Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Проблем с растения в оранжерия

Семена марихуана
prostochovek
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Юли 2020, 12:41
Has thanked: 4 times

Здравейте майстори !
Отглеждам си растения в оранжерията ми на село от няколко години. За пръв път ми се случва разтенията да губят силата си и да изсъхват. Климата е южно черноморски макар че в оранжерията е буквално 50-60 градуса през деня .За циркулация на въздуха съм отворил вратите и прозорците и използвам 3 високи вентилатори. Тъй като оранжерията ми е голяма и станаха проблеми през пандемията в момента имам 3 различни реколти . Едните цъфтят , другите са на 3 седмици и 2 дена а проблемните ми разстения за на 3 седмици и 3 дена . Чудя се от какво може да идва този проблем . Напръскал със всички нужни препарати против мравки , щурци ( миналата година ме нападнаха ) и всякви насекоми. Приложил съм снимка на торта в която ги засях , държах ги между 5-8 дена на лампа и след това ги посях в почвата на оранжерията като дупките който изкопах пак напълних със същата тор от снимката.
За растеж използвам течните основни торове на Sensi (Grow A и B ) Voodoo Juice в началото и витамини B 52 2 пъти седмично. Тъй като е много топло в оранжерията се принудих да ги поливам веднъж на 24 часа като ротацията ми е 2 пъти химия и 1 път чиста водичка . Поливам винаги с топла вода ( 20 градуса ). Прикачвам няколко снимки на болните ми растения.
Прикачени файлове
snimka 5.jpg
snimka 4.jpg
snimka 3.jpg
snimka 2.jpg
20200704_123444.jpg
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Мнения: 678
Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
Has thanked: 865 times
Been thanked: 963 times

На мен проблемът ми изглежда комплексен от една страна жегата от друга- торовете. С колко литра вода ги поливаш? Мястото как е комшии,клюкари, осветеност и т.н.? Отвори Индекс за важните теми, ето ти и още линкове по-долу. За рецептите за почва ти препоръчвам тази на firstcitizen. Нека се произнесат и други градинари, на мен на пръв поглед ми изглеждат загубени, затова прочети, усвои материал, за да си по-подготвен догодина!
viewtopic.php?f=9&t=3
viewtopic.php?f=6&t=414&p=7603&hilit=%D ... 0%90#p7603
viewtopic.php?f=6&t=5&p=45&hilit=%D0%9B ... %D0%90#p45
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
prostochovek
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Юли 2020, 12:41
Has thanked: 4 times

Ох аз забравих да добавя , това са ауто Super Critical семки . Поливам ги с около 3литра вода на растение .Мястото е осветено отвсякъде. Днес извадих две растения от почвата защото направо си бяха мъртви и видях че разклонения на корена няма ( само един прав корен от който продължава стъблото дефакто ) сякаш е изядено но не мога да преценя. Това ми е втората реколта за 2020 а с първата нямах никакви проблеми. Същите торове , същия метод .. единствената разлика бяха семките ( Anaconda auto ).
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Мнения: 203
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:07
Has thanked: 788 times
Been thanked: 838 times

Не го мисли много - жега , преполиване и на толкова малки китки торове не... Директно си играл против китките и си спечелил тоя път.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Мнения: 678
Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
Has thanked: 865 times
Been thanked: 963 times

prostochovek написа: 04 Юли 2020, 17:39 Ох аз забравих да добавя , това са ауто Super Critical семки . Поливам ги с около 3литра вода на растение .Мястото е осветено отвсякъде. Днес извадих две растения от почвата защото направо си бяха мъртви и видях че разклонения на корена няма ( само един прав корен от който продължава стъблото дефакто ) сякаш е изядено но не мога да преценя. Това ми е втората реколта за 2020 а с първата нямах никакви проблеми. Същите торове , същия метод .. единствената разлика бяха семките ( Anaconda auto ).
Седни да четеш и догодина ще си по-подготвен! Ако нямаш голяма уста и клюкари/шпиони покрай тебе, не виждам какъв ти е проблема та ги гледаш на двора, зарежи я тая оранжерия, оранжериите са за домати и краставици! :) Развърташ маркуча и си поливаш на спокойствие......
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 921
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1874 times

Имаш няколко основни проблема: Висока температура, прекалено поливане на толкова малки растения, прекалено торене.
Този субстрат не е подходящ за стартиране на растения, като цяло за отглеждане в него.
Аватар
Stacyyy
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 38
Регистриран на: 08 Май 2020, 11:44
Has thanked: 52 times
Been thanked: 74 times

WDScorpio написа: 05 Юли 2020, 09:12 Имаш няколко основни проблема: Висока температура, прекалено поливане на толкова малки растения, прекалено торене.
Този субстрат не е подходящ за стартиране на растения, като цяло за отглеждане в него.
Напълно съм съгласен с теб Скорпио,почвата е не подходяща и няма ни перлит нищо за аерация на корените ....
Отделно прекалено много вода и познай на снимките се вижда колко е лепкава такава като бетон,хубаво е леко да разрови почвата но да внимава да не нарани корените със една вилица например като грапа да я използва малко въздух ако може да влезне това също е едно от най важните неща за корените а при тебе виждам като цимент !
Високата температура също.
Също и това,че ги ториш толкова малки.Торовете който ползваш са ти едни от най добрите на пазара ползвал съм всичко тяхно от години и никога съм нямал липси с тях но найстина са ппрекалено малки за торене. Виж сега :
Vodoojuice е корен стимулатор също много добър него го даваш първите 2седмици вегитация и първите две седмици цъфтеж само и спираш ,първата седмица го даваш постоянно но по 1мл. на Л. и вторато вече по 2мл а във цъфтежа също по 2мл на Л.
B52 същата работа само,че във цъфтеж него го даваш от 3тата седмица и нищо повече не е трябвало да даваш .За Гроуа (Sensi) след първите 10дена от изникването почваш от 1мл на литър и така всяка седмица качваш по мл. На Л. до 4мл. най много.
И серията която си избрал и ползваш е не органична ако не го знаеш,да го знаеш !
Advanced имат органична серия Игуана се казва и е много по добра от Sensi и ако беше взел нея от B52 нямаше да има смисъл така щеше да ти излезе хем по евтино и най важното ,че щеше да е органично и с по добри резултати повярвай ми !
Поздрави и успех
Made by Mexico,Tamaulipas
Публикувай отговор

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”