Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

LED - MARS HYDRO TS 3000 Дневник (SPONSORED)

Семена марихуана
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 838 times

Здравейте! Имах късмета да се сдобия с тази лампа посредством grysti.com и MARS HYDRO. Реших в този момент да пробвам и още нещо, към което съм скептичен - поръчах си и палатка отново от MARS HYDRO. Та това ще е ревю/тест/първа крачка? към LED светлина. И ще бъде за светлината.Частично и за палатката.
С какво ще сравнявам:
- Използвал съм 400 вата MH крушка за вегетиране на 1.2х1.4 .
- Използвал съм 600 вата HPS крушка за цъфтеж на 1.2х1.2 / 1х1
Няма как да не си правя базови сравнения . Целта е подобрение на условията на китките. Всичко друго не е важно.
За да минимализирам проблеми и да следя наистина само осветлението и как реагират на него - китките този път ще са нахранени и обгрижени отлично. Няма да има спарта (освен на старта малко) и нинджа намеси - ще ги гледам по утъпканата ми пътека + няколко нововъведения. Храната е обилна почвата е приготвена по наскоро тестван метод и е повече от чакаща коренче. Но тоя целия абзац е последното по тази тема - тука е дневник насочен към светлината.
За да минимализирам и други фактори - пускам 2 сорта , които познавам и знам какво да ги правя и какво искат(до колкото е възможно спрямо досегашния ми опит с тях).
Всяка седмица ще има ъпдейт с по няколко снимки мои си наблюдения и забавен факт като бонус спам от мен.

Старт след малко..
Прикачени файлове
Това ще го обсъдим на етикета подробно
Това ще го обсъдим на етикета подробно
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Лампата изглежда добре. Качеството на изработка е повече от сносно спрямо бюджетната цена.
Много добре опакована с дъска на хитро място и кашон твърд като дърво - добре са се справили с опаковката определено
Много добре опакована с дъска на хитро място и кашон твърд като дърво - добре са се справили с опаковката определено
Кабелите са дълги, което е огромен плюс за мен
Кабелите са дълги, което е огромен плюс за мен
Обикновенни(напълно достатъчни и супер функционални) щракалки за нивото и като цяло лампата не е тежка. Нивелира се отлично нагоре , което е дефакто единственната посока, я която ще ходи лампата.
Упътването... е тема за по -нататък.
Опънах и палатката - голяма просторна функционална и като цяло ми хареса и изработката ( по- нататък любопитни наблюдения) - нея съм си я платил - цената беше добра и за сега изглежда надеждна.
Така изглеждат саксиите с подготвената почва дни преди да пусна семките и като цяло на старта
Така изглеждат саксиите с подготвената почва дни преди да пусна семките и като цяло на старта
Измерих макс мин температурите имам адванс стабилен да контролирам.
Това са абсолютно максималните стойности с минимален контрол - мога да поддържам желани стойности
Това са абсолютно максималните стойности с минимален контрол - мога да поддържам желани стойности
И на 12ти септември сутринта ги засях.
Сортовете са Girl Scout Cookies (Kali Line) и Gelat.OG (Seedsman) . И двата бих ги описал като доста креативни и позитивни мелачки с интензивна еуфория и като цяло много дънят без да ми слиза усмивката от устата(специално ги търсих по бурканите за да се кх кх "подготвя" за дневника).
Прикачени файлове
Курабийките.
Курабийките.
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Първото тръгна още вчера 14ти вечерта последното се показа днес рано сутринта.
Такива снимки много рядко съм правил на старта - радват ме
Такива снимки много рядко съм правил на старта - радват ме
20200914_071356.jpg
20200913_113241.jpg
Най-голямото и 2те най-малки са Gelat.OG. Курабийките са абсолютно като отбор по синхронно плуване еднакви и се показаха в рамките на 2 часа и 7те.
Та днес го пиша ден едно. 15ти септември. Всички са изправени към светлината , която се намира на 60 см от тях . За сега мисля да остане така и да поддържам дистанция от 50 см.
Лампата е на фабрични настройки в момента.
Растът прогресивно и мисля ,че я харесват.
До скоро!
Прикачени файлове
Таз снимка малко гадна ма такова е
Таз снимка малко гадна ма такова е
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8079 times
Been thanked: 5475 times

