбинация да ме опази, нямам свръх дебнещи съседи и като цяло имам добър имидж в блока)
От ауто-то ме отказахте окончателно като за първи грол, ще избера просто нещо феминизирано, което са отбелязали като "good for begginers" в Seedsman (не знам доколко тоя етикет има някакво значение изобщо).
Сега се образовам по отношение на торовете, със сигурност ще е нещо органично, все още не съм много наясно един "комплект" торове и добавки за колко време ще ми стигне, ще покрие ли времето на целия първи грол и т.н. (предполагам че това зависи от страшно много фактори, най-малкото от това колко растения ще набутам в бокса, вероятно ще са 3, с надеждата да имам какво да пуша, ако нещо се обърка някъде). Още веднъж благодаря на всички отзовали се с по някой съвет!
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2123 times
- Been thanked: 3743 times
Филтъра и вентилатора са за по голяма палатка и HPS, не е лошо да си вземеш и димер за вентилатора, за да му намаляваш оборотите. При мен са такива, но на палатка 100х100х200см, и са за MH/HPS, LED, панела му трябва по - малко вентилация. Обаче ако смяташ, по натам, да взимаш по голяма палатка, това е по добрия избор. Имай предвид, че е хубаво да си вземеш и шумоизолирани въздуховоди, има доста голям шум, ако се използват тези разтегателните от алуминий.Liubcho_Vse_Pak написа: ↑16 Окт 2020, 14:22 Благодаря на всички за дискусията, лампата и палатката вече са избрани:
Mars Hydro TS1000
Не ти трябва по висока палатка за лед панела, при него е по добре да ги държиш, по ниски защото няма тази пробивна сила, като при HPS, а TS 1000 си е слабичък, но за тази палатка е точно.
-
Liubcho_Vse_Pak
- Нов Градинар

Аз за вентилация на растенията и за горещия въздух знам, че тези вентилатор и филтър са ми пре-пре-предостатъчни и отгоре, но исках да се презастраховам за миризмата.. Но вече малко се поуспокоих че може и да не стане супер грозно с подходящ филтър и вентилация, особено в моя мащаб на работа. За въздуховодите, вероятно ще взема шумоизолирани, защото прекарвам доста време в помещенито където съм планирал да е палатката и може би постоянното бучене ще е кофти наистина.. Знам че ТS1000 е сравнително слабичка лампа, но с тая примамлива консумация на ток, а също и цената на панела, и като за един не яростен пушач и бъдещ градинар, мисля че ще се спогодиме прекрасно. Относно държането растения ниски, в най-общи линии това означава примерно да топирам от рано, кратка вегетация и бързичко на 12/12 нали така?
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Като за начало тази палатка и лампа е супер
таман да натрупаш малко опит и да усетиш нещата как вървят.Поръчаи си семките от сега още ,че минават 2-3 седмици докато ги пилучиш.направи нещата така да си вземеш лампата и палатката и семената да ги пилучиш кажи речи по едно време а не като ти доййде палатката с лампата тогава да поръчваш семената,че няма да издържиш да ги чакаш 20 дена като имаш другите неща всичко останало
Направи си тема в форума и всеки ще помага и аз ще ти помагам с каквото мога нали сме горе долу с еднакви габарити а и името ти ме кефи,и двамата сме любчовци на това красиво цвете
първия месец от развитието на цветята може изобщо да не трябва филтър то зависи колко миризливи сортове си избрал хаха айде успех братле
Направи си тема в форума и всеки ще помага и аз ще ти помагам с каквото мога нали сме горе долу с еднакви габарити а и името ти ме кефи,и двамата сме любчовци на това красиво цвете
-
Liubcho_Vse_Pak
- Нов Градинар

Аз сега се зачудих лампата и палатката от хидро марс колко време ще им отнеме да пристигнат, но май в подкаста на софия канабис чух че са доста бързи. Иначе за семките ще имам предвид че се бавят! Благодаря! Сега организирам нещата и като съм готов със всичко ще отворя дневник със сигурност!
.png)