Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

11 Girl Scout Cookies 600W(експериментален гроу)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар
Has thanked: 39 times
Been thanked: 86 times

whagwan, след 7 годишно отсъствие се върнах обратно в играта. Нещата са страни в тоя гроу, не съм го правил така досега. Имах акаунт в тхцфармер, но някой ми е затрил темите от там, затова реших да пусна тук.

Генетиката идва от тоя агент: https://growisland.at/category/hemp-plants/c/106
поръчах си 10, дойдоха 11. Много добри корени. За клонинги става въпрос. Човек куриер ги носи в специална опаковка 1 ден след като потвърдят плащането.

В началото разполагах само с 250W CFL лампа, която смених след седмица, понеже това нещо е пълен боклук. В момента има 600W Silvania HPS в дигитален баласт. Тя е от около две седмици.

Медиума е малко странен - отдолу на кофите има камъни за хидро около 5-10 см, след това 100% перлит и най отгоре съвсем малко почва с перлит за да може да задъжа поне малко вода Аз го третирам като микс между water to drain хидро и гродан.

Повечто добавки са синтетични - Canna Hydro Vega A и B, Canna enzymes, Canna Rhizotonic, Calmag. не повече от 1500ppm в резервоара. Флъшвал съм ги под мивката веднъж когато нещо се бях олял и изтичащата вода имаше 3-4000 ппм, но нямаше видим демич по листата. В момента излизащия ппм е горе-долу същия който вкарвам. За цъфтеж ще продължа с Canna Hydro Flower A и B, Canna PK 14/15 за седмица, но ще добавя Atami Bloombastic вместо Canna Boost. Флъшвам на всяка седмица за по един ден.

Не че не вярвам в органична почва, просто не ми се разправяше с почва в апартамент. Ако имах възможност бих си бъркал чайове и т.н. но просто не ми се занимава с тия неща. Ако се получи добре накрая, бих продължил тоя начин в момента но, иначе ще пробвам коко следващия път.

Температурата в стаята е над 30, съответно и в бокса е толкова. Има 300 кубика вентилатор, бокса е 250 кубика. Няма какво да направя по въпроса в момента. Просто е яко горещо. Има два малки вентилатора дето духат към растенията

Напояването става с помпа, която праща по капиляри. Капилярите цъкат капки - около 35-40 милилитра на минута. На таймер е пуснато в момента по три пъти на ден по пет минути да капе - около 600мл на растение дневно.

Когато клонингите бяха малки ги прекърших и затова се получиха така. Пробвах да топна две, пробвах да фимна две други - излиза ново разклонение и то се превръща в новия връх и при двата случая. За първи път ми се случва такова нещо.

Нямам време за дълга вегитация, днес като се изключи лампата, ще има 36 часа тъмнина и започва цъфтежа от понеделник. Очаквам да се издължат поне двойно. Въпреки че листата са големи, това нещо расте повече като сатива отколкото като индика.
Никога не съм го пушил досега, дано хайпа си заслужава.

Поздрави

14 Юли
WIN_20190714_10_50_19_Pro.jpg
24 Юли
WIN_20190724_19_34_16_Pro.jpg
27 Юли (днеска)
WIN_20190727_16_39_49_Pro.jpg
WIN_20190727_16_42_52_Pro.jpg
WIN_20190727_16_42_33_Pro.jpg
WIN_20190727_16_40_37_Pro.jpg
WIN_20190727_16_40_17_Pro.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

Добре дошъл във форума на Гръсти. Много добре изглеждат растенията. Видях, че си без култюб, а култюба може да ти спести много неприятности с температурата. Също така обдуващите вентилатори бият на долу към растенията и един вид бутат топлият въздух към растенията. Може единият обдуващ да е на по-ниско ниво и да обдува растениятя, а другият обдуващ да обдухва лампата и топлият въздух от нея в посока на горе към филтъра. Също така нали си направил режима така, че когато на вън е нощ на растенията да им светят лампите, а на когато на вън слънцето грее на растенията да им е нощ ? Примерно лампите да работят от 19:00 до 7:00 сутринта.
Не ти го казвам за да те обидя, но този изкарващ вентилатор е слаб за този бокс.
Ползваш ли CO2? Увеличава добива и помага на растенията за справяне със стреса от топлината.

