Spiral написа: ↑03 Апр 2019, 23:46
firstcitizen написа: ↑03 Апр 2019, 19:43
Spiral написа: ↑03 Апр 2019, 18:02
Този гроу ми е последния за известно време, растенията са 8 на брой и се надявам да изкарам достатъчно за година напред.Това ми е първия гроу изцяло на органика,досега не съм гледал така,интересно ми е да видя дали ще има разлика във вкуса и мириса и най-вече теглото.
Първоначално исках само Holy grail-a обаче от роял куина ми предложиха семки и нямаше как да откажа.Избрах Sweet Zkittlez от новата им серия.Дават я 7-8 седмици, но съветват да се остави 9 за макс вкус и мирис,така че нещата пасват идеално с Холито,която е също 9 седмици цъфтеж.
Оборудването ми е същото както винаги.Тук са на 6 дена,за първата седмица слагам само Bio root и mineral magic.Семките на холито бяха доста ръбати и странни на форма, но, всички си покълнаха с техниката от чаша вода>директно засаждане.Едното излезе странно без едно листо ама при мен си класика да има един изрод.
20190314_230550-min.jpg
Ще следя темата с голям интерес. Нали сменяш лампите?
Успех с проекта.
Благодаря,ами това им е третия гроу взех ги за Спешъл куина миналата година.По-принцип след 3-4 гледания ги сменям,тези са на сънмастър и ми харесаха доста,иначе за в бъдеще мисля да си сменя палатката с по-добра,както и по-добър рефлектор,защото вмомента съм с базов,дето е и леко огънат и 100% нагрява в конкретни точки.Така че за бъдещият гроу догодина,ще ъпгрейдна нещата малко.
Ако имаш възможност смени лампите с нови. На тези ще можеш да си отгледаш растенията на тях, но лампите с всеки час светят по-слабо и по-слабо. Харчат същият ток, но интензитета на светлината е различен. Все пак "горят" метал за да светят. Просто главите стават по-рехави и слаби. Ако смениш лампите това ще ти се отблагодари, буквално ще ти го възвърне в добив, а с първите няколко грама които изкараш и ще изпушиш си възстановяваш вложените средства в за нови лампи. Заслужава си! Аз също съм ползвал Сънмастер, но да знаеш, че има по-висок клас лампи, които за 10 лева отгоре на лампа вадят много повече лумени. Реално консумацията е същата, но светлината е различна, а растенията не ги интересуват ватовете, а лумените.
Просто си помисли по въпроса за смяна на лампите. Ако нямаш средства да смениш лампите или нямаш желание, ще те разбера и уважавам решението ти все пак растенията са си твой. Но това, което ти споделям не ти го казвам за лошо, а го споделям от моят опит и наблюдения.
Подобреняването на техниката става лека полека. Пожелавам ти каквото си наумил да се сбъдне.
Много се радвам, че си се решил да пробваш органика. Да знаеш приятелче, че това е голяма крачка!
Успех с проекта.