Само да отбележа, че чушките се гледат значитело по-трудно от марихуаната. Виждал съм под терасите да расте от изтупана поста през балкона, но чушки не.
Айде наздраве!
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Люти чушки
- Crazy Train
- Баш Градинар
- Мнения: 888
- Регистриран на: 11 Дек 2018, 20:59
- Has thanked: 1352 times
- Been thanked: 1220 times
completely mad
- firstcitizen
- Буден
- Мнения: 1993
- Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
- Has thanked: 5554 times
- Been thanked: 3486 times
Запазих си няколко корена с люти чушки за Зимата, като ще стоят на стайна температура (около 21 градуса) и слънчева светлина. Пределно ясно ми е че Зимата ще пуснат малко количество, но дори и на 1 шепа пресни люти чушки ще се радвам. Също така много им се радваме с детето. Всяка вечер детето докато заспива гледа към лютата чушка с интерес все едно го хипнотизира.
Сортовете, които си запазих в саксии са Carolina Reaper, Lemon drop pepper, Sugar Rush Peach (вкус на праскова), Fatalii (плодово цитросов вкус), Bishop's crown ( от любимите ми с вкус на малина, като само огънят след това ти показва, че не е малина ), Trinidat Moruga Scorpion, Cayenne и едни дребнички, които не им знам името, но са много ароматни и с много притен вкус, и още едни на който не съм сигурен в името.
Тази година събрах генетичен материал от 21 сорта, като ми е ясно, че са опрашено помежду си и са мелези, но ще си ги гледам живот и здраве. ( дори сладкия ми пипер беше станал огън лют ) Някой сортове се представят по-добре (по-дащни са, по-люти и по-ароматни) от други, но все пак ще отглеждам отново всичките пък каквото стане.
Чушките не са като Канабиса да ги ториш по определен начин през вегетаци и по друг през цъфтежа. Чушките цъфтят и плододават постонно и за това имат нужда от хранителни вещества през целит им живот.
Като имам свободно време следващите дни ще споделя снимки на сладкото от люти чушки.
Сортовете, които си запазих в саксии са Carolina Reaper, Lemon drop pepper, Sugar Rush Peach (вкус на праскова), Fatalii (плодово цитросов вкус), Bishop's crown ( от любимите ми с вкус на малина, като само огънят след това ти показва, че не е малина ), Trinidat Moruga Scorpion, Cayenne и едни дребнички, които не им знам името, но са много ароматни и с много притен вкус, и още едни на който не съм сигурен в името.
Тази година събрах генетичен материал от 21 сорта, като ми е ясно, че са опрашено помежду си и са мелези, но ще си ги гледам живот и здраве. ( дори сладкия ми пипер беше станал огън лют ) Някой сортове се представят по-добре (по-дащни са, по-люти и по-ароматни) от други, но все пак ще отглеждам отново всичките пък каквото стане.
Чушките не са като Канабиса да ги ториш по определен начин през вегетаци и по друг през цъфтежа. Чушките цъфтят и плододават постонно и за това имат нужда от хранителни вещества през целит им живот.
Като имам свободно време следващите дни ще споделя снимки на сладкото от люти чушки.
- Spiral
- Баш Градинар
- Мнения: 669
- Регистриран на: 11 Дек 2018, 22:58
- Has thanked: 973 times
- Been thanked: 1567 times
Нека съживим малко тази тема
Каролина риипър, който поддържам жив от лятото, добре че имам слънчева стая . Както не можех да го накарам да тръгне да расте като малко, вече е една глава над мен, хем го кастря и избива супер бързо. Още помня първата чушка, която опитах, близнах ножа с която я разрязах и 15 мин не мога да се оправя иска си тренинг. Доста и допада основната блуум на ГХЕ дето ползвам.
Каролина риипър, който поддържам жив от лятото, добре че имам слънчева стая . Както не можех да го накарам да тръгне да расте като малко, вече е една глава над мен, хем го кастря и избива супер бързо. Още помня първата чушка, която опитах, близнах ножа с която я разрязах и 15 мин не мога да се оправя иска си тренинг. Доста и допада основната блуум на ГХЕ дето ползвам.
