Здравейте, добри хора!
От известно време насам гъбите привлякоха вниманието ми. Дали защото ми е ново, дали защото изпитвам нужда да отглеждам нещо, не мога да отговоря. Оставам с впечатление, че човек в живота си трябва да отгледа, поне едни Златни учители. Или просто са предпочитан щам от новобранците, а аз се възползвам от това и се опитвам да украся и моето начинание.
NB: Отглеждам за първи път, не знам какво правя и основната ми цел е да експириментирам. Да се науча как се гледа, да усетя материала един вид.
Ще използвам тези буркани от Практикер. Планът ми е да започна с monotub, като не след дълго ще добавя и няколко pf tek-a.
Реших да експериментирам с капачките на бурканите, като за момента се родиха два основни типа. Ще видим кой от тях е по-удобен и дали изобщо ще вършат работа. И двата са доволно грозни и има какво да се разкраси и подобри, но за прототип - толкова.
Вариант 1
Вариант 2
Ден 1
Напълних ги с царевица за пуканки(варена час и половина), малко кафе и малко захар.
И ги изпратих да се стерилизират
пс:
Истината е, че преди 3 дни опитах метода с алуминиево фолио и към онзи момент чаша(понеже нямах подходящ стъклен съд без ръб(а така или иначе от тази чаша за мастика започва да ме боли глава дори само като я погледна..))
Тъъ вече се вижда начало на живот. Остава само да е желаният ((:
Поздрави,
С
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Първи срещи със Златните учители
- smoke2join7s
- Нов Градинар

- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 21 times
Тури му пепел, сипи му вода...
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Интересна идея за капачките.
От моят опит дървените неща са доста податличи към мухъл, и ако продължиш да го правиш по този начин аз бих използвал само пластмасовият вариан.
Другото което може да помислиш е че трябва да има обмен на газове, неможе да го затовриш без да има нещо което да изравнява външното с вътрешното налягане. Това което аз направих е да разхлабя капачките да не са супер стегнати за да може да става обмен на газове.
От моят опит дървените неща са доста податличи към мухъл, и ако продължиш да го правиш по този начин аз бих използвал само пластмасовият вариан.
Другото което може да помислиш е че трябва да има обмен на газове, неможе да го затовриш без да има нещо което да изравнява външното с вътрешното налягане. Това което аз направих е да разхлабя капачките да не са супер стегнати за да може да става обмен на газове.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
Това изглежда доста лесно.
Силикона който използва във видеото е rtv silicone red.
Може да потърсиш подобна алтернатива около теб.
#БГКоноп
#БГКоноп
- smoke2join7s
- Нов Градинар

Аз си мислех за най-простия вариант - да развия (част от) винтовете и да запълня дупките с памук.Sofia Cannabis написа: ↑14 Сеп 2020, 21:49 Другото което може да помислиш е че трябва да има обмен на газове, неможе да го затовриш без да има нещо което да изравнява външното с вътрешното налягане. Това което аз направих е да разхлабя капачките да не са супер стегнати за да може да става обмен на газове.
Има резон в това, благодаря. Наблюденията ми от дървените са, че не уплътняват така добре, както пластмасовите, доста по-трудоемки/времеядни са за правене(рязане, дупчене, т.н.) и на всичкото отгоре са не много здрави(имам спукани при дупченето).Sofia Cannabis написа: ↑14 Сеп 2020, 21:49 От моят опит дървените неща са доста податличи към мухъл, и ако продължиш да го правиш по този начин аз бих използвал само пластмасовият вариан.
В интерес на истината имам такъв силикон. Тези дни може да опитам какво ще излезе с него.Sofia Cannabis написа: ↑14 Сеп 2020, 22:21 https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
- smoke2join7s
- Нов Градинар

Може би си имал предвид процеса по стерилизацията?smoke2join7s написа: ↑15 Сеп 2020, 12:45Аз си мислех за най-простия вариант - да развия (част от) винтовете и да запълня дупките с памук.Sofia Cannabis написа: ↑14 Сеп 2020, 21:49 Другото което може да помислиш е че трябва да има обмен на газове, неможе да го затовриш без да има нещо което да изравнява външното с вътрешното налягане. Това което аз направих е да разхлабя капачките да не са супер стегнати за да може да става обмен на газове.
(прочитайки го след повечко кафета)
- Sofia Cannabis
- Градинар

Не, не говоря за стерилизирането. Говоря за развитието на мицела в буркана когато расте отделя газове и изпозлва някакво количество външен въздух ( не съм 100% запознат дали е въглероден диоксин или кислород) но моите първите бяха толкова плъдно че не започна да се развива нищо докато не ги разхлабив.smoke2join7s написа: ↑15 Сеп 2020, 14:48Може би си имал предвид процеса по стерилизацията?smoke2join7s написа: ↑15 Сеп 2020, 12:45Аз си мислех за най-простия вариант - да развия (част от) винтовете и да запълня дупките с памук.Sofia Cannabis написа: ↑14 Сеп 2020, 21:49 Другото което може да помислиш е че трябва да има обмен на газове, неможе да го затовриш без да има нещо което да изравнява външното с вътрешното налягане. Това което аз направих е да разхлабя капачките да не са супер стегнати за да може да става обмен на газове.
(прочитайки го след повечко кафета)
#БГКоноп
#БГКоноп
- smoke2join7s
- Нов Градинар

