Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

MARS VS SPIDERFARMER VS MEIJU *Осветление* Indoor Tent

Семена марихуана
devo99
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Здравейте. Разглеждам осветление на 3-те марки и като цени марса и спайдъра са сходни, докато Meiju са сравнително по-бюджетни и по информация в нета от различни хора + техните данни, виждам че по нищо не отстъпват на другите 2.

Вижте кои точно сравнявам:

Meiju 1 A8 650w -> https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 07490.html

Meiju 2 QB 480w -> https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 7a31U8Riih

Spider farmer 450w sf4000 -> https://www.spider-farmer.com/products/ ... 7081708684

Mars Hydro -> https://www.mars-hydro.com/led-grow-lig ... grow-light

Ако не може да се качват линкове(извинявам се), моля да ги махнете :)

Това са като варианти.
Какво мислите за всички, най-вече за Meiju 480w. Изплолзват samsung LM301H (най-новите, мисля че са по-нови от 301b)
Да разбирам, че ще смуче 480w ток , каква е разликата с CMH или HPS на същите ватове.
За пример тази крушка на Philips -> https://growershouse.com/philips-master ... -t12-3100k
Малко по-малко е като ватове.
Ако може да ми обясните от къде идва икономията на LED-а , защото 480w LED Meiju, не е ли равен на 480w CMH-HPS от към консумация на ток ?

Също така, да разбирам ли че първия Meiju 650w е по-голям като размери и PPFD е по-голям по ъглите(поради формата) спрямо другите spider farmer 450w и другия meiju 480w(този е по подходящ мисля за по-малък тент, има малко по-голям PPFD в центъра )

Също, ако в тента има CLOUDLINE T6, QUIET INLINE DUCT FAN , не е нужен вентилатор вътре нали ?
Предполагам повечето слагат вентилатори, защото са с HPS и нагрява много, съответно да охлажда и циркулира въздуха, а това infinity си е няколко неща в едно ?

:bong: :hookah: :passj: :passj:
devo99
Нов Градинар
Нов Градинар

крушката на philips е CMD Elite 315W CMH agro lamp t12- 3100k
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3744 times

devo99 написа: 28 Сеп 2020, 10:15 крушката на philips е CMD Elite 315W CMH agro lamp t12- 3100k
Здравей, това което си дал за пример е малко по - различна лампа, от нормалното MH. Това се води керамичен метал халид, за него трябва малко специален дросел, не се пали с обикновения за MH, Който е и по скъп около 200 лв. Този вид CMH отдава повече светлина и има по добри PAR стойности от обикновеното MH, обаче е за сметка на цената. За вегетацията определено, това е по добрия вариант, за цъфтеж под CMH, още се прaвят изследвания и не е сигурно, че се справя по - добре от HPS.
Аз гледах с Mars Hydro TSW 2000, него го дават да замести 400 вата MH/HPS, предимството на панела е, че отделя в пъти по малко топлина, не са нужни никакви допълнителни неща за охлаждане, било CoolTube или климатици. На стайна температура 22 градуса, спокойно си подържах в палатката оптималната температура 26-28 градуса. Друго, което ми направи много силно впечатление е, че LED панела не изсушава въздуха, като при другите лампи. Много лесно се контролира влажността в палатката.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Това което мога да ти кажа е следното, и трите една майка ги произвежда и после се брандират и са предназначени за различните пазари.
Използват еднакви чипове, захранвания и платки, като различното е опаковката и шината на която са наредени платките с чиповете.
Цените са сходни, като дръпнеш тотала с 20-50$ разлика и то основно разликата преди тотала идва от мито такси и доставки.
От къде идва икономията ли? Много просто - Количество използвана енергия за правилния спектър светлина
Повечето хора го смята грам на ват - смятат че с 400В ХПС изкарват 1.5г/В, а с 400В ЛЕД изкарват 2.8Г/В
400W HPS има светлинната ефективност с 40-50% по ниска от тази на 400W LED
Не искам да правим задълбочено изследване за значението на лумени при HPS и PAR при LED, защото това, което ни трябва да знаем е че хората са си направили опитите и са установили, че LED има по-високо КПД от HPS и си заслужава парите в дългосрочен план.

