Здравейте! Имах късмета да се сдобия с тази лампа посредством grysti.com и MARS HYDRO. Реших в този момент да пробвам и още нещо, към което съм скептичен - поръчах си и палатка отново от MARS HYDRO. Та това ще е ревю/тест/първа крачка? към LED светлина. И ще бъде за светлината.Частично и за палатката.
С какво ще сравнявам:
- Използвал съм 400 вата MH крушка за вегетиране на 1.2х1.4 .
- Използвал съм 600 вата HPS крушка за цъфтеж на 1.2х1.2 / 1х1
Няма как да не си правя базови сравнения . Целта е подобрение на условията на китките. Всичко друго не е важно.
За да минимализирам проблеми и да следя наистина само осветлението и как реагират на него - китките този път ще са нахранени и обгрижени отлично. Няма да има спарта (освен на старта малко) и нинджа намеси - ще ги гледам по утъпканата ми пътека + няколко нововъведения. Храната е обилна почвата е приготвена по наскоро тестван метод и е повече от чакаща коренче. Но тоя целия абзац е последното по тази тема - тука е дневник насочен към светлината.
За да минимализирам и други фактори - пускам 2 сорта , които познавам и знам какво да ги правя и какво искат(до колкото е възможно спрямо досегашния ми опит с тях).
Всяка седмица ще има ъпдейт с по няколко снимки мои си наблюдения и забавен факт като бонус спам от мен.
Старт след малко..
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
LED - MARS HYDRO TS 3000 Дневник (SPONSORED)
- NinjaDuck
- НинджаДък

- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 838 times
Лампата изглежда добре. Качеството на изработка е повече от сносно спрямо бюджетната цена.
Обикновенни(напълно достатъчни и супер функционални) щракалки за нивото и като цяло лампата не е тежка. Нивелира се отлично нагоре , което е дефакто единственната посока, я която ще ходи лампата.
Упътването... е тема за по -нататък.
Опънах и палатката - голяма просторна функционална и като цяло ми хареса и изработката ( по- нататък любопитни наблюдения) - нея съм си я платил - цената беше добра и за сега изглежда надеждна. Измерих макс мин температурите имам адванс стабилен да контролирам. И на 12ти септември сутринта ги засях.
Сортовете са Girl Scout Cookies (Kali Line) и Gelat.OG (Seedsman) . И двата бих ги описал като доста креативни и позитивни мелачки с интензивна еуфория и като цяло много дънят без да ми слиза усмивката от устата(специално ги търсих по бурканите за да се кх кх "подготвя" за дневника).
Упътването... е тема за по -нататък.
Опънах и палатката - голяма просторна функционална и като цяло ми хареса и изработката ( по- нататък любопитни наблюдения) - нея съм си я платил - цената беше добра и за сега изглежда надеждна. Измерих макс мин температурите имам адванс стабилен да контролирам. И на 12ти септември сутринта ги засях.
Сортовете са Girl Scout Cookies (Kali Line) и Gelat.OG (Seedsman) . И двата бих ги описал като доста креативни и позитивни мелачки с интензивна еуфория и като цяло много дънят без да ми слиза усмивката от устата(специално ги търсих по бурканите за да се кх кх "подготвя" за дневника).
- NinjaDuck
- НинджаДък

Първото тръгна още вчера 14ти вечерта последното се показа днес рано сутринта.
Най-голямото и 2те най-малки са Gelat.OG. Курабийките са абсолютно като отбор по синхронно плуване еднакви и се показаха в рамките на 2 часа и 7те.
Та днес го пиша ден едно. 15ти септември. Всички са изправени към светлината , която се намира на 60 см от тях . За сега мисля да остане така и да поддържам дистанция от 50 см.
Лампата е на фабрични настройки в момента.
Растът прогресивно и мисля ,че я харесват.
До скоро!
Та днес го пиша ден едно. 15ти септември. Всички са изправени към светлината , която се намира на 60 см от тях . За сега мисля да остане така и да поддържам дистанция от 50 см.
Лампата е на фабрични настройки в момента.
Растът прогресивно и мисля ,че я харесват.
До скоро!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8079 times
- Been thanked: 5475 times
Какво значи на фабрични настройки, на макс ли е или димната?
- NinjaDuck
- НинджаДък

