Мен идеята ми е да го ползвам и за листно торене, ако набухам много меласа, не мисля, че ще е много подходящо.Crazy Train написа: ↑21 Ное 2020, 23:49 Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Приготвяне на Домашни Торове (DIY)
-
- Градинар
- Мнения: 678
- Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 963 times
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
- ganjalove
- Градинар
- Мнения: 462
- Регистриран на: 18 Ное 2019, 14:16
- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързо можеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??Josep92 написа: ↑22 Ное 2020, 10:51Мен идеята ми е да го ползвам и за листно торене, ако набухам много меласа, не мисля, че ще е много подходящо.Crazy Train написа: ↑21 Ное 2020, 23:49 Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.
Пс. какво да сложиш още ли ..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
-
- Градинар
- Мнения: 678
- Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 963 times
Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързо можеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??Josep92 написа: ↑22 Ное 2020, 10:51Мен идеята ми е да го ползвам и за листно торене, ако набухам много меласа, не мисля, че ще е много подходящо.Crazy Train написа: ↑21 Ное 2020, 23:49 Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.
Пс. какво да сложиш още ли ..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
- Градинар
- Мнения: 678
- Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 963 times
За бананите не ми се вярва. И така да е , аз ги мия, забелязал съм , че плодовете внос от Турция са набухани с оцветители и поради тази причина ги избягвам.Sho написа: ↑24 Ное 2020, 17:53Здравей , бих ти дал един съвет вместо бананови кори сложи самия полод от банана , понеже цитрусите обичат да ги оцветяват а и в самия плод се съдържа това което ти трябва . И е хубаво да се режат нещата на парчета даже ако имаш възможност да ги пасираш , така нещата се случват по-бързо .Josep92 написа: ↑24 Ное 2020, 17:44Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02
Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързо можеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
Пс. какво да сложиш още ли ..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
Поздрави
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
- Градинар
- Мнения: 678
- Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 963 times
Днеска си бърках мед с джинджифил и ми останаха обелки, нещо става ли от тях, в смисъл да торя?
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
- ganjalove
- Градинар
- Мнения: 462
- Регистриран на: 18 Ное 2019, 14:16
- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Ок колега мирясах да го припикаш на 2 пъти беше по скоро на майтап идеята да сложиш няколко лъжици меласа излезе,че искам да те хвана на работа да бачкаш...чак се сърдиш...извинявай,запасах си гащите и затегнах колана и за друг път ще знам аа да си знаеш това което наливаш в бидона не е блекстрап меласа,това твойто по скоро прилича на разтопен течен шоколадJosep92 написа: ↑24 Ное 2020, 17:44Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързо можеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
Пс. какво да сложиш още ли ..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
-
- Градинар
- Мнения: 678
- Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 963 times
На телефона ми има една лампичка дето като снимам се светва. Това , което изливам е блекстрап меласа купувана от биомагазин.......или си помисли, че съм сипал меласа от цвекло/течен шоколад в бурканче от блекстрап меласа.........ganjalove написа: ↑06 Дек 2020, 12:33Ок колега мирясах да го припикаш на 2 пъти беше по скоро на майтап идеята да сложиш няколко лъжици меласа излезе,че искам да те хвана на работа да бачкаш...чак се сърдиш...извинявай,запасах си гащите и затегнах колана и за друг път ще знам аа да си знаеш това което наливаш в бидона не е блекстрап меласа,това твойто по скоро прилича на разтопен течен шоколадJosep92 написа: ↑24 Ное 2020, 17:44Ето да мирясате най-накрая! Ганджа, това е бидон, не мобилен клозет!ganjalove написа: ↑22 Ное 2020, 12:02
Джоузев помисли трезво, лудия влак ти е дал хубав съвет , меласата ще помогне на мокроорганизмите да преработят сместа по бързо можеш равна супена лъжица на 10 литра да сложиш,колко ти е цялата течност 20-30 л??
Пс. какво да сложиш още ли ..препикай го на два пъти хем да запазиш територията да не пипа друг , хем да вкараш малко органичен азот в сместа.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
- Градинар
- Мнения: 69
- Регистриран на: 24 Сеп 2020, 21:24
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 223 times
Здравейте колеги!
Обмислям да използвам градински компост от дворни боклуци (всякакви био остатъци) и за целта, искам да направя обеззаразяване на компоста (яйца от насекоми, вредители и патогени). Освен, че да го пресея от едри остатъци и разстилане в тава и във фурна на 80 градуса за 20-30 мин. дали ще е ок? Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително!
Обмислям да използвам градински компост от дворни боклуци (всякакви био остатъци) и за целта, искам да направя обеззаразяване на компоста (яйца от насекоми, вредители и патогени). Освен, че да го пресея от едри остатъци и разстилане в тава и във фурна на 80 градуса за 20-30 мин. дали ще е ок? Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително!
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3207
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7139 times
- Been thanked: 4762 times
Ето как са морските водорасли няколко седмици по-късно. Вече смърдят подобаващо, сега няма да ги бъркам с тази лъжица(дървена, един колега - австралиец каза да не ги бъркам с метални прибори), а ще им пускам помпичката. Това е концентрат и в предишния гроу установих, че не трябва да се прекалява, след като полях с много гъст микс от тях. Смесва се в милилитри! Та значи една такава кофичка(4,5литра)е много голямо количество при положение, че ти трябва по една спринцовка....... Мисля си да капна вътре малка доза от водораслите Гръсти за да го оживя допълнително? Чудех се и за мъничко меласка в него, но засега нищо не съм му сложила.Inna написа: ↑10 Ное 2020, 11:30 Тази тема много ме кефи, търся идеи с какво да наторя на следващо (или някое от следващите) поливане. Нямам определен план, гледам какво има останало в нас и нямам нищо специализирано. Та се спрях на червените водорасли, които съм събирала преди време от Черно море. Тук ще снимам какво ще ги направя и какво ще излезе накрая. Първо съм ги накиснала за кратко и ги разбърквам в много топла вода(на снимката) за да им падне добре солта!След като покиснат ще ги промия няколко пъти, ще ги извадя само тях от водата и ще ги накисна в престояла, хладка или леко топла, сладка вода, където ще ги бъркам всеки ден.
Хахаха и за малко да си изпусна телефона вътре докато ви ги снимах!
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3207
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7139 times
- Been thanked: 4762 times