Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Домашни ореховки

Нещо за хрупане
Семена марихуана
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 356
Регистриран на: 19 Окт 2019, 09:53
Has thanked: 1241 times
Been thanked: 857 times

белтъци-3 броя
пудра захар-1/2 чаена чаша
смлени орехи-1 чаена чаша
ванилии-1 брой
лимонов сок-1/2 чаена лъжица


1.разбиването на белтъците. Купата, в която разбивате белтъците, както и бъркалките на миксера трябва да са напълно сухи, за да се получи твърда смес при разбиването. Най-добре е белтъците да не са пресни, току що отделени от жълтъците, а да са престояли примерно един ден, така са по-хомогенни и се разбиват по-добре. Но дори и белтъците ви да са пресни няма никакъв проблем. Разбивате белтъците с щипка сол, като най-добре е за целта да ползвате миксер. Добавяте малко по малко и пудрата захар, ванилията и лимоновия сок и разбивате до твърд сняг.
2.След това добавяте малко по малко фино смлените орехи и разбърквате много внимателно, но не с миксер, а например с готварска шпатула или дървена лъжица, за да останат белтъците на твърд сняг. След като орехите се разпределят равномерно, с помощта на лъжица загребвайки от сместа оформете ореховки с желания от вас размер в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене.Имайте предвид, че по време на печене ореховките се отпускат и се разширяват, затова, когато ги поставяте в тавата оставяйте повече място между отделни ореховки, за да не слепнат при печенето. Печете ореховките в предварително загрята на 150 градуса фурна докато придобият леко кафяв цвят, което става за около 25 минути.
IMG_20200321_142015.jpg
IMG_20200321_142032.jpg
IMG_20200321_142047.jpg
IMG_20200321_142118.jpg
IMG_20200321_142100.jpg
Публикувай отговор