Иначе си прав, че като в стаята е 30 градуса е напълно нормално в бокса да е топло. Когато увеличаваш топлината за да не страдат растеният трябва да увеличаваш заедно с тях влагата и CO2.

https://growisland.at/ за първи път ги виждам. Друг път ползва ли си им услугите? Добре е, че клонингите са успяли да пристигнат и явно хубави клонинги са ти дали. :)

Успех с проекта.
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар

Не се бях замислял за тия два клип вентилатора , ще ги направя така че да не бутат топлия въздух надолу.

Вентилатора дето изкарва от филтъра го купих ония ден. https://ventilation-system.com/product/ ... etline-150 . Изглежда малък, но смуче изненадващо добре, пише 335 куб/метра. Бокса е 120х120х180.

Преди това имах огромен УФО фен (още го имам в килера е), което го държах с регулатор на около 20-30% обаче МНОГО БУЧИ. Тоя вентилатор в момента е доста по-човешко. Бокса се намира в стаята където спя. Мислех да купя и заглушител съвсем да убия шума колко мога. Заради стария вентилатор 18те часа включен бяха през деня, понеже не се издържаше през нощта заради звука от големия вентилатор.

Сега имам възможност да го обърна да дойде през нощта цъфтежа и май ще е по-добре да работи 22:00-10:00. Мерси за съветите.

СО2 съм правил на предишни реколти - пробивах бутилка с мая, и захар и вода. Имам приятел, който си купува от големите бутилки, но той не гледа в бокс :) Аз живея в голям град, май това помага, но нямам ЦО2 метър, не знам колко е мръсен въздуха точно. Не знаех че помага при топлината. DIY система с мая ще помогне ли?

Не съм го тествал преди агента от grow island. Но, съм си купувал клонинги от Aвстрия няколко пъти. Flowery Fields са супер също, но техните корени не бяха чак толкова развити. Ето как изглеждаха като дойдоха.
WIN_20190626_11_30_09_Pro (2).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

ManuGinobili написа: 27 Юли 2019, 21:35 Не се бях замислял за тия два клип вентилатора , ще ги направя така че да не бутат топлия въздух надолу.

Вентилатора дето изкарва от филтъра го купих ония ден. https://ventilation-system.com/product/ ... etline-150 . Изглежда малък, но смуче изненадващо добре, пише 335 куб/метра. Бокса е 120х120х180.

Преди това имах огромен УФО фен (още го имам в килера е), което го държах с регулатор на около 20-30% обаче МНОГО БУЧИ. Тоя вентилатор в момента е доста по-човешко. Бокса се намира в стаята където спя. Мислех да купя и заглушител съвсем да убия шума колко мога. Заради стария вентилатор 18те часа включен бяха през деня, понеже не се издържаше през нощта заради звука от големия вентилатор.

Сега имам възможност да го обърна да дойде през нощта цъфтежа и май ще е по-добре да работи 22:00-10:00. Мерси за съветите.

СО2 съм правил на предишни реколти - пробивах бутилка с мая, и захар и вода. Имам приятел, който си купува от големите бутилки, но той не гледа в бокс :) Аз живея в голям град, май това помага, но нямам ЦО2 метър, не знам колко е мръсен въздуха точно. Не знаех че помага при топлината. DIY система с мая ще помогне ли?

Не съм го тествал преди агента от grow island. Но, съм си купувал клонинги от Aвстрия няколко пъти. Flowery Fields са супер също, но техните корени не бяха чак толкова развити. Ето как изглеждаха като дойдоха.

