Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Безопасна употреба/Harm Reduction

Намаляване на вредите е проактивен подход за намаляване на щетите, нанесени от алкохол, наркотици и други пристрастяващи поведения, както и справяне с по-широки здравни и социални въпроси, като предаването на ХИВ и други.
Семена марихуана
MixedGreens
Градинар
Градинар
Мнения: 254
Регистриран на: 12 Дек 2020, 17:26
Has thanked: 491 times
Been thanked: 235 times

Пробвай да се наспиш, толкова време без сън организма е изключително изтощен. Бих казал че шанса да мислиш трезво при толкова дни безсъние е 0лев. Спри каквото правиш и се наспи. Излез извън града и дишай кислород. Щом си заможна, намисли си дали това което правиш, си струва. Моя съвет е отървай се. Може и без наркокомуни. Вяра и воля са напълно достатъчни. 1вата седмица е най-трудна. Успех!

Тука повечето сме тревомани. Аз лично съм ( марихуаната има толкова лечебни свойства, че и думата тревоман е малко обидна, по скоро билкари :D ). И не виждам нищо лошо в това че пуша хубав коз и не се депресирам и се смеем с часове с аветите и спим като къпани
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Rally написа: 29 Дек 2021, 14:13 ами хайде по отговорно, една луличка е 12-15лв и това с носната ти кухина ще остане в миналото боже боже! смея да се похваля с много силен маратон вече 13/14 дни без сън!
а музга да те питам тва "peace and ganja" ме кара да мисля че си някакво тревоманче дето е на не повече от 15..
искам да обърнете внимание че вселенския закон " всяка отрова в малки дози е лечебна" и едва ли съм самичка привържена на кристали и колкото да е странно те също имат някакъв положителен ефект!
Rally това не е вселенки закон, а медицинка и философска практика. Вселенските принципи водят към чисто тяло и чисто съзнание (без пико, алкохол, пушеци, без секс, а при напреднали и пост от храна) Вселенките закони са друга бира.

Dosis sola facit venenum в превод от латински "Само дозата прави отровата." е казана от Доктор Парацелз, които е алхимик, астролог, натуралист, мистик, светски богослов и философ ( живял 1493 - 1541), а сентенцията е по повод основни медицинки принцип за токсикологията.Но това се е знаело и по времето на Хипократ и много преди тях.
Само ще наблегна, че споменават Venom, а не отрова (на българки има само 1 дума за отрова). Под Venom са имали в предвид отрови от животни и метали, и гъби от които са забърквали лекарктва, като са ги приготвяли по строго определени начин.
Под отрова разбирай отрова от змии, скорпиони, живак, беладона, мухоморка и т.н. .
Когато е ползвана сентенцията е нямало пико, нямало е много от модерните химически отрови. В онези времена всичко е било натурално от природни източници.

Наркомана вижда розово думата дрога. (аз също съм и не те съдя)

Мога да ти споделя, че съм човек ползвал отрови и мога да ти кажа, че има голямо значение каква е отроват и как е приготвена, и как се прилага. Пил съм отрова от индийска кобра ( Naja naja ) в много разредени количества, но е много потентно нещо и въпреки, че беше много разредена усещах задушаване (все едно някой ме души за гърлото), болки във вътрешните органи, отпадналот, сгъстяване на кръвта, изтръпване на крайници, болки в мозъкано смея да твърдя, че отровата от кобрата ми спаси живота 2 пъти. Опано нещо си е, че защото можеше да получа инулт или инфаркт ако бях тръгнал да правя по интензивни дейности, като разходка в планината, но в един от пътите цепих дърва под въздейтвието на отровата и си беше приключение. Когато я вземах основно не се движех и медитирах по цял ден и нощ. . Отровата от кобра ти измуква живота, но ме направи супер сетивен и ми даде нещо отвъд живота. Но е нещо, което убива и не е за всеки. Отровата от кобрата спаси живота ми и на жената и детето и на домашният любимец. Защото (отровата от) кобрата ме събуди и ни спаси от издушаване. Тогава печкана ни на дърва не беше със заключващ механизъм (вече е ) и едно дърво беше паднало и ударило врътичката докато спим и беше напълнило стаята с дим. По чудо оцеляхме и не е било станало пожар. Но можеше да се задушим в съня си...
Отровата от кобрата ми подобри и здраволовното състояние, но това е друга тема за разговор. Отровата от кобрата е 2 от най-скъпите течноти на земята. (на първо място е отровата от скорпион, която също се използва за направата на лекарства) На 3-то място е ЛСД.
Аз лично на друго човешко същетво или животно не бих дал отрова от кобра. В един момент се научих как да я пия отровата от кобрата, че да се разтваря в гърлото ми в района на щетовидната жлеза без да слиза на долу в стомаха и да влиза в микро язви и други дупки. Уещаш я и я следях как и къде влиза и се разпротранява в тялото ми.

