Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Голямото Четене

Всичко останало
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

"Автобиографията на един Йогин" от Парамаханса Йоганда... дебеличка е, но е много хубава и си заслужава, ще ти хареса. Още не съм я прочел, но първият ден като я хванах прочетох половината все едно на един дъх, а сега съм ми е още по-интересна и ми е още по-интересно какво ще се случи до края на книгата. Като на моменти докато чета се ухилвам и разплаквам.

Стив Джобс освен, че е вземал ЛСД (основно е микродозирал), но е и Медитирал 😄 На iPad ( Apple ) си е държал една единствена книга "Автобиографията на един Йогин", която всяка година я е препрочитал по веднъж. На смъртният си одър в миговете преди Смъртта е казвал:

"Ооо, Уау, Ооо, Уау, Ооо Уау,"

Една от клаузите в завещанието му е била, че на погребението му да се раздаде на всички присъстващи по едно копие от книгата "Автобиографията на един Йогин". Така и са направили, раздали са на сички присъстващи по 1 копие от книгата. Казвам ви всичко това с усмивка и сълзи, и с напрежение, като "буца" в гърлото (Щитовидната жлеза). Най-ирониращото е че преди няколко месеца видях книгата "Автобиографията на един Йогин" на един уличен щанд да се продава втора употреба за 5 лв и усетих, че трябва да си я купя (имах и парите в мен) и да ме пита човек, защо не си я купих още тогава... не се доворих на импулса си и реших да бързам за..., но явно и не съм бил готов тогава... 😄 Сега ще ходя да я търся на същото място 😄 😄 😄
Книгата я има онлайн безплатна за теглене.

The Beatles, който също са вземали ЛСД, слагат на една от облошките на плочите си снимка на Парамаханса Йоганда, както и на неговия учител Свами Шри Юктешвар Гири, както и на неговия учител Лахири Махасая, както и неговият учител Махаватар Бабаджи. Обложката на албума им е като проследяване през поколенията... Явно Йогананда (Yogananda) е повлиял много на George Harrison и на Бийтълс ( The Beatles ).
Yoga-Yoga-Yoga-min.jpg
Yoga-Yoga-Yoga-min.jpg (27.69 KiB) Преглеждано 2300 пъти
Nina Simone пише песента God, God, God заради книгата "Автобиографията на един Йогин" от Парамаханса Йоганда
https://www.youtube.com/watch?v=4ESyAZkmffY

Заради книгата "Автобиографията на един Йогин" от Парамаханса Йоганда в Америка 30 милиона човека започват да практикуват Йога и Медитация.

„ Винаги помнете, че не принадлежите на никого и никой не ви принадлежи. Помнете, че някой ден ще трябва внезапно да оставите всичко в този свят - така че се запознайте с Бога сега. Пригответе се за предстоящото астрално пътуване след смъртта, като всеки ден летите с балона на Богоразбирането. Посредством илюзия вие се възприемате като вързоп от плът и кости, който в най-добрия случай е гнездо на грижи. Медитирайте непрестанно, за да можете скоро да се видите като Безпределна Същност, свободна от всякакво страдание. Престанете да бъдете затворници на телата си. Използвайки тайния ключ на крия, се научете да се спасявате в Духа. “

— Лахири Махасая
„ Около петдесет години, след като си отида, моят живот ще бъде описан поради дълбокия интерес, който Западът ще прояви към йога. Посланието на йога ще обиколи земното кълбо и ще спомогне да се установи онова братство между хората, което произтича от прякото възприемане на Единия Отец. “

— Лахири Махасая

Във връзка с горното изказване Парамаханса Йогананда в книгата „Автобиография на един Йогин” през 1946 г. пише: „Петдесетте години от деня, в който Лахири Махасая си отиде през 1895 година, се изпълниха през 1945 година – годината на завършване на тази книга. Не мога да не бъда поразен от съвпадението, че тази година възвести и началото на нова ера – ерата на революционната атомна енергия. Всички мислещи умове, както никога досега, са обърнати към неотложните проблеми на мира и братството, за да не би непрекъснатото използване на физическа сила да унищожи всички хора заедно с проблемите им.“
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1269 times
Been thanked: 893 times

Благодаря ти Фърст. Много хубава книга, изтеглих я и я чета. Не е случайно, че Стив Джобс я е подарил на всички около себе си
Pazuzo
Градинар
Градинар
Has thanked: 29 times
Been thanked: 82 times

:drugn:
31C33A03-1C30-4861-82C6-B3303CBBB941.jpeg
31C33A03-1C30-4861-82C6-B3303CBBB941.jpeg (8.89 KiB) Преглеждано 2271 пъти
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

"Професия Любов" от Ксавиера Холандер, много известна навремето мадам и писателка. Доооста пикантни подробности за живота и, най-старата професия и обичайните типове клиенти и проблеми в този бизнес🤫
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

В момента чета " Змията от Светлина - отвъд 2012 " на Друнвало Мелхизедек.

