Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Ръководство за начинаещи - LSD

Намаляване на вредите е проактивен подход за намаляване на щетите, нанесени от алкохол, наркотици и други пристрастяващи поведения, както и справяне с по-широки здравни и социални въпроси, като предаването на ХИВ и други.
Семена марихуана
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 921
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1873 times

Отказ от отговорност: LSD е незаконно психеделично вещество към момента на писането на тази тема. Целта на това ръководство е да образова и предлага информация за безопасност на тези, които решат да използват LSD и/или производни така или иначе. Не насърчавам и не одобрявам използването на LSD, когато това е забранено от закона.


Добре дошли на борда, психонавт.

Използването на това ръководство предполага, че сте направили вашето изследване и вече имате познания и разбиране на LSD. Но ако сте на път да консумирате този наркотик и не сте си свършили домашната работа, не продължете, докато не прочетете целия наръчник.
Това ни води до първия и най-важен съвет за намаляване на вредите:

Съвет №1

Никога не консумирайте наркотици, незаконни или по друг начин, без да знаете какво представлява и не разбирате неговите ефекти и потенциални рискове
LSD е добре проучено вещество. Има богата информация, налична онлайн и Третата вълна (thethirdwave. co) е един от моите силно препоръчани източници.
LSD не е за всеки. Винаги правете свои собствени изследвания, за да можете да вземете информирано решение дали приемането на този наркотик е точно за вас.

Съвет №2:

Винаги тествайте веществото си преди употреба
Известно е, че LSD-имитациите съдържат вредни химикали, имитиращи ефектите на LSD, като NBOMe, синтетично халюциногеннен наркотик, което носи високо ниво на токсичност.
Има съобщения за смъртни случаи по целия свят, които се дължат на консумацията на NBOMe, така че е важно да приемете този съвет много сериозно.
Не се доверявайте на никого - тествайте наркотиците си независимо от опита и репутацията на вашия източник. LSD може да бъде тестван с помощта на комплект реактиви Ehrlich или чрез изпращане на наркотика ви в лаборатория.
Ако нямате средства за тестване на веществото си, не ви препоръчвам да го консумирате.

Съвет №3:

Човек който да ви пази
Trip sitter е човек, който е трезвен, докато сте под въздействието на наркотици .
В идеалния случай този човек трябва да има опит в приемането на психеделици. Ролята на трип ситъра е тройна:
Да осигурете своята безопасност
Намалете вероятността да изпитате „лош трип“
Да се справяне с потенциални спешни ситуации
Сравнително безопасно е да приемате LSD дори и без трип ситър, при условие че следвате всичко в това ръководство, за да намалите общите си рискове.

Съвет №4:

Бъдете в безопасна и сигурна среда
Не консумирайте LSD или не бъдете под въздействието на психеделично лекарство на обществено място - особено ако сте начинаещ.
Въпреки че е доста често срещана практика, лошо е да приемате LSD в рейв партита, клубове или в претъпкана и шумна среда. Поради непредсказуемия характер на психеделиците, вашето преживяване лесно може да отиде на юг.
Някои хора приемат LSD в естествена обстановка, което може да помогне да доведе до положително изживяване. Но ако това е на обществено място, не го препоръчвам.
Бъдете отговорен потребител на наркотици и приемайте само вещества в комфорта на вашия дом.

Съвет №5:

Имайте позитивно мислене
Известно е, че LSD усилва емоциите и душевното състояние на своя потребител. Ако приемете веществото, докато не сте в най-добрия си аз, рискувате да имате наистина неприятно изживяване - a.k.a „лошо пътуване“.
Ако сте ядосан, разстроен, уплашен или изпитвате какъвто и да е вид отрицателни емоции, направете си услуга и не вземайте LSD
Нормално е да сте малко нервни, когато приемате LSD за първи път. Но ако вече сте направили своя избор, следвате съветите в това ръководство, значително ще намалите вероятността от лошо пътуване.

