Страница 2 от 2

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 11 Окт 2019, 07:02
от firstcitizen
Shorty написа: 10 Окт 2019, 19:23 Хляб с квас втори опит :weed5:
Браво! Супер си се справил! Хареса ли ти вкуса на истинския хляб ? :)

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 11 Окт 2019, 19:13
от firstcitizen
Shorty написа: 11 Окт 2019, 10:17
firstcitizen написа: 11 Окт 2019, 07:02
Shorty написа: 10 Окт 2019, 19:23 Хляб с квас втори опит :weed5:
Браво! Супер си се справил! Хареса ли ти вкуса на истинския хляб ? :)
Вкуса е страхотен и една малка филийка наяджа колкото 3 от тия купешките , нещо много - бавно ми втасва защото не е много топло и ми трябва още малко търпение , но днес следва 3-ти опит , този стана малко клисав но наистина е много вкусен :)
Радвам се, че ти харесва. Да, наистина е много по-засищаш от купешкия. Най-малкото го правиш с по-качественни продукти и влагаш в него собственната си енергия, твоята собственна жива сила.
Това е голям занаят, същинска магия, така че ще ти трябва време (практика), но с всеки един хляб ще стават все по-добри. Най-вероятно не е изпечен добре или не е втасал добре. Когато е втасал добре, хляба се изпича лесно, а когато не е втасал добре остава вътре суров. Но въпреки това се яде и е монго вкусен. Трябва си търпение и работа с тестото.

Очакваме снимки на 3-ти опит!

Успех :)

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 15 Окт 2019, 18:13
от Фея
Тайната на добрия хляб е търпение.

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 31 Мар 2020, 08:02
от Sofia Cannabis
Моят не е свещен но е по рецепта на Sho

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 31 Мар 2020, 10:42
от firstcitizen
Sofia Cannabis написа: 31 Мар 2020, 08:02 Моят не е свещен но е по рецепта на Sho
Всеки хляб правен на ръка, собственно ръчно от човека, които ще го яде се превръща във Свещен.
Прекасно си се справил. Sho на много неща можете да те научи в правеното на хляба :)

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 31 Мар 2020, 12:26
от firstcitizen
Малко снимки на хлябове :)))

Re: Свещеният Хляб

Публикувано на: 10 Дек 2021, 12:10
от firstcitizen
Хрубкава коричка от вън, а вътре мек и добре опечен. Буквално почти целия го зядохме още докато е топъл хляба, без нищо друго по него. ( дори без шарена сол) Брашното е 100% бяло тип 500, защото лимеца беше свършил :D

#Каксемесихляб
#БГКоноп