Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Разлика между Мъжки и Женски Канабис растения

Цялата важна информация на едно място
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Отглеждате канабис растения и искате да определите пола на вашите растения. Не сте сигурни дали растението ви е Мъжко ( Male ), Женско ( Female ) или Хермафродит ( Hermaphroditus ). Спокойно, вие четете правилната тема.
В ляво е Мъжко ( Male ) образуват чепки/топки с пръшец/полен<br />В средата е Женско (Female) образува бели косми/власини/съцветия<br />В дясно е Хермафродит ( Hermaphroditus ) които е образувал едновременно и мъжки и женски органи
В ляво е Мъжко ( Male ) образуват чепки/топки с пръшец/полен
В средата е Женско (Female) образува бели косми/власини/съцветия
В дясно е Хермафродит ( Hermaphroditus ) които е образувал едновременно и мъжки и женски органи
При Канабиса / Марихуаната / Гръсти / Конопа има както мъжки, така и женски растения. Да, Канабис растенията показват пол, а полът има голямо значение за градинаря ( производителя) .

Женските растения са ценени заради пъпките си ( главите ) и високото съдържание на смоли, и много от градинарите се стремят да отглеждат само женски растения, като ги опазват от това да имат семки (да бъдат опрашени) от мъжки растения, защото опрашването намаляват добива и качеството на продукцията от женски растения.
Мъжките растения се използват за производството на смена и добив на фибри.

Когато се отглеждат растения за пушене или лечебно масло се използват женски растения заради по-голямата концентрация на смоли и заради по-големите размери и маса на женските. Това прави женските изключително ценени и предпочитани за отглеждане.

От редовните (regular) натурални семена от Канабис, ще поникнат 50% мъжки растения и 50% женски растения. Това означава, че половината от семената ще бъдат неизползваеми за производството на глави, защото половината растения ще са мъжки. (глави/пъпки правят само женските растения) Следователно градинаря ще трябва да следи за да премахне мъжките растения.

Един от начините за избягване на определяне на пола е закупуването на феминизирани семена. ( шанса да поникне женско растение от феминизирана семка е 99,99% ) Феминизираните ( feminised ) семена се предлагат от всички реномирани онлайн търговци и банки за семена. Много градинари предпочитат феминизираните семки, защото са винаги женски.

Желаете да си закупите феминизирани семена? Това може да стане лесно онлайн от Seedsman , които са прекрасен и коректен производител и търговец на Канабис семена. Работят с 75 производителя (банки) за канабис семена и имат над 2000+ различни канабис сорта. ( в това число Индика, Сатива, Хибриди и дори автоцъфтящи сортове) Научете повече :
viewtopic.php?f=9&t=66

viewtopic.php?f=9&t=272


На уличен жангорн мъжките растения развиват мъжки полови белези, като правят "топки" с пръшец (полен), които много изглежда като чепка с малки дроздове (топчките/торбичките с прашец) на които целта е да опраши женските. Мъжкият полен е изключително фин и леко, което позволява 1 растение да опрашва в радиус от 10 км.



Женските растения
развиват съцветия, плодници, чашки и цветове, които най-лесно могат да се определят, като "бели косми/власини"
Нормално разиващо се красиво женско растение в начален цъфтеж...<br />Снимка: АУЕ БЛАТНОЙ
Нормално разиващо се красиво женско растение в начален цъфтеж...
Снимка: АУЕ БЛАТНОЙ
IMG_20200102_122437.jpg (94 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Женско Канабис растение в цъфтеж
Женско Канабис растение в цъфтеж
female cannabis.jpg (20.11 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Женско Канабис растение в по-напреднал цъфтеж +
Женско Канабис растение в по-напреднал цъфтеж +
female cannabis 2 .jpg (58.29 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Женско Канабис растение в по-напреднал цъфтеж ++
Женско Канабис растение в по-напреднал цъфтеж ++
female cannabis 3 .jpg (20.81 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Женско Канабис растение в по-напреднал цъфтеж+++
Женско Канабис растение в по-напреднал цъфтеж+++
female cannabis 4 .jpg.jpg (22.36 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Глави от женски канабис растения
Глави от женски канабис растения
female cannabis 5.jpg (136.17 KiB) Преглеждано 6624 пъти

Pistils ( Пистили) най-лесно мога да ти обесня, че изглеждат като "бели косми", като по това ще познаеш, че растнието е женско.
Calyx ( Чашелистче e на български, а на латински е sepalum) се нарича елипсичката от която излизат Pistils. Каликсът е първата част на цвета, което се образува. Той е съставен от струпване от малки листа, които се оформят в спирала близо до мястото, където цветето се среща със стъблото, и се състои от чашелисти, които представляват мънички листа, които защитават цвета в основата му.

