Торф е една от съставките на почвите които се прадоават и отглеждане само в него не е препоръчително.
https://www.youtube.com/watch?v=E3ZD2fjFZE4&t=5s
Торф е една от съставките на почвите които се прадоават и отглеждане само в него не е препоръчително.
Ако искаш да се отървеш от хлорофила то си подходил доста грешно, защото е трябвало да направиш бърза екстракция (2 3 мин макс).iKAR написа: ↑11 Юни 2022, 14:46 Банда, това на снимката е етилова тинктура от трим. Изпарих я на половина, и я презамразих за 3 дни във фризера, заедно с фуниите, филтрите за кафе и всичко останало. Сега я филтрирах отново, цветът се изчисти значително, и исках да попитам някой знаещ, дали тази гадост в празния буркан са само ненужни липиди и хлорофили, които спокойно мога да изхвърля. Имат ли някакво приложение или са си отпадък и да ги хвърлям?
Иначе тинктурата е извличана 2 месеца във фризер с ежедневно разклащане. Пробвал съм я само сурова след първата филтрация, като ефект е добре, но още много биеше на спирт и хлорофил, сега се надявам да се е попречистила
Extr.jpg
Extr2.jpg
Като отвори думата за утаяване на тхц аз мисля, че съм направил такава простотия. Реших за правя тхц капсули. Значи имах малко RSO в една купичка сложих 2 супени лъжици кокосово масло в микровълновата за няколко минути почнах да пълня капсулите, пробвах една и бах мааму не хващат. Гледам, че Софията беше правил капсули па реших и из да пробвам ма някъде съм сбъркал явно...WDScorpio написа: ↑12 Юни 2022, 08:59Ако искаш да се отървеш от хлорофила то си подходил доста грешно, защото е трябвало да направиш бърза екстракция (2 3 мин макс).iKAR написа: ↑11 Юни 2022, 14:46 Банда, това на снимката е етилова тинктура от трим. Изпарих я на половина, и я презамразих за 3 дни във фризера, заедно с фуниите, филтрите за кафе и всичко останало. Сега я филтрирах отново, цветът се изчисти значително, и исках да попитам някой знаещ, дали тази гадост в празния буркан са само ненужни липиди и хлорофили, които спокойно мога да изхвърля. Имат ли някакво приложение или са си отпадък и да ги хвърлям?
Иначе тинктурата е извличана 2 месеца във фризер с ежедневно разклащане. Пробвал съм я само сурова след първата филтрация, като ефект е добре, но още много биеше на спирт и хлорофил, сега се надявам да се е попречистила
Extr.jpg
Extr2.jpg
Хлорофила и липидите изобщо не са "ненужни" както казваш. Хлорофила има много полезни свойства и въпреки, че предизвиква леко неразположение при малка група хора то неговите положителни свойства не са за пренебрегване.
Отлаганията в буркана са комбинация от всичко. От хлорофила можеш да се отървеш с няколко часа на слънце.
Това "биеше на спирт" няма да се промени с времето, защото ти си използвал чист спирт и колкото и да го изпаряваш той си остава такъв. Не можеш да го разредиш с нищо, защото ще предизвикаш утаяване на тхц. Можеш да го изпариш на 100% и да разтвориш остатъка с някакъв вид мазнина от вида на MCT Oil Триглицериди (Средноверижни мастни киселини)
Приближаваш се. Да казвам ли, и без това следващия ти отговор ще е верния? Иначе това съм го правила на терасата, което си нарисувал с бял кашон, за да не ги препече слънцето(отгоре почвата де) докато ме няма за някакво време, но накрая взех да увивам саксии те с нещо светло и отгоре-камъчета речни и стана по- добре май.... Бях ги нагодила да могат към седмица на доста жега. Тъй че може да е за това, но не е най-подходящото от пробваните.
Водката не става, в смисъл има такава рецепта да си направиш такова питие, но ако искаш хубава екстракция поне 95%спирт и му махаш водата с английска сол. Сипваш една, две, лъжици английска сол в буркана със спиртна, затваря и поседява, след това се прецежда и тогава го ползваш за екстракцията. Англ сол попива водата и не се разтваря в спирт, това ми го каза един от модовете тук и си го ползвам всеки път. А ползват и др разредители, но аз си карам със спирт, че е безопасен..... И за да се избегне много хлорофил и тн всичко предварително замразено, буркани, инструменти, листа, спирт и не се държи дълго материала в спирт за да стане макс чисто. Но за мен това не е чак толкова важно....iKAR написа: ↑12 Юни 2022, 12:10 Благодаря много за поясненията! Ползвах 60 градусова водка, а не спорт и днес тествах рано сутринта, доста по-добре е вкуса, има си пак леко спиртно, но мноого далечно. Мисля така да си я ползвам както е сега тинктурата. А това в буркана на дъното, ще му сипя един шот водка да го обере и после ще до джасна на един път в подходящ момент да си махна главата