Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Кога растенията стават хермафродити ?

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Семена марихуана
Аватар
Partizan grower
Градинар
Градинар
Мнения: 29
Регистриран на: 14 Мар 2022, 22:33
Has thanked: 25 times
Been thanked: 8 times

Здравейте, чудех се дали ако едно растение бива стресирано по някакъв начин, в вегетативния период от развитието му, ще стане ли хермафродит в стадии на цъфтежа ? Или стават хермафродити ако бъдат стресирани по време на цъфтежа ?
Защото няколко пъти под ред ми спира тока и разсадите са стояли над 14 часа на тъмно, бяха пожълтели но се оправиха. Сега ще бъдат ли хермафродити като дойде време да цъфнат ? :weed:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3188
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7112 times
Been thanked: 4750 times

Не е задължително. Ако са се оправили и са свежи няма да има особено значение този сдух, който са преживели. Все пак е желателно да не се стресират много, но и на мен ми се е случвало да останат на тъмно или да им обърка един, два пъти режима.... Иначе могат да станат хермита от много неща, но за светлина а по-скоро ако през тъмния период прониква мъничко отнякъде. Генетично също може да са предразположени, това никой не знае, докато не стане🤷
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Мнения: 293
Регистриран на: 31 Авг 2021, 08:23
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

На мен пък ми е интересно следното: В естествени условия, при outdoor растения, през тъмния период няма как да се ограничи напълно светлината - има светлина от луната, има и светлина повреме светкавична буря например. Как тогава това не е проблем, но при малко проникнала светлина повреме на тъмния период при indoor се хермят растенията?
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3188
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7112 times
Been thanked: 4750 times

MasterBlaster написа: 03 Апр 2022, 17:40 На мен пък ми е интересно следното: В естествени условия, при outdoor растения, през тъмния период няма как да се ограничи напълно светлината - има светлина от луната, има и светлина повреме светкавична буря например. Как тогава това не е проблем, но при малко проникнала светлина повреме на тъмния период при indoor се хермят растенията?
И аз съм се чудила, има такива пълнолуния, дето все едно е ден?! 🤷
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Мнения: 407
Регистриран на: 17 Фев 2021, 11:00
Has thanked: 653 times
Been thanked: 913 times

Значи логиката е следната: Слънцето се намира на 150 милиона километра от Луната. Светлината се отразява и пречупва от повърхността й и след това пътува още около 385 хиляди километра до земята, вече стабилно отслабена. За човешките очи понякога може да изглежда доста "светло" през нощта, но до растенията достигат едва 1/200,000 (една двеста хилядна) PPFD от това, което постъпва през деня (за справка Слънце - Земя, пак около 150 милиона километра, но директна светлина без отразяваници и фира). Другото обаче което вълшебната Луна прави с растенията подобно на приливите и отливите е, че в момента на пълнолунието всички сокове на растенията се качват нагоре към цветовете (в нашия случай смолите в главите), тоест тогава е и най-подходящият момент за бране навън :) 🌕
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”