Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
HULKKUSH
Градинар
Градинар
Мнения: 54
Регистриран на: 03 Апр 2023, 18:09
Been thanked: 36 times

Banderas написа: 16 Фев 2024, 11:31 Здравей София. Забелязах че проблема с съхненето на листата се е стопирал след като им намалих поливането . Относно лилавите стъбла , и пожълтяването на листата вероятно си прав. Опитах се да го предвида преди доста време за това започнах да правя температурата на водата с която поливам на 24 градуса. Вдигнах малко температурата в стаята на 26-27 , и сложил вентилатор долу за да върти въздуха , и CO2-тo защото знаеш че това е тежък газ и слиза на долу. Държавата в която съм няма зима , и рядко падат температурите под 15-16 градуса. Забелязах че лилавите стъбла , u жълтите листа се поличава само при най-високите растения. Вероятно лампата им идва силно , и по някакъв начин това им влияе за усвояването на фосфор. По таблица препарата PRO LED ( cal-mag , витамини ) се слага през един път , но за напред ще го слаган с всяко поливане .
Относно водата използвам осмоза вода с ЕС 0 .
Добавям препарат EC Regulator (calcium,iron,magnesium,selfie)който вдига ЕС ДО 0,4 .
Продължаван с основна храна АВ - NPK/4-2-8
Препарат XXL -PK 15-16
Препарат FLORa -NPK 2-5-14
Препарат PRO LED ( cal-mag , витамини)
И Ензими през веднъж.
Тези растения,за които говориш ,че не пият достатъчно и често биват преполивани същите растения ли са ,за които казваш ,че са с лилави стъбла и жълти листа ?или единствено по-високите растения са лилави и жълти?Като казваш по-високи ,това означава ли и ,че са най-развитите или не? Че от това ,което си написал не става ясно кое какво е .Другите торове освен основата АБ ,които си написал ПК и НПК са ти дадени от производителя да ги използваш в комбинация всички или ти си ги добавил допълнително?
Banderas
Градинар
Градинар
Мнения: 29
Регистриран на: 26 Окт 2023, 00:28
Has thanked: 5 times
Been thanked: 32 times

Здравейте банда. Inna като казваш да намяла азота имаш предвид да намаля основната храна ли? Иначе ползвам една и съща серия препарати по графика , и не би трябвало да има проблеми. HULK тези които са с лилави стъбла са различни от тези на който им съхнат листата. Тези високите- лилавите не са най-развити. Имам доста по масивни растения , които са по-ниски.Последния път полях с храна , като увеличих с 20 мл. На 100 л. ( с всяко поливане увеличавам АВ с 20мл. ) и забелязах че отново взеха да им съхнат листата на тези проблемните. Заключението ми е , че на тези с лилавите стъбла им идва силна светлината . А тези на които им съхнат листата им идва силна храната.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Мнения: 888
Регистриран на: 24 Апр 2021, 14:11
Has thanked: 444 times
Been thanked: 1412 times

И аз имам лилави стъбла на високите растения
HULKKUSH
Градинар
Градинар
Мнения: 54
Регистриран на: 03 Апр 2023, 18:09
Been thanked: 36 times

Banderas написа: 20 Фев 2024, 11:52 Здравейте банда. Inna като казваш да намяла азота имаш предвид да намаля основната храна ли? Иначе ползвам една и съща серия препарати по графика , и не би трябвало да има проблеми. HULK тези които са с лилави стъбла са различни от тези на който им съхнат листата. Тези високите- лилавите не са най-развити. Имам доста по масивни растения , които са по-ниски.Последния път полях с храна , като увеличих с 20 мл. На 100 л. ( с всяко поливане увеличавам АВ с 20мл. ) и забелязах че отново взеха да им съхнат листата на тези проблемните. Заключението ми е , че на тези с лилавите стъбла им идва силна светлината . А тези на които им съхнат листата им идва силна храната.
Трудно е така да се определи от няколко снимки какъв е проблемът,но според мен е прекалено много тор .В повечето случаи проблемите идват от там .Част от листата на снимките се виждат тъмнозелени и свити ,други изсъхнали и жълти.На пръв поглед е преторяване и оттам натрупване на соли и проблем с пх ,който води до пожълтяване и изсъхване на листата.По принцип лилавите стъбла също идват като последствие от проблем с пх и неусвояване на фосфор .В твоя случай не мога да кажа дали е така от наличната информация.Ако имаш ппм метър ти казах можеш да провериш какво става в почвата от рън оф водата .Само с наблюдаване на листа и симптоми трудно може да разбереш какво става вътре .Другото ,което също не знам защо го правиш е да поливаш през дъното на саксиите.Как според теб ,ако има натрупване на ненужни минерали ще бъдат изхвърлени от почвата? - не могат . Трябва да си на доста високо ниво в отглеждането ,за да познаваш много добре растенията и да знаеш точно колко тор да им сложиш без да прекаляваш . А нямаш ли рън оф като при теб ,шансът да сбъркаш и престориш е много по-голям ...Като поливаш отдолу,в горния слой на саксията винаги ще остава сух и корените там ,ако има такива ще умрат т.е ти няма да използваш пълния обем потенциал на саксията.Главите ти ми се виждат доста слабо развити и за да ти зреят толкова рано също една от причините може да бъде когато си ги преторил.Друго ,което ми се вижда(тук може и да бъркам и просто да не си направил хубава снимка ) от снимката на изсушената глава от предния ти гроу ми се струва ,че има супер малки трихоми по нея.Те трябва да са доста по-едри и видими .Когато останат дребни една от причините е преторяване .
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”