Съвет №6:

Започнете бавно и ниска доза
Не се влияйте от приема на твърде висока доза, за която може да съжалявате.
Общата доза за забавление на LSD е 100 микрограма. Но като начинаещ дори бих посъветвал да започнете с 50 микрограма - това е „праговата“ доза за много хора, при които халюцинациите стават ясно изразени.
Защо трябва да започнете толкова ниско? Ето някои добри причини:
По-малко вероятно е да изпитате „лоши пътувания“ при ниска доза.
Хората реагират на ЛСД по различен начин. Ако сте чувствителни към LSD, не е нужно висока доза, колкото всички останали, за да постигнете същия ефект. Никога няма да разберете това, ако не започнете с малко.
Някои хора получават нежелани реакции на LSD. Това включва, но не само: сърбеж, подуване на корема, ринит, сърцебиене, диария и втрисане. Ако започнете с ниска доза, това ще бъде по-малко вероятно или по-слабо изразено.
Психеделиците са много мощни лекарства, които изискват уважение. Лесно е да увеличите дозата си по-късно, тъй като придобивате повече опит.

Съвет № 7:

Не смесвайте LSD с алкохол или други вещества
Този съвет е сам по себе си обяснителен. По правило не смесвайте LSD с други вещества, за да предотвратите нежелани странични ефекти и лекарствени взаимодействия.
Някои напреднали потребители на психеделични правят това, което е известно като „преливане на бонбони“, където LSD и MDMA се вземат заедно или един след друг. Това е потенциално рисково поведение и не са провеждани проучвания за непосредствените и дългосрочни ефекти от тази комбинация от лекарства.
Ако искате да candy-flipping, оставете това в времето, когато имате достатъчен опит, за да приемате и двете вещества. Но в интерес на безопасността е най-добре да избягвате тази практика.

Съвет № 8:

Не приемайте LSD, ако имате диагностицирано психично състояние или приемате антидепресанти

Вече е показано, че психоделиците помагат за лечение на депресия, тревожност, ПТСР и други състояния на психичното здраве. Въпреки това, не е препоръчително да се самолекувате с психеделици или да ги приемате заедно с антидепресанти като SSRIs, SNRIs или MAOI.
Не са проведени солидни изследвания върху взаимодействията на психеделиците и антидепресантите. Така че, препоръчително е да не смесвате тези две вещества заедно в даден момент.

Съвет № 9:

Оставете празнина от поне две седмици между LSD пътуванията
Анекдотичната информация предполага, че са нужни около две седмици, за да възстановите напълно своята толерантност към LSD.
Позовавайки се на фигура 1 по-долу, ще ви трябва почти 3 пъти по-голяма дозата, за да постигнете същия ефект, ако вземете на следващия ден след първото си пътуване.
1_SRzinCp38zO9cSLEicHOHw.jpeg
Някои редовни потребители на психеделични наркотици също изпитват онова, което е известно като нарушение на възприятието за персистиране на халюциноген (HPPD), при което възникват случайни изкривявания в реалността, но не и под влияние на наркотика.
Въпреки че вероятността от клинично значим HPPD е рядка, допълнително намалявате риска от развитие на това състояние с подходяща грижа и като правите дълги почивки между LSD пътуванията.

Съвет № 10:

Не се поддавайте на приятелски натиск или не се принуждавайте да приемате LSD или други психеделични вещества
Вземете LSD само ако сте готови и отворени за преживяването. Не е нужно да приемате веществото само защото приятелите ви го правят.
Психеделиците са мощни лекарства, които имат потенциала да създават дълбоки, променящи живота преживявания. Ако решите да приемете тези вещества, уверете се, че това решение е ваше и го направете по свое желание.

Заключителни мисли


Въпреки многобройните проучвания, предполагащи безопасността на LSD в сравнение с други вещества, рисковете винаги остават при всякакъв вид употреба на наркотици.
Вие приемате пълната отговорност за тези рискове в момента, в който решите да консумирате тези вещества.
Тази статия в никакъв случай не е пълно и окончателно ръководство за това как да приемате LSD безопасно. Както винаги, направете свои собствени изследвания и подходете към наркотиците с най-добрите намерения и безопасност като основен приоритет.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Мнения: 921
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1873 times

Допълнение

Диетиламид на лизергиновата киселина (LSD) е обща наркотици за развлечение. Също така е известен като киселина. LSD обикновено се консумира на малки парчета хартия, наречени попивател.

Безопасен ли е LSD (таб, киселина, картон)?
LSD е сравнително безопасен, ако е чист LSD и ако имате надежден и опитен водач, който може да предотврати какъвто и да е риск от увреждане на вас или на други хора поради опиянение.