Keep on growing
- Spiral
- Баш Градинар
- Мнения: 669
- Регистриран на: 11 Дек 2018, 22:58
- Has thanked: 973 times
- Been thanked: 1567 times
Последната реколта от каролината беше по-дащна
Keep on growing
- grustman
- Градинар
- Мнения: 896
- Регистриран на: 24 Апр 2021, 14:11
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 1418 times
Сладинка чушчица
- GGc,NeaR
- Градинар
- Мнения: 37
- Регистриран на: 11 Май 2022, 22:37
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 83 times
Аз съм си засял пет сорта като по-лютивост от ниска към висока са както следва: Халепеньо,черна мамба,Табаско,червено Хабанеро и Каролина риипър.
За в бъдеще ще кача снимки и на другите,сега имам само на черната мамба.
За в бъдеще ще кача снимки и на другите,сега имам само на черната мамба.
- grustman
- Градинар
- Мнения: 896
- Регистриран на: 24 Апр 2021, 14:11
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 1418 times
- GGc,NeaR
- Градинар
- Мнения: 37
- Регистриран на: 11 Май 2022, 22:37
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 83 times
Здравейте,чушлетата са щастливи и зелени и си хапвам от време на време,сега ще кача малко снимки.
Халепеньо 2500-8000 сковила. Зелени са ми слабички,но съм си купувал от Лидл в буркан кто трушия и много ми харесаха,чакам да станад червени.
Табаско 30 000-50 000 сковила.Малки стрелички ,все още са зелени,но имат доста повече сила за момента от Хабанерото ,което е доста по-люто. Узрели стават оранжеви или червени.
Хабанеро 100 000-300 000 сковила. Най-вкусната чушка,има повече вкус и мирис на плод отколкото на чушка,за момента е зелена ,а узряла трябва да е оранжева (има и червено и черно хабанеро) все още не е достигнала потенциала си ,защото не е толкова люта.
И Каролина рипър 1 400 000-2 200 000 сковила Имам 26 чушки на корена и ги чакам да станат червени, не съм опитвал такава чушка ,но предполагам ,че няма да става за ядене,гледам я от любопитство. Мисля да опитам едно много малко парченце,а другите ще давам на хора,които си мислят,че могат да ядат люто.
Накрая на сезона ,ще си направя лют сос,много обичам Сирача ,мисля и малко да изсуша за чили флеикс,като цяло се кефя да ги гледам,само не съм сигурен ,дали са всесезонни тия чушлета за да си ги прибера зимата.
Халепеньо 2500-8000 сковила. Зелени са ми слабички,но съм си купувал от Лидл в буркан кто трушия и много ми харесаха,чакам да станад червени.
Табаско 30 000-50 000 сковила.Малки стрелички ,все още са зелени,но имат доста повече сила за момента от Хабанерото ,което е доста по-люто. Узрели стават оранжеви или червени.
Хабанеро 100 000-300 000 сковила. Най-вкусната чушка,има повече вкус и мирис на плод отколкото на чушка,за момента е зелена ,а узряла трябва да е оранжева (има и червено и черно хабанеро) все още не е достигнала потенциала си ,защото не е толкова люта.
И Каролина рипър 1 400 000-2 200 000 сковила Имам 26 чушки на корена и ги чакам да станат червени, не съм опитвал такава чушка ,но предполагам ,че няма да става за ядене,гледам я от любопитство. Мисля да опитам едно много малко парченце,а другите ще давам на хора,които си мислят,че могат да ядат люто.
Накрая на сезона ,ще си направя лют сос,много обичам Сирача ,мисля и малко да изсуша за чили флеикс,като цяло се кефя да ги гледам,само не съм сигурен ,дали са всесезонни тия чушлета за да си ги прибера зимата.
- Crazy Train
- Баш Градинар
- Мнения: 888
- Регистриран на: 11 Дек 2018, 20:59
- Has thanked: 1352 times
- Been thanked: 1220 times
[quote
Накрая на сезона ,ще си направя лют сос,много обичам Сирача ,мисля и малко да изсуша за чили флеикс,като цяло се кефя да ги гледам,само не съм сигурен ,дали са всесезонни тия чушлета за да си ги прибера зимата.
[/quote]
Многогодишни са. Прибери ги зимата в неотопляемо, светло помещение и почти никакво поливане. Май месец ги вадиш и ще избухнат.
Накрая на сезона ,ще си направя лют сос,много обичам Сирача ,мисля и малко да изсуша за чили флеикс,като цяло се кефя да ги гледам,само не съм сигурен ,дали са всесезонни тия чушлета за да си ги прибера зимата.
[/quote]
Многогодишни са. Прибери ги зимата в неотопляемо, светло помещение и почти никакво поливане. Май месец ги вадиш и ще избухнат.
completely mad