Ден 2
Вчера реших да заразя стерилизираните буркани.
Вариантът с дървените тапи тотално не върши работа. От влагата дървото се беше раздуло и беше запушило вътрешните канали, което доведе до запушване и на иглата. Ще се радвам ако изобщо съм успял да впръскам спори в този буркан.
Другият вариант леко го разкрасих и заразих, за щастие без подобни драми.
Поздрави,
С
Вчера реших да заразя стерилизираните буркани.
Вариантът с дървените тапи тотално не върши работа. От влагата дървото се беше раздуло и беше запушило вътрешните канали, което доведе до запушване и на иглата. Ще се радвам ако изобщо съм успял да впръскам спори в този буркан.
Другият вариант леко го разкрасих и заразих, за щастие без подобни драми.
Поздрави,
С
- smoke2join7s
- Нов Градинар

Ден 3
Днес подготвих още два буркана. Единият е по вече изпробвания вариант с пластмасови тапи, а другият е по технологията със силикона, която Sofia Cannabis изпрати. Не се получи така красив като на клипа дали заради това, че моят силикон стои някак по-течен и мек, и приема всякакви форми, дали заради некъдърността ми, не мога да кажа. За прототип толкова - ако върши работа ще мислим как да изглежда по-хубав. Напълних ги с приблизително 40мл кафяв ориз, 140 + 40мл вермикулит и ги изпратих да се стерилизират. А това свърших по повод обмяната на газове в бурканите. Поздрави,
С
Днес подготвих още два буркана. Единият е по вече изпробвания вариант с пластмасови тапи, а другият е по технологията със силикона, която Sofia Cannabis изпрати. Не се получи така красив като на клипа дали заради това, че моят силикон стои някак по-течен и мек, и приема всякакви форми, дали заради некъдърността ми, не мога да кажа. За прототип толкова - ако върши работа ще мислим как да изглежда по-хубав. Напълних ги с приблизително 40мл кафяв ориз, 140 + 40мл вермикулит и ги изпратих да се стерилизират. А това свърших по повод обмяната на газове в бурканите. Поздрави,
С
- smoke2join7s
- Нов Градинар

Ден 4
Днес заразих бурканите с кафяв ориз и вермикулит(бъдещите торти). Техниката с тапи от силикон всъщност е яка - прави се доста бързо и лесно, остава да разберем дали работи, но до момента изглежда, че е ок.
За да осигуря обмен на газове в нея сътворих това. Тръбичките са от клечки за уши
понеже е нужно нещо, което да държи отвора в силикона отпушен. И да пробиете дупка в него тя се запълва автомагично.
Друго важно знание е, че не трябва да се прекалява с памука по дупките(в случая става дума за другия буркан). Оказва се, че памукът уплътнява доста добре, особено ако е понатъпкан.
Поздрави,
С
Днес заразих бурканите с кафяв ориз и вермикулит(бъдещите торти). Техниката с тапи от силикон всъщност е яка - прави се доста бързо и лесно, остава да разберем дали работи, но до момента изглежда, че е ок.
За да осигуря обмен на газове в нея сътворих това. Тръбичките са от клечки за уши
Друго важно знание е, че не трябва да се прекалява с памука по дупките(в случая става дума за другия буркан). Оказва се, че памукът уплътнява доста добре, особено ако е понатъпкан.
Поздрави,
С
- smoke2join7s
- Нов Градинар

Ден 7
Здравейте,
Днес направих пробния monotub от експирименталния буркан(всъщност чаша). Основата е чкч, вермикулит, кафяв ориз и малко вода. От заразяването до този момент са 10 дни. Ето го и монотюбът. Уж внимавах с пропорциите на съставките, а сякаш оризът дойде в повече(имам подозрения, че може да се е пораздул при стирилизацията). Не мисля, че е нещо страшно, единствено ме притеснява да не стане твърде крехка цялата торта и да имам проблеми, когато я местя в по-голяма кутия. Надявам, че гъбата ще я 'стегне'(като се сетя днес колко хубаво се беше 'слепила' царевицата от чашата..) В крайна сметка затова е експириментален ((:
Паралелно с това и другите буркани с царевица започнаха да показват признаци на живот. Забелязвам, че в моите условия са нужни 2-3 дни за това. Остават pf tek-овете. Поздрави,
С
Здравейте,
Днес направих пробния monotub от експирименталния буркан(всъщност чаша). Основата е чкч, вермикулит, кафяв ориз и малко вода. От заразяването до този момент са 10 дни. Ето го и монотюбът. Уж внимавах с пропорциите на съставките, а сякаш оризът дойде в повече(имам подозрения, че може да се е пораздул при стирилизацията). Не мисля, че е нещо страшно, единствено ме притеснява да не стане твърде крехка цялата торта и да имам проблеми, когато я местя в по-голяма кутия. Надявам, че гъбата ще я 'стегне'(като се сетя днес колко хубаво се беше 'слепила' царевицата от чашата..) В крайна сметка затова е експириментален ((:
Паралелно с това и другите буркани с царевица започнаха да показват признаци на живот. Забелязвам, че в моите условия са нужни 2-3 дни за това. Остават pf tek-овете. Поздрави,
С
.png)