„Халюциногените обикновено притежават относително ниска физиологична токсичност и не е доказано, че водят до увреждане на органи или невропсихологичен дефицит (Strassman, 1984; Gable, 1993, 2004; Halpern and Pope, 1999; Hasler, et al., 2004; Nichols, 2004 Halpern, et al., 2005). “

„Честотата на рисково поведение или трайно психическо страдание е изключително ниска, когато псилоцибинът се дава в лабораторни изследвания на проверени, подготвени и подкрепени участници.“

„Няма доказателства за такива потенциални невротоксични ефекти с прототипичните класически халюциногени (т.е. LSD, мескалин и псилоцибин).“ 5

„Коен (1960) съобщава, че само един случай на психотична реакция с продължителност повече от 48 часа е имало при 1200 експериментални (не пациентски) участници в изследването (честота 0,8 на 1000). По-специално, индивидът е идентичен близнак на пациент с шизофрения и по този начин би бил изключен съгласно предложените насоки. ”Основните методи за минимизиране на този риск са указанията за медицинско състояние по-долу.5

Киселината/Таб/Картон е класирана като третото най-безопасно наркотично вещество от Nutt et al. Всички наркотици все още могат да бъдат вредни при определени обстоятелства.
drug-safety-chart-mdma-lsd-shrooms-1400.png
Двата най-големи риска от LSD

Фалшива киселина: Поглъщането на това, което смятате за чиста киселина (чист LSD), но всъщност е нещо друго, по-специално NBOMe, което е причината за няколко смъртни случая през последните няколко години
Да направете нещо опасно през ~ 10 часа променено съзнание и поведение. „Ако някой изпитва силна тревожност, страх или параноя по време на сеанс с псилоцибин, не е трудно да си представите че може да бъде опасен за себе си и за околните.“

Какви са ефектите на LSD (киселина)?

Това предполага чиста киселина, т.е. 100% LSD.

Киселината се чувства като „да видиш света за първи път“, с стимулирани и дълбоки мисли и нещо като мечтано чувство. Халюцинациите също съществуват, макар че би било по-точно да си ги представим като визуални изкривявания - т.е. виждайки допълнителни модели, в снимка на водопад може да изглежда, че водата се движи, когато всъщност не е - но не си мислете за това, тъй като ще видите зелени лепрекони, които ще говорят с вас.

Колко дълго трае LSD?

LSD обикновено трае ~ 8-13 часа, 13, въпреки че е разумно да планирате за ~ 16-18 часа.

Странични ефекти по време на употреба

Възможните странични ефекти по време на употреба включват: безпокойство, параноично мислене, дискомфорт, временно умерено повишаване на кръвното налягане.

"Лоши" пътувания
Каква е вероятността да имате лошо пътуване на LSD?
Това зависи до голяма степен от дозировката, състоянието на вашия ум в пътуването и средата, в която приемате LSD.

Можем да се ориентираме от изследване с гъби за псилоцибин:

При доза от 200 микрограма LSD в терапевтична клинична среда може да очакваме 86% от хората да изпитат някакъв изключителен страх, 18 за LSD коригиран (увеличаване на времето за отчитане на по-дългото пътуване с LSD спрямо псилоцибин) средно около ~ 22 минути силна тревожност и може да очакваме около ~ 65% да съобщят за продължаващо положително повишаване на настроението от тази дозировка, ако приемем, че първо са опитвали 35 микрограма, след това 67, после 133, а след това 200
При доза от 133 микрограма в терапевтична клинична среда, може да очакваме 14% от хората да изпитат някакъв силен страх, 18 за LSD-коригирана средна стойност около ~ 4 минути силна тревожност, и може да очакваме около ~ 60% да отчитат трайно положително повишаване на настроението от тази доза, като се предполага, че първо са опитали 35 микрограма, след това 67, после 133
При дозировка от 67 микрограма в терапевтична клинична среда, може да очакваме 0% от хората да изпитат някакъв силен страх, 18 за LSD коригирана средна стойност около ~ 2 минути силна тревожност, и може да очакваме около ~ 45% до отчитат трайно положително повишаване на настроението от тази доза, като се предполага, че първо са опитали 35 микрограма, а след това

Лошите пътувания могат да увеличат благополучието в дългосрочен план, затова вместо това ги наречете „предизвикателни пътувания“
Предизвикателни или „лоши“ ЛСД пътувания могат да бъдат най-полезни, ако са кратки, но трудни.

