Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Безопасна ли е употребата на Канабис по време на бременност? ( THC )

Правила на форума
Това е форум, което означава, че "съветите" и информацията, обсъждани тук, понякога се създават от непрофесионалисти.

Информацията в този форум е предоставена само с информационна цел и не трябва да се тълкува като медицински съвет или указание, нито да заменя съветите, предоставени от медицински специалист.
Описаните продукти/вещества в този форум не са предназначени да диагностицират, лекуват или предотвратяват болести. Нищо в този форум не е предназначено за медицинска диагноза или лечение. Винаги се консултирайте с вашия медицински специалист относно възможни усложнения, преди да използвате даден продукт/вещество. По никакъв начин информацията във форума не заменя консултация с компетентен медицински специалист. Не може да бъде дадена никаква гаранция за точността или пълнотата на информацията в този форум под каквато и да е форма – текст, снимки. Информацията може да включва технически грешки, печатни грешки, пропуски или неточности. Собствениците на форума не поемат отговорност за диагноза или лечение, направени въз основа на информацията в този форум. Читателя поема пълна отговорност за правилното използване на информацията в този форум.
Не диагностицираме, предписваме, нито лекуваме болести. Не се опитваме да даваме медицинските съвети. Не сме здравнни и/или медицински специалисти или лекари, и не се преструваме, че сме такива. Не лекуваме и не се грижим за медицински случаи.

Моля, винаги се консултирайте със съответния специалист в случай на заболяване, самолечение или промяна на лечението. Не вярвайте на всичко, което е в Интернет. За съжаление, чудодейни лекарства не съществуват.
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Д-р Стейси Кер обсъжда противоречивия въпрос за употребата на канабис по време на бременност и преподава клиничния си опит на бременни майки.
Какво знаем за ефектите на марихуаната върху неродените деца?
Скъпи мами, моля ви да прочетете цялата тема, за да видите повече гледни точки, преди да вземете вашето решение.
Скъпи мами, моля ви да прочетете цялата тема, за да видите повече гледни точки, преди да вземете вашето решение.
cannabismaika-min.jpg (26.06 KiB) Преглеждано 1787 пъти
Акценти:

Употребата на Канабис може да облекчи симптомите на сутрешно гадене по време на бременността, които понякога са пагубни и други проблеми свързани с бременността.
Ендоканабиноидната система е от съществено значение за растежа на плода и оцеляването на новороденото.
Има ограничени доказателства за усложнения при бременност, причинени от употребата на Канабис, и недостатъчно доказателства за неблагоприятни резултати при новородени.
Решенията за употребата на Канабис по време на бременност трябва да се вземат с ясно разбиране, защо и как се използва, с внимателни решения относно начините на приложение, дозировката и качеството и чистотата на продуктите.

Памела отново е бременна и очаква третото си дете. Тя и съпругът й мислят, че тя ще бъде последната, защото изпитва ужасни моменти с гадене - сутрешни нрави, които продължават цял ​​ден.
Знайки всички трикове. Бисквитките с шоколад до леглото си, приема фолиева киселина, витамин В6 и В12, яде често, дори когато стомахът й има усложнения. Опита с джинджифил. Съпруга й се опита да й помогне с акупунктура. В един момент те мислеха да използват хипноза. Нищо от това не работи и допълнителният стрес на две малки деца, които се нуждаят от вашето внимание, превръща бременността ви в нещастно преживяване. Те наистина искат това бебе, но напоследък имат съмнения дали си струва Памела да премине през цялото това гадене и повръщане.

Памела се консултира с лекаря си. Предложиха й някои лекарства с рецепта - Droperidol ( ДРОПЕРИДОЛ -антипсихотик, което е психоактивни вещества, използвани в психиатрията за подтискане на психични болести. Най-честото им приложение е срещу психоза (вкл. налудности, халюцинации и объркана мисъл ), Метоклопрамид (причинява сънливост и замаяност), Бенедрил (сънливост) или Зофран ). Въпреки че лекарят й я успокои за страничните ефекти при бебето, Памела наистина не иска да приема нищо фармацевтично, ако може да го избегне.


Памела използва канабиса от време на време от много години. Това я освобождава от стреса в края на деня, когато децата най-накрая са в леглото и имат време за себе си. Канабиса й помогна с известна болка, която имаше в миналото й помага да спи, когато се бори с епизодите си от безсъние. Знае, че може да помогне при гадене, апетит и стрес, но не знае дали е безопасно да се използва по време на бременност. Затова тя започна търсене на информация в интернет.

В Интернет Памела намери конфликтна информация. Някои сайтове казаха, че е напълно добре да се използва Канабис по време на бременност. Други предупредиха за увреждане на мозъка, напредване на раждането, бебета с нарушения в развитието и други ужасни последици. Изглежда имаше някои изследвания по темата, но добре ли е направено? Беше ли надежден? Как щях да се задълбоча и да открия истинската история?