WIN_20190626_11_30_09_Pro (2).jpg
На бокс с такива размери бих сложил 520-550 m3/h. Вентилацията е хубаво да бъде по-силна, изключително важна е през цялото отглеждане, но на финала е много важна особено, като се налага да сваляш и влагата и температурата.
Самият филтър забавя струята на въздуха за това е препоръчително вентилатора да значително по-силен от колкото е сметнат филтъра, Защото дори и след забавянето на въздушната струя да може за минимално време да се смени въздуха в бокса.

Да, от 22:00 до 10:00 ще е по-добре за температурата. ( Може и сметката за тока да ти е по-ниска. Зависи, как ви е настроена нощната тарифа) Да, разбирам те, че вентилатора много шуми. Аз самият съм имал бокс в стая, която се ползва и за живеене в нея и знам, колко е неприятно да ти бучи вентилатор.
Няма смисъл да даваш пария за кутия, по-добре си я направи. Прави се супер лесно и ще ти излезе минимум 5-ти по-евтино. Буквално увий вентилатора с парцали, с много парцали. Много парцали! Като стане голям буца с парцали вече правиш дървена кутия по буцата с вентилатор овит с парцали. Дръвеният материал може да ти е от каквото имаш, в краен случай можеш да си вземеш OSB плоскости. (с 1 или максимум 2 плоскости правиш брутална кутия в която слагаш буцата с вентилатор овит в парцали). Може да се ползва всякакъв подръчен дървен материал (стари шкафове, летви или каквото имаш под ръка). Аз съм събирал хубави дървени плоскости от боклуците.
Ако нямаш парцали можеш да ги купиш от дрехи втора употреба. Има кила за употребяване дрехи с ниско качество където буквално килото парцали е 50 ст. . Също така много шивашки предприятия изхвърлят парцали. Такава дървена кутия с парцали редуцира много шума. Разликата е значителна!

Да, от тази страна си облагодетелстван. В града наистина нивата на CO2 са по-високи и все едно си им пуснал бутст, защото разликата в емисиите между 1 мръсен град и село може да бъдат над 150 единици. Просто големите градове са по-малко зелени.

Никога не съм си поръчвал клонинги и за това ми беше любопитно. Да, корените им изглеждат страхотно.
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар

Отново мерси за съветите. Жътвата ще е някъде октомври, така че дотогава се надявам да нямам проблеми с времето. Не съм от най-сръчните хора, обикновенно предпочитам да си купувам направени решения, но това с кутията звучи като нещо дори по моите възможности. Ще видя как ще се развие ситуацията с времето и ако сегашния вентилатор не се справя ще се пробвам с кутия и ония огромния. Но ако трябва да съм честен сегашния добре се справя, бокса винаги е опънат максимално и се усеща доста силно струята. Аз също бях доста скептичен преди да го свържа.

В местния гроушоп има ExHale CO2 Bag - мицели дето не се доразвиват в гъби и изпускат въгл диоксид. Някакъв агент в ютюб го беше измерил на 1000 ппм. Ако го сложа пред някой вентилатор и го закача да виси, според теб дали ще има осезаем ефект?

Относно клонингите - особено за хора като мен, за които цялата история със семките е прекалено пипкава работа аз съм супер благодарен че съществува такава услуга. Понякога сортовете са ограничени, но като цяло е супер. Мисля че и в Италия има подобна оферта, опитах се да намеря в Швейцария но там имаше само ЦБД клонинги. Агента от grow island доставя до най-много европейския държави. Определено ще си поръчам пак от него, но следващия проект ще е по-добре планиран.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

"Не че не вярвам в органична почва, просто не ми се разправяше с почва в апартамент. Ако имах възможност бих си бъркал чайове и т.н. но просто не ми се занимава с тия неща. Ако се получи добре накрая, бих продължил тоя начин в момента но, иначе ще пробвам коко следващия път."

