Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Първи indoor Tapatop

Семена марихуана
Tapatop
Градинар
Градинар
Has thanked: 23 times
Been thanked: 96 times

Здравейте, виждам, че няма много активни хорица тук но все пак реших да споделя моя първи опит indoor пък може и да е забавен за някой :lol:
На кратко за мен, не пуша, последния път който съм пушил е било преди повече от година и нещо. Преди няколко месеца ми попаднаха клипчета в нета на хора които отглеждат и ми се стори много красиво и реших да пробвам и аз. Нискобюджетен вариант без много стрес :lol:
Преди 4 дена пробвах да пусна за покълване 2 рандом семки, които нищо не стана от тях, удавих ги и ги изпекох, днес като ги стиснах просто се сплескаха безжизнено :cry:
За това пуснах нови 2 диретно в почвата, като между двете има по 24 часа разлика за жалост... имах надежда в тези които бях пуснал по-рано. Та едната семка която е на 24 часа вече пуска корен, другата тепърва ще попива влагата. Виждам, че е модерно с led лампи и си взех една
Screenshot_20251211_034320_com.android.gallery3d.jpg
Ще гледам да ъпдейтвам през седмица, иначе няма да е интересно. Успех на всички :mrgreen:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Здравей,добре дошъл! Поразгледай още клипове,подготви си нещица и планирай нещо поне общо,преди да започнеш.Но ти си започнал...😄Ще ти трябва много повече светлина,също в какви чашки,почва?Това евентуално ще ги подкара донвкъде в началото,но си подготви още лампи(светлината е много важна,разгледай повече за осветлението,особено в цъфтежа не стават глави без лампи/слънце) или най-добре гроу палатка или бокс с готова лампа.Можеш и сам да си стъкмиш нещо,но все пак трябва да си проучил и за пръв път няма да ти е удобно....Гледала съм с прожектор и много глупости,накрая все пак идваш на по-удобните,нагласени неща.Според мен се почва с удобно и после като свикнеш и опознаеш цветята,тогава си пробваш твои си неща.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Tapatop написа: 11 Дек 2025, 03:53 Здравейте, виждам, че няма много активни хорица тук но все пак реших да споделя моя първи опит indoor пък може и да е забавен за някой :lol:
На кратко за мен, не пуша, последния път който съм пушил е било преди повече от година и нещо. Преди няколко месеца ми попаднаха клипчета в нета на хора които отглеждат и ми се стори много красиво и реших да пробвам и аз. Нискобюджетен вариант без много стрес :lol:
Преди 4 дена пробвах да пусна за покълване 2 рандом семки, които нищо не стана от тях, удавих ги и ги изпекох, днес като ги стиснах просто се сплескаха безжизнено :cry:
За това пуснах нови 2 диретно в почвата, като между двете има по 24 часа разлика за жалост... имах надежда в тези които бях пуснал по-рано. Та едната семка която е на 24 часа вече пуска корен, другата тепърва ще попива влагата. Виждам, че е модерно с led лампи и си взех една Screenshot_20251211_034320_com.android.gallery3d.jpg
Ще гледам да ъпдейтвам през седмица, иначе няма да е интересно. Успех на всички :mrgreen:
Прегледай секциите на форума, оправи първо осветлението с тази лампа няма да стане. Това, че пише 60 вата на нея, не значи че е толкова. Реално консумацията и е макс 7 вата, а тук ползваме лампи от 150 вата на горе.

Общо взето това ти трябва като минимум https://marshydro.eu/products/fc-1500-e ... tent-kits/ . По добре да купиш извън България, че тук всичко е най малко х2 в цената.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Vetrushka написа: 11 Дек 2025, 12:30
Tapatop написа: 11 Дек 2025, 03:53 Здравейте, виждам, че няма много активни хорица тук но все пак реших да споделя моя първи опит indoor пък може и да е забавен за някой :lol:
За това пуснах нови 2 диретно в почвата, като между двете има по 24 часа разлика за жалост... имах надежда в тези които бях пуснал по-рано. Та едната семка която е на 24 часа вече пуска корен, другата тепърва ще попива влагата. Виждам, че е модерно с led лампи и си взех една Screenshot_20251211_034320_com.android.gallery3d.jpg
Прегледай секциите на форума, оправи първо осветлението с тази лампа няма да стане. Това, че пише 60 вата на нея, не значи че е толкова. Реално консумацията и е макс 7 вата, а тук ползваме лампи от 150 вата на горе.