Като човек вземал пико и отрова от кобрах и други отрови бих ти казал, че разликата е Балкан. Пикото е лайно особено това, което е на пазара в момента. Отровата от кобра (наблягам на думичката Venom) е съвем друга "отрова", която има много лечебни свойтва. Не лучайно на много болници, аптеки и линейки има жезал 1 или 2 змии, или чаша с 1 или 2 змии. Като отровата от кобрата а я ползвали и все още я ползват да спасяват човешки животи. Докато пикото е само отровна гняс, защото е даже обидно да се ползва думата отрова за пикото, защото нищо не ти дава, а само ти взема. Който се е захванал и продължил да употребява пико не е просперирал.

Не очаквай добри думи за пикото нито от мен, нито от другите във форума, които сме го употребявали, но сме спрели и сме си взели живота в ръце. Виждам в момента какво причинява на децата и заради пикото ще имаме 0-во поколение. Разпознавам ги, ама те даже прекаляват и супер много си личи. Чак ми е тъжно как се съсипват децата. Голям проблем и е държавата не прави нищо по въпроса...
Според мен начина е като се даде добър пример на децата и повече се ангажират в неща свързани с Природата, духовното, спорта и творчеството (пеене, танцуване, свирене на музикални инструменти и т.н. ).


Няма да има мили розови думи от нас за пикото. Особено от тия дето сме го пробвали и знаем каква гняс е и сме го спрели.
Rally, не те съдя, като искаш употребявай, то си е твоето тяло, твоят живот и твоят избор.
https://www.youtube.com/watch?v=ZfjyLWDvFPg
Аватар
Myzg_1978
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 13
Регистриран на: 04 Фев 2020, 16:30
Has thanked: 93 times
Been thanked: 37 times

Точно така ! не мисля че има безопасна употреба и лично аз 3-4 пъти съм се издухвал здраво психически даже няма място за сравнение че моето беше .. халюцинации тип някакви гласове и страшна параноя от нищото се плашех и като се напушвах ми се чуваха някакви хора, на някой от вас може да ви стане смшно но се чувствах адски подтиснат, но само веднъж ми се привиждаха хора в 3 сутринта извиках полиция а то нямаше никой, бях си вталпил че някой ще открадне нещо от нас и бях изпаднал в адски филм, виждах над 10 човека, гадна картинка... гласовете който чувах бяха познати и не познати, добре че се оправих и към момента нямам никакви паранои и подобни мисли... но тва е след доста време пауза дори канабиса ме натварваше и носеше параноя ... със сигурност не съм се оправил напълно.. за тва Рали имай в предвид .. аз съм далеч по млад и съм минал от тва, а вие сте набори на родителите ми ... успех и дано се откажете и оправите живота е пред вас...
PEACE AND GANJA :stone:
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Мнения: 2307
Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
Has thanked: 3485 times
Been thanked: 4731 times

Myzg_1978 написа: 29 Дек 2021, 19:49 Точно така ! не мисля че има безопасна употреба и лично аз 3-4 пъти съм се издухвал здраво психически даже няма място за сравнение че моето беше .. халюцинации тип някакви гласове и страшна параноя от нищото се плашех и като се напушвах ми се чуваха някакви хора, на някой от вас може да ви стане смшно но се чувствах адски подтиснат, но само веднъж ми се привиждаха хора в 3 сутринта извиках полиция а то нямаше никой, бях си вталпил че някой ще открадне нещо от нас и бях изпаднал в адски филм, виждах над 10 човека, гадна картинка... гласовете който чувах бяха познати и не познати, добре че се оправих и към момента нямам никакви паранои и подобни мисли... но тва е след доста време пауза дори канабиса ме натварваше и носеше параноя ... със сигурност не съм се оправил напълно.. за тва Рали имай в предвид .. аз съм далеч по млад и съм минал от тва, а вие сте набори на родителите ми ... успех и дано се откажете и оправите живота е пред вас...
Dam Bro

Аз само няколко пъти съм пробвал амфет преди повече от 10г вече и два пъти ми се превиждаха хора сцени неща.