Каликсът е в основата на цвета, което държи всичко заедно. Той осигурява стабилност на цвета и създава защитен пашкул за репродуктивните органи на растението.

Всички цъфтящи растения имат чашки, но чашите на женските растения канабис са заветни стоки. Хахаха ;)

Каликсът е част от пъпката, която от своя страна може да бъде част от много по-голямата глава. Каликсът съдържа много от най-важните растителни части, включително:
Пистили, които са репродуктивните органи на растението, включително дългите бели косми, наречени стигми
Трихоми, които са смолните жлези, които осигуряват канабиноиди, включително психоактивеното THC

Пистилите и чашката са най-плътните канабиноидни части на растението. Смолата е силно концентрирана в чашката и плодника, така че тази зона на растението, която се добива и продава като пъпка канабис. Каликсът е това, което държи всички сочни части на пъпката в един хубав и спретнат пакет. Чашелистчета лесно се забелязват в развиващите се растения. Когато едно стръкче започне да развива мънички цветя), наличието на чашка с дълга бяла пестилатна коса ще показва пола на растението, или така наречените "бели косми".

Женските пъпки винаги ще произвеждат дълга "бяла коса". Мъжките растения, от друга страна, ще развият малки "пакети" в които се съдържа цветния прашец, които в крайна сметка ще завият надолу в така нарачените "топки"/ "тъшаци".



Можете да направите свои собствени феминизирани семена, но това ще го разглеждаме в друга тема.


Кога Канабис растенията разкриват пола си?


Канабис растенията преминават през два основни етапа на живот, „вегетационен“ и „ цъфтеж“ стадий.

След като семената покълнат, първо преминават през етапа на вегетативния живот, който можете да считате за неговото „детство“, тъй като растението се фокусира само върху това да станат по-големи, по-широки и по-високи, а полът няма значение. В началото на този етап обикновено не можете да кажете какъв е полът на растението, защото растението расте на корен, стебло и листа.

Въпреки това, след като растението е на възраст около 5 седмици, то обикновено ще покаже предварителни признаци на на пол, като почна да сформира цвят или топки, които ще ви сигнализират за пола преди началото на етапа на цъфтеж.


Това е така, защото само женски растения произвеждат пъпки.

След това Канабис растенията преминават към етапа на цъфтеж, което означава, че намаляват усилията си в растеж и вместо това фокусират всичките си усилия за производство на глави (пъпките и цветовете, които искаме се наричат глави). Тук трябва да вметнем скоба, че някой сортове увеличават до 2-3 пъти размера и височината си си след като преминат от вегетация в цъфтеж. Етапът на цъфтеж е като "възрастен" етап за канабис растението, тъй като в този момент той се интересува само от възрастни неща като отглеждане на мъжките и женските им части, а след това опрашване. (репродукция и продължаване на рода) В етапа на цъфтеж растенията започват да произвижедат сериозно количество глави или прашец, зависи според пола им. Пъпките, които искаме, са на женските цветя, така че обикновено производителите искат да отглеждат само женски растения.

Производителите искат женски растения канабис, защото те правят главите и са по-концентрирани на смоли/


Регулар (regular) растения Марихуана /Cannabis/ Гръсти разкриват пола си в две ситуации:

След като прекарате дълго време във вегетативния стадий - някои щамове / растения ще покажат плодници (пистили/ бели косми при женските и „топки“ при мъжките растения) по време на вегетативния етап, ако остареят достатъчно, дори когато постоянно се държат под вегетативен светлинен режим. (примерно 18/6) Например, клонингите могат да произхождат от растения, които са на няколко години, така че ще видите, че много клонинги показват женски плодници, но все пак няма да продължат да цъфтят повече от това, докато не са преминали към цъфтеж (12 светло / 12 тъмно )

В противен случай всички останали растения ще разкрият пола си през първите 1-3 седмици след включване на светлините на 12/12 и растенията навлизат в живота си в етапа на цъфтеж.


Когато вашето растение канабис е на път да разкрие пола си, това, което търсите е "цвета" на канабиса и се търси при стеблото в основата на разклоненията. Те обикновено се появяват, когато растението е на възраст около 5-6 седмици от семка, но те винаги се появяват, след като растението е сменено до етапа на цъфтеж. (12 часа тъмно / 12 светло, или когато деня на вън се е намалил естественно заради настъпване на есента)
Мъжките и женските предварителни цветя изглеждат различно един от друг (макар че в началото може да бъде лесно да ги объркате). Понякога е трудно да се каже кое е кое в началото и в такъв случай просто ще трябва да изчакате, докато те развият още няколко цветя и това стане по-очевидно.


