Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Приготвяне на Домашни Торове (DIY)

Направи си сам проекти и домашни решения тук!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Както сами се досетихте от предният пост, този ще бъде за кокосовата вода. Много хора не са наясно с ефектите от кокосовата вода, а тя има голям ефект при растежа на растението. Повечето хора мислят, че кокосовата вода е полезна само за човешкото тяло, но грешат, тя е изключително ефективна тор и за вашите растения. Кокосовата вода може да се ползва както при растения отглеждани в почва така и при растения отглеждани в кокос и на хидро. Кое прави кокосовата вода толкова добра? Кокосовата вода подобрява вкореняването и развитието на клонингите, както и общата издържливост на растението. (много добра комбинация за вкоренител е е кокосова вода и алое вера) Кокосовата вода подобрява растежа на корените на растението, няма значени от семената или клонинг. Кокосовата вода е богата на минерали, витамини, аминокиселини, цитокинини и естествени захари. В допълнение кокосовата вода има хидратиращи свойства, които го правят отличен органичен тор за канабиса и а хубава напитка за утоляване на жаждата на човек.

Канабисът се възползва от органичните характеристики на кокосовата вода заради естествени аминокиселини, протеини, мастни киселини и въглехидрати в кокосовата вода. Всъщност, кокосовата вода може да земни много торове, които се продават по гроушоповете. Растенията торени с кокосова вода стават по-високи при растежа и имат по-малко разстояния между възлите, а освен всичко това кокосовата вода стимулира допълнително растежа на главите. (буквално от главите изникват глави в различни посоки, което прави кокосовата вода и уникална цъфтежа тор ). Нека сега да разгледаме цитокинините, открити в кокосовата вода, и какво прави с растението за канабис.

Цитокините или зеаатин, както понякога са известни, са ензими, сигнализиращи клетките на корена да се разделят(делят) и развият допълнителни корени в различни посоки. Този процес е известен като цитокинеза, която е важна за развитието на растението, за да има по-бързо усвояване на вода и хранителни вещества. В канабисато растение, цитокинините са полезни за насърчаване на същия бърз растеж на корена и клетъчното делене. Това означава, че растението има повече достъп до вода и хранителни вещества и поради тази причина растението има подобрен растеж. Цитокините също са от съществено значение за сигнализиране за по-бързо клетъчно делене на нови разклонения и странични разклонения, както и стимулиране на растежа на листата и уголемяването на стомати (порите или по-известни като устите) в листата. Когато тези функции се комбинират, можете да си представите какъв експлозивен растеж се случва в растението. По-бърз темп на растеж означава също повече добив и по-бързо бране. Кокосовата вода е един истински природен феномен.

Освен всички останали блага на кокосовата вода в нея се съдържат полезни микроорганизми, които допълнително стимулират растежа на растението.

Съдържание на кокосовата вода:

Захари
Фибри
Мононенаситени мазнини
Полиненаситени мазнини
протеин
Триптофан
Треонин
Изолевцин
Левцин
Лизин
Метионин
Цистин
Фенилаланин
Тирозин
Валин
Аргинин
Хистидин
Аланин
Аспартанова киселина
Глутаминова киселина
Глицин
Пролин
Серин

Витамини :
Тиамин (В1)
Рибофлавин (В2)
Ниацин (ВЗ)
Пантотенова киселина (В5)
Витамин В6
Фолат (В9)
Холин
Витамин С


Минерали :
Калций
Мед
Желязо
Магнезий
Манган
Фосфор
Калий
Селен
Натрий
Цинк


Полезни бактерии :
Rhizobacteria
Rhizobacteria са коренови колонизиращи бактерии(Rhizo от гръцки "корен" ), които формират симбиотични взаимоотношения с много растения. (включително с Конопа)
Rhizobacteria подобрят растежа на растенията чрез широко разнообразие от механизми като солюбилизацията на фосфатите, производството на сидерофор, биологично азотно фиксиране. Подобряват ризосферата, чрез производството на 1-аминоциклопропан-1-карбоксилат деаминаза (ACC) и инхибиране на образуването на биофилм, производството на фитохормони, проява на противогъбична активност, производството на летливи органични съединения (VOC), индуциране на системна резистентност, насърчаване на полезни растителни микроби, взаимодействие с производството на патогенни токсини и т.н.
Триходерма


Начин на употреба:
15 мл кокосова вода на 1 литър престояла вода. Със сместа се полива или се дава листно.




