Здравейте психонавти!
След първия ми опит с готов кит, съм на път да прибера и първите гъбки от следващия ми експеримент, които отгледах от разтвор със спори в MonoTub.
И се зачудих как се прави рехидратация на мицела за последващ флъш. За торти ясно как се вади и накисва, но с MonoTub-a как да процедирам? Контенера е 35л., обема на мицела е около 3л.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Рехидратация на MonoTub?
-
- Marijuana Mom
- Мнения: 3195
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 16:20
- Has thanked: 7126 times
- Been thanked: 4750 times
Ейй, много добре ти се е получило! Аз не разбирам от гъби, веднъж гледах и ги замърсих....Само съм брала нашенки до сега. Голдън тийчъра на мен много ми хареса, повече от трюфелите, които нещо ми бяха брутално шарени и тежки някак, а пък тези такива едни хем весели, хем мъдри! И мъничка дозичка от тях ми беше много приятна.
- Bathory
- Градинар
- Мнения: 277
- Регистриран на: 02 Ное 2022, 23:27
- Has thanked: 539 times
- Been thanked: 384 times
Благодаря, Ина!Inna написа: ↑19 Окт 2023, 12:42 Ейй, много добре ти се е получило! Аз не разбирам от гъби, веднъж гледах и ги замърсих....Само съм брала нашенки до сега. Голдън тийчъра на мен много ми хареса, повече от трюфелите, които нещо ми бяха брутално шарени и тежки някак, а пък тези такива едни хем весели, хем мъдри! И мъничка дозичка от тях ми беше много приятна.
Знам, че не гледаш гъби, но ми стана много мило, че уважаван член на нашето общество като теб ми обръща внимание.
Еми обрах ги, не съм предполагал че за един ден ще презреят толкова брутално. Направо не повярвах как изглеждаха днес в сравнение с вчера. За другия път ще знам, че сторят ли ми се готови веднага се прибират, няма после или утре.
Не поучих отговор на моя въпрос, така че накиснах тортата с мицела направо в контейнера за 6ч. После се опитах да го извадя за да се отцеди обаче се раздроби на няколко парчета. Ще видим дали ще има втори флъш.
- Focktor
- Баш Градинар
- Мнения: 366
- Регистриран на: 04 Сеп 2019, 15:13
- Has thanked: 566 times
- Been thanked: 320 times
Взимаш 2 бутилки от 2 литра, или 1.5л стъклени и ги пълниш с вода. Слагаш ги върху тортата и поливаш вода (преварена, ама изстинала) докато не покриеш малко над тортата. Киснеш няколко часа, мисля че няма нужда по повече от 5-6. държиш с ръка средата, махаш бутилките и внимателно изсипваш водата през един от четирите края на контейнера
- Bathory
- Градинар
- Мнения: 277
- Регистриран на: 02 Ное 2022, 23:27
- Has thanked: 539 times
- Been thanked: 384 times
Този път беше оризово брашно, но нещо не ми хареса защото на места хайвера стана като лепило.
Сега съм сложил жито , обаче пък май е малко по сухо (трябваше да го варя още няколко минути може би). По натам ще пробвам и с царевица , а с агар още не смея да се заигравам. Опитах да отгледаме течна култура в банка с физиологичен разтвор (5%глюкоза и 0.9%NaCl),но май солта не им харесва, защото вече десети ден нищо не се случва.