Аз съм семеен лекар и съм присъствал на стотици раждания през кариерата си. Аз живея в район на полето (Северна Калифорния), където канабисът се използва от много мои пациенти и когато открият, че могат да бъдат честни с мен относно неговото използване, моите пренатални записи стават по-пълни.

Много майки са го използвали при гадене и освобождаване от стрес. Някои го използват, защото това е просто част от техния начин на живот. Обсъждаме това по време на нашите посещения и аз съм наясно с това, честно казано не знам дали канабисът причинява вреда, защото научните изследвания все още са непълни.

Както и да е, в моя опит не съм виждал усложнения от канабиса - но съм виждал усложнения от алкохола и други наркотици. Обсъждаме разликата между „употреба“ и „злоупотреба“. Ако планират да го използват Канабис, аз ги насърчавам да хо използват съзнателно, чрез микродозиране, за да се справят с нуждите, без да достигат до прекомерна употреба.

viewtopic.php?f=24&t=253
Личният ми и професионален опит обаче не беше достатъчен, за да бъде надежден източник на информация за моите пациенти. Започнах да търся и преглеждам литературата, четейки статиите, прегледани от публикувани от колеги лекари, и оценявайки дизайна на проучванията и техните резултати.

В тази статия ще видим фактите. Ще търсим разследвания и техните резултати и ще оценим тяхната стойност. Ще разгледаме популациите, които са употребявали канабис по време на бременност и ще видим как са децата им днес. Споделената информация може да ви помогне да вземете своето собствено решение относно употребата на канабис по време на бременност.

Важно е да запомните, че препоръките за бременност какво да се яде, какво да се пие, какви лекарства да се приемат и всяко друго външно влияние са изпълнени с повишено внимание и страх. Ако бебето не излезе „правилно“, чия е вината? Посочването с пръст на вина може да доведе до вина, съдебни дела и / или съжаление за живота. Просто бременността и носенето на бебе в продължение на девет месеца създава неизбежни рискове за майката и бебето. Но за някои няма край на възприеманите рискове или възможни щети, които една майка може да причини неродено дете.

Забележка: Разгледаните тук модели на използване са ограничени до добре обмислените и очевидно необходими употреби на Kанабис. Това включва използването на билката или нейните съставки по медицински причини, като гадене, болка, сън или евентуално за освобождаване на стрес. Насърчавам всеки потребител на канабис да го прави съзнателно, с уважение към тяхната сила като лекарство.

Ендоканабиноидите са от съществено значение

Преди да видим как да представим фитоканабиноидите на майката по време на бременност, помислете за Ендоканабиноидната система и критичната роля, която играе за създаването на нов живот. Оказва се, че нашите собствени ендоканабиноиди, тези, които създаваме сами, са от съществено значение за оплождането, растежа на плода и оцеляването на новороденото.

1. Ембрионалната имплантация в матката изисква временно и локализирано намаляване на един от най-разпространените ендоканабиноиди, присъстващи в мозъка - Анандамид.
2. Ендоканабиноидната система е отговорна за развитието на невроните чрез регулиране на диференциацията на стволовите клетки в невроните и за насочване на аксонална миграция и синаптогенеза (направете правилните връзки).
3. Анандамид защитава развитието на мозъка от естествено срещащи се травми, които предизвикват загуба на неврони.
4. Началото на смучене при новороденото, което е критично за оцеляването, се стимулира от активирането на CB1 рецепторите в мозъка на новороденото.

Същественото участие на ендоканабиноидната система в преди и след раждането не само повишава нашето уважение към ролята, която играе, но може също така да предизвика безпокойство относно въвеждането на фито-канабиноиди в сместа.
cannabismaika2-min.jpg
Ниско тегло при раждане, преждевременни раждания, увеличен прием в Неонатологичното Отделение за Интензивно Лечение *( Neonatal intensive care unit; NICU )?

*Неонатологичното отделение за интензивно лечение (NICU), известно още като детска стая за интензивни грижи (ICN), е отделение за интензивно лечение (ICU), специализирано в грижата за болни или недоносени новородени бебета. Неонатален се отнася до първите 28 дни от живота. Неонатологичните грижи, известни като специализирани детски ясли или интензивни грижи, съществуват от 60-те години на миналия век.


С употребата на канабис се притесняваме за грешки в мозъчните връзки на бебето, които могат да причинят увеличаване на усложненията на бременността и раждането в допълнение към увеличаването на приема в отделението за интензивно лечение и последващи проблеми в живота на бебето. Кърменето, като психиатрични състояния, лошо академично представяне и увеличаване на разстройствата на зависимостта. Възможността за вреди, причинени от употребата на канабис, е страховита за много бременни жени, техните лекари и акушерки.