Общо взето това ти трябва като минимум https://marshydro.eu/products/fc-1500-e ... tent-kits/ . По добре да купиш извън България, че тук всичко е най малко х2 в цената.
Аз чета 60 вата,а то отговаряло на 60,а е 8вата реално.О,не,с това и две бебета трудно ще минат дори в самото начало.Пак ако покълнат им гонпусни де,до тях близо там.....Има евтини лампички,които по ще станат,разгледай поне за начална да е над 20в реални,а не на колко отговаря.Но пак няма да стигне,само за бебета....
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Привет! Изчети тази публикация и всички теми от индекс за важните теми viewtopic.php?t=360 , помисли по направление дискретност - миризма , очевидци , гости посетители и т.н., НЕ прави компромиси с вентилация и филтри! Ако живеят и минават хора покрай тебе това са рискови въпроси, по които трябва да помислиш! Развържи и кесията за някой от китовете на МАРС Хидро , защото така както ги мислиш нещата , очаквай провал! Спокойно може да се вместиш в 1000 лева , може и сам да си сглобиш кит https://www.mars-hydro.com/indoor-grow-tent-kit само да ти кажа , че лампата тс 600 е без димер, с димер са от тс 1000 нагоре..... Купи си и семена , ако бързаш купи си от тука https://www.villabafo.com/ заповядай и код за отстъпка 30% VILLABG , ако ти се чака купи от сийдсмен ето и за там код GREENMAGIC , Ето ти и за марсхидро - MARSPRO , важат до края на годината, възползвай се и избирай умно!
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Tapatop
Градинар
Градинар

Благодаря за съветите ще ги имам на предвид, все още не са избили "копър и чесън" но на чесън още малко му остава за ден 1, копъра тепърва тръгва да пуска корен, но се радвам че започна, защото го играх семето от хладилника директно в почвата.
IMG_20251212_005050.jpg
Стартово са от 290-310 ppfd и около 19/23 DLI (18/6) почвата е 80% кокос 20% перлит, 5 галона (19л) саксии. Първия runoff с calmag ми даде 2000 ppm при което закарах саксиите в банята и ги минах с водата от душа до 350-400 ppm runoff и след това добавих CalMag 350ppm и в това стартират. Температурите до колкото ги виждам варират от 26 до 21 градуса което е с почти никаква вентилация за сега, надявам се да останат такива и за напред.
IMG_20251212_005124.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Tapatop написа: 12 Дек 2025, 01:02 Благодаря за съветите ще ги имам на предвид, все още не са избили "копър и чесън" но на чесън още малко му остава за ден 1, копъра тепърва тръгва да пуска корен, но се радвам че започна, защото го играх семето от хладилника директно в почвата.
IMG_20251212_005050.jpg
Стартово са от 290-310 ppfd и около 19/23 DLI (18/6) почвата е 80% кокос 20% перлит, 5 галона (19л) саксии. Първия runoff с calmag ми даде 2000 ppm при което закарах саксиите в банята и ги минах с водата от душа до 350-400 ppm runoff и след това добавих CalMag 350ppm и в това стартират. Температурите до колкото ги виждам варират от 26 до 21 градуса което е с почти никаква вентилация за сега, надявам се да останат такива и за напред.
IMG_20251212_005124.jpg
Да разбирам, че първият пост е бил малко ташак работа :) Много се радвам, че споделяш резултатите ти с нас, успех.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Копър и чесън рандом семки ли са или и това беше лъжа?
Tapatop
Градинар
Градинар

В думите ми няма нито една лъжа, американска авто генетика са, като първите 2 семки които уморих бяха mystery (някакъв сорт или крастоска която може и да не е стигала до пазара). Копър е mystery а чесън ми е freebie кръстоска. Growbox-а ми е 120x120 SpiderFarmer 1680D от черния петък за 250лв с доставката тъй като съм с котка и ми трябваше нещо по-здраво от китайските 600D. Лампата е китайска на les fleurs 240w 50x50 покриваща 90x90 за 90лв с доставката. Само и единствено първата снимка която съм качил е измамно, нищо друго.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Вегетация на такава площ с тази лампа горе долу ще вържеш, но ако решиш да ги цъфтиш на тая площ цялата ще е слаба , за лампата нищо не мога да кажа като пърформанс. Ако е читава според мене може може тези 2те да ги сбуташ в единия ъгъл и да се получи нещо, но пак е вид компромис. Ако решиш да гледаш като хората на цялата площ, ще ти трябва лампа за тази площ. Периферия не знам дали си си купил - вентилации, филтри, таймери итн., може да си сглобиш един комплект в марс хидро само с това, което ти трабва.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”