Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Готвене с Канабис - Кулинария

Нещо за хрупане
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Темата ще е за рецепти в който се готви с Канабис.

Започвам с едно видео, след което ще споделя любимите ми рецепти и снимки на неща, които съм приготвил с Канабис :) Предупреждавам, че Канабис Кулинарията не е за всеки, защото е много вкусно, а и много е силна :)
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

Рецепта за глазура - Разбивате 100гр канабътър на стайна температура с 200 гр пудра захар и чаена лъжица пресен лимонов или портокалов сок, докато стане пухкаво и хомогенно. Ззаливате храната, напр мъфини или постен кекс или най-обикновените сладки от бакалията.

Ако стане много гъсто добавяте сок, ако е рядко- захар и отново се разбива до хомогенно.

Разбира се може да добавите оцветител за храна.
Или само 50гр пюре от банан и 1 кафена лимон сок + ванилия.
Или само 25 гр кокосови стърготини.
Или само 2 чаени тъмен ром.

Комбинациите са безбройни а ефекта е меко казано забележителен!
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

DSCF1407.JPG
Tоку що изпечени , невероятен вкус , прекрасно станаха :) рецептата : След като приготвим cannabuter-а :

Необходими продукти

2 и 1/2 ч.ч. брашно
200 г маслo (cannabutter)
12 с.л. бяла захар
12 с.л. кафява захар
10 г бакпулвер
1/2 с.л. сол
1 ванилия
1 бр. яйце + 1 бр. жълтък
шоколад

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера и солта и се оставя настрана. Мекото масло се разбива, докато стане кремообразно, добавят се двата вида захар и ванилията и се разбива, докато продуктите се смесят хубаво. Прибавя се цялото яйце, разбива се, след което се добавя жълтъка и отново се разбива. Брашното се добавя към маслената смес и се бърка, докато се получи хомогенна смес. Добавят се шоколадовите парчета и се разбърква отново, за да се разпределят равномерно. Тестото се оформя като салам, увива се във фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. След това се реже на шайби, приплескват се леко с ръка и се пекат в предварително загрята на 180 С фурна 10-12 минути или докато крайчетата покафенеят. Имайте предвид, че при изваждане от фурната след необходимото време, бисквитите са меки, това не бива да ви притеснява, за около час се втвърдяват и стават хрупкави.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

Брауни / Brownie рецепта .

200 грама канабис-масло го разтапяш на водна баня .(Съд с вряща вода и в него друг съд където слагаш маслото )Прибавяш към маслото на водна баня и шоколада .
130 гр черен шоколад (това е шоколад и половина от нормалните шоколади .... марката няма значение... примерно своге ).Той се прибавя към маслото да се разтапят на водна баня заедно.
150 гр брашно (аз ползвам пшеничено тип 500)
3 яйца
1 ванилия
1 щика сол
320 гр захар (около 2 кафени чаши )
Може да му се добавят ядки,плодове и други .А може и нищо да не му добавяте пак става много добър .(аз примерно му добавям пияни плодове от домашен ликьор )Има някой не сполучливи комбинации с плодовете .
Смесваш всичките продукти докато получиш еднородна смес .И след това слагаш сместа в тава .(аз лично ползвам хартия за печене, защото става по-хубаво и спестява много миене на загоряло .


Пече се 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна .

Има по-добър вкус и коричка, когато изстине .

Много е сладко .

маслото от канабис - Аз си правя маслото на порции от 400 грама .На 400 гр. масло слагам 15 гр. трим . Ползвам висококачествено масло, защото си ценя усилията. (най-доброто масло което мога да си позволя да си купя или намеря).Разтапям маслото на водна баня .(съд в които съм заврял вода и съм сложил втори съд предварително вътре .И в момента на завиране на водата добавям във вторият съд маслото )
Някой хора увиват материала в марля и така го слагат в маслото .Аз лично слагам материала директно в маслото и ги оставям така .

