Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Видове Чай
- Vetrushka
- Ветрушка
- Мнения: 1263
- Регистриран на: 10 Дек 2018, 16:11
- Has thanked: 1807 times
- Been thanked: 3263 times
Как го приготвяш този "чай" според мен нещо се бъркаш. В моите представи наричам ЧАЙ, например една две шепи чкч в чорап и да седи в бутилка с вода и въздух с помпичка за 12/24 часа и после трябва да се полее веднага след, като спреш въздуха. Защото полезните бактерии трябва да влезнат веднага в почвата.
- braZdi
- Нов Градинар
- Мнения: 19
- Регистриран на: 21 Дек 2018, 00:03
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 26 times
За Вегетация чай от коприва(азот, микроелементи) и млади върбови клонки(коренов стимулатор).
За Цъфтеж чай от бат гуано(1кг бат гуано на 10л топла вода, разбърква се и се оставя да преседи няколко дни), може и от палмова пепел да стане или от широколистни дърва, но не съм пробвал досега.
ЧКЧ ползвам готов концентрат разтворен за фолиарно, а сухо в почвения микс и поръсен отгоре, става и както Ветрушка е описал по горе.
За Цъфтеж чай от бат гуано(1кг бат гуано на 10л топла вода, разбърква се и се оставя да преседи няколко дни), може и от палмова пепел да стане или от широколистни дърва, но не съм пробвал досега.
ЧКЧ ползвам готов концентрат разтворен за фолиарно, а сухо в почвения микс и поръсен отгоре, става и както Ветрушка е описал по горе.
-
- Градинар
- Мнения: 153
- Регистриран на: 12 Май 2020, 03:17
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 101 times
Слагам кори от банан в бутилка от вода 5л и пълня с вода и оставям така да седи затворена и всеки ден отварям само да изпусна налягането.Vetrushka написа: ↑04 Мар 2021, 09:54 Как го приготвяш този "чай" според мен нещо се бъркаш. В моите представи наричам ЧАЙ, например една две шепи чкч в чорап и да седи в бутилка с вода и въздух с помпичка за 12/24 часа и после трябва да се полее веднага след, като спреш въздуха. Защото полезните бактерии трябва да влезнат веднага в почвата.
- Vetrushka
- Ветрушка
- Мнения: 1263
- Регистриран на: 10 Дек 2018, 16:11
- Has thanked: 1807 times
- Been thanked: 3263 times
Аз не ползвам бананови кори, защото не знам с какво са третирани. Много производители използват най - различни препарати за да запазят стоката в приличен вид за продаване и от тази гледна точка. На някой цитруси и на етикета пише, че кората е обработена и не става за консумация.AuToBaN написа: ↑04 Мар 2021, 23:56Слагам кори от банан в бутилка от вода 5л и пълня с вода и оставям така да седи затворена и всеки ден отварям само да изпусна налягането.Vetrushka написа: ↑04 Мар 2021, 09:54 Как го приготвяш този "чай" според мен нещо се бъркаш. В моите представи наричам ЧАЙ, например една две шепи чкч в чорап и да седи в бутилка с вода и въздух с помпичка за 12/24 часа и после трябва да се полее веднага след, като спреш въздуха. Защото полезните бактерии трябва да влезнат веднага в почвата.
Ето един пример със случайна картинка от нета, ами то 4 препарата са ползвани и още толкова Е-та и консерватори. Нямам идея какъв ще е крайния резултат, но не искам и да разбирам. Все пак се стремя всичко да екологично, до колкото мога.
- Vetrushka
- Ветрушка
- Мнения: 1263
- Регистриран на: 10 Дек 2018, 16:11
- Has thanked: 1807 times
- Been thanked: 3263 times
Тези неща се водят екстракти, защото се извлича NPK-то от продуктите. Kогато се прави чай, технологията е друга и се ползват само бактериите, а не НПК-то, това имах предвид в първия пост.braZdi написа: ↑04 Мар 2021, 12:34 За Вегетация чай от коприва(азот, микроелементи) и млади върбови клонки(коренов стимулатор).
За Цъфтеж чай от бат гуано(1кг бат гуано на 10л топла вода, разбърква се и се оставя да преседи няколко дни), може и от палмова пепел да стане или от широколистни дърва, но не съм пробвал досега.
ЧКЧ ползвам готов концентрат разтворен за фолиарно, а сухо в почвения микс и поръсен отгоре, става и както Ветрушка е описал по горе.
За чай съм ползвал ЧКЧ, Компост, като съм слагал към тях или малко гуано, меласа или пепел. Слагат се в чорап и с помпа с въздух се оставят за 12/24 и след това се полива директно без разреждане и веднага след, като се спре въздуха, защото после вече няма ефект.