„Многократният регресионен анализ показа, че степента на трудност е положително свързана и продължителността е отрицателно свързана с трайно увеличаване на благосъстоянието.“

В момента имате лошо преживяване?

Ако сте на затворено, излезте на вън, ако сте на вън то тогава влезте вътре.
Ако сте сред хора, то тогава се преместете на спокойно място.
Като цяло променете средата в която се намирате.
Ако можете, обадете се и поговорете с близък човек и това ще ви помогне.
Помнете, че всичко ще свърши скоро и няма да останете в това състояние.

Алтернативи на LSD
гъби
DMT
Ayahuasca
мескалин
2C-B.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Хората, които ще вземат ЛСД за първи път е хубаво да са си приготвили 2-3 литра вода, лека храна (аз силно препоръчвам леката храна да са добре подбрани плодове) и ОДЕЯЛО с което да се завият ако им стане студнео!
По възможност водата да е изворна, защото усещаш много вкусовете под влиянието на ЛСД, защото сетивата ти са изострени. Както и плодовете да са възможно най-истински и чисти.
С одеялото можете да го ползате да се завиете, или да го постелите на земята и да си легнете.

Избягвайте по време на трип с ЛСД или с гъби да пушите тютюн, защото може да ви стане напреиятно от вкуса на пушека. Както казах, сетивата са ви изключително изострени.

Студа е враг на психонавта, защото заради студа ефектите те пуска по-бързо, а и от самия трип може да ви втресе в зависимост от дозировката. Което може да засили многократно усещането ви за студ. За това е добре да се трипва, когато е топло примерно Лятото или в добре стоплени помещения.

Домашните любимци са невероятни трипситъри е не е, като човек, но много усещат и помагат. Особено това да галиш козината на животно си е невероятно приятно и успокояващо по време на ЛСД или гъби. Има съм няколко трипа в който съм бил сам под въздействието на ЛСД или гъби и нещата са тръгвали към бед трип и точно точно кучето ми ме е изкарвало от бед трипка, като го е преобразувало в прекрасно приятно инзживяване. Силно препоръчвам да трипвате в присъствието на домашните си любимци независимо дали за кучета, котки, зайци и т.н. . Еее в един момент могат и да ви разсейват ако искат разходка или ако хукнат на някъде и трябва да ги търсите, но ако сте във вкъщи са изключително полезни и е самото изживяване е много приятно