Най-често цитираната статия в моята общност е творба, публикувана през 2011 г. от Hayatbakhsh (произнася се: Hai-at-bak-sheer) и неговия екип и обхваща 7-годишен период на наблюдение в Австралия. Те интервюираха около 25 000 бременни жени, като около 2400 от тези жени признаха, че са употребявали канабис по някое време и 637 са признали, че са го употребявали по време на бременността по време на интервюто. Заключенията му бяха:

„Употребата на канабис по време на бременност силно и значително прогнозира отрицателните резултати от раждането, включително ниско тегло при раждане ( средно с между 375 гр по-леки бебета), преждевременни раждания, малък ръст за гестационна възраст и увеличение на Приемане в NICU (Неонатологично отделение за интензивно лечение). “2

Тъй като не съм виждал тази тенденция в собствената си общност, прочетох внимателно изследванията ви. Те контролираха социално-икономическия статус, употребата на много вещества и взеха предвид употребата на алкохол, цигари и други незаконни вещества. Резултатите от тях останаха статистически значими.

Продължих да търся, докато не открих проблема с данните на Hayatbakhsh. Първо, това беше методът за събиране на данни: Бременните жени бяха интервюирани като част от рутинно интервю за третото тримесечие в публичен, не частен родилен дом. Акушерките въвеждат данните в компютъра и на всеки, който признава текущата употреба, се предлага директна грижа чрез специализираната служба на болницата за алкохол и наркотици. На всеки, допуснал употреба в миналото, бяха зададени въпроси относно настоящата им употреба.

Сега си представете как седите от другата страна на бюрото, където акушерката предоставя грижи, докато сте уязвими, в състояние на бременност. Тя ви пита за употребата на наркотици. Казва ли ви се истината? Признавате ли нещо, което ще предизвика насочването ви към специална служба за наркомани? Ако отговорите „Да“ на това, вие сте сред малцинството. Самоизбрана група, като тази няма да доведе до най-добрите данни с пристрастни доказателства в зависимост от това колко млади жени казаха истината за употребата на Канабис.

Проучванията, направени другаде, подкрепят моята грижа в процеса на събиране на данни. „7% от бременните жени съобщават за употреба на марихуана през предходния период от 2-12 месеца, въпреки че проучвания, измерващи употребата на марихуана чрез самоотчет или тестове за урина, са установили диапазон на разпространение между 8% и 29 %. ”


Ненормално невроразвитие?
cannabismaika3-min.jpg
Грешките в мозъчните връзки са драстични, драматични, тъмни: Никой не иска да мисли, че има избегнати странични ефекти върху мозъка на бебето. Това е наистина сериозно притеснение.

Изследване, публикувано през 2011 г., показа, че THC нарушава естествената и високоефективна ендоканабиноидна сигнализация в мозъка на плода. CB1 рецепторите в мозъка са неразделна част от развитието на невроналните пътища в развиващия се плод. Това проучване установи, че ако има, THC ще се свърже с тези рецептори вместо с ендоканабиноиди.

Изследователите скенираха мозъците, които се оказаха положителни на THC и бе установено, че тези мозъци имат по-малко от естествено срещащ се протеин, наречен SCG10, протеин, който регулира развитието на невроните. Авторите хипотезират, че това понижение на SCG10 може да причини невроните да се развият необичайно в своята структура и посока.

Въз основа на едно наблюдение изследователите предложиха хипотеза. Алтернативна хипотеза може да бъде, че THC е толкова ефективен, колкото ендоканабиноидите. Трета хипотеза е, че THC е дори по-ефективен от SCG10. Просто не знаем. От това изследване, всичко, което знаем е, че THC "се свързва проследимо със семейството на канабиноидни рецептори."

Има приет начин за измерване на ненормално невроразвитие, който се използва за оценка на проблеми като дислексия, спектър на аутистично разстройство и синдром на феталния алкохол. Глобалното възприятие за движение (ГВД) е поведенческа мярка за тип мозъчна обработка, за която се смята, че е особено уязвима за ненормално невроразвитие. ГВД е способността за възприемане на околната среда, вместо да се фокусира само върху отделните части. Представете си, че гледате шоуто между времето на футболна игра и не можете да оцените модела, който оркестъра прави около терена, принудена да вижда само един свирач на тубата. Онези с променен ГВД ще могат да видят само кой докосва тубата, без да могат да оценят пълната картина.

Проучване, публикувано през 2015 г., измерва ГВД при 145 4,5-годишни деца, които са били изложени на различни комбинации от мета амфетамини, алкохол, никотин и марихуана преди раждането, заедно с 25 деца, които не са били изложени. Резултатите бяха изненадващи.