Какво значи на фабрични настройки, на макс ли е или димната?
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Inna написа: 16 Сеп 2020, 12:25 Какво значи на фабрични настройки, на макс ли е или димната?
Много добър въпрос. Ще отговоря на кратко сега и по- подробно в последствие.Лампата се усилва намаля посредством драйвера. Има 2 отвора за регулиране . Скалата за регулиране се състои от 11 разделения като 1 е най слабото 11 е най-силното. Лампата пристига на средата между позиция 7 и 8.Така дърпа малко над това , което е на етикета. Съответно може да се отпусне до 11 и да свети повече , но и дърпа над обявените стойности( не малко) и съответно и грее повече(наблюдението ми е ,че за малко повече светлина се вдига не с малко тока и съответно и отделяната топлина).
Та в момента е на фабрични настройки. Според мен 1вото отделение е 0та - така казано пристига на 75% от възможностите си, но ме съмнява, че при усилване за малко повече светлина отделя доста повече топлина и се вдига разхода значително. По сметки на 3 различни глави - двете захранвания(драйверите) могат да дърпат на максимум 580(290 всяко). По замервания е маалко отгоре.
Та смятам ,че не случайно са избрали тази позиция - оптималното преди да има загуби от прекалено нагряване на пасивния охладител. Продължавам на фабрични настройки на Vo и Io, защото еми няма нужда от повече лампата дава даже отгоре на нужното - няма да я намалям повдигнах я леко. Най-много да я усиля на макс към средата на цъфтежа - по ще има смисъл.
Лампата си грее - не са прескочили закона - харчи ли ток отделя жега..

Да ама китките си я харесват и това е - до тука с нищо не отстъпва даже е супер.
Средния ред където са 4 саксии от ляво на дясно 3те са гелат.ог всичко другое курабийки
Средния ред където са 4 саксии от ляво на дясно 3те са гелат.ог всичко другое курабийки
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Лампата е силна. Почти ги спрях с тая дистанция , но бързо я промених. Дистанцията от лампата е почти 90см и наблюдавам(може би да вдигна още малко).
Няма как без адаптиране към новите джаджи ахах и вентилаторче за обдухване сложих вътре хареса ми всичко точно ама много бях омотан и забелязох ,но не отразих слабост в дизайна на щипката на вентилаторчето - резултата 3 от китките са били на ураган приведени няколко часа директно - поизправиха се де.. като го побългаря ке го снимам.
Най-ниските температури на включена лампа са това . Най - високите са +1 градус.
Най-ниските температури на включена лампа са това . Най - високите са +1 градус.
6 спанета и старт на ден 7.
6 спанета и старт на ден 7.
Gelat.OG е това на Seedsman
Gelat.OG е това на Seedsman
Обрулените са се поизправили
Обрулените са се поизправили
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8079 times
Been thanked: 5475 times

Това щях да ти пиша, съдейки по тъпия прожектор, че ще им дойде множко и близичко.Ами нали се намаля също така?
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Inna написа: 22 Сеп 2020, 10:42 Това щях да ти пиша, съдейки по тъпия прожектор, че ще им дойде множко и близичко.Ами нали се намаля също така?
Гледах няколко фактора аз и ще ги опиша подробно - по тях отсъдих къде да е леда разположен - основно китките и разсейване/отразяване наблюдавах и забелязох че под 50 см дистанция от китките светлина до стените не стига и не се отразява почти всичко е право надоло. Ако го вдигнеш на 80 см(30см повече) част от светлината стига и до стените и со отразява загубите в средата под самия лед са малки сравнение с това което става по края на палатката - става по равномерна с по малко загуби и долу горе същото.Ако искам леда да е на 60 см от китките да ги дъни здраво примерно ще трябва да имам на ум следното - добре огрятата площ става 1х1 метър а не 1.2 по 12 както е на 80-90см. Предимството му е и недостатъка му(то не е особен недостатък) бие право надоло и едвам отразява от стените освен нали повдигнат леко. Супер е лампата.
Е ги китки на 6ти ден в началото и 7ми ден в средата - вижда се колко са дръпнали.
6ти ден тъкмо почва
6ти ден тъкмо почва
7ми ден
7ми ден
Та това са снимки на навършена една седмица и почнат ден 8ми(вчера). Подбрал съм си тия 2те може да си ги запазя клонинги - вижда се защо.
Gelat.OG
Gelat.OG
GSC
GSC
Следва голям бум в китките при мене стигнали са корени до определени места в почвата и следва доста буйно да дръпнат. Всичко им е перфектно и определено лампата е добра до тука мисля е по близо до 600 вата(даже равна) МХ лампа от колкото до 400(доста по силна е от 400 определено 600) .
Ще пиша пак като навършат 2 седмици началото на ден 15 и така мисля е добре на седмица да се вижда. Ще пробвам и снимки без пусната лампа .
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

