Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2020 / Outdoor Season 2020 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Crazy Train написа: 17 Сеп 2020, 21:43 Ще има и за гъсениците, ама ще има и за тебе. Тия, големите дървета как ще ги береш/тримваш не та знам! :)
Гъсениците в стъблата ми приличат на ларви на царевичен стъблопробивач. Я какво намерих в нета:

" Когато отглеждаме на открито (Outdoors),тогава възможните вредителите и болести биват много повече. След това има голяма разлика от тяхната унищожителна сила и бързина на действие.

Например когато отглеждате в близост до обработваеми площи или на село в градината,растителните култури засадени в близост около вашите растения, се пръскат и обработват постоянно и това не позволява на вредителите да достигат до унижожителни отряди или епидемии.В такива случай можем да ползваме екологични инсектициди и фунгициди,с цел да запазим по-добрият натурален вкус и също да не тъпчем нашите растения с пестициди.

Когато се отглежда при партизанско отглеждане в гората,тогава трябва да се приготвим за най-свирепите болести и бактерии,и в този случай само ни вършат работа най-силните инсектициди и фунгициди предлагани в Агроаптеките

В гората тъй като не се третира,инсектите достигат гигантски размери и освен това се групират на големи рояци.Обикновенно проблемите при отглеждане отвън,започват още с самото засаждане и не спират до брането.С тази идея ние трябва да се опитаме да ги избегнем още след засаждането,а единственият начин за това е да пръскаме превантивно всеки 10-15 дни от след пресаждането до 10 дни преди беритбата..."

Много добре казано 10-15 дена - пръскане, а с какво - кой как си прецени.
Мир
Само най силните инсектициди вършели работа в гората?! Това е кофти съвет! Този кой е, дето го е написал, кредит?Не съм съгласна с това твърдение, и аз гледам в гората. Да, превенция ок, но да съветва хората да пръскат с такива в гората е меко казано не ка дър но!!!!!!!!!
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1524 times
Been thanked: 1272 times

Inna написа: 18 Сеп 2020, 10:54
Crazy Train написа: 17 Сеп 2020, 21:43 Ще има и за гъсениците, ама ще има и за тебе. Тия, големите дървета как ще ги береш/тримваш не та знам! :)
Гъсениците в стъблата ми приличат на ларви на царевичен стъблопробивач. Я какво намерих в нета:

" Когато отглеждаме на открито (Outdoors),тогава възможните вредителите и болести биват много повече. След това има голяма разлика от тяхната унищожителна сила и бързина на действие.

Например когато отглеждате в близост до обработваеми площи или на село в градината,растителните култури засадени в близост около вашите растения, се пръскат и обработват постоянно и това не позволява на вредителите да достигат до унижожителни отряди или епидемии.В такива случай можем да ползваме екологични инсектициди и фунгициди,с цел да запазим по-добрият натурален вкус и също да не тъпчем нашите растения с пестициди.

Когато се отглежда при партизанско отглеждане в гората,тогава трябва да се приготвим за най-свирепите болести и бактерии,и в този случай само ни вършат работа най-силните инсектициди и фунгициди предлагани в Агроаптеките

В гората тъй като не се третира,инсектите достигат гигантски размери и освен това се групират на големи рояци.Обикновенно проблемите при отглеждане отвън,започват още с самото засаждане и не спират до брането.С тази идея ние трябва да се опитаме да ги избегнем още след засаждането,а единственият начин за това е да пръскаме превантивно всеки 10-15 дни от след пресаждането до 10 дни преди беритбата..."

Много добре казано 10-15 дена - пръскане, а с какво - кой как си прецени.
Мир
Само най силните инсектициди вършели работа в гората?! Това е кофти съвет! Този кой е, дето го е написал, кредит?Не съм съгласна с това твърдение, и аз гледам в гората. Да, превенция ок, но да съветва хората да пръскат с такива в гората е меко казано не ка дър но!!!!!!!!!
Вредители и заболявания по Медицинският канабис: Ефективни начини за борба
Публикувано от Bobby Bongo на юли 29, 2017

Само едно леко заболяване на растение по време на който и да етап от развитието му, води до намаляване на качеството и количеството на крайната реколта.