Както се очаква, ГВД е променен в случаите на пренатална експозиция на алкохол. Но се подобри значително с излагането на марихуана! И посоката и големината на ефекта му бяха неочаквани; момчетата, изложени на марихуана при липса на алкохол, са били с около 50% по-добри в задачите на ГВД, отколкото деца, които не са били изложени на марихуана. Цялостното възприятие за движение за деца, изложени на марихуана и алкохол, не се различава от това на децата, които не са излагали на наркотици. Само излагането на алкохол и марихуана имаше независими ефекти върху цялостното възприятие за движение след контролиране на ефектите от многократна експозиция на наркотици, словесна интелигентност, етническа принадлежност, обичайна зрителна точност и пол. Алкохолът към негативното, марихуаната към положителното.

Академични постижения?
cannabismaika4-min.jpg
Информацията за невроразвитието беше успокояваща, затова преминах към следващата си грижа. По-късни академични постижения в детското развитие. Голдшмид и неговият екип публикуват разследване през 2011 г., което заключава: „Излагането на канабис през първото тримесечие значително прогнозира лоши академични резултати на 14-годишна възраст.“ Ето някои дългосрочни последващи действия, които могат да бъдат значителни.

Това изследване беше по-трудно да се оцени. Изглежда, че те разглеждат всички възможни променливи: Употреба на пренатален алкохол, тютюн, цигари и излагане на други незаконни наркотици. Все още не съм виждал този ефект на канабиса в собствената си практика, след като години наред посещаваше раждания и виждах тези деца да растат. Каква може да е разликата?

Обадих се на статистик. След рецензията ме научи на „посредници“. Медиаторите са факторите, които трябва да играят, за да предизвикат наблюдаваните ефекти. В този случай тук бяха изброени четирима посредници по ред на важност:

Депресия на 10 години
Ненормален резултат при тест за интелектуален коефициент на 6-годишна възраст
Липса на внимание, отбелязана на 10-годишна възраст
Ранната употреба на канабис преди 14-годишна възраст

За да бъдат засегнати академичните постижения, момчето би трябвало да е имало пренатална експозиция на марихуана, а също така поне един от четирите медиатори. Не просто употребата на канабис по време на бременност, а комбинация от фактори, които са причинили лоши академични резултати.

Тежка психична болест?


Обръщайки се към следното притеснение, се зачудих за възможността за увеличаване на честотата на тежките психични заболявания при деца, изложени на канабис по време на бременност, особено ако има история на психични заболявания в семейството. Това върви заедно с теорията за грешките в мозъчните връзки; Ако мозъците са слабо свързани поради THC, може ли това да активира шизофрения? Ако тийнейджърите използват канабис, по-вероятно ли е да развият шизофрения?

Харвардският университет и здравната служба в Бостън VA анализираха тази възможност. Въпросът, на който възнамеряват да отговорят, е този. "Семейният риск от шизофрения е решаващ фактор, който стои в основата на връзката между развитието на шизофрения при юноши, които пушат марихуана?"

Те наблюдават 282 индивида от столичните райони на Ню Йорк и Бостън. Те събраха информация от 1168 роднини в първи клас и общо 4291 роднини. Те събраха информация за употребата на канабис и фамилна история за шизофрения, биполярно разстройство, депресия и злоупотреба с наркотици. Това, което откриват е, че тенденцията към депресия и биполярно разстройство зависи от фамилната анамнеза за тези разстройства. Заключението му: „наличието на висок семеен риск от шизофрения е основата на шизофренията в пробите, а не употребата на канабис


По-големи проучвания?

cannabismaika5-min.jpeg
Въпреки че не бях напълно убеден или доволен от наличните изследвания, погледнах по-нататък и намерих проучване от университета Карлетон в Отава, Канада. От 1978 г. психологът Питър Фрид и неговите колеги събират надлъжни данни за пренаталната експозиция на марихуана като част от перспективно пренатално проучване в Отава (OPPS). Изследователите проведоха стотици тестове на същата група от около 145 момчета за период от 22 години. Групата оценява физическото развитие, психомоторния капацитет, емоционалните и психологическите корекции, когнитивната функция, интелектуалния капацитет и поведение.

В края на това обширно, дългосрочно проучване те откриха малка разлика между момчетата, изложени на марихуана, и тези, които не са изложени. След като контролира за объркващите променливи, Фрид преценява пренаталната експозиция на алкохол, тютюн и марихуана, комбинирани като 8 процента или по-малко от отклонението в резултатите на момчетата в тестове за развитие и познаване.