Диаграма показваща как изглеждат Мъжки и Женски полови белези

В ляво Женско Канабис растение. Горна лява снимка - Начален цъфтеж на Женско канабис растение.<br />Долна лява снимка - Напреднал цъфтеж на Женско канабис растение.<br />Горна дясна снимка - Начален цъфтеж на мъжко канабис растение.<br />Долна дясно снимка - Напреднал цъфтеж на мъжко канабис растение.
В ляво Женско Канабис растение. Горна лява снимка - Начален цъфтеж на Женско канабис растение.
Долна лява снимка - Напреднал цъфтеж на Женско канабис растение.
Горна дясна снимка - Начален цъфтеж на мъжко канабис растение.
Долна дясно снимка - Напреднал цъфтеж на мъжко канабис растение.
MalevsFemaleCannabisPlant.jpg (120.27 KiB) Преглеждано 6624 пъти
В ляво мъжко Канабис растение (син цвят).<br />В дясно Женско Канабис растение (червен цвят)
В ляво мъжко Канабис растение (син цвят).
В дясно Женско Канабис растение (червен цвят)
male_female_cannabis.jpg (39.75 KiB) Преглеждано 6624 пъти
В ляво е Женско (Female )<br />В дясно е Мъжко ( Male )
В ляво е Женско (Female )
В дясно е Мъжко ( Male )
jensko myjko.jpg (83.73 KiB) Преглеждано 6624 пъти

На женските Канабис растенията отнема малко повече време, отколкото на мъжките канабис растения за да покажат първите си признаци на пол, след като са преминали към цъфтеж.

Женските Марихуана растения започват да показват 1 или 2 мъгливи/млечни бели косми, където пъпките им ще започнат да се образуват.

Обикновено първо се показват където главното стъбло се свързва с отделните възли или така наречени разклонения / клони.

Ако женското растение се държи във вегетативнионен етап достатъчно дълго (продължителността на времето варира в зависимост от щама и условията), тогава тя ще започне да показва първите признаци на женските косми, още преди да преместите растението в стадий на цъфтеж.

Ако видите мелчни бели косъмчета, които се появяват на вашето растение като тези на снимката по-долу, тогава знаете, че имате женско растение.



На тази снимка можете да видите бели листенца, излизащи от чашите. Женските листенца са бели и мъгляви/млечни, но никога зелени.

Ако не сте сигурни в пола, след като забележите първите полови белези, добре е да изчакате и да видите малко, само за да видите дали се появява бяли косми (което означава, че това определено е момиче) или чепки с топки, което означава, че е момче.



Снимки на Мъжки Канабис растения
Мъжко Канабис растение
Мъжко Канабис растение
male3.jpg (13.71 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Мъжко растение
Мъжко растение
male2.jpg (38.74 KiB) Преглеждано 6624 пъти
Мъжко растение с топки с полен/пръшец
Мъжко растение с топки с полен/пръшец
male.jpg (30.31 KiB) Преглеждано 6624 пъти

Мъжките растения имат гроздови топчета, които се оформят и пълнят с цветен прашец. Топките първо ще се появят седмица или две след смяна на растенията към етапа на цъфтеж. Ако мъжкото растение бъде оставено да продължи да расте, в крайна сметка тези топчета с цветен пръшец ще се отворят и ще се разхвърлят прашец навсякъде. (което може да навредни на качеството на продукцията ви)



Понякога е необходим ден или два, за да може женското цвете да пусне първия си плодник, а женската чашка може да изглежда като началото на цветен прашец. Като цяло по-„заострените“ са склонни да бъдат жени, но понякога се налага да изчакате и да видите още няколко цветя, за да знаете със сигурност.
В ляво е Мъжко ( Male )<br />В дясно е Женско (Female)
В ляво е Мъжко ( Male )
В дясно е Женско (Female)
myj i jena.jpg (30.48 KiB) Преглеждано 6624 пъти

Етапи от живота: Какво трябва да знам за вегетативните и цъфтящи етапи?

Марихуановите растения преминават през 2 жизнени етапа: Вегетационен и Цъфтежен

Бързи светлини схеми за фотопериодни щамове канабис (неавтоматични)

Тази тема споменава някои термините, използвани по-долу, като „24/0 ″ или 12/12“

Вегетация при отглеждане на Канабис растенията на закрито ( indoor ) ако спазвате тази схема в леки изменения, растенията ви само ще вегетират и растат, ако са фотоперидни:

18/6 означава 18 часа светлина / 6 часа тъмнина всеки ден
24/0 означава 24 часа светлина / 0 часа тъмнина всеки ден

Цъфтеж Канабис растения на закрито (indoor) с график фотопериодните растения ще започнат да произвеждат глави ( цветни пъпки)