firstcitizen написа: 20 Дек 2018, 00:33
Бях на леглото легнал на една страна ако повърна да не се задуша. Така, че кръста ми не е опирал на леглото, но усетих на него как ме докосва по кръста Светлина и топлина, която определих като Твореца. След това тази светлина и топлина почна да се разпространява по тялото ми нагоре- надолу, но не беше като галене или чесане, а по-скоро го чувствах вътре в мен в кръвта и органите ми. Много нежно и приятно чувство. Усещах все едно съм в прегръдката на Бог, невероятен блажен екстаз, едно от най-хубавото неща които съм изпитвал в моя живот. Изведнъж кучето ми почна да лая много силно, стана ми тъпо, защото не ми се мърдаше, беше ми толкова приятно исках кучето да замълчи, защото не ми се ставаше, но станах, защото знаех, че лае, защото и се прави нещо. Станах да видя какво иска, хванах я със шала под през кръста и я изкарах на терасата за да си свърши работата. (кучето ми в този момент беше болно и не можеше само да се вдиви) В момента в който излязох на тераса шума динамичният Мордор ме пръсна. Чувах трафика на тайфоните, чувах градежите, хоратаа, звуците бяха много остри, болезнени, направо ме завладя и не можех да гледам.....изпитах сивота, шум и болка. В този момент изведнъж излязоха пред очите ми на черен фон много красиви червени халюцинации в много сложни геометрични форми, бяха много красиви. Докато ги наблюдавах знаех, че кучето ме е напикало без да го виждам. Всъщност беше капнало съвсем леко по единият ми чорап. След миг виждах вече, че съм на терасата. Прибрах я вътре, смених си чорапите. Казах си, "Сега какво щях да направя ако не се бях наял с гъби? Щях да си взема душ! " Всъщност само чорапа ми беше напикан от кучето, никъде другаде по мен нямаше, но нещо в мен ме подтика да си взема душ. Съблякох се и влязох в банята. Погледнах си ръката и тя беше крака ми. Казах си "баси това е ръката ми, не е крака ми". Пак погледнах към цялата ми ръка и от рамото до ръката, ръката ми беше крак.(OEH) Погледнах отново и тогава я видях едновременно крак и едновременно ръка. Погледнах пак и вече беше само рамото и ръка, но леко изкривени на страни. Погледнах отново и всичко беше наред.
Пуснах си водата...
Обикновено когато съм бил пиян или надрусан съм имал нужда от топли студени душове (контрастни ) за да се съвзема. Та пуснах студената водата и я пипнах с ръка и си казах "Оооооо, нямам нужда и не искам", за това си пуснат топла вода. Имах чувството, че гъбите ме карат да се изкъпя за да ме загреят още повече. Избърсах се и подсуших банята. (изобщо не очаквах да съм толкова адекватен)
Върнах се обратно в стаята, но вече ми беше студено, защото излязох от топъл душ, а на вън въздуха е с по-ниска температура и усетих разликата. Не исках да се завия с нещо на леглото, защото се притеснявах да не се напикая или да не повърна, защото не исках ако се случи такова нещо, не исках да се изложа пред съпругата ми. За това отидох при изпраните кучешки завивки и си взех една плажна кърпа и един чаршаф на цветя. Погледнах плажната кърпа и осъзнах, че това е моята плажна кърпа, която съм дал на кучето да я ползва, защото беше болно. Имах чувството, че е много яка кърпа ! (беше най-обикновена от левчето )
Сложих кърпата на леглото и като погледнах в нея (тя е с океански мотиви) изведнъж виждах как кърпата ми е Океан и Космос едновременно. Легнах си в Океана и Космоса (кърпата) и беше много яко. Сетих се за Дъглас Адамс и че трябва да му благодаря за съвета с кърпата, или поне на госпожа Адамс да благодаря.
Лежах си в кърпата (Океан и Космос), което направо ме изстреля в Космоса, а от него в Хипер Пространството, след това ме върна в леглото, но изведнъж всичко стана черно и в Мрака нещо ме завлече. Отворих очи и бях в леглото, но усетих как нещо ме хваща за крака и ме дърпа, Искаше ме !!! Чудех се да боря или да се пусна, реших да се пусна. То ме завлече за крака и вече видях какво ме дръпнало. Беше грамадна ръка, която ме вдигна и ме провеси. Беше грамадна ръка на Гигант, които имах чувството, че е по-голям от стаята, след това по-голям от блока, а накрая имах чувството, че Земята (атмосферата ) му е малка. Гиганта ме провеси с главата на долу и тогава прогледнах и осъзнах, че това което ме държи е моята ръка. Веднага си казах "Не може собствената ми ръка да ме държи", "Не може собствената ми ръка да ме провисва така, това е моята ръка, какво си мисли, че прави" и всичко изчезна пуф, бях отново в стаята. Огромната ръка вече я нямаше.
По това време си мисля, че беше пика, защото имаше брутален звук, нещо като звън механичен. (чувах го само тогава) Чудех се дали не е някой от строителният обект и да режат с фелкс или някоя друга машина, но се заслушах и осъзнах, че не е флекс, а нещо много по-силно. Защото сякаш звука се засилваше и беше брутален. Имах лист и химикал и записвах разни неща и записах за звука(но всяко спиране за записване на нещо ме отклоняваше от рипа), защото това ме разсейваше и ме вадеше от филма/ трипа , за това спрях да записвам с химикала и само се молех да помня.....


Целият трип можете да прочетете тук:
viewtopic.php?f=14&t=50&p=337&hilit=%D0 ... D0%BE#p337

Има и друг случай на 110 грама гъби, където отново кучето ми помогна за успокоение, просто, като беше до мен и го погалих 5 минути. Това премахна уплаха и страха ми, което преобразува трима ми в приятен.
Имам и сходен случай и с ЛСД с около 200 микрона. Отнов 2-3 минути галена на кучето ме усокойха и преобразуваха трипа от лош в приятен. Благодарен съм на животниката ми.

Дори по време на церемонията ми с Аяхуаска, кучето ми беше с мен. (е при Аяхуската имах и приятел на които му имам доверие, които дойде от бая километри за да ме пази докато пия Аяхуска, за което съм му вечно благодарен )

#БГКоноп
Публикувай отговор

Обратно към “Harm Reduction - Намаляване на вредите от наркотиците”