Която е едновременно пътепис и проникновено духовно откровение, новата кнога на Друнвало Мелхизедек разказва за един процес, който се наблюдава веднъж на 13 000 години - енергията Кундалини на Майката Земя изпълзява от земното ядро, подобно на змия, и тръгва да си търси нов дом. Някога домът на Земната кундалини бил в Лемурия, след това се преместил в Атлантида и после в Хималаите. Ис всяко преместване се променяло нашето разбиране за духовността и за сърцето. Този път, преодолявайки много трудности, Змията от Светлина се установи в Андите. В тази книга Друнвало ни разказва за своята 35-годишна работа в служба на Майката Земя. Тръгнете с него по света, защото той следва своите водачи и и огромните си вътрешни познания. Неговите разкази са жива верига от церемонии за изцеление на сърцата, за хармонизиране на енергиите, за корекции на дисбалансите, наследени през вековете - накратко, за по-дълбоко осъзнаване на неделимостта на всичко живо във Вселената.

След това ще почна да чета " Змията на Безкрайността " на Друнвало Мелхизедек.

Змията на Безкрайността е продължение на предишната му книга „Змията от Светлина“. В нея са представени съветите, които ни дават нашите предци. Това са живите коренни племена на Земята, които държат ключа към нашето бъдеще. Те повече няма да пазят тайните, които са крили в продължение на хилядолетия, а ще позволят на всички да научат това, което те знаят, защото са убедени, че всички хора са взаимно свързани. ( Всички сме Едно и всички сме Свързани ) Древните вярват, че имат отговорност пред Света: да предложат своите наставления, необходими на човечеството, за да се промени и да започне да вижда Единната реалност по нов начин – от Сърцето.

Разкривайки информацията, която получих през последните години от много старейшини и шамани от различни краища на света, моята цел е да помогна на всички вас в процеса на извисяването, защото всички сме едно семейство.

Ще успее ли човечеството да откликне на призива за събуждане и да се устреми към новото ниво на развитие? Каквото и да се случи, ще бъде в съответствие с Божествения ред и докато събитията постепенно се разгръщат пред нас, всички ние скоро ще станем свидетели на резултатите от подготовката, започната от нашите предци преди хилядолетия.

Ние живеем във времена на бързи промени и повечето от нас го усещат. Отпуснете се и дишайте от сърцето. Живейте в сърцето си. И всичко ще се случи в точния момент. От моето сърце към вашето – подгответе се за неочаквани открития.
Автор: Друнвало Мелхизедек
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1269 times
Been thanked: 893 times

Здравейте, искам да ви пусна два цитата от книгата на великия индийски духовен учител ОШО "Оранжевата Книга", които ми направиха голямо впечатление:
" Понякога се случва така, че медитацията е близо, но вие сте -ангажирани в други неща. Този тих, слаб глас е във вас, но вие сте пълни с шум, ангажименти, работа, отговорности. А медитацията идва като шепот, не идва като вдигане на лозунги, тя идва много тихо. Тя не вдига шум. Дори стъпки не се чуват. Така че, ако сте заети, тя ще почака и ще си отиде.
Така че имайте го за правило, най-малко по един час всеки ден, просто да седите тихо и да я чакате. Не правете нищо, просто седете тихо със затворени очи в дълбоко очакване, с очакващо сърце, с отворено сърце."

