Crazy Train написа: ↑18 Апр 2020, 09:07
Кациев и магнезиев ацетат.
има доста токсични ацетати, напимер медния ацетат е добър фунгицид. Като нитрат се усвоява по лесно от китката..
Правил съм го с оцет и за това питах за оцета, защото в повечето случай във вкъщи намирам по-лесно оцет отколкото азотна киселина.
Пробвай няколкой път да сложиш предварително Доломит в почвата. Забравяш изобщо за даването на Калции и Магнезии.
В зависи от къде е добит Доломита, но обикновенно има Магнезии 10-12% и Калции 20%+. Изменя pH-то и можеш да го ползваш за да регулираш pH-то на почвата си до нужните нива, както и подобрява усвояването на торовете от растенията. Също така някои растения примерно зеленчуците, които имат много семена вътре, като доматите се нуждаят от допълнителен Калций, докато растат, а Доломитът е отличен начин да осигури това хранително вещество. Доломитът също така помага за осигуряването и освояването на Магнезий и други хранителни вещества, които са полезни за растения. Доломита има много приложения, но няма да изпадам в подробности.
Изкуствените торове разрушават почвата и Природата..., защото в големи количества или при системно даване убиват почвените бактерии и гъбички, и заради това почвата ерозира и става все по-бедно, и се изменя структурата на почвата, като става на пепеляк. Гъбите и бактериите са бетона на почвата и когато умрат тя губи свойте задържащи свойства и така водата се изпарява по-лесно или по-лесно се просмуква на долу, което означава, че се налагат по-чести и по-обилни поливки. Заради изкуствените торове гъбите и бактериите прекратяват биологичната симбиоза с растенията и ги нападат. Изкуствените торове повишават шанса за заболявания на растенията, както и за атаки от гъби, бактерии и вредители.
Общо взето, като помпиш растението с вода и соли. Растението расте като лудо, но прекаленото много соли прекратяват гъбните взаимоотношения с растенията, а заради изобилната вода заболява от гъбички и го пръскаш с фунгицид, което остлабва симбиозите на растението още повече с положителни гъби и бактерии. Даваш още соли и вода и то расте още, но вредителите започват да виждат растнията, като източника на вода, храна и подслон. Растението се помпи с вода и соли, но корена му е слаб.
Налага се пръскане с пестициди, заради нападнето от вредители. Пестицидите също отслабват симбиозите на растението, което води до нови гъбни заболявания, което води до ново пръскане с фунгициди и те така до края или растението умира от вредители и гъби или имаш накрая един много токсичен продукт напомпан с вода. Обем много, но малко полезни минерали за човека или животното, което ще ги яде. Но процеса е ебал мамата на почвата и следващата година се налага още повече соли и пръскане с фунгициди и пестициди.
Ако стимулираш симбиозата на растението с полезни почвени бактерии и гъби, те помпят растението с торове и го предпазват и от вредители и от патогени и т.н. Просто пазят гостоприемника си. Има различни щамове, които дават различни неща или пазят от различни неща.
Примерно има положителни азотофиксиращи бактерии, които фиксират азота от атмосферата и го вкарват в почвата и корените. Тия същите бактерии в същото време докато помпят азот пазят растението от някой вредители, като белокрилка, акар и т.н., но въщото време предпазват растението или го лекуват от някой видове вредни гъби и патоени примерно като ръждиво гниене и т.н. Гъбите дават фосфати и така нямаш нужда да даваш фосфор, но също така правят филм върху корена, като го предпазват от заболявания на корените. Освен това
микоризните гъби правят корена 7-ти по-голям отколкото на растения без микоризна (гъбна) симбиоза.
Аз съм глупав и обичам да ми е лесно и просто имитирам неща, които прави Майката Природа или по-умни от мен
Органиката е в пъти по-ефективна от изкуствената химия, а живата органика на светлинни години
Живата органика се различава много от органиката. Примерно Biobizz е органика, а BetterOrganix е жива органика. Просто биобиз не ползват, някой ключови неща, които живата органика ползва, а тези неща са толкова важни, защото те правят живата органиката толкова ефективна.
НО всеки си има свой начин и това е нормално. Да разбираш химията е полезно и съм сигурен, че ще е интересна и полезна тема, но не забравяйте, че ние сме живи същества, като растенията и че сме изградени от жива биохимия. Както растениятя, така и хората имат свойте симбиотични връзки примерно в чревната микрофлора на човека има много бактерии, като с част от тия бактерии сме в симбиоза, а други бактерии са патогенни. Примерно когато човек консумира храни с високо съдържание на трудноусвоими захари, като зрял боб, цвекло, зеле и т.н., така голям брой олигозахариди ( въглехидрати) постъпват неразградени в дебелите черва. Те са отлична храна за чревната микрофлора, която бурно се развива и отделя големи количества газове. В някои случаи това е свързано с подуване на корема, леки болки и пърдене. Пръц пръц Хах
Всъщност, човек, като се храни не храни себе си, а бактериите в стомаха си
Всъщност ние се мислим за Аз, като 1 същество, но всъщност сме синхрон от милярди организми в една кожена торба. Същото е и при растенията. Доказано е че бактериите в стомаха ни са изключително важни за нормалното и здраво функциониране на тялото. Бактериите в нас дори регулират, как ще ни влият определени медикаменти, лекстрава и субстанции ...
На мен химията ми е интересна при процесите на екстракции.