Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Най-голямата заблуда за канабиса

Всичко останало
Семена марихуана
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 921
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1874 times

Науката разкрива най-голямата лъжа на индустрията за канабис: купувате грешно канабис (и така всеки е друг)


TL DR - Високото съдържание на THC не е показател за потентността на канабис!

За канабиса има много повече от THC - когато става дума за преместване на продукт на легалния пазар, само два номера имат значение: цената и съдържанието на THC.

Супер мощното цвете, с проценти на THC от 25 процента и повече, доминират рафтовете на диспансерите. Канабисът с високо съдържание на THC ще се разпродаде много бързо, докато канабисите с по-нисък процент събират прах.

Проблемът е, че всичко това е грешно. Всичко!

Не само съдържанието на THC няма нищо общо с това колко „добър” е канабиса, както откриха последните проучвания, проведени от Университета в Колорадо и публикувани в JAMA Psychiatry , съдържанието на THC също е лош показател за потентност.

канабисите с висок THC дори не ви "напушва" повече!
Изследователи от Университета на Колорадо от Института за когнитивни науки в Боулдър документираха опита на 121 употребяващи канабис. Половината участници в проучването бяха потребители на канабисови концентрати - много високи THC екстракти от канабис, а другата половина предпочетоха изсушени глави.

И двете групи получиха канабис с различна „сила“: потребителите на изсушените цветове на канабис с 16 процента, или с 24 процента THC, а потребителите на екстракти получиха масло в 70 или 90 процента THC. Изследователите проверяват кръвта на участниците в изследването и проследяват тяхното настроение, когнитивни функции и ниво на интоксикация преди, непосредствено след и един час след употреба.

Както очакваха изследователите, потребителите на концентрат са имали много високи нива на ТНС в телата си след употреба.

В действителност, „интоксикацията“ на всеки участник беше почти еднаква - „както и мерките им за баланс и когнитивни увреждания“,

„Хората от групата с висока концентрация бяха много по-малко компрометирани, отколкото мислехме, че ще бъдат“, казва съавторът Кент Хатчинсън, професор по психология, който изучава зависимостта, в съобщение на CU. "Ако дадохме на хората толкова висока концентрация на алкохол, това щеше да е различна история."

Помислете за потребителите на изсушени цветове канабис. Шестнадесет процента THC в сравнение с 24 процента THC е голяма разлика - 50 процента „по-силен“. Как потребителите на такива „силни“ продукти могат да отчитат подобни психоактивни ефекти?

Краткият отговор е теория, която ценителите на канабиса и учените казват от години : Има много повече фактори, отколкото THC. Казано малко по-дълго: Ако се съди за канабиса по неговото съдържание на THC, не е като да оценим филм, на базата на главния актьор. THC номерът няма да бъде показател за ефективността.

Има множество канабиноиди, включително CBD, както и повече от 100 други - повечето от които дори не са тествани. (Дори и да бяха, щеше ли средният купувач да знае какво да прави?)

Съществуват и ароматни съединения, наречени терпени, които диктуват как канабисът влияе на ума и тялото. Всички те работят съвместно, явление, известно като „ефект на антуража“. „Ето защо синтетичният THC просто няма същите медицински ефекти като пушенето на канабиси.

Един добър начин - може би най-добрият начин - да определите дали канабисът ще бъде добър или поне добър за вас, е да го помиришете. Но на легални пазари като Калифорния това вече е невъзможно. Канабиса се продава в предварително опаковани контейнери. И пандемията на коронавирус елиминира какви ограничени възможности има да помиришете канабиса преди да го купите. Някои магазини ви позволяват да размахвате под носа си обозначен „буркан с миризма“ - няколко глави в контейнер с перфориран капак. Вече не.

Но обратно към THC числата. Изследователите на канабис знаят, че това не е показател. Производителите и продавачите на канабис знаят, че е фалшив. И все пак, тук сме. Пазарът просто не се е захванал - и търговците, пускайки канабис с високо съдържание на THC на рафтовете, за да задоволят погрешното насочване на пазара, гарантират, че недоразумението ще продължи.

„Жалко е“, каза Нийл Делачава, съосновател на Gold Seal, марка канабис, базирана в Сан Франциско, която е специализирана в висок клас цвете . „Намирам неща, които са абсолютно невероятни, че трябва да хвърля в боклука, защото тества на 18 или 19 процента.“

На това ниво, въпреки „удивителен терпен профил, най-добрият дим, който някога съм имал“, просто няма да се продава, каза той.

"Хората просто не разбират", добави той. „Когато хората отиват да пазаруват, те търсят две неща: търсят цена и търсят процент на THC.“

Заблудата в THC продължава въпреки най-добрите усилия на всеки. Както влияещите в Instagram, така и предприемачите и защитниците на канабис се опитаха да обяснят, че номерът на THC в най-добрия случай е груба оценка ( и число, което в зависимост от лабораторията, която се е сдобила с него, може да бъде надута или подозрителна ).

Ще отнеме много време купувачите да приспособят навиците си и да осъзнаят, че съдържанието на THC не е като алкохол по обем на етикета на бирата. Докато не го направят, ценителите могат да се възползват от пазарната неефективност.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3207
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7142 times
Been thanked: 4763 times

Да,вярно и аз избрах с високо ТХЦ този път ей тъй,да видя,но иначе съм пробвала добре отгледани 16 или 18 % и добре отгледани 24(и едните и другите сигурно не са достигнали тези цифри да речем,но пак)по-ниските% бяха по-голям чук,като под чук разбирам доста разбиващи и по-дълго държащи най-общо казано.....Имала съм такива ,които се водят 12%,но много готини бяха,най-често съм гледала около 16-18 и аз( а то в началото на моя градинарски път най-високото беше 18,когато а з започнах да си купувам,нямаше такива 25,това в последните годни се появиха такива), едва ли съм достигала написаната цифра......
Публикувай отговор