Маслото се готви на "слаб огън" .(1-2) колкото водата в първият съд да ври съвсем леко .При необходимост добавям вода ако се е изпарила твърде много .
Варя го 2-3 часа (варя го различно..... варял съм го и 2 часа и 3 часа...мисля, че 2 часа са напълно достатъчни и след това си е по вкус ).Като на всеки 15-на минути разбърквам сместа с лъжица докато се вари.
След като е готово: Понеже трима не го слагам предварително в марля се налага да го прецедя .Прецеждам го в друг съд през цедка+женски чорапогащник .Ако ще готвя веднага ползвам половината течност и другата половина я прибирам в хладилника .Субстанцията се преобразува от течно в твърдо агрегатно състояние след като се охлади .
Не остават твърди парченца в крайният продукт(прецеденото масло), изменя леко оригиналният си цвят в п0-зеленикав отенък .

Аз ползвам трим, но и друго качество материал върши работа .Смятам, че до 20 гр трим на 400 гр масло са напълно достатъчни .(но всеки според вкуса си)

Маслото има много приложения и браунито е само едно от тях .
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

Здравейте, ще споделя една рецепта за шоколадови бисквити.
Cannabuttera съм го правил по-рецепта на Alice Oregon. (Аз използвах с 18 грама трим и пуканки на 250 грама качествено масло).
Шоколадови бисквити:
- 185 гр. черен шоколад или шоколад за готвене.
- 50 гр. кафява захар
-80 гр . Cannabutter
-60 гр. брашно
-1 яйце
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол.
Пирготвяне:
Включете фурната на 160 градуса. Разтопете 100 гр. шоколад с 80 грама масло и оставете настрани. Останалият шоколад нарежете на ситно.Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете разтопеният шоколад с масло и смесено брашно с бакпулвер и щипка сол. Към получената смес добавете ситно нарязан шоколад. Сипвате от сместа с лъжица, в тава с хартия за готвене. По желание може да добавите върху бисквитите допълнително ситно нарязан шоколад :Д. Печете в загрята фурна около 17 -20 мин или до хубава коричка. Enjoy :) :)
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

Шоколадови мъфини
яйца 1 брой
брашно 1 чаена чаша
краве масло 125 грама
кисело мляко 1/2 чаена чаша
какао 5 чаени лъжици
захар 1/2 чаена чаша
бакпулвер 2 чаени лъжици
шоколад 100 грама
Захарта и яйцето (задължително постояло на стайна температура) разбивате добре. По възможност с миксер, ако нямате миксер може и с тел за разбиване, но тогава ще ви се наложи да бъркате доста по-дълго и доста по-упорито.
Пресявате със сито брашното, бакпулвера и какаото. Разбивате млякото и маслото, което сте разтопили предварително. Смесвате първо течните продукти, а после малко по малко добавяте и сместта от брашното и какаото, като накрая прибавяте и начупения на дребно шоколад.
След като сте готови със сместа трябва да подготвите формата за мъфини. Принципно, ако ползвате силиконова форма за мъфини хартиени кошнички даже не са ви необходими, защото след изпичане няма да имате проблем да извадите готовите кексчета от формичките. Но ако решите да не ползвате хартиените кошнички, ще лишите вашите мъфини от тяхното очарование, защото именно тези малки шарени хартийки придават този симпатичен вид на мъфините. И така, поставяте хартиените кошнички във формата за мъфини и в тях изливате сместа, като не пълните кошничките догоре, а до ? от техния обем, защото мъфините се надигат много при печене и ако напълните кошничките догоре ще прелеят. Количеството смес, която трябва да сложите във формата е значение, за да постигнете желания вид на мъфините. Ако сложите твърде малко, то при печене те няма да изпълнят формичката, ако сложите пък твърде много, то мъфините ще прелеят.
Шоколадовите мъфини се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Най-сигурен начин да разберете, че са готови е да ги пробвате: „боцвате“ ги с клечката за зъби и ако по нея остане нещо, значи имат нужда от още печене. В момента, в който по клечката не остава нищо трябва да извадите шоколадовите кексчета от фурната.

CannaButter by WDScorpio

Трим или глави
Масло (масло от краве мляко 82%) аз слагам 100г. масло на всеки 7г трева
Вода
Спирт
Оризоварка или slow cooker
Пулверизатор

Трим или глави се наситняват добре и се слагат в тава покрита с хартия за печене или алуминиево фолио. Загрявате предварително фурната на 100-110С и се пече 40-50 минути. След като сте извадили тревата от фурната изчакайте да изстине. Вземете спирта и напълнете пулверизатора с него. Пулверизирайте тревата и разбърквайте докато не стане леко влажна (изчакайте 10-15 минути). Включете оризоварката на Low и напълнете с 100мл вода и сложете маслото да се разтопи. След като маслото се разтопи можете да добавите тревата и да разбъркате хубаво. Затваряте капака и чакате 4-6 часа като на всеки час разбърквате хубаво. Готовия продукт прецеждате през цедка, а след това през марля (или мех за сирене).

ВАЖНО.
Консумирайте с мярка.
Един мъфин и всичко е наред, но два мъфина вече нещата не са приятни.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

CANNA-SIMPLE СИРОП

СЪСТАВКИ
3 чаши вода
4 грама канабис нарязан на ситно (декарбоксилиран)
3 чаши гранулирана захар
3 супени лъжици растителен глицерин

ИНСТРУКЦИИ
Доведете водата до слабо кипене.

Бавно добавете канабиса, като бъркате често.

След това добавете захарта, като разбърквате, за да се разтвори.

Гответе 20 минути, покрито, като не оставяте сместа да заври прекалено силно.

Махнете капака и добавете глицерин.

Продължете готвенето, нежни мехурчета, 7-8 минути, като бъркате непрекъснато. Сместа ще се сгъсти.

Оставете сиропа да се охлади и прехвърлете в мерителна чаша с чучур. (По-малко разливи!)

Прецедете сиропа през малка цедка и тензух. Най-добре да се съхранява в хладилника.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

Мед
1. За всеки 15г марихуана използвайте 1 кг мед.
2. След декарбонизацията на вашата марихуана, я смилайте или нарязвайте и оставете настрана.
3. Изсипете мед в метален съд и загрейте на най-ниска температура.
4. Поставете смляна или нарязана марихуана в тензух и завържете в пакет. (по избор)
5. Поставете тензуха в меда, като го покриете напълно.
6. Оставете да къкри 4 до 6 часа. Както винаги, когато готвите с канабис, уверете се, че сместа ви не кипва или не се готви при твърде висока температура, тъй като това ще унищожи THC. Ако вашият мед започне да ври, изключете котлона и оставете да се охлади, преди да приложите топлина още веднъж.
7. След 4 до 6 часа трябва да тествате за сила и вкус. Докато поддържате слаб огън, можете да продължите да готвите меда за цели 24 часа, за да влезете колкото се може повече THC в сместа.
8. След като сте доволни от резултата, извадете пакетче тензух и изсипете охладения мед в стъклени буркани за съхранение.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 920
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1870 times

За да направите шоколад от канабис ще ви трябва:

Малък съд

Дървена лъжица или силиконова шпатула

Мерителна чаша и мерителна лъжица

Формички за бонбони

Време за подготовка: 10-15 минути
Време за охлаждане: 1 час
Сервира: 8 порции (Това зависи изцяло от размера на вашите форми)

Състав на шоколад от канабис

125ml кокосово масло от канабис

3 лъжици суров мед или кленов сироп / друг подсладител

1/2 чаша какао на прах

1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт

Метод за приготвяне на шоколад с канабис

Използвайки малък съд, разтопете кокосовото масло от канабис на ниска топлина, уверете се, че той изобщо не изгаря

Разбъркайте в какао на прах, суров мед (или кленов сироп) и ванилов екстракт в канабисово кокосово масло

Разбъркайте добре на ниска топлина, не позволявайте на сместа да стане на сос или да изгори

След като сместа се комбинира добре, отстранете от топлина и изсипете в термоустойчивите бонбонени формички (силиконовите тавички за лед също стават добре)

Хладилник за един час, и сега, вие сте направили своя собствен шоколад от канабис!

Силата на този шоколад зависи изцяло от силата на вашето кокосово масло от канабис. Ако сте новак, не забравяйте, че хранителните продукти отнемат много повече време да подействат, отколкото пушенето, което е почти моментално. Започнете с малко и вървете бавно нагоре.
Публикувай отговор