Тези неща които си смесил има различни способности за задържане на вода и освен ако нямаш много опит с определен канабис (strain) ще имаш повече трудности отколкото с чисто Коко.
Коко е почти същото, като това което ползваш с разликата че ще ти е по-лесно да отглеждаш в него. Коко е безпочвена среда и се полива като такава с малкото изклучение че трябва да добавиш малко повече Cal-Mag в разтвора.
Растенията изглеждат много добре, ако се чустваш достатъчно уверен за безпочвена отглеждане - аз ти препоръчвам за разгледаш Grodan Rockwool Hugo blocks - изключително чисто, лесно за пренасне лесно за изхвърляне. Изисква доста повече работа при отглеждането, но дава по-добри резултати.
1500 РРМ е доста силно за Girl Scout Cookies - аз не бих им давал повече от 1150-1250РРМ
Cal-Mag - 250-300PPM
Base 500-600PPM
Canna PK 200-250PPM - повечто РК boosters които съм ползва не са изгаряли растенията ми дори ако им дам 400РРМ, но Canna PK не е така. Много горещ препарат трябва да внимаваш с него.

Винаги когато искаш да увеличиш или намалиш РРМ на разтвора се увеличава или намаля (Base - Canna Hydro Vega/Flower A и B) а не допълнителните стимулатори.

ExHale CO2 Bag - работи перфектно, има срок за който се активира. Пише го в описанието на самата опаковка, мисля че беше 30-45 дни. ако ще ги използваш взимай го сега за да може да се активира.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Со2 също може да се направи като се смеси сода бикарбонат и оцет в 2 литра бутилка.
Несъм го пробвал никога, но ако измислиш някакъв клапън за регулиране налягането също е вариант.
#БГКоноп
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар

Мерси за отговора, София. Отгледал съм много сортове, защото съм взимал от банки за клонинги и особено Flowery Fields имат нечовешка листа с генетика и просто не издържах да не се върна с по 10 различни сорта. От тези които съм гледал най-добри впечатление имам от Afghani Delight, Nebula, White Widow, Northern Lights, G13, Skunk #5. Искам да пробвам американските генетики сега. Наскоро пуших Луи 13 и останах повече от очарован. Пушил съм Chemdawg, Bubba OG и още няколко от humboldt и определено са доста потентни. Не понасям Мазар и Джак Херрер, миришат ми на гаден коз. Не съм сигурен дали искам да се специализирам в един сорт, по-скоро съм отворен към различен сорт всеки път. Имам опит в DWC две реколти средно голяма кофа. Това разбира се не означава че знам какво правя, но поне имам някаква база . Увереност не липсва, все пак ги прекърших всичките още първата седмица. Това също го правя за първи път. Преди тактиката ми беше повече саксии и повече топване.

Големия ми проблем с водата е че излиза от чешмата 500 ппм, 7.5 РН. Не поливам директно от мивката , водата си отлежава в резервоар. PH-то на водата за поливане е 5.5-6. Понеже е толкова висока електропроводимостта аз си го флъшвам всяка седмица. Знам че много хидро гроуъри флъшват по 2-3 пъти в целия живот на растението.

Интересно как ще се пуши това нещо. Чувал съм, че понякога коза не гори нормално от медиуми които не са почва, но аз лично не забелязах някакъв проблем от предишните си реколти.

Аз съм абсолютно очуден, че листата имат идеален свеж зелен цвят. Аз очаквах да трябва да добавям постоянно някакъв липсващ елемент но до тук всичко е ток.

Хуго Блок звучи чудесно, ще го проуча. Много ми допада идеята за тези медиуми, можеш да го третираш като хидро и да го поливаш постоянно, а можеш и да прескочиш 1-2 дни все едно е саксия и на растението изобщо не му личи. Само да не се затлачват соли по медиума.

Ти гледал/пушил ли си ГСК? Има някаква интернет теория за фалшива генетика и т.н. Не съм сигурен аз дали моите са "оригинални", трябва да излезе нещо лилаво в един момент накрая.