Продават кокосова вода, но е скъпа, също така им нямам доверие какво са слагали вътре и колко време е стояла по рафтове, затова предпочитам сам да си я набавям.

Когато купувам кокосови орехи ги тръскам за да чуя дали има вода в тях. По принцип когато са по-зелени имат повече кокосова вода в тях, (3-5 месечни ) но такива трудно се намират в България.
Не се ли чува вода вътре в кокоса, следователно няма вода в него и няма нужда да се купува.

Показвам ви разликата между много узрели кокосови орехи и зелени кокосови орехи, При узрелите кокосови орехи, кокосовата вода се е превърнала в кокосова ядка. Но и в тях имаше достатъчно вода за торене.



Много лесен начин за отваряне на кокос: с отвертка, пирон, шило ,нож или друг остър и здрав предмет пробиеш меката част на кокоса . ( в дупчиците) Изпразва се течността в чаша или друг съд. След това с лек удар с чук по широката част на кокоса, кокоса се сцепва на 2 .


Кокосовата ядка, остават да ги похапва маймунката. Кокосовата ядка е много полезна за хората и е много вкусна. От черупките стават чудесни пепелници и много други неща.

Черупката на зелен кокосов орех може да се ползва за заразяване с полезни бактерии и кик старт на компостера или деректно да се вкопае в земята и земята по този начин да се инокулира с полезните бактерии от кокоса.
Прикачени файлове
Три кокосови ореха и чашка с меласа
Три кокосови ореха и чашка с меласа
В ляво кокосовата вода от 1 зелен кокосов орех, в дясно кокосовата вода от 1 узрял кокосов орех
В ляво кокосовата вода от 1 зелен кокосов орех, в дясно кокосовата вода от 1 узрял кокосов орех
в ляво узрял кокосов орех, в дясно зелен кокосов орех. В чинията се вижда "пълнежа" на зеленият кокосов орех, как още не се е превърнал в кокосова ядка. В узрелият кокосов орех(ляво) се вижда добре узрялата му ядка.
в ляво узрял кокосов орех, в дясно зелен кокосов орех. В чинията се вижда "пълнежа" на зеленият кокосов орех, как още не се е превърнал в кокосова ядка. В узрелият кокосов орех(ляво) се вижда добре узрялата му ядка.
Ляво зелен кокосов орех, в дясно узрял кокосов орех
Ляво зелен кокосов орех, в дясно узрял кокосов орех
Счупване на узрял кокосов орех при лек удар с чук по широката част на кокоса. <br />Може да е необходимо няколко удара с чук. Не е нужно сила при удара с чук. Пукването на ореха се получава от резонанс на вибрацията. <br />Слабото място на кокосовия орех в широката му страна!
Счупване на узрял кокосов орех при лек удар с чук по широката част на кокоса.
Може да е необходимо няколко удара с чук. Не е нужно сила при удара с чук. Пукването на ореха се получава от резонанс на вибрацията.
Слабото място на кокосовия орех в широката му страна!
количеството вода от 1 узрял кокосов орех
количеството вода от 1 узрял кокосов орех
Точно къде се пробива дупка с пирон или нож в кокосовия орех. След пробиване на дупката, от тази дупка се източва кокосовата вода. След което кокосовият орех се счупва с лек удар с чук.
Точно къде се пробива дупка с пирон или нож в кокосовия орех. След пробиване на дупката, от тази дупка се източва кокосовата вода. След което кокосовият орех се счупва с лек удар с чук.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Какво се случва, когато погребете рибена глава под доматено растение?

https://www.youtube.com/watch?v=ae4MfwcsX4E

П.П. Рибените глави в почвата могат да привлекът животни, които да разровят дупка за да изкопаят рибената глава.