А съм пробвал общо 5 пъти примерно.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Myzg_1978 написа: 29 Дек 2021, 19:49 Точно така ! не мисля че има безопасна употреба и лично аз 3-4 пъти съм се издухвал здраво психически даже няма място за сравнение че моето беше .. халюцинации тип някакви гласове и страшна параноя от нищото се плашех и като се напушвах ми се чуваха някакви хора, на някой от вас може да ви стане смшно но се чувствах адски подтиснат, но само веднъж ми се привиждаха хора в 3 сутринта извиках полиция а то нямаше никой, бях си вталпил че някой ще открадне нещо от нас и бях изпаднал в адски филм, виждах над 10 човека, гадна картинка... гласовете който чувах бяха познати и не познати, добре че се оправих и към момента нямам никакви паранои и подобни мисли... но тва е след доста време пауза дори канабиса ме натварваше и носеше параноя ... със сигурност не съм се оправил напълно.. за тва Рали имай в предвид .. аз съм далеч по млад и съм минал от тва, а вие сте набори на родителите ми ... успех и дано се откажете и оправите живота е пред вас...
В интерес на истината има безопасна употреба и може да се изкара позитивизъм от изживяването, но трябва да се прави с разум и с чист качествен продукт в умерени количества и да се ползва за градеж да учиш или правиш нещо. (макар, че вярвам, че в чисто съзнание можеш да научиш и изградиш много повече) Но границата е много тънка и лесно човек се подхлъзваш от безопана употреба към злоупотреба, защото му се "услажда" и е притрастява много бързо.
Първо вече няма качествен продукт на улицата. Готвачи бол, но на шитни.
Такива хора с безопасна употреба извадили позитивизъм за себе си и обществото са сигурно 1 на 1 000 000 наркомани. Аз лично познавам 2 човека употребявали безопасно и изкарал позитиви (като и двамата са прели да го употребяват вече от доста години ). Сигурно има и други хора, но не е за всеки. Буквално другите 999 999 ги е съсипало или ги е увредило.
Историята помни много съсипани съдби заради метамфетаминът. Да не говорим как те изтрещява и агресира. Поне мен ме нахъсваше към агресия. (ама може и от натурата ми да е било :D )

Но да се сравнява пикото с "отровите" от животни и растения, които се ползват в медицината и лекуват е смешно и тъпо.

Като цяло за мен вече съм решил още преди много години, че е нещо, което ми вреди и пречи. Не е за мен, защото аз съм от тия 999 999 дето ги прецаква и лесно злоупотребяват. Вярвам, че ако бях продължил да употребявам нямаше да мога да създам семейство, а и може би нямаше да съм между живите.

П.С. Гълтал съм си езика, припадал съм, правел съм се на кашкавал с маратони, но халюцинации от метамфетамини не съм имал. Имал съм приятели с халюцинации и нечовешки тикове, но при мен го нямаше това.
Най-дългият ми период без да спя е 7 дни. Правел съм бая пъти по 7 дни без съм. Еми не си човек и не си на себе си. Когато не спиш не можеш да се свържеш с Божественият източник и да разтовариш съзнанието си и да се заредиш. Сънят е несъзнателна медитация. Халюцинациите се случват от претоварване с информация на мозъка, защото не си е направил покоят, които му е нужен за възтановяване и за качване на информацията на "облака" ( Акашовите Записи, Вселенската библиотека на всичко ще е живяло, живее и ще живее, Комическата библиотека с изживявания или както икате го наричайте). То пак се записва, но от друга преспектива без освобождаването на съзнанието на човека които не е спал.
Сега чист от метамфетаминът се чувтвам 100 пъти по-добре. По-здрав физически, психически, енергийно и всякак. А уж съм остарял с 11 години. :D С каквото и да злоупотребяваш не ти влия добре, но някой работи влият по-кофти от други.
Благодарен съм и се радвам, че спрях навреме преди мозъка ми да стане на дантела. (както беше фразата ;) )
Mezzazine
Градинар
Градинар
Мнения: 449
Регистриран на: 25 Яну 2020, 20:11
Has thanked: 443 times
Been thanked: 566 times

