Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Наръчни за бутанови екстракции!

Намаляване на вредите е проактивен подход за намаляване на щетите, нанесени от алкохол, наркотици и други пристрастяващи поведения, както и справяне с по-широки здравни и социални въпроси, като предаването на ХИВ и други.
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 888
Регистриран на: 11 Дек 2018, 20:59
Has thanked: 1352 times
Been thanked: 1220 times

Здравейте!
Налягането на изобутана при20*С е 3 бара, на СО2 е в пъти повече.
При -20* налягането на изобутана е отицателно -0,3бара.
Аз бих заложил на изобутана понеже няма да е толкова скъпа апаратурата за налягане до 25 бара.
С маркучи може да стане, но риска от теч е голям заради температурните разлики. Замръзне ли резбата-почва да изпуска. За това най-добре с тръби и заварка с оксижена.
Трябва ни херметичен съд в който ще изпаряваме матеряла, съд в който ще събираме изобутана,кондензатор с вентилатор и компресор. Това са основните компоненти, но и спомагателните не са за подценяване, без тях няма как да стане. Зависи от изпълнението, но със сигурност ще трябват два пресостата (да няма бум) един термостат ( -20 - 25*С). Компресора също трябва да се избере за работа с фреон R600a (изобутан).
мир
мир
completely mad
balkan
Градинар
Градинар
Мнения: 89
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:07
Has thanked: 99 times
Been thanked: 192 times

Ще станат работите значи. С питане се стига до Цариград ; ) :ugeek:
Аватар
StonerGuy
Нов Градинар
Нов Градинар
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Окт 2021, 22:53
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Пропан бутана или газта за запалки е доста вредна и вече почти не се използва, а вместо propan butane се използва puretane butane, който всъщност е по-малко токсичен от пропан бутана. Газта за запалки става колкото да експериментираш няколко пъти у дома, но далеч не се препоръчва за постоянна или продължителна употреба/консумация. Успех!!
Аватар
StonerGuy
Нов Градинар
Нов Градинар
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Окт 2021, 22:53
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

StonerGuy написа: 24 Дек 2021, 05:49 Пропан бутана или газта за запалки е доста вредна и вече почти не се използва, а вместо propan butane се използва puretane butane, който всъщност е по-малко токсичен от пропан бутана. Газта за запалки става колкото да експериментираш няколко пъти у дома, но далеч не се препоръчва за постоянна или продължителна употреба/консумация. Успех!!
IMG_20211224_060553.png
Публикувай отговор

Обратно към “Harm Reduction - Намаляване на вредите от наркотиците”