12/12 - 12 часа светлина / 12 часа тъмнина всеки ден

#БГКоноп
#Канабис #Гръсти #Grysti #Grysty #Cannabis #Indica #Sativa #Индика #Сатива #Seeds #семена #пол #sex #мъж #male #жена #female #Хермафродит #Hermaphroditus #определяне #autoflower #автоматик #автоцъфтящо #фотопериодно #regular #seedsman
#Марихуна #hemp #indoor #outdoor
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Знаете ли каква е разликата между САТИВА, ИНДИКА и РУДЕРАЛИС ? Научете повече за различните видове Канабис
viewtopic.php?f=9&t=11&p=30&hilit=%D1%8 ... %D0%B0#p30

Желаете да отглеждате женски канабисови растения?
viewtopic.php?f=9&t=62&p=1226&hilit=%D0 ... 1%8F#p1226

Научете за торенето на Канабиса / Коноп / Трева / Марихуана / Гръсти, като разберете как работят Ензими и тяхната ключова роля в почвата и растенията
viewtopic.php?f=9&t=110

#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Хермафродити / Херми / Хермафродитизъм

Изображенита са предоставени благодарение на колега от форума. Ясно можете да видите и разпознаете Хермафродитите, защото имат и мъжки (топки с пръшец ) и женски (бели косми/съцветия/власини ) полови белези.

#БГКоноп
Прикачени файлове
Мъжките &quot;Топки/тъшаци&quot; с пръшец са маркирани с мерник
Мъжките "Топки/тъшаци" с пръшец са маркирани с мерник
topki.png (165.6 KiB) Преглеждано 6569 пъти
hermi-min.jpg
hermi3-min.jpg
Ясно се виждат няколко &quot;тъшака&quot; (топки с полен)...
Ясно се виждат няколко "тъшака" (топки с полен)...
hermi1-min.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3190
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7121 times
Been thanked: 4750 times

firstcitizen написа: 16 Яну 2020, 11:57 Хермафродити / Херми / Хермафродитизъм

Изображенита са предоставени благодарение на колега от форума. Ясно можете да видите и разпознаете Хермафродитите, защото имат и мъжки (топки с пръшец ) и женски (бели косми/съцветия/власини ) полови белези.

#БГКоноп
Една загадка за по-младите градинари😘Кое в тази глава ви се струва не на място? 😆
Прикачени файлове
20210206_215612.jpg
Аватар
Piliminchi
Градинар
Градинар
Мнения: 46
Регистриран на: 21 Яну 2021, 12:16
Has thanked: 13 times
Been thanked: 50 times

Inna написа: 07 Фев 2021, 13:57
firstcitizen написа: 16 Яну 2020, 11:57 Хермафродити / Херми / Хермафродитизъм

Изображенита са предоставени благодарение на колега от форума. Ясно можете да видите и разпознаете Хермафродитите, защото имат и мъжки (топки с пръшец ) и женски (бели косми/съцветия/власини ) полови белези.

#БГКоноп
Една загадка за по-младите градинари😘Кое в тази глава ви се струва не на място? 😆
Може би е отгледано в кош за боклук :D :mrgreen: :D
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3190
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7121 times
Been thanked: 4750 times

Може би, е и? 😒
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Мнения: 2307
Регистриран на: 04 Май 2019, 00:46
Has thanked: 3481 times
Been thanked: 4731 times

Inna написа: 07 Фев 2021, 13:57
firstcitizen написа: 16 Яну 2020, 11:57 Хермафродити / Херми / Хермафродитизъм

Изображенита са предоставени благодарение на колега от форума. Ясно можете да видите и разпознаете Хермафродитите, защото имат и мъжки (топки с пръшец ) и женски (бели косми/съцветия/власини ) полови белези.

#БГКоноп
Една загадка за по-младите градинари😘Кое в тази глава ви се струва не на място? 😆
Ще добавя- открийте банана.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Piliminchi
Градинар
Градинар
Мнения: 46
Регистриран на: 21 Яну 2021, 12:16
Has thanked: 13 times
Been thanked: 50 times

Има една песен на Тони Дачева 3 кила банани :D пускаш си я почваш да береш банни :D
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Мнения: 3190
Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
Has thanked: 7121 times
Been thanked: 4750 times

Хаха дано да не бера банани!!!! Или пък семки накрая!!!!!! 🤣Исках да ги покажа на колегите, които не са виждали, могат да бъдат много завряни, може да е гроздче от няколко или едничко. Ако вече са за бране не е фатално, при мен обаче е раничко. Понякога могат да опрашват, друг път не, но трябва да се махат веднага. Излизат ли още..... лошо😬По принцип са рядкост. Но жълтия им цвят бие на очи като се загледаш изпъкват. При мен евентуално е влизала светлина или не знам как да си го обясня, някакъв стрес?
Издадох загадката, но карай. ☺️
Cartamo
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Апр 2021, 16:09

Здравейте, каква може да е причината да стават хермита
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”