Вентилатор за циркулация на въздуха не е излишен независимо от ситуацията.
devo99
Нов Градинар
Нов Градинар

Благодаря за отговорите !!

Също като въпрос, според вас да речем че има вентилатор вътре за циркулация на въздуха(някой малък).
Също така голям карбонов филтър. (гледам има много марки, но да вземем пример с на ac infinity или terra-bloom примерно). За да работи този филтър, не трябва ли да има вързан от едната страна inline fan , който да вкарва и изкарва въздух и реално като го изкарва да засмуква този от палатката, да минава през филтъра и съответно да ги изкарва навън без миризма. (гледам ac infinity го описват така, че вкарва и изкарва топъл/студен въздух).
Има ли вариант да не се ползва inline fan , но как ще работи филтъра, ако е закачен вътре само и с тръби само навън от палатката ? Аз си го представям, че трябва да има нещо , което да изсмуква въздуха отвътре (този inline fan). Като цяло ако е без карбонов филтър , а само с inline fan , няма ли да излиза целия въздух и миризма яко навън (няма логика без филтър а с inline fan) , освен ако миризмата не е проблем примерно.

+Ако има този на ac infinity t6 мился ,че беше ако е така както го дават е вкарващ+изкарващ.
Трябва ли да са два на 1 Tent, един вкарващ и 1 изкарващ и филтъра да е на изкарващия по тази логика ?
Последно промяна от devo99 на 03 Окт 2020, 18:18, променено общо 1 път.
devo99
Нов Градинар
Нов Градинар

Преди бяха доста шумни тези inline fan , но сега има доста добри и тихи предложения като ac infinity или terra-bloom. Скъпички са, но за лед лампи могат ли да се избегнат и проблема с миризмата да се реши на 99% по друг начин ? Разбира се няма как да избегнем филтъра .. За него съм за :)
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Ти какво направи човече, какви са тия вентилатори по 500лв......... и двете марки не успях да ги намеря в Европа.
В България основно съм намирал CAN и други китайчета, като CAN 600 кубика (240лв) има ниво на шум 69db което е колкото включен климатик.

Трябва ти един вентилатор, който да изкарва въздуха от бокса и още един вентилатор, който да върти въздуха вътре в палатката. Втория вентилатор може да в всичко, от 120мм за компютър до тези дето шофьорите на чавдарките си слагаха на таблото да ги духа.
Преди бяха доста шумни тези inline fan , но сега има доста добри и тихи предложения като ac infinity или terra-bloom. Скъпички са, но за лед лампи могат ли да се избегнат и проблема с миризмата да се реши на 99% по друг начин ? Разбира се няма как да избегнем филтъра .. За него съм за :)
Изобщо не те разбрах какво искаш да кажеш.

ето ти проста рисунка, как трябва да изглеждат нещата, като ти препоръчвам лявата опция
4009e04d9a54d3178fd1bfc37853787d.jpg
devo99
Нов Градинар
Нов Градинар

Благодаря отново !!
Филтрите ги гледам основно из БГ сайтове на Can(+-130лв.) и Rhino. (+-180лв.) ----> Кой си ползвал и някакви мнения за двата като цяло ?
Докато за вентилаторите , за изкарващия ако речем ,че е AC Infinity CLOUDLINE T6, Quiet 6” Inline Duct Fan (макар и по-скъп) си е с доста нисък шум на средна степен,
друго освен филтър и едно малко вентилаторче да върти въздуха ще трябва ли ? (този вкарващия вентилатор, който го говорят ще трябва ли, защото ac infinity го дават сякащ че е комбиниран вкарващ + изкарващ или аз нещо не съм прочел както трябва) . До колкото разбрах, той изкарва топлия въздух отвътре навън и като е вързан за филтъра, премахва и миризмата.
По схемата има само 1 вентилатор към филтъра и да речем другия, който е по желание за циркулация. Вкарващ йок ?
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”