В допълнение, нито един преглед на тази тема не би бил пълен, без да се включи работата, извършена от Мелани Дрехър, педиатър, публикувана в списанието Педиатрия през 1994 г. Тя потърси момчета, изложени на канабис в Ямайка. Това беше сравнително малко проучване - при 24 новородени, изложени на марихуана пренатално, и 20 новородени, които не са изложени. Той откри, че няма значими разлики между бебета, които са изложени на открито, и не са изложени на третия ден. След това, след месец, той открил, че откритите момчета показват по-добра психологическа стабилност. Новородените майки, които употребяват интензивно канабис, имат по-добри резултати в автономната стабилност, бдителността, раздразнителността и саморегулирането и се считат за по-приятни за лицата, които се грижат за тях.

Това ми даде повече сигурност за моите пациенти, които употребяват канабис по време на бременност. Но все още имам още един ресурс за изследване.

Децата на контра културата
cannabismaika6-min.jpg
cannabismaika6-min.jpg (49.11 KiB) Преглеждано 1787 пъти
В началото на 70-те група млади възрастни напускат Сан Франциско, за да създадат общност с духовни цели, заедно с благородната цел „Спасяване на Света“. Те купили 1500 декара в Тенеси и започнали да изграждат общност, в която да живеят в хармония с другите, давайки пример на останалия свят и дори да дадът помощта си на другите извън границите на вратите си. Те бяха млади, създавайки не само град, но и семейства, носещи бебета у дома в горите на Тенеси. Американските акушерки, които присъстваха на ражданията, бяха изключително умели, ръководени от жена на име Ина Мей Гаскин. Те нарекли общността си La Granja.

Тази общност използва Канабис. Това беше част от тяхната култура и те го смятаха за тайнство. С изключение на кратък период от две години, известен като „Бързи треви“, почти всички, които имат достъп до канабис в Ла Гранджа, пушат редовно. Жените го използват по време на бременност, някои по време на раждане, а много по време на кърмене. Имаше население, което излага децата си, че са се родили на Канабис преди 40+ години, и изглежда като добра възможност да проверят и да видят как те напредват и отглеждат тези деца.

В четвъртото издание на книгата „Духовна акушерка“ има официална статистика за 1900 раждания в Ла Гранжа между 1970 и 1994 г. Честотата на „малки за времето на бременността“ или „плацентарната недостатъчност“ е била 0,002% (4 раждания). Честотата на преждевременните раждания е 0,01% (22 раждания) .11 Реших да видя как са тези бебета днес.

Много от семействата в крайна сметка напуснаха Тенеси, за да търсят своите благородни цели другаде, но все още са свързани чрез социалните мрежи и личната история като „племе“. Свързах се с майките, които бяха бременни в La Granja, и ги помолих да направят проучване. Те бяха много заинтересовани и готови да дадат своя принос.

Сигурно сте наясно - това беше проучване, а не научно проучване. Много от въпросите търсеха отговор в коментар, като не попълваха отметка - така че тези отговори не бяха статистически лесни за докладване. Но след комбинирането на данните и коментарите беше различна и полезна информация.

Статистиката:

71 отговора бяха включени в доклада.
Средната възраст на анкетираните е била 66 години.
71 анкетираните жени съобщават за общо 178 деца, родени, докато живеят в La Granja.
Средната му продължителност на живота в La Granja беше 12 години.
Второто поколение раждания е продължило от 1971 до 1991 г. Това е значително, тъй като представлява период, в който канабисът има по-ниско съдържание на THC, отколкото днес.
54% от бебетата са били момчета, 46% са жени с радиус 1,20. Това е малко високо за момчетата в сравнение със средния за САЩ от ~ 1,07.
11% от жените съобщават, че не употребяват канабис, а 89% са употребявали канабис.

Интересното е, че някои жени споменаха в коментарите си, че не харесват употребата на канабис, но че го използват, тъй като споделянето на съвместно е много по-лесно, отколкото да обясняват защо не искат. Имаше силен културен натиск да се използва билката.
Ето една графика, която показва честотата на употреба, с някои коментари относно ограниченото предлагане и 5 жени, които се въздържат да реагират напълно.
Ето една графика, която показва честотата на употреба, с някои коментари относно ограниченото предлагане и 5 жени, които се въздържат да реагират напълно.
cannabismaika7.png (16.28 KiB) Преглеждано 1786 пъти
За мен беше изненадващ интерес употребата на канабис по време на раждане и раждане. В края на краищата това не е често срещана практика при майките днес, но беше друго време.
За мен беше изненадващ интерес употребата на канабис по време на раждане и раждане. В края на краищата това не е често срещана практика при майките днес, но беше друго време.
cannabismaika8.png (12.15 KiB) Преглеждано 1783 пъти

Раздялата беше точно в средата с 50%, които намериха ползи от канабиса по време на ражданията. Много коментари бяха положителни, но поне един заяви, че тютюнопушенето на канабис е спряло труда им и може да продължи само след преминаването на последиците от него. Друга индикация, че това билково лекарство има много индивидуални ефекти.