Много добър въпрос. Ще отговоря на кратко сега и по- подробно в последствие.Лампата се усилва намаля посредством драйвера. Има 2 отвора за регулиране . Скалата за регулиране се състои от 11 разделения като 1 е най слабото 11 е най-силното. Лампата пристига на средата между позиция 7 и 8.Така дърпа малко над това , което е на етикета. Съответно може да се отпусне до 11 и да свети повече , но и дърпа над обявените стойности( не малко) и съответно и грее повече(наблюдението ми е ,че за малко повече светлина се вдига не с малко тока и съответно и отделяната топлина).
Та в момента е на фабрични настройки. Според мен 1вото отделение е 0та - така казано пристига на 75% от възможностите си, но ме съмнява, че при усилване за малко повече светлина отделя доста повече топлина и се вдига разхода значително. По сметки на 3 различни глави - двете захранвания(драйверите) могат да дърпат на максимум 580(290 всяко). По замервания е маалко отгоре.
Та смятам ,че не случайно са избрали тази позиция - оптималното преди да има загуби от прекалено нагряване на пасивния охладител. Продължавам на фабрични настройки на Vo и Io, защото еми няма нужда от повече лампата дава даже отгоре на нужното - няма да я намалям повдигнах я леко. Най-много да я усиля на макс към средата на цъфтежа - по ще има смисъл.
Лампата си грее - не са прескочили закона - харчи ли ток отделя жега..
Да ама китките си я харесват и това е - до тука с нищо не отстъпва даже е супер.
- NinjaDuck
- НинджаДък

Лампата е силна. Почти ги спрях с тая дистанция , но бързо я промених. Дистанцията от лампата е почти 90см и наблюдавам(може би да вдигна още малко).
Няма как без адаптиране към новите джаджи ахах и вентилаторче за обдухване сложих вътре хареса ми всичко точно ама много бях омотан и забелязох ,но не отразих слабост в дизайна на щипката на вентилаторчето - резултата 3 от китките са били на ураган приведени няколко часа директно - поизправиха се де.. като го побългаря ке го снимам.
Няма как без адаптиране към новите джаджи ахах и вентилаторче за обдухване сложих вътре хареса ми всичко точно ама много бях омотан и забелязох ,но не отразих слабост в дизайна на щипката на вентилаторчето - резултата 3 от китките са били на ураган приведени няколко часа директно - поизправиха се де.. като го побългаря ке го снимам.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8079 times
- Been thanked: 5475 times
Това щях да ти пиша, съдейки по тъпия прожектор, че ще им дойде множко и близичко.Ами нали се намаля също така?
- NinjaDuck
- НинджаДък

Гледах няколко фактора аз и ще ги опиша подробно - по тях отсъдих къде да е леда разположен - основно китките и разсейване/отразяване наблюдавах и забелязох че под 50 см дистанция от китките светлина до стените не стига и не се отразява почти всичко е право надоло. Ако го вдигнеш на 80 см(30см повече) част от светлината стига и до стените и со отразява загубите в средата под самия лед са малки сравнение с това което става по края на палатката - става по равномерна с по малко загуби и долу горе същото.Ако искам леда да е на 60 см от китките да ги дъни здраво примерно ще трябва да имам на ум следното - добре огрятата площ става 1х1 метър а не 1.2 по 12 както е на 80-90см. Предимството му е и недостатъка му(то не е особен недостатък) бие право надоло и едвам отразява от стените освен нали повдигнат леко. Супер е лампата.
Е ги китки на 6ти ден в началото и 7ми ден в средата - вижда се колко са дръпнали. Та това са снимки на навършена една седмица и почнат ден 8ми(вчера). Подбрал съм си тия 2те може да си ги запазя клонинги - вижда се защо. Следва голям бум в китките при мене стигнали са корени до определени места в почвата и следва доста буйно да дръпнат. Всичко им е перфектно и определено лампата е добра до тука мисля е по близо до 600 вата(даже равна) МХ лампа от колкото до 400(доста по силна е от 400 определено 600) .
Ще пиша пак като навършат 2 седмици началото на ден 15 и така мисля е добре на седмица да се вижда. Ще пробвам и снимки без пусната лампа .
- NinjaDuck
- НинджаДък

