Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Аутдор 2020 Zafor19
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3212
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7151 times
- Been thanked: 4765 times
Ами аз така ги овлажнявам, понеже все се случва да пресъхнат, отварям, вадя, не са в буркани за да са по компактни и да не дрънкат много хахаИ като поседят и то до следваща година някои бая си пресъхват, макар че се опитвам горе долу на добра влажност да са и условия. Но знаеш, не може винаги да е до там прецизно. И съм останала най-доволна от този метод с листо /листа коноп(но може и друго подходящо растение, гледам нещо да не пуска или да не е отровно, може плодно дърво или нещо ядливо от градината) , според другите домашни трикове за овлажняване.
- Zafor19
- Баш Градинар
- Мнения: 358
- Регистриран на: 19 Окт 2019, 09:53
- Has thanked: 1243 times
- Been thanked: 863 times
- Zafor19
- Баш Градинар
- Мнения: 358
- Регистриран на: 19 Окт 2019, 09:53
- Has thanked: 1243 times
- Been thanked: 863 times
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3212
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7151 times
- Been thanked: 4765 times
Аз му слагам конопено олио или зехтин, но не само заради консистенцията(да или кокосово), а защото те отделно имат полезни свойства, а и това чисто е тежко за преработка в организма, смола е все пак Разредено с нещо подобно се приема по добре. И е много неудобно за приемане в чисто състояние. За външно, кожно също е отврат чисто да се маже.
-
- Градинар
- Мнения: 307
- Регистриран на: 26 Ное 2019, 15:35
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Здравей пич, дупките по 10л са доста малки а гледам че бая изглежда че са родили, можеш ли да споделиш ?
- Zafor19
- Баш Градинар
- Мнения: 358
- Регистриран на: 19 Окт 2019, 09:53
- Has thanked: 1243 times
- Been thanked: 863 times
Дупките на най-големите бяха по 10л и с оборски тор на дъното, но самата пръст наоколо е рохкава и корените не се ограничават. Ако се беше случило да е глинесто или скалисто щеше да е друга бира. Глината ще ограничи корените като саксия и тогава трябва да се копа много повече. Тези в гората, които зададих, дупките бяха малки по 2-3л, имаше 3-4л и останаха малки растения. Тогава бях много притеснен, забравих да взема лопатата и копах с теслата и беше скалисто, разсада беше голям...и там нищо не извадих, по 2-3гр на растение.Goshkata1997 написа: ↑06 Яну 2021, 20:27 Здравей пич, дупките по 10л са доста малки а гледам че бая изглежда че са родили, можеш ли да споделиш ?
-
- Градинар
- Мнения: 678
- Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 963 times
Може тея пари за дестилатор да си ги спестиш с едно побългарване , даже аз съм го правил има и снимки из форума ,но не ми се рови, вземаш по-читав и гъвкав маркуч, снаждаш го за дупчицата на капака дето е за парата, един участък от маркуча го слагаш да минава през хладка вода, и на изхода едно съдче за дестилата, а бе ако не друго поне си избиваш спирта , не съм го мерил обаче колко градуса е.....Zafor19 написа: ↑13 Окт 2020, 16:13Inna написа: ↑13 Окт 2020, 15:25 Аз нещо не мога да схвана как го правиш? Аз да ми отива по малко спирт го стривам с машинка и го пека(това с печенето за декарбоксилиране уж, понеже искам и да си пуша от него, иначе за лечение май не е нужно) , ще ти снимам едно такова пакетче, става по-компактно така След това го накисвам в спирта, не заема толкова място и по малко спирт може да го покрие. И това в камерата /фризер го оставям, като го разбърква с машинка. Прецежда го чак след време аз, иначе може и по бързо, но не веднага ако не е било замразяване по добре да поседи в спира повечко. А ти как?
А на земята няма ли да се нацапат?
Аз гледам да спазвам точно метода на Рик Симпсън. Декарбоксилирането е много важно. На земята се цапат, но нали се цеди и вари и не му пречи много, от и така си има 2-3 мм утайка. След като се изсушат цветовете се покриват със спирт за 3 мин и се прецежда, при което се извлича 90% от смолата. След това пак се залива за още 3 минути, аз това второто не го правих с цел икономия на спирт. Спиртения извлек се минава през филтър за кафе, че аутдора събира много прах, на горните снимки се вижда утайката.
Следващия етап, варене в оризоварката докато се изпари спирта и остане маслото. Ако може човек да отдели 300лв може да се купи дестилатор и спирта да се ползва поне 3 пъти.
Последен етап сгъстяване- понеже оризоварката като остане на дъното изключва, се вади и се слага на котлон за една, две минути, но на слабо. И това е. Аз накрая му слагам малко кокосово масло за да се разреди иначе е супер гъсто.
IMG_20201011_213741-min.jpgIMG_20201011_214830-min.jpgIMG_20201011_231413_1-min.jpg