Мръсна гняс.....даже сега готвачите немогат да поръчват тулол и вземат най обикновен разредител.....за алкидна боя.....даже чист бензин.червеният фосфор се ползва по 3 4 пъти....солна киселина....фосфорна такава......Направо ти разгражда черния дроб...го изпикаваш на дребни парченца.Бил съм там ....много мой и ги оставих там...........повечето са мъртви от комбинация с Ривотрил
Mezzazine
Градинар
Градинар
Мнения: 449
Регистриран на: 25 Яну 2020, 20:11
Has thanked: 443 times
Been thanked: 566 times

Отделно ефедрин се вади от лекарства за алергия.....няма да имам алергия до живот!!!!!🤣🤣
Mezzazine
Градинар
Градинар
Мнения: 449
Регистриран на: 25 Яну 2020, 20:11
Has thanked: 443 times
Been thanked: 566 times

На 38 си и още си заблудена лошо........вземи виж малко разум вземи от всички тук......Събрали сме се доста препатили хора.....някой поумнели някой не.....такъв е живота..не всички успяват!!!!!!.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Ще ви дам само 1 пример на човек със злоупотреба и разбита съдба, а именно Адолф Хитлер, които целял унищожението на 1 народ, а и не само... въвлякал целият свят във Втората Световна война и осъкатил безброй съдби.
Хитлер е употребявал много неща, не само метамфетамин, но вярвам, че метамфетаминът е една от причините той да се превърне в тотално чудовище и изрод. Другата му причина са комплексите... един вид провален в живота, провален в направата на семейство, и като провален художник и защото не му харесват картините избива още повече комплекси и е решил да ги "накара да го заобичат"... един вид "сега ще ви покажа аз на вас". Имал е нужда да реализира потенциала си и го е направил по най-грозният възможен начин... влязал в политиката и започнал тормоз на хората и войни.
В момента в който почва да се инжетира нещата придобиват много грозен характер за цялото човечество.
Така, че метамфетаминът не е хич за хвалене. Още тогава е трябвало да им светне лампичката и да се режат ръцете на всеки, които дръзне да го приготвя :D Формулата нямало е да стане толкова достъпна. Вярно щеше да има няколко осакатени човека, но щяха да спетят един бич на човечеството.

Надявам, че поне историята помни какво е направил Хитлер и няма да потрети нещата с нова Световна Война, защото вече оръжията са много по-мощни и разрушителни.

Хитлер е ползвал бая работи, много чисто и с придружаващи витамини и лекартва към тях за да не му вредят толкова. Имал е личен химик, които е бил навсякъде с него. ( дясната му ръка дето го друса) Може би по едно време тоя дето го е боцкал е контролирал Германия и съдбата на Хитлер:D :D :D

При шаманите има много важна приказка, че ако не си приготвяш сам медицината, а оставиш някой друг да ти събира и приготвя билките даваш съдбата и живота в ръцете му.

Хитлер е ползвал и метамфетамин, и амфетамин, и кокаин (имало е спецялни пратки с кока), eукодал, инжекции с барбитурати, инжеции със стероиди и хормони... инжетирал си е комбинации от мик от няколко наркотици на веднъж. Но при него качеството на наркотиците е било най-доброто възможно ниво, придружавано с най-добрите витамини и храни, но въпреки това мозъка му е станал на дантела, а тялото му се е разпадало и е унищожил много човешки животи.

На мен надрусана предрусана жена или препила ми е много грозно нещо. Малко почерпена ок, но прекалила е още по-грозно отолкото мъж да се надруа и нафирка, може би ги възприемам жените за по-отговорни, финни и красиви създания и в тежко надруано сътояние ми е мега грозно до бляк.

Rally с 10 години употреба на пико (може би плюс алкохол и цигари, защото често аз лично прекалявах с тях, като е начаткам ) със сигурнот те е състарило повече от наборките ти. Не искаш ли да изглеждаш красива? Да се чувстваш добре. Не си ли мислила за деца? За себе си, за бъдещето ти? Да не говорим, че е скъпо освен, че е зловредно.

Така, че колкото и безопасно да го правиш не спреш ли на време съдбата ти е тежко осакатена в последните моменти на живота и не на себе си... шус...много бързо запътена към гроба. То всички на там сме се запътили, но дали ходиш или тичаш на там също има значение.

Ама като ти се друса си друсай.
Публикувай отговор

Обратно към “Harm Reduction - Намаляване на вредите от наркотиците”