На следващо място опитах значителни психични заболявания и разстройства на зависимостта 27% от жените съобщават фамилна анамнеза за диагностицирана и съобщавана за биполярност, шизофрения и самоубийства. Отговорите в тази част на проучването бяха важни - проучванията са едно, но как тези деца се оказаха в реалния живот, е друго. Със сигурност те са имали и други влияния: диета, начин на живот, самостоятелно подбрано общество, съмнителни спомени от семейни истории и ранна употреба на канабис от деца - някои само на седем години. Но с информацията, която ми даде това проучване, успях да отчета следното:
cannabismother9.png
cannabismother9.png (18.9 KiB) Преглеждано 1783 пъти
Cannamaika10.png
Cannamaika10.png (20.19 KiB) Преглеждано 1783 пъти

Зададох въпроси за Fast Grass Fast (двете години, през които цялата общност се въздържа), но отговорите не доведоха до ясни резултати. Чудех се дали бих могъл да използвам това време като „контрол“, тъй като бебетата, родени по време на този пост от канабис, не са изложени, но информацията беше твърде неясна, за да даде ясни резултати.

Коментарите за употребата на канабис по време на бременност в края на проучването варираха от „не бих го използвал днес“ до „канабисът е най-големият, най-добрият, най-прекрасният съюзник и децата ми са суперзвезди благодарение на него ! ” Ако перифразирам, разбира се.

Най-впечатляващата част от тази информация беше да покаже какво правят някои от момичета - наистина ли допринасят членове в обществото? Имате ли проблеми с когнитивното мислене? Проблемни ли са гражданите?

Следва списък на това, което тези деца са правили, когато са пораснали. Не пренебрегвам, че това второ поколение се сблъсква с проблеми с психичното здраве и зависимости, но искам да подчертая, че повечето от тези хора се справят добре. И отново, не искам да пренебрегвам други фактори, които влияят тук: диета, личности, които доведоха тези хора до Ла Гранжа на първо място, употреба на други вещества, начин на живот и индивидуални семейни истории.

ОТЧЕТЕНИ КАРИЕРИ, ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОТВЪРЖДЕНИЯ И АКАДЕМИЧЕСКИ ПОТВЪРЖДЕНИЯ ЗА ВТОРО ПОКОЛЕНИЕ В ФЕРМАТА:


Медсестра (много)
Професионална медицинска сестра - здраве на жените и множествена склероза
Трудов терапевт
Архитект
Корпус на мира - двоен магистър по устойчиво развитие и международни отношения
Фотожурналист
Лекар
Професионален актьор
Професионален ММА боец ​​- класиран в топ 10 за последните 11 години.
Ръководител на проект за корпорация за информационни технологии (ИТ)
Монолог на Stand Up Comedy във Втори град
Старши инструктор по йога Айенгар
Технологичен изпълнител в Силиконовата долина
Софтуерен инженер / системен администратор
Софтуер дизайнер
Учител в детска градина, гимназия, международна, двуезична и т.н.
Уеб програмист
Дърводелски майстор на резба
Воден биолог
Изпълнител (много)
Адвокат (много)
Банков вицепрезидент - финансов анализатор
Биотехнологичен изпълнителен директор
Дърводелец
Строителен инженер
Предприемач
Разработчик на електронни навигационни устройства за DOD
Кинезитерапевт
Следовател на убийства на окръжния прокурор, които говори 7 езика и работи с полицията и бандите
911 обратна карта на информационните технологии във Франция
Майстор водопроводчик
Магистърска степен по класически език
Магистърска степен
Овчар и животновъд на козите Ангора
Акушерка
Мотивационен говорител (Оратор)
Музиканти (много)
Земеделци (много)
Лесовъди (много)


Систематични прегледи


Окуражени, продължете да търсите валидна информация за безопасността на употребата на канабис по време на бременност. Докторът Лин Цимер, доцент по социология в Куинс Колидж в Ню Йорк, и Джон П. Морган, професор по фармакология в Медицинския университет в градския университет, написаха статия за Алианса за политика по лекарствата през 1997 г. Те направиха пълен преглед на наличната литература за тях по онова време. Неговите изводи:

Нежеланите резултати са противоречиви от изследване до изследване.
Марихуаната допринася по-малко от алкохола или тютюна за неблагоприятни резултати.
Резултатите не показват последователна връзка между увреждането на плода и времето или степента на излагане на марихуана.
Тежестта на съвременните научни доказателства предполага, че марихуаната не влияе пряко върху човешкия плод.

