Така ще е ще кача снимки да покажаDeutschBuds написа: ↑16 Дек 2021, 22:00 Имаш турбинен филтър, вземи си един филтър и си готов.Аз филтъра го изкарах извън бокса, а вентилатора го оставих вътре да дърпа топлото от лампата. в твоя случай може да го оставиш вентилатора и филтъра отвън.
Бъдещ дневник
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 05 Дек 2021, 07:31
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 05 Дек 2021, 07:31
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Здравейте гръсти днес си направих едно шише с коприва по следния начин
На 6-7 л. вода(престола) съм сложил 5 пакета ядлива коприва купена от пазара от 1 баба (около 400гр-500гр)
1 пакет съм я пуснал без да я режа без нищо 2 пакета нарязана с нож на 2 на 3
2 пакета пасирана (изглежда като песто ама по зелено)
Ще я оставя така малко на тъмно и топло (с отворена капачка ще е шишето) и след седмица мисля да и сложа малко меласа за ферментацията?
Какво ще кажете?
На 6-7 л. вода(престола) съм сложил 5 пакета ядлива коприва купена от пазара от 1 баба (около 400гр-500гр)
1 пакет съм я пуснал без да я режа без нищо 2 пакета нарязана с нож на 2 на 3
2 пакета пасирана (изглежда като песто ама по зелено)
Ще я оставя така малко на тъмно и топло (с отворена капачка ще е шишето) и след седмица мисля да и сложа малко меласа за ферментацията?
Какво ще кажете?
- BuTaMuH
- Градинар
- Мнения: 592
- Регистриран на: 17 Дек 2020, 20:45
- Has thanked: 1446 times
- Been thanked: 832 times
Затвори капачката на бутилката и да 1 лъжица меласа ще помогне за по бърза ферментация...аз правя следното направил съм си една бутилка вода с пх6.5 и вътря пълня листата от растението...тъкмо не се изхвърлят листа на боклука и няма опасност някой да ги види...и колкото пъти мина покрай бутилката я разклащам хубаво след което отварям да излезе налягането.SmokeMachine написа: ↑17 Дек 2021, 21:12 Здравейте гръсти днес си направих едно шише с коприва по следния начин
На 6-7 л. вода(престола) съм сложил 5 пакета ядлива коприва купена от пазара от 1 баба (около 400гр-500гр)
1 пакет съм я пуснал без да я режа без нищо 2 пакета нарязана с нож на 2 на 3
2 пакета пасирана (изглежда като песто ама по зелено)
Ще я оставя така малко на тъмно и топло (с отворена капачка ще е шишето) и след седмица мисля да и сложа малко меласа за ферментацията?
Какво ще кажете?
- BG Sun_Rise
- Градинар
- Мнения: 181
- Регистриран на: 13 Апр 2021, 11:15
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
Аз що споделя моят опит. Макар, че торя с минерални торове имам и пасирани листа от растенията, пасиран спанак имах и пасирана коприва, но я подарих на една колежка. Какво правя аз - оставям листата накиснати за 24 - 48 часа и след това ги пасирам и оставям да преседява в бутилка със затворена капачка. Разклащам всеки ден отварям капачката да излезе газировката и пак затварям. Смърди отвратително от лиснатата, но.... След 2 седмици е готова за употреба, но доста разредена
Искаш да пушиш качество - отгледай си го сам!
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 05 Дек 2021, 07:31
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
И аз я клатя но само 1 2 пъти през деня че съм на работа , ще сложа меласа и ще затворя капачката, че съм сложил кърпа на гърлото за да може да излизат газовете и да влиза въздух. Колко време готовия тор може да се съхранява без да му стане нищо ? че аз ще почвам да ги гледам след нова година ??BuTaMuH написа: ↑17 Дек 2021, 23:22Затвори капачката на бутилката и да 1 лъжица меласа ще помогне за по бърза ферментация...аз правя следното направил съм си една бутилка вода с пх6.5 и вътря пълня листата от растението...тъкмо не се изхвърлят листа на боклука и няма опасност някой да ги види...и колкото пъти мина покрай бутилката я разклащам хубаво след което отварям да излезе налягането.SmokeMachine написа: ↑17 Дек 2021, 21:12 Здравейте гръсти днес си направих едно шише с коприва по следния начин
На 6-7 л. вода(престола) съм сложил 5 пакета ядлива коприва купена от пазара от 1 баба (около 400гр-500гр)
1 пакет съм я пуснал без да я режа без нищо 2 пакета нарязана с нож на 2 на 3
2 пакета пасирана (изглежда като песто ама по зелено)
Ще я оставя така малко на тъмно и топло (с отворена капачка ще е шишето) и след седмица мисля да и сложа малко меласа за ферментацията?
Какво ще кажете?
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 05 Дек 2021, 07:31
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
BG Sun_Rise написа: ↑18 Дек 2021, 08:22 Аз що споделя моят опит. Макар, че торя с минерални торове имам и пасирани листа от растенията, пасиран спанак имах и пасирана коприва, но я подарих на една колежка. Какво правя аз - оставям листата накиснати за 24 - 48 часа и след това ги пасирам и оставям да преседява в бутилка със затворена капачка. Разклащам всеки ден отварям капачката да излезе газировката и пак затварям. Смърди отвратително от лиснатата, но.... След 2 седмици е готова за употреба, но доста разредена
2 седмици не ели малко ? аз мислех и помпа за рибки да взема и да я държа в мазата на хладно с отворена капачка и да пусна помпата и да покрия гърлото с някоя кърпа ? мислех около 1 седмица да я държа така и после да и дам меласата и помпата за рибки да вкарва въздух ? греша ли някъде
Бблагодаря много за мнението и за опита който споделяш Мир
- BG Sun_Rise
- Градинар
- Мнения: 181
- Регистриран на: 13 Апр 2021, 11:15
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
Не е малко даже е добре и не ти трябва помпичка
Искаш да пушиш качество - отгледай си го сам!
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 05 Дек 2021, 07:31
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Мерси за мнението сега ще сложа меласата тогава ( 1 кафена лъжичка) и ще я раздрусам хубаво пак (3 път за 2 часа ) и я оставям тогава и утре сутринта ще я раздрусам пак и така 2 седмици от днес и така
А можеш ли да ми кажеш след това ако го прецедя през технзух и да го прибера в друга туба такава чиста ( от мин. вода ) колко време мога да го съхранявам и как ( при какви условия )
Много благодаря пак (ставам банален и досаден) но найстина искам да си отгледам хубави цветя със такива неща изцяло
- BG Sun_Rise
- Градинар
- Мнения: 181
- Регистриран на: 13 Апр 2021, 11:15
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
За мен няма смисъл да я цедиш. Раздрусваш разреждаш следиш ЕС да не предобриш нещата и даваш
Искаш да пушиш качество - отгледай си го сам!
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 05 Дек 2021, 07:31
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times