И втория, малко по-дълъг

"При мен дойде един мъж. Той страдаше от непрекъснато пушене, продължило тридесет години; той беше болен и лекарите му казали, "Ти никога няма да оздравееш, ако не спреш да пушиш". Но той беше страстен пушач; нищо не можеше да направи. Беше опитвал - не че не беше опитвал - беше опитвал упорито и при тези опити беше страдал много, но само за един или два дни, и след това подтика да пуши идвал толкова силно, че просто го увличал. И той отново попадал в същата привичка.
Заради това пушене той изгубил самоувереността си - виждал, че не може да направи дори едно толкова дребно нещо - да спре да пуши. Станал недостоен в собствените си очи, мислел се за най-недостойния човек на света. Нямал уважение към себе си. И той дойде при мене.
Каза: "Какво да правя? Как да спра да пуша?" Аз му отвърнах: "Никой не може да спре да пуши. Трябва да разбереш. Пушенето сега не е само въпрос на твоето решение, то е навлязло в света на твоите навици, пуснало е корени. 30 години са много. Пуснало е корени в твоето тяло, в химията ти; разпространило се е навсякъде. То не е само въпрос да го решиш в главата си; главата не може да направи нищо. Главата е безсилна; тя може да започне нещо, но не може да го спре. Веднъж щом си започнал и си практикувал толкова дълго, ти си велик йога - трийсет години да практикуваш пушене! То е станало независимо: ти трябва да го деавтоматизиращ." Той каза: "Какво разбирате под деавтоматизиране?"
И ето за какво е медитацията: за деавтоматизиране.
Аз му казах: "Направи едно нещо, забрави за спирането. Няма нужда от него. Трийсет години си живял и пушил; разбира се било е страдание, но ти също си свикнал с това. А какво значение има дали ще умреш няколко часа по-рано, отколкото ако не пушеше? Какво ще правиш тук? Какво си правил? Какъв е смисълът - дали ще умреш в понеделник или вторник, или в неделя; тази година или другата - какво значение има?"
Той каза: "Да, това е вярно, няма значение." Тогава му рекох: "Забрави за това; ние въобще няма да го спираме. По-скоро ще го разберем. И така, следващия път направи от това медитация."
Той каза: "Медитация от пушенето?" Отвърнах му: "Да. ако практикуващите дзен могат да превърнат в медитация пиенето на чай и могат да го превърнат в церемония, защо не? Пушенето също може да бъде прекрасна медитация."
Той изглеждаше развълнуван. Попита: "Какво казвате?" Оживи се. Каза: "Медитация? Кажете ми веднага - горя от нетърпение!"
Дадох му медитацията и му казах: "Прави едно нещо. Когато изваждаш пакета с цигари от джоба си, прави го бавно. Наслаждавай му се, без да бързаш. Бъди съзнателен, буден; извади го бавно, с пълно осъзнаване. След това извади цигарата от пакета напълно осъзнато, бавно - не по стария забързан, несъзнателен начин, механично. След това започни да потупваш цигарата върху пакета - но много бдително. Слушай звука, точно както хората на дзен правят: когато самоварът започне да пее и чаят започне да ври... и аромата.
След това помириши цигарата, усети красотата на аромата й..."
Той каза: "Какво говорите? Красота?" - "Да, тя е хубава. Тютюнът е така божествен като всичко друго. Помириши го; това е божествен аромат."
Той погледна малко изненадано. Каза: "Какво? Шегувате ли се?" - "Не, не се шегувам."
Дори когато се шегувам, аз не се шегувам. Аз съм много сериозен.
"След това я сложи в устата си с пълно осъзнаване, запали я с пълно осъзнаване. Наслаждавай се на всяко действие, всяко малко действие, и го разделяй на колкото е възможно по-малки действия, така че да можеш да осъзнаваш все повече и повече.
"След това направи първото смукване: Бог във формата на дим. Хиндуистите казват: "Аннам Брахма" - "Храната е Бог". Защо не и димът? Всичко е Бог. Напълни дълбоко дробовете си - това е пранаяма. Аз ти давам новата йога за новия век! След това изпусни дима, отпусни се, ново смукване - и продължавай много бавно.
"Ако можеш да го правиш, ще се изненадаш; скоро ще видиш цялата му глупост. Не защото други са ти казали, че е глупаво, не защото други са ти казали, че е лошо. Ти ще го ВИДИШ. И виждането няма да бъде само интелектуално. То ще бъде от цялото ти същество; то ще бъде виждане на твоята цялост. И тогава ако един ден изчезне, изчезва; ако продължи, продължава. Ти няма защо да се тревожиш за това."
След три месеца той дойде и каза: "То отпадна".
"Сега", му казах, "опитай същото и с други неща.""
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

American Lion - by Jon Meacham
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Вижте какво си намерих на кофата! 😆Доста е дебела с всякакви приказки от цял свят, само малко реставрация ще и трябва.
Прикачени файлове
20201230_093420.jpg
20201230_093307.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Подарък от Фърст за рождения ми ден! 👌😎Чудесен подбор с цариците! 😉💅А Руми е върха! :geek:
Прикачени файлове
20210908_134339.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Днес ходих да си купя био кафе от едни хипарчета наблизо и там подаряваха тези чудесни книжки! Аз съм голяма почитателка на Петър Дънов, а пък Преподобна Стойна ми е много интересна, нищо почти не знам за нея, освен че е някаква висша Богомилка,която църквата недолюбва. Така че вероятно е готина😛Фърст наскоро беше постнал кратко откъсче от нейни спомени.
Моля, прочетете на лилавата книжка какво пише отзад и кажете не е ли съвсем точно! ❤️👆
Прикачени файлове
И лечебния зехтин с коноп, освещавам го в момента хехе
И лечебния зехтин с коноп, освещавам го в момента хехе
20211209_113528.jpg
Публикувай отговор