Здравейте хора,
започвам от това, че преди 2 години с един приятел решихме да си поръчаме семена от Seedsman. За жалост поради някой обстоятелства не успях да стартирам моите (имаше идея да са на открито). Как да е, семките още са налични и живот и здраве ще ги пробвам април-май. С поръчката обаче ни изпратиха бонус 3 семки лемонов скънк, та реших да направя експеримент с едната. Конкретната ми идея бе да я засея в малка саксия - 2 литра да речем и да я гледам като стайно растение само на слънчева светлина сега - октомври, ноември, декември (дават, че за 2,5 месеца трябва да стане, понеже е автомат). Та метнах едното семе, чаках, чаках и след 3 дни покълна (на 13.10.). Тук при мен явно за момента има добра светлина и топлина, тъй като според мен растението се развива добре - прилагам снимка от днес - ден 20 от покълването. Почвата е от градината на село, която всяка година торя с естествен компост, който аз си произвеждам, тъй като имам много райграс, цветя и т.н. и не обичам да изхвърлям ценен материал (като кося тревата, като чистя цветове, листа...). Проблемът ми идва обаче от това, че вече се показва доста над перваза на прозореца и имам една комшийка, която не ми се кефи особено, та се притеснявам да не вземе да ми изпрати гости. Не искам и да си прекратя проекта точно сега. Та идеята ми е да мина на друг тип светлина и бокс. За целта бях правил една learning tower за детето, която остана така, обвих я с фолио и отгоре наредих 3 лампи с т5 лед х8 w на 4700 келвина. Знам, малко е високо като келвини, за ватовете уж трябва да стигнат за едно растение, но ще видим. Вентилатори няма да слагам, тъй като бокса ще го оставя отворен отдолу и отгоре и ще се получава естествена вентилация (иначе имам варианти разни от компютър, може да добавя при необходимост). Тъй като е експеримент не мисля да влагам никакви пари в специализирано оборудване, но ако тази светлина не е подходяща, някой има ли наблюдения от лед панелите - гледам има разни на 3К келвина с около 1700-800 лумена. или пък да сменя 1-2-3 от т5 пурите с по-различни (проблемът при тях е, че са на 30 см и няма особено разнообразие). Не знам и дали да топирам растението или да го оставя така. Торове - имаме варианти, поръчани от специализиран магазин (останаха при моя френд), та се чудя и кога да започна да торя и да давам добавки евентуално - може би след 1вия месец. Абе всякакви съвети ще са ми от полза - първи гроу вътре ми е, затова гледам по-скоро като на експеримент. Пускам снимки на растението, бокс-а и осветлението към момента. Чудя се и на каква височина да сложа лампите от върховете - към момента са на 45 см.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
.png)

и ми е интересно.