Мег Хил Медик-Хирург, стажант по майчина медицина на плода, и д-р Катрин Рийд, професор и ръководител на катедрата по акушерство и гинекология в Университета на Аризона в Тусон, Аризона, извършиха подобен преглед през 2013 г.

Шестнадесет години след прегледа на д-р Цимер, те заключиха:

Възможно е да има някои наблюдателни ефекти при по-големи деца.
Ако тези ефекти съществуват при случайна или умерена или спорадична употреба, те са достатъчно фини, за да не бъдат последователно демонстрирани между проучванията.
Въз основа на тези констатации задължителните съобщения за употреба на марихуана по време на бременност и наказателни мерки, свързани с употребата на това лекарство по време на бременност или кърмене, не изглежда да имат медицински обосновки.

През 2016 г. British Medical Journal публикува систематичен преглед и мета-анализ на наличната информация. Те са изследвани и прегледани в 24 проучвания. 14 Констатациите бяха:

Увеличаване на анемията при майките.
Намаляване на теглото при раждане, увеличаване на приема в НИКУ.
Тютюнът и алкохолът са включени в много изследвания.
Те се основаваха на самоотчитаната употреба на канабис.
Имаше проучвания с противоречиви резултати, така че не бяха направени окончателни заключения.
Крайният резултат: Необходими са повече изследвания.

Съвсем наскоро, през януари 2017 г., Националните медицински академии публикуват доклад на тема „Ефекти върху здравето на канабиса и канабиноидите.“

Комисия от шестнадесет уважавани учени създаде проект на доклад, който беше разгледан от петнадесет експерти. преди публикуването. Пренатална, перинатална и неонатална експозиция на канабис беше раздел от този доклад на 468 страници. Единственият фактор със съществени доказателства за статистическа връзка с тютюнопушенето на канабис е по-ниско тегло при раждане при бебета. Имаше ограничени доказателства за усложнения при раждане и приемане в NICU и недостатъчно доказателства за последващи заминавания, включително Синдром на внезапна детска смърт, анемична недостатъчност и последваща употреба на вещества

Ниското тегло е проблем, който продължава да изглежда, че не е свързан с никакъв друг проблемен фактор като неуспех в развитието или невъзможност за кърмене. Като семеен лекар и като майка вярвам, че всяка жена, която е имала бебе, се съгласява, че ако може да има малко по-малко бебе, което да роди, добро и здраво, бих го оценил.

Какво казвам на пациентите си ?

След като прочетох всичко това, прегледах и проведох анкета, запазвам следните точки, които мога да споделя с моите пациенти:

С Канабисът може да се злоупотребява. Не злоупотребявайте!
Пушенето дразни дихателните пътища. Ако искате да пушите, изпарете цветя, чрез вейп или използвайте алтернативна форма на лекарство (под вормата на масла, капки, храна и т.н.)
Федералният закон забранява канабиса.
Болниците, лекарите и социалните служби може да имат наказателни отговори за родители, които ползват THC.
Бебетата, изложени на канабис по време на бременност, могат да тежат по-малко от неекспонираните бебета.

И ако решите да използвате канабис:

Бъдете ясни защо го използвате и преоценявайте тези причини всеки път.
Избягвайте пушенето - изпарете билки или използвайте продукти за непушачи от надеждни източници.
Използвайте органични билки и концентрати, които не съдържат химикали и пестициди.
Бъдете наясно със съдържанието на канабиноиди и микродозата на лекарството за неговата ефективност.
Бъдете внимателни с пасивното или случайно излагане на децата си.
Избягвайте мазнини, масла и магазини със съмнително съдържание.

Какво мислиш?


CARL, спонсориран от хавайски Ethos, е нова платформа за пациенти и болногледачи, които да споделят своя опит и перспективи с канабиса. CARL все още е в разработка и ще се радваме, ако можете да ни помогнете да го опитаме. Започнете с проучване за канабиса и бременността и поддържайте връзка с нас, за да видите как CARL се развива, за да споделя повече с вас.

Д-р Стейси Кер е професор, лекар и писател, който живее и работи в Северна Калифорния. Доктор Кер имаше частна практика, докато не реши да пише и обучава на пълен работен ден. След дълги години работа с клиниките на Обществото на канабиса и съвместно разработване на първия всеобхватен онлайн курс по канабиноидна медицина, тя сега работи като медицински директор на Hawaiian Ethos, основаваща се на доказателства компания Cannabis на Големия остров на Хаваите.


viewtopic.php?f=33&t=288

https://www.youtube.com/watch?v=zkw7LmfNJ6o
https://www.youtube.com/watch?v=DLJjTjy5_oc

Желаете да отглеждате Канабис във вкъщи за CBD масло? Това е :
viewtopic.php?f=9&t=62