На старта на ден 13 нещата се промениха има 2-3 китки , които изостават спрямо другите. Те отдавна си изостават ама другите напреднаха супер много и всички растем ама не и мястото под лампата.
Като цяло в от момента на снимката до сега пораснаха значително и искам не искам със сълзи на очи извадих катаната.
От всички най-голямото и най-малкото са гелат.ог. Така бяха и семките от Гелат.ог от 3те 2те бяха доста недъгави а едната перфектна. Сещате се кое е перфектното.
Китките рипат яко панела е добре и от голяма дистанция което ми дава надежда за стабилен цъфтеж , когато я намаля(дистанцията).
Условията на всички китки са еднакви освен на голямото гелат.ог там 2 пъти фал с вентилатора имаше и то се вижда ,че е леко опърпано. Сега обаче си е перфе. До този момент абсолютно всичко е от семката -каквато е била такава е китката. Светлината се справя добре дори и по края на панела (за сега) и най - малките не са били ощетени от светлина и позиция .
Ще видя с колко китки ще продължа с кои ще се занимавам и кои може да си взема клонинг тепърва.
Смятам да е доста експедитивно всичко и да вляза 12/12 на 3та седмица вегетация (ще си дам 2 дни отгоре за грешките с дистанцията). Ще се видим в цъфтеж.
От всички най-голямото и най-малкото са гелат.ог. Така бяха и семките от Гелат.ог от 3те 2те бяха доста недъгави а едната перфектна. Сещате се кое е перфектното.
Китките рипат яко панела е добре и от голяма дистанция което ми дава надежда за стабилен цъфтеж , когато я намаля(дистанцията).
Условията на всички китки са еднакви освен на голямото гелат.ог там 2 пъти фал с вентилатора имаше и то се вижда ,че е леко опърпано. Сега обаче си е перфе. До този момент абсолютно всичко е от семката -каквато е била такава е китката. Светлината се справя добре дори и по края на панела (за сега) и най - малките не са били ощетени от светлина и позиция .
Ще видя с колко китки ще продължа с кои ще се занимавам и кои може да си взема клонинг тепърва.
Смятам да е доста експедитивно всичко и да вляза 12/12 на 3та седмица вегетация (ще си дам 2 дни отгоре за грешките с дистанцията). Ще се видим в цъфтеж.
- NinjaDuck
- НинджаДък

Здравейте! Ето го и края на вегетацията при мен.18 тъмни периода 19ти ден. Лампата с малки забележки е супер. Резултата е определено много близо(може и отгоре) до 600вата мх(за 470-480 вата от леда). Под лампата е голям кеф над нея е огън и жупел. В момента , в който взех да я обдухвам директно нея с вентилатор също имам илюзията че свети по-наситено а и мога да я пипна без да пари.
Браво на Марс Хидро! Искренно се надявам и очаквам да има ефективността на 600+ вата хпс в цъфтежа. Аз съдя по китките тия с лумените и замерванията са ми чужди (замерих я супер е - малко по края на палатката е слаба но 1 по 1 ги покрива чудесно даже и отгоре).
Не искам да е гъстак от върхове а точно това ме чака - може да намаля малко бройката на растенията (в момента са 9 най-слабото си тръгна за пример на другите) или да намаля върховете - в последствие ще видя.
ПП На леда изглеждат по-светли от колкото са а не обратното.
Браво на Марс Хидро! Искренно се надявам и очаквам да има ефективността на 600+ вата хпс в цъфтежа. Аз съдя по китките тия с лумените и замерванията са ми чужди (замерих я супер е - малко по края на палатката е слаба но 1 по 1 ги покрива чудесно даже и отгоре).
Не искам да е гъстак от върхове а точно това ме чака - може да намаля малко бройката на растенията (в момента са 9 най-слабото си тръгна за пример на другите) или да намаля върховете - в последствие ще видя.
ПП На леда изглеждат по-светли от колкото са а не обратното.
.png)