На старта на ден 13 нещата се промениха има 2-3 китки , които изостават спрямо другите. Те отдавна си изостават ама другите напреднаха супер много и всички растем ама не и мястото под лампата.
Цялостната картинка на старта на 13 ден(12 тъмни периода).
Цялостната картинка на старта на 13 ден(12 тъмни периода).
Отново страхотни курабийки 4 от 7 са просто фантастични.2 са сносни и един запъртък..
Отново страхотни курабийки 4 от 7 са просто фантастични.2 са сносни и един запъртък..
Ето ги 3те , дето по тях почнах да гледам растежа. Много ми е любопитно дали някой вижда защо от сега им се точа толкова?(освен дето са копие на предишни мега растения едно към едно). Кое точно им е белега ?
Ето ги 3те , дето по тях почнах да гледам растежа. Много ми е любопитно дали някой вижда защо от сега им се точа толкова?(освен дето са копие на предишни мега растения едно към едно). Кое точно им е белега ?
Като цяло в от момента на снимката до сега пораснаха значително и искам не искам със сълзи на очи извадих катаната.
От всички най-голямото и най-малкото са гелат.ог. Така бяха и семките от Гелат.ог от 3те 2те бяха доста недъгави а едната перфектна. Сещате се кое е перфектното.
Китките рипат яко панела е добре и от голяма дистанция което ми дава надежда за стабилен цъфтеж , когато я намаля(дистанцията).
Условията на всички китки са еднакви освен на голямото гелат.ог там 2 пъти фал с вентилатора имаше и то се вижда ,че е леко опърпано. Сега обаче си е перфе. До този момент абсолютно всичко е от семката -каквато е била такава е китката. Светлината се справя добре дори и по края на панела (за сега) и най - малките не са били ощетени от светлина и позиция .
Ще видя с колко китки ще продължа с кои ще се занимавам и кои може да си взема клонинг тепърва.
Смятам да е доста експедитивно всичко и да вляза 12/12 на 3та седмица вегетация (ще си дам 2 дни отгоре за грешките с дистанцията). Ще се видим в цъфтеж.
Прикачени файлове
Следващите дни ще се види кой какво как  и скоро ще изглеждат различни.
Следващите дни ще се види кой какво как и скоро ще изглеждат различни.
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък

Здравейте! Ето го и края на вегетацията при мен.18 тъмни периода 19ти ден. Лампата с малки забележки е супер. Резултата е определено много близо(може и отгоре) до 600вата мх(за 470-480 вата от леда). Под лампата е голям кеф над нея е огън и жупел. В момента , в който взех да я обдухвам директно нея с вентилатор също имам илюзията че свети по-наситено а и мога да я пипна без да пари.
Браво на Марс Хидро!
Малко олекнаха..
Малко олекнаха..
Последната светлина преди първите 12 часа тъмно.
Последната светлина преди първите 12 часа тъмно.
Искренно се надявам и очаквам да има ефективността на 600+ вата хпс в цъфтежа. Аз съдя по китките тия с лумените и замерванията са ми чужди (замерих я супер е - малко по края на палатката е слаба но 1 по 1 ги покрива чудесно даже и отгоре).
Не искам да е гъстак от върхове а точно това ме чака - може да намаля малко бройката на растенията (в момента са 9 най-слабото си тръгна за пример на другите) или да намаля върховете - в последствие ще видя.
ПП На леда изглеждат по-светли от колкото са а не обратното.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”