Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Golden Teachers/Златни Учители
- Sofia Cannabis
- Градинар
- Мнения: 2307
- Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
- Has thanked: 3495 times
- Been thanked: 4731 times
- Sofia Cannabis
- Градинар
- Мнения: 2307
- Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
- Has thanked: 3495 times
- Been thanked: 4731 times
Използвам 2:1:1 Вермикулит (Практикер, уж стерилен), Био брашно от кафяв ориз (Зоя.бг).radev написа: ↑25 Мар 2023, 16:04 Пичове, проблем. Появява се синкава плесен всеки път, правя втори опит.
Инакулацията върви добре, цялата торта побелява, няма мухъл и т.н.
Опит едно - след изваждането на тортите и поставянето им в кутия се появи
синя плесен, която ги превзе и унищожи. Може ли да се дължи на мокренето на
тортите от капки конденз, които капят по тях от капака на кутията?
Опит втори - реших, че може мицела да не е проникнал в дълбочина на тортата
и че съм я извадил прекалено рано от буркана, въпреки, че цяла беше плътно
покрита с снежно бял мицел. Всичко вървеше добре до онзи ден. В края на четвъртата
седмица виждам синкава плесен, която избива под мицела. Тортата е още в буркана и няма
как да се заразила с нещо външно чак сега.
Нещо бъркам кардинално и не мога да разбера какво. Нужна ми е помощ.
Благодаря
Стерилизам в тенджера под налягане за час, час и нещо. Буркани 240 с пробити капачки и вкарване на спорите през отворите със стерилизирана игла.
Втори опит и същият резултат - всичко е ОК, мицела се развива добре, няма петна или признаци за мухъл, красив снежно бял мицел.
След пълното превземане на тортата обаче отдолу под мицела запчва да избива все тази синкава плесен.
Дали не е компроментиран самият входящ материал - вермикулита или брашното?
Извадя ли ги от буркана и поставя ли ги в кутията плесента тръгва яко, превзема цяла торта и край.
След изваждането от буркана ги поставям в прозрачна кутия с контролирана влажност ~ 90%.
Използвам електрическо одеало за температура, защото в стаята е около 17'С.
Ето и малко снимков материал:
https://ibb.co/rxHbbRb
https://ibb.co/YQZNbGC
https://ibb.co/VYyvn3R
https://ibb.co/MGmm6YH
Имате ли идеи?
Благодаря ви!
- Sofia Cannabis
- Градинар
- Мнения: 2307
- Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
- Has thanked: 3495 times
- Been thanked: 4731 times
- Sofia Cannabis
- Градинар
- Мнения: 2307
- Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
- Has thanked: 3495 times
- Been thanked: 4731 times
Защо забиваш клечки и стерилни ли са?
Не ги забивай.
Не ги забивай.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3203
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7135 times
- Been thanked: 4757 times
Здравей! Ако имаш одобрени три поста, моля качвай снимките директно тук от attachments, понеже външните линкове са нежелателни.radev написа: ↑02 Апр 2023, 18:17Използвам 2:1:1 Вермикулит (Практикер, уж стерилен), Био брашно от кафяв ориз (Зоя.бг).radev написа: ↑25 Мар 2023, 16:04 Пичове, проблем. Появява се синкава плесен всеки път, правя втори опит.
Инакулацията върви добре, цялата торта побелява, няма мухъл и т.н.
Опит едно - след изваждането на тортите и поставянето им в кутия се появи
синя плесен, която ги превзе и унищожи. Може ли да се дължи на мокренето на
тортите от капки конденз, които капят по тях от капака на кутията?
Опит втори - реших, че може мицела да не е проникнал в дълбочина на тортата
и че съм я извадил прекалено рано от буркана, въпреки, че цяла беше плътно
покрита с снежно бял мицел. Всичко вървеше добре до онзи ден. В края на четвъртата
седмица виждам синкава плесен, която избива под мицела. Тортата е още в буркана и няма
как да се заразила с нещо външно чак сега.
Нещо бъркам кардинално и не мога да разбера какво. Нужна ми е помощ.
Благодаря
Стерилизам в тенджера под налягане за час, час и нещо. Буркани 240 с пробити капачки и вкарване на спорите през отворите със стерилизирана игла.
Втори опит и същият резултат - всичко е ОК, мицела се развива добре, няма петна или признаци за мухъл, красив снежно бял мицел.
След пълното превземане на тортата обаче отдолу под мицела запчва да избива все тази синкава плесен.
Дали не е компроментиран самият входящ материал - вермикулита или брашното?
Извадя ли ги от буркана и поставя ли ги в кутията плесента тръгва яко, превзема цяла торта и край.
След изваждането от буркана ги поставям в прозрачна кутия с контролирана влажност ~ 90%.
Използвам електрическо одеало за температура, защото в стаята е около 17'С.
Ето и малко снимков материал:
https://ibb.co/rxHbbRb
https://ibb.co/YQZNbGC
https://ibb.co/VYyvn3R
https://ibb.co/MGmm6YH
Имате ли идеи?
Благодаря ви!
- Sofia Cannabis
- Градинар
- Мнения: 2307
- Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
- Has thanked: 3495 times
- Been thanked: 4731 times
- Sofia Cannabis
- Градинар
- Мнения: 2307
- Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
- Has thanked: 3495 times
- Been thanked: 4731 times
Golden teachers
Обрах и двете кутии. Надявам се там откъдето отскубнах гъбите да е достатъчно наранено и изчистено от спорите да се покажат няколко гиганта само. Ако не ще ги избавя от кутиите за сирене и ще ги пробвам като cake.
Много съм доволен от резултатите от количеството спори които се вижда до грамажа който излезе от кутията.
Втората кутия не съм я теглил, там има много малко спори отгоре върху мицела и се надявам да имам още няколко добри flush.
Обрах и двете кутии. Надявам се там откъдето отскубнах гъбите да е достатъчно наранено и изчистено от спорите да се покажат няколко гиганта само. Ако не ще ги избавя от кутиите за сирене и ще ги пробвам като cake.
Много съм доволен от резултатите от количеството спори които се вижда до грамажа който излезе от кутията.
Втората кутия не съм я теглил, там има много малко спори отгоре върху мицела и се надявам да имам още няколко добри flush.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп