Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Как "безопасно" да вземаме MDMA

Намаляване на вредите е проактивен подход за намаляване на щетите, нанесени от алкохол, наркотици и други пристрастяващи поведения, както и справяне с по-широки здравни и социални въпроси, като предаването на ХИВ и други.
Семена марихуана
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 921
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1873 times

MDMA е един от най-силно невротоксичните наркотици и може да увреди мозъка ви перманентно дори от една доза!

На снимката ще видите нивата на серотонин в мозъка години след приема на MDMA
serotonin-in-cerebral-cortex-neurons.jpg
serotonin-in-cerebral-cortex-neurons.jpg (115.56 KiB) Преглеждано 1046 пъти

Моля, обърнете внимание, че аз не популяризирам употребата на MDMA, но знам, че хората, които познавам, използват това вещество на концерти, партита, дискотеки и други събития доста редовно и искам да се уверя, че ако го използвате, поне го правите толкова безопасно колкото е възможно. Ще ви кажа веднага, че дългосрочната употреба на MDMA е добре позната и демонстрира отрицателни странични ефекти, някои от които са изброени в края на този пост, затова използвайте MDMA на свой риск и се опитайте да бъдете в безопасност.

MDMA, бонбон, екстази, е много популярно лекарство и има много информация и дезинформация за него. Независимо от това, което сте чували за това колко забавно е, MDMA има отрицателни странични ефекти и може да причини трайно увреждане на мозъка ви, ако не сте правилно подготвени. Страничните ефекти като „депресираното” чувство, които хората изпитват за няколко дни след извършване на MDMA, могат да бъдат смекчени чрез правилна добавка. Когато говоря за MDMA, имам предвид чистата, кристална форма на MDMA, която е известна на улицата в „моли“.

Голяма защита на мозъка ви, когато употребявате наркотици, е в подготовката, поради което аз не препоръчвам да приемате никакви лекарства, камо ли наркотици за парти. Ако ще използвате наркотика, поне бъдете подготвени правилно за него. Тук ще говоря най-вече за добавките, но най-важните неща, които можете да правите, докато сте на MDMA, са да поддържате ниската си телесна температура и да останете хидратирани. Всичко се влошава, ако телесната ви температура се повиши, така че не забравяйте да имате това предвид. Ще се опитам да не влагам твърде много наука тук, за да ви отегча, но ще поставя достатъчно, за да можете да се опитате да разберете защо приемате това, което приемате.
Това е дълга статия, така че тук съм твърде дълъг; не прочетох списък, ако искате да пропуснете всички разсъждения.

TL; DR Списък на веществата
Задължително:

Алфа липоева киселина: 200 mg рацемична ALA преди вашата доза MDMA и всеки час от трипа. Ако получите Na-R-ALA, можете да приемате 100 mg преди и след това на всеки 2 часа.
Магнезий: 2000 mg (200 mg елементарен mg) 6 часа преди, 1 час преди, и приемайте още малко по време на.
Витамин С: Можете да използвате пакети Emergen-C, за да получите витамин С (1000 mg) и да го приемате 1 час преди и по време на. Въпреки че един портокалов сок може да работи също толкова добре.
Екстракт от гроздови семена: Вземете 100 mg преди и по време на трипа.
Сок от грейпфрут: Пийте сутрин, час преди, а някои по-късно през нощта.
 

Предложена:

Ацетил-L-карнитин: 500 mg преди и по време на пътуването
Екстракт от зелен чай (EGCG): Приемайте 400 mg преди и по време
5-HTP: Вземете 100 mg 5-HTP (заедно с 400 mg EGCG) 3-7 дни след употребата на MDMA. (НЕ ВЗЕМЕТЕ ПРЕДИ!)
Мелатонин: Вземете 5-10 mg доза преди лягане.

Основни добавки:
 

Магнезий:
MDMA кара мозъка ви да отделя много глутамат в хипокампуса. Глутаматът се свързва в тези части на вашите неврони, наречени NMDA рецепторни места и позволява на калция да влиза в невроните. Така мозъкът ви изпраща сигнали, допълнителният глутамат, отделен поради MDMA, кара те да останат отворени твърде дълго и те могат да изгорят (смърт на невроните). Магнезият е това, което тялото използва, за да изчисти канала и да позволи на неврона да действа нормално. Така че наличието на магнезий в тялото ви ще спре неврона да стане толкова възбуден, че умира (екзитотоксичност). Така че по принцип искате добра форма на магнезий в тялото си, преди да вземете MDMA. Има много форми на магнезий, така че няма да вляза в подробности, но искате формата, наречена магнезиев глицинат.

Вземете 2 000 mg (или 200 mg, ако елементарни mg) 6 часа преди, 1 час преди, и вземете още малко по време на.

Витамин Ц:
Това е може би най-широко известното вещество в този списък и е мощен антиоксидант. Доказано е също, че предотвратява индуцираното от MDMA увреждане на черния дроб (хепатотоксичност). Показано е също така да защитава вашите неврони.

Можете да използвате пакети Emergen-C, за да получите витамин С (1000 mg) и да го приемате 1 час преди и по време на.

Алфа липоева киселина:
Това е мощен антиоксидант, който извежда реактивен кислород и азот. Искате формата Na-R-ALA.
Трябва да приемате 200 mg Racemic ALA преди вашата доза MDMA и на всеки час от трипа. Ако имате Na-R-ALA, можете да приемате 100 mg преди и след това на всеки 2 часа.

Екстракт от гроздови семена:
Доказано е, че витамин Е (който можете също да допълвате) предпазва от смърт на неврони.

Вземете 100 mg преди и по време на трипа.


Грейпфрутов сок:
Това е друго общоизвестно вещество и може да се намери във всеки магазин. Това е много важно, защото инхибира молекулата наречена CYP3A4 да се разгради от MDMA до MDA. MDA е много по-лошо за вашето тяло от MDMA и затова искате да сте сигурни, че можете да го спрете от въвеждането във вашата система. Доказано е, че грейпфрутът намалява метаболизма на CYP3A4 с 90% (което означава, че работи при изключването му доста добре). Тъй като спира MDMA да се разпадне на MDA, това означава, че ще имате повече MDMA в системата си по-дълго (което означава, че вашата MDMA доза трябва да бъде по-малка, защото ще продължи по-дълго).

Пийте сутрин, един час преди трипа и малко след това.

Забележка относно метаболизма на MDMA в MDA: Това проучване показва, че факторите за превръщане от MDMA в MDA (което е лошо) се влияят от размера на дозата, схемата на повторно дозиране, телесната температура и други фактори. Така че не забравяйте, че много фактори влизат в в това...

Препоръчани добавки:
Тези добавки, които също са много препоръчителни, но знаейки повечето хора, те няма да използват всички тези вещества, така че ако ще направите само няколко, направете тези по-горе. Не бих прескачал тези, особено ако искате да избегнете "пост" MDMA синдром.

Ацетил-L-карнитин (ALCAR):
Този, който вземам ежедневно и е синергичен с алфа липоева киселина и предпазва от оксидативен стрес (плюс прави много други страхотни неща). Доказано е, че предотвратява невротоксичността на MDMA (смърт на неврони).

500mg преди и по време на пътуването

Екстракт от зелен чай (EGCG):
Това е мощен антиоксидант и стимулира мозъчната дейност. MDMA причинява отделянето на вазопресин, което кара тялото да задържа течност (спира ви да се натрапвате). Приемът на EGCG ще противодейства на ефекта на вазопресина и ще ви помогне да извадите MDMA от системата си.

Вземете 400 mg преди и по време

5-HTP:
Този вероятно трябва да е в основния списък, тъй като 5-НТ е директният предшественик на серотонина. Обикновено се създава в организма ви с помощта на ензим, наречен TPH (триптофан хидроксиляза). MDMA може да доведе до намаляване на нивото на TPH в продължение на седмици след употреба и така тялото ви не може да направи 5-HT, от които се нуждае. Ето защо ние допълваме 5-HTP, но за да го накараме да се превърне в 5-HT в мозъка, а не в стомаха, трябва да се приема EGCG, така че не забравяйте да вземете този с горния екстракт от зелен чай.

Вземете 100 mg 5-HTP (заедно с 400mg EGCG) 3-7 дни след употребата на MDMA. (НЕ ВЗЕМЕТЕ ПРЕДИ МДМА!)

Мелатонинът:
Мелатонинът се създава в мозъка от серотонин и се използва за регулиране на циклите на съня и събуждането. След трипа нивата на серотонин ще бъдат ниски и така нивата на мелатонин ще бъдат засегнати. Приемането на това преди лягане ще ви помогне да спите по-добре. И като страничен ефект, той също е силен антиоксидант.

Вземете 5-10mg доза преди лягане. Обикновено бихте приели много по-малка от тази доза .5 mg до 1 mg.

Отново не ви препоръчвам да приемате MDMA, тъй като това е ВРЕДНО за мозъка ви. Ако ще го приемате, правете го максимум веднъж на 3 месеца. Определено не бих препоръчал да го приемате дни наред на фестивал.
Публикувай отговор

Обратно към “Harm Reduction - Намаляване на вредите от наркотиците”