Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Културно-генетично наследство на Aфганистанския Kанабис

Дайте ни вашите честни рецензии на продуктите, които сте използвали или сортове, които сте отглеждали с документация, за да я подкрепите!
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Josep92 написа: 22 Фев 2020, 19:20 Моите уважения, но Пакистан е създаден през 1948 година . Какъв принос може да има държава със 70-годишна история към нещо, което го китайци и индийци са го ползвали и развивали от хиляди години???
Всеки път, когато ти прочета пост се смея, но и ми се доревава след което се оригвам критично добре хах. В района на Пакистан имат изключителна богата канабис култура от хилядолетия, тази история е не само на територията, но и религиозна... От пкистанският район са излязли много сортове. В Пакистан има ландрейсъри, който имат thc... Ландрейсърските им сортове са основно чисти индики с плодово бонбонено земен аромат и вкус, с много смола, които са отлични за производството на Хашиш. Пакистанците имат традиция в производството на хашиш сигурно, защото са на "70 години държава"
хахаха.

Josep92, САЩ държава на колко години са, а какво направиха с канабис индустрията? Хаха На какво ниво я развиха?
България като е на толкова години, какво й е развитието в момента в канабис индустрията?
Няма значение на колко години е една държава...

Много от религиозните общности на Пакистан използват Канабис, като суфиите и индусите, които го пушат за да постигнат духовно просветление. В по-голямата си част пакистанската полиция не ги преследва, въпреки факта, че е незаконно. В допълнение към пушенето (често в "чибук"), канабисът често се консумира в bhang, напитка, подобна на кисело мляко, която е свързана с индуисткия бог Шива.

Употребата на канабис за отдих също е сравнително широко разпространена. Много хора говорят открито за пушенето или консумирането му редовно. За разлика от това консумацията на алкохол не е одобрена.

Канабисът е важен за суфитската секта на Пакистан. Обичайно е да виждаме хора, които го пушат в суфийските светилища, а суфийците вярват, че той осигурява дълбока релаксация и събужда ума.
Не всички хора в страната споделят своето мнение. Други ислямски секти разглеждат суфийската вяра като еретична и това превърна религиозната група в мишена. В миналото суфийските светилища са били атакувани от талибански бойци и екстремисти като групата на Ислямска държава.

Цялата територия на днешен Пакистан е част от Британска Индия до средата на 19 век. Основна роля в управлението играе Британската източноиндийска компания. Периодът Британски Радж започва от 1858, когато компанията се закрива и териториите стават пряко владение на британската корона в лицето на кралица Виктория (която през 1876 е провъзгласена за императрица на Индия). Британците прилагат принципа „разделяй и владей“ на целия Индийски субконтинент.

Пакистан е 211 милиона жители от който170 милиона души страната са мюсюлмани и страната се нарежда на 6-то място в света и е втората най-многолюдна мюсюлманска държава в света към 2009.Пакистан се отличава с етническо, културно и географско разнообразие. Икономиката ѝ е 27-та в света по паритет на покупателната способност, но страната продължава да се причислява към развиващите се държави. Големи проблеми продължават да бъдат тероризмът, неграмотността и ширещата се бедност. Пакистан е ядрена сила, има осмите по големина въоръжени сили и е стратегически съюзник на САЩ и Китай. Членка е на ООН, Британската общност и Г-20.

Към 10 век Пакистан бива завладян от Газнавидската империя, чиято управляваща династия е от тюркски произход. Тя просъществува до 1187 година, когато военачалникът Мохамед Гори отвоюва Лахор от газнавидите. Наследниците на Мохамед Гори основават Делхийски султанат през 1206 година. Султанатът бива управляван от няколко несвързани помежду си тюркски династии – Мамелюкска (1211 – 1290), Халджи (1290 – 1320), Тухлак (1320 – 1413), Саид (1414 – 1451) и Лодхи (1451 – 1526). Политическата независимост и неутралност на султаната стават причина из цялата страната да се развие търговията и да се появяват много нови градове. Най-голямото постижение на Делхийския султанат е устояването на Монголското нашествие през 13 век, въпреки загубата на някои територии, вкл. Афганистан и западен Пакистан. След нашествието на Тимур Делхийският султанат отслабва и през 1526 става владение на моголския цар Захиредин Бабур. Бабур, наследник на тимуридите с произход от дн. Узбекистан впоследствие основава могъщата Моголска империя.

Апогея на развитието си Моголската империя достига по времето на Акбар Велики. Тогава се отбелязва значителен културен, социален и икономически напредък, белязан от строителството на множество храмове и дворци, религиозна и етническа толерантност и обвързването на Моголските първенци с местните махараджи. В началото на 18 век Моголската империя започва да упада, и различни региони на територията на днешен Пакистан обявяват независимост. Сформиралите се впоследствие Дуранска и Сикхска империи просъществуват по няколко десетилетия, след което поетапно попадат под европейски колониален контрол.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%B0%D0%BD
Публикувай отговор

Обратно към “Продукти и сортове Марихуана - Ревюта”