Страница 1 от 1
Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 06 Дек 2018, 08:50
от firstcitizen
В тази тема могат да се споделят снимки и рецепти от всички категории Храна.
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 14 Сеп 2019, 22:50
от kot
Като видях тая риба и на секундата понечих да затворя темата, защото помислих, че това са поредните снимки с направата на рибна емулсия или не знам как се казва. Което малко ми се гадни на само да го гледам, а на живо като е ферментирало сигурно е още "по-приятно".
Обаче видях, че тоя път става въпрос за различно нещо.
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 25 Сеп 2019, 15:33
от firstcitizen
Незнам дали така се готвят скариди, но ги направих, както мога. Предпочитам раци пред скариди, но кот такова. Раците могат да са живи и пресни, както и да си ги хванеш сам или да ги купиш живи от развъднък, а скаридите е почти 0 шанса да са пресни. Приготвих ги след изплакване и накисване в студена вода за 5 минути, след това скаридите ги добавих във вряща вода подсолена с черноморска сол и добавен пресен Девисил. Като във врящата водата скаридите са държани 3-5 минути.
Овкусени с Лайм (зелен лимон) .
Благодарен съм за саможертвата на тези животи. Благодарен съм за изобилието, богатство, удоволствието, знанието и енергията, която е достигнала до нас.
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 25 Сеп 2019, 15:49
от Crazy Train
Ухааа! С бяло винце...ммммм...
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 31 Май 2020, 13:23
от Zafor19
Сок от цвят на Бял Бъз.
1,5л вода се разтваря 2кг захар
30 едри цвята Бъз без да се мият и три нарязани лимона но без семки (това без семките е по съвет на Петър Димков- народен лечител). Престоява 48ч на тъмно и хладно. После прецеждаме и в шишета ако може пълни догоре да няма въздух.
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 02 Юни 2020, 22:58
от rastafaska
Супичка с пресни челядинки
Продукти:
Около 0,5 кг. челядинки
Един - два моркова
Една - две глави лук /ако има пресен е по-добре/
Филийка /с дебелина,въпрос на вкус/ корен целина
Фиде
Накратко
С малко растителна мазнина се задушават нарязаните зеленчуците за да поомекнат,добавят се гъбките и когато леко им изври водата,всичко това се слага в тенджера с гореща вода /количеството вода е по желание/ и сол.След като се сварят гъбките /това отнема не по-малко от петнадесет минути/,се слага фиде,/може и без/.След сваляне от огъня се накъсва свеж магданоз.
Да ви е сладко
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 02 Юни 2020, 23:24
от Inna
Това е страхотна супичка!!!!!Когато бяхме малки лелите в един хотел в планината(под Малъовица няква станция беше) ни направиха от нашите гъби цяла тенджера на всичките деца,разгледаха ги преди това,ноие брахме с госпожите:)обаче бяхме брали и киселец и е с него стана върховна!и тази е супер,много обичам такива супи:)така бих яла и другите гъби,в нещо подобно:)
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 03 Юни 2020, 22:53
от rastafaska
Така е Ина,така е!Няма нищо по-вкусно от натуралната храна,и подправки много не са нужни
.Специално за гъбите да кажа - Ако нямате опит хора,по-добре не берете
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 03 Юни 2020, 23:38
от Inna
Челадинките имат двойник,но той не е много опасен,мисля че добре с е разпознава,може да доведе най-вече до продрискване.аз лично знам масловка,пърхутка,сърнела,полска печурка и челадинка и се придържам към тях,като масловката и пърхутката не ги знам какво да ги правя и затова не ги бера.......панирана сърнела ,това адски ме кефи,а има някои места където стават като пици големи и широки,а на други са по като камбанка!!!!!!!!Манатарката е супер яка,обаче не смея д абера такива,те имат яко брутал двойник.Веднъж мъжа ми само си пипна физиономията след такава предполагаема "манатарка"9но е било явно дяволската гъба),яде малко джанки и тн по пътя в планината и после се скъса да драйфа,ако бяхме изяли и една......
Чао хахаха А знам и пачи крак,кладница......но не бера много много,нямам опит.
Знам си и нашенските халюцки,те в такава супичка ще си паснат:D
Re: Манджа с Грозде ( Темата е обща за споделяне на снимки и рецепти от всички категории)
Публикувано на: 29 Авг 2020, 13:28
от Inna
На живо от село!
Супер лесни пълнени чушки без кайма, всичко, с изключение на ориза е домашно.