#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3201
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7131 times
Been thanked: 4756 times

Тази тема много ме кефи, търся идеи с какво да наторя на следващо (или някое от следващите) поливане. Нямам определен план, гледам какво има останало в нас и нямам нищо специализирано. Та се спрях на червените водорасли, които съм събирала преди време от Черно море. Тук ще снимам какво ще ги направя и какво ще излезе накрая. Първо съм ги накиснала за кратко и ги разбърквам в много топла вода(на снимката) за да им падне добре солта!След като покиснат ще ги промия няколко пъти, ще ги извадя само тях от водата и ще ги накисна в престояла, хладка или леко топла, сладка вода, където ще ги бъркам всеки ден.
Прикачени файлове
В топла вода за махане на солта
В топла вода за махане на солта
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3201
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7131 times
Been thanked: 4756 times

Ето как продължи процедурата. След киснене час, два разбърках, извадих водораслите, изхвърлих течността, макар че имаше хубав червен цвят, но солта е кофти. След това продължи още малко да ги мия на чешмата с хладка вода и на снимката са вече измити и извадени в кофичката. Междувременно леко затоплих престоялата ми вода в кана, но не да стане гореща, просто така ми се струва по добре, но може и просто в престояла вода да се накиснат. Покрих ги и малко отгоре, към 3 литра вода сипах в кофичката и сега ще ги държа на стайна темп и ще ги бъркам.Ще са покрити да не се цапат, но и да влиза въздух.....
По принцип ако бързате може измитото нещо, което ще ползвате да го накиснете в гореща(не вряла) вода и да направите екстракт без седене и втасване,подобно на чай,запарване. само изстива и се бърка/пасира, това е по бързата процедура 🙂Но втасването е различно като съдържание и резултат, там се завъждат същества, докато при екстракцията само отдава елементи. При всички случаи бъркане или помпичка за въздух, когато си правите подобни отвари, да не застоява, а да е аерирано.
Прикачени файлове
IMG_20201110_123416.jpg
IMG_20201110_123449.jpg
IMG_20201110_123754.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3201
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7131 times
Been thanked: 4756 times

Ето ги тук на около седмица, но се наложи да отсипя доста от течността преждевременно за да си наторя индорчето.После долях престола вода, смятам да им доливам и така да ги ползвам по-дълго. Накълцах ги с ножица и ги бъркам всеки ден когато се сетя. Вече понамирисват🤪Използвах ги доста гъсти този път за поливане 50/50 с вода, но ще разреждам малко повечко, когато станат хубаво.По принцип такива домашни бъркочи бих посъветвала първо да се пробват в малки дози и/или на други цветя, домати и тн.Но понеже знам, че водораслите ги кефят винаги🙂За листно бях ги разредила повече.
Прикачени файлове
IMG_20201116_101948.jpg
IMG_20201116_102111.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3201
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7131 times
Been thanked: 4756 times

А това е другото, което опитвам за торене и пръскане-сива глина. Те са различни цветове според съдържанието си, кафявите имат повече желязо, а сивите- органични вещества, според това, което чета. Аз намерих сива при една река, има и светло кафява, мисля и от нея да си взема малко. Богата е на микроелементи, минимални количества(защото задържа влага и прави почвата сбита ако е много) може да се добавят в почвения микс на прах. Опитах с нея да пръскам листата, цветята много я харесват и помага против гъбички, но се задържа дълго по тях(което е добре за гъбичките, както и че е финна и се разтваря и пръска лесно), седи като син камък прашно, само че сиво. затова в цъфтеж няма да пръскам с нея, да не остане, но клонингите докато растат може да ги мина. За цъфтящите ще разтворя малко количество във вода, така че да стане леко сива водата и ще полея на следващото торене.
Прикачени файлове
IMG_20201116_123702.jpg
IMG_20201116_123651.jpg
IMG_20201116_123640.jpg
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Мнения: 678
Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
Has thanked: 865 times
Been thanked: 963 times

Светия Бидон. ;) Накратко останаха ми коприва и чкч и не ми се занимаваше да го прехвърлям в туби. Започнах всеки път като ям банани да хвърлям по някоя друга обелка. Идеята ми е да създам биотор , в който има всичко и да става и за кореново и листно приложения. Давайте предложения кво друго да фърлям вътре ! :mrgreen:
Прикачени файлове
foto_no_exif-min.jpg
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 888
Регистриран на: 11 Дек 2018, 20:59
Has thanked: 1352 times
Been thanked: 1220 times

Меласа?
completely mad
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Мнения: 678
Регистриран на: 19 Мар 2019, 15:44
Has thanked: 865 times
Been thanked: 963 times

Crazy Train написа: 21 Ное 2020, 22:36 Меласа?
Съвсем малко, на върха на ножа.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 888
Регистриран на: 11 Дек 2018, 20:59
Has thanked: 1352 times
Been thanked: 1220 times

Четох че се слага да подпомага ферментацията, освен микроелементите дето ги има. На върха на ножа е много малко.
completely mad
Публикувай отговор