ExHale пише че е 6 месеца. Направо тая седмица като имам път натам ще взема една такава торба.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Много е важно да си филтрираш водата. Това е примерна система което можеш да потърсиш в интернет и да намериш нещо с по-добра цена.
aquarium RO system

Хидро системата не се флъшва, ако имаш нужда да правиш флъш означава че храниш преклено концентриран разтвор.
Това което се прави в края на живота на растенията е: даваш чиста вода (RO) за да заключиш всички елементи в корените и да принудиш растението да си използва всички запасени елементи в листата и да ги пренасочи в главите. В такава система като твоята това се прави 2-3 дни преди бране.

Аз лично съм OG почитател, отглеждат се доста по-трудно от Cookies но си заслужава.
Ако имаш истински Girl Scout Cookies ще имаш много добър резултат. Много добро качество и много голямо количество. Girl Scout Cookies strain изисква по-малко светлина и дава прекрасни резултати. Cookies като цяло са много добри в произвежането на високо качество с по-слаба лампа. За разлика от OG strains.

Girl Scout Cookies clones - ако всичко ти премине без проблем с 600Watt HPS аз бих очаквал 450-500 грама без Со2.

https://growshop-mania.com/product/446/ ... rtech.html
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Това е график който аз съм използвал с отлични резултати.
Изполваната вода е RO 0-5 РРМ (ако ти е нова системата ще е 0 след известно време на изполване се повишава малко)

Ето примерна схема за clones. (Работи и за семена - след като са на 7 дни може да се използва същият график)
Нови clones точно са се паказали корените. day 1-14
Cal-Mag - 200PPM
Canna Hydro Vega A и B - 250PPM
Canna enzymes - full dose
Canna Rhizotonic - full dose
Canna Boost - 1/4 dose

Млади clones след 14 дни докато ги държиш в растеж.
Cal-Mag - 250PPM
Canna Hydro Vega A и B - 600PPM
Canna Boost - 1/4 dose

След смяната на 12/12
Начало на цъфтеж 1 - 21 дни.
Cal-Mag - 250PPM
Canna Hydro Flower A и B - 600PPM
Canna PK 14/15 - 200РРМ
Canna Boost - full dose

Среда на цъфтеж 21-49 дни.
Cal-Mag - 300PPM
Canna Hydro Flower A и B - 500PPM
Canna PK 14/15 - 250РРМ
Canna Boost - full dose
Ако е повече от 8 седмици продължи по-този график.

Край на цъфтеж 49-53
Cal-Mag - 300PPM
Canna Hydro Flower A и B - 100PPM
Canna PK 14/15 - 200РРМ
Canna Boost - full dose

Последните 3 дни чиста RO вода без да променяш рН.

След това показваш снимки в темата "Големите Глави"

Canna enzymes, Canna Rhizotonic имат 14 дни живот.
Аз лично правя разтвор който ми стига 5 - 7 за да е свеж.

Тук се вижда че тази схема на преминава 1050РРМ - това е за да си добавиш нещо екстра ако искаш. Някакъв друг препарат (за подсладяване и по-силен аромат най-често). Тези препарати са с много ниски показатели (0-0-2, 0-0-4) но покачват РРМ на разтвора.

Ако използваш Со2 растенията използват по-малко торове и по-малко вода, защото високата концентрация на Со2 помага на растенията да намалят изпаряването на водата от листата. По този начин използват водата и торовете по-ефикасно.

Atami Bloombastic (0-14-15) e PK booster и се сравнява с Canna PK 14/15 а не с Canna Boost
Canna Boost - основната и най-важна съставка е triacontanol което е хормон на растежа за растения. За да има максимално действие се комбинира с РК booster, затова в посочената схема е добре да даваш full dose след като добавиш Canna PK 14/15.
#БГКоноп
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”