Още полезни стаии:
viewtopic.php?f=33&t=273
viewtopic.php?f=33&t=266



#БГКоноп
#Cannabis #Индика #Сатива #Sativa #Indica #Марихуана #бебе #бременност #кърмене #кърмачка #феталнаморфология #доктор #медицина #CBD #THC #доктор #неонатална #клиничниизследвания #алкохол #наркотици #дрога #drugs #sex #секс #Ганджа #Гръсти #Коноп #hemp #Хавай #САЩ #България #Канада #дървета #природа #декара #земеделия #употреба #злоупотреба #лечение #medicine #medical #кърмене #гърди
Източници:

Health Effects of Cannabis and Cannabinoids - The Current State of Evidence and Recommendations for Research, published by the National Academies of Sciences, 2017
R. Hayatbakhsh, etal, Birth outcomes associated with cannabis use before and during pregnancy, Mohammad Pediatr Res 71: 215-219, December 21, 2011; doi:10.1038/pr.2011.2
Ko JY, Farr SL, Tong VT, Creanga AA, Callaghan WM. Prevalence and Patterns of Marijuana Use among Pregnant and Non-Pregnant Women of Reproductive Age. Am J Obstet Gynecol. 2015
Chang J, Holland C, Tarr J, Rodriguez K, Kraemer K, Rubio D, Arnold R. Direct observation of screening for and disclosure of illicit drug use in pregnancy visits. American Journal of Health Promotion. 2015 In Press
E. Keimpema, Molecular model of cannabis sensitivity in developing neuronal circuits, Trends Pharmacol Sci. 2011 Sep;32(9):551-61. doi: 10.1016/j.tips.2011.05.004..
Goldschmidt L, et al, School achievement in 14-year-old youths prenatally exposed to marijuana, Neurotoxicol Teratol,(2011), doi:10.1016/j.ntt.2011.08.009
AC Proal, et al, A controlled family study of cannabis users with and without psychosis, Schizophrenia Research, Volume 152, Issue 1, January 2014, Pages 283–288 doi:10.1016/j.schres.2013.11.014
Fried, P.A., Prenatal exposure to tobacco and marijuana: effects during pregnancy, infancy, and early childhood. Clinical Obstetrics and Gynecology 36:319-337, 1993.
Melanie C. Dreher, etal, Prenatal Marijuana Exposure and Neonatal Outcomes in Jamaica: An Ethnographic Study, Pediatrics, Feb 1994, 93 (2) 254-260
Spiritual Midwifery Third Edition, Ina May Gaskin, The Book Publishing Company, Summertown, TN
Use of Marijuana during Pregnancy, Article excerpted from Marijuana Myths, Marijuana Facts: A Review of the Scientific Evidence by Lynn Zimmer, PhD, and John P. Morgan, MD (New York: Drug Policy Alliance, 1997)
Meg Hill, MBBS, and Kathryn Reed, MD, Pregnancy, Breast-feeding, and Marijuana: A Review Article, CME Review Article, Volume 68, Number 10, Obstetrical and Gynecological Survey, Copyright 2013
Gunn JKL, Rosales CB, Center KE, et al., Prenatal exposure to cannabis and maternal and child health outcomes: a systematic review and meta-analysis. BMJ Open 2016;6:e009986. doi:10.1136/bmjopen-2015-009986
E Fride, Multiple Roles for the Endocannabinoid System During the Earliest Stages of Life: Pre- and Postnatal Development, ‎J Neuroendocrinol. 2008 May;20 Suppl 1:75-81. doi: 10.1111/j.1365-2826.2008.01670.x
Arijit Chakraborty, etal. Prenatal exposure to recreational drugs affects global motion perception in preschool children. Scientific Reports, 2015; 5: 16921 DOI: 10.1038/srep16921
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар
Мнения: 95
Регистриран на: 20 Сеп 2019, 18:12
Has thanked: 75 times
Been thanked: 342 times

Тук е мястото да си призная, че докато бях бременна, мъжът ми ме е карал да пуша трева ха ха ха. Нервачка съм и 3-4 пъти съм разтоварвала напрежението с марихуаната. Имах супер лека бременност без ниакки неразположение, освен тези нормалните хормонални женски емоционални изблици.
Водих супер здравословен живот по време на бременността защото не съм първа младост ме тревожеше мисълта на всяка майка. Дали бебето ще е здраво и нормално.
Имам приятелка, която си пушеше през цялата бременностт. Та даже мъжа ми я даваше за пример, като аз отказах да пуша с него. Виж какво кротко и щастливо бебе имат. Пуши за да е и нашето такова ха ха ха. Е аз съм щастлива майка на здраво детенце, просто не съм пушила достатъчно явно, защото моето бебе е от тия дето реват нон стоп.
Публикувай отговор