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3203
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7136 times
- Been thanked: 4758 times
Междудругото и аз бананите почти мигновено ги зарязах по същата причина, гледах филм, в който работниците масово ослепяваха от праха против гъбички, който ръсят със самолет.Страшно много ги третират, дори не им пука за техните собствени работници, ръсят върху тях както са в плантацията. А гъбичките унищожавали цели плантации. Не ми се мисли какво друго използват и какви карантинни периоди спазват и това се отлага първо и най вече в кората. Затова ги пропускам, а и банани вече много не ям...... Заместете с друго калиево по добре.......
Иначе да,и аз чета,че едните "чайове"бързите са за мигновен екстракт,а бавните се цели завъждане на бактерии и тн, но ако няма въздух може да се завъдят и патогени, е коли и други вредни... ... Понеже продължавам да чета и да пробвам с тях и не съм ги научила още подробностите,но до тук за по - сигурно и в двата случая гледам да са добре аерирани... .. Също може да се направи една обща манджа от хубави неща подбрани за едно или друго, но поне аз предпочитам да ги пробвам всяко само за себе си или едно след друго за да мога по-добре да видя как въздействат. Но може да се микснат някои, които си подхождат в един бидон... Например сега съм намислила един червено цвекло+захарно цвекло, но не съм го пробвала.....
Също кълновете много ги хвалят, аз инцидентно съм си правила и изглежда са яки, но те не са ми толкова познати, но мисля и с тях да пробвам повечко-ръж, ечемик, лимец и всички други покълнали.
Най добре вижте темата за домашни торове, там има още идеи-кокосова вода и др, които и аз още не съм опитвала.....
Иначе да,и аз чета,че едните "чайове"бързите са за мигновен екстракт,а бавните се цели завъждане на бактерии и тн, но ако няма въздух може да се завъдят и патогени, е коли и други вредни... ... Понеже продължавам да чета и да пробвам с тях и не съм ги научила още подробностите,но до тук за по - сигурно и в двата случая гледам да са добре аерирани... .. Също може да се направи една обща манджа от хубави неща подбрани за едно или друго, но поне аз предпочитам да ги пробвам всяко само за себе си или едно след друго за да мога по-добре да видя как въздействат. Но може да се микснат някои, които си подхождат в един бидон... Например сега съм намислила един червено цвекло+захарно цвекло, но не съм го пробвала.....
Също кълновете много ги хвалят, аз инцидентно съм си правила и изглежда са яки, но те не са ми толкова познати, но мисля и с тях да пробвам повечко-ръж, ечемик, лимец и всички други покълнали.
Най добре вижте темата за домашни торове, там има още идеи-кокосова вода и др, които и аз още не съм опитвала.....
-
- Градинар
- Мнения: 69
- Регистриран на: 24 Сеп 2020, 21:24
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 223 times
И аз им се каня на тия кълнове, даже си мислех за семена от див коноп. Който изпревари да споделя ефектаInna написа: ↑05 Мар 2021, 16:47 Междудругото и аз бананите почти мигновено ги зарязах по същата причина, гледах филм, в който работниците масово ослепяваха от праха против гъбички, който ръсят със самолет.Страшно много ги третират, дори не им пука за техните собствени работници, ръсят върху тях както са в плантацията. А гъбичките унищожавали цели плантации. Не ми се мисли какво друго използват и какви карантинни периоди спазват и това се отлага първо и най вече в кората. Затова ги пропускам, а и банани вече много не ям...... Заместете с друго калиево по добре.......
Иначе да,и аз чета,че едните "чайове"бързите са за мигновен екстракт,а бавните се цели завъждане на бактерии и тн, но ако няма въздух може да се завъдят и патогени, е коли и други вредни... ... Понеже продължавам да чета и да пробвам с тях и не съм ги научила още подробностите,но до тук за по - сигурно и в двата случая гледам да са добре аерирани... .. Също може да се направи една обща манджа от хубави неща подбрани за едно или друго, но поне аз предпочитам да ги пробвам всяко само за себе си или едно след друго за да мога по-добре да видя как въздействат. Но може да се микснат някои, които си подхождат в един бидон... Например сега съм намислила един червено цвекло+захарно цвекло, но не съм го пробвала.....
Също кълновете много ги хвалят, аз инцидентно съм си правила и изглежда са яки, но те не са ми толкова познати, но мисля и с тях да пробвам повечко-ръж, ечемик, лимец и всички други покълнали.
Най добре вижте темата за домашни торове, там има още идеи-кокосова вода и др, които и аз още не съм опитвала.....