Едно по-тежко заболяване или нападание от вредители може да доведе до загуба на цялата реколта.Като цяло никой не иска това да се случи след като сме положили толкова усилия и грижи до този момент,но много често нямаме контрол върху майката природа и едно малко недоглеждане ни струва драстична загуба

В следващите редове ще опиша най-често срещаните заболявания и вредители,които се срещат при отглеждане на Медицински канабис в България,в Специалност Външно отглеждане(Outdoor growing),и дългогодишно изпитани техники за борба.

Когато отглеждаме на закрито (Indoors) или в парник,болестите и
completely mad
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Здравейте колеги, одавна не съм влизал, не ми зареждаше сайта.. имам въпрос.. гледам ловят по 100-200 корена разстения в гори около Петрич където няма реки дълбоко в горите, та въпроса ми е как оцеляват толкова корени, как ги поливат? Искам да правя аутдоор в гора догодина но се чудя дали става без да ходя до там всяка седмица да поливам с вода защото ме е страх.. мислих си около някоя река навътре в гората.. благодаря предварително !
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Не е лесно и пак изисква опит и мислене какви проблеми ще възникнат на даденото ти място и как да се справиш.Първо виж къде ще можеш още от сега.Ако има река/поточе е голям плюс,но понякога пролет заливат всичко,трябва там на място да прецениш къде да са,за да достига до тях влага,но да не може да ги отнесе и поодбни неща трябва да се преценят,наклон,дупки как да задържат повече вода,сухо ли е там,какво е мястото.......Посещаемост от овчари и тн!!!!!!!!!Така че "къде" е първия въпрос?Колко бройки как направени,колко литра дупки и какви и как да са ,защото ще трябва отсега да ги подготвиш,без работа пак няма да стане:)Някои от колегите имат системка за поливане автоматична,но това не винаги е възможно.Затова пък самата почва и дупки могат да подпомагат задържането на вода.Искат си вода при всички положения,все понякога ще трябва да идеш,макар и минимално ако всичко е добре нагласено.Тези хора пак са се трудили доста за да се получи.
Опитай с няколко броя,не 170:D затова ги ловят,защото почва да бие на очи от въздуха чак!А и много бройки трудно се обгрижват и задоволяват.
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

О аз не искам 170 броя аз искам 5-6 броя, да имам за лична.. как мога да направя някаква системка за вода?
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Да, превенция ок, но да съветва хората да пръскат с такива в гората е меко казано не ка дър но!!!!!!!!!

Автора е написал инсектицид, не е уточнил какъв. Ниймазал-а не е ли инсектицид? До колкото знам е 3 в едно - инсектицид, акарицид и фунгицид. Опитвам се да бъда обективен.
completely mad
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Goshkata1997 написа: 18 Сеп 2020, 19:47 О аз не искам 170 броя аз искам 5-6 броя, да имам за лична.. как мога да направя някаква системка за вода?

viewtopic.php?f=6&t=214
completely mad
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Crazy Train написа: 18 Сеп 2020, 20:41 Да, превенция ок, но да съветва хората да пръскат с такива в гората е меко казано не ка дър но!!!!!!!!!

Автора е написал инсектицид, не е уточнил какъв. Ниймазал-а не е ли инсектицид? До колкото знам е 3 в едно - инсектицид, акарицид и фунгицид. Опитвам се да бъда обективен.
Написал е само най силните инсектициди ножели да свършат работа в гората. Това се водят химиите. И аз съм обективна, а и си гиворя винаги от собствен опит. А той е, че може да се мине с леки неща в гората, дори само с домашни или редуване с подобни на този Нимазал.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Това се водят химиите.

Хм.... :?:
Химията е много широко понятие.
В случая се говори за "силни", а не за синтетични препарати. Бордолезовия разтвор например е много добър/силен минерален фунгицид , жалко, че не става да се ползва при конопа (сяра на прах също), защото остава по главите, но не е синтетичен. Хлебната сода, сапуна, солта в солницата, водата, която пием, въздуха - всичко това са химични съединения.
completely mad
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”