Здравейте, преди известно време си бях поръчал 100w LED панел от алиекспрес (като си мислих, че така ще спестя пари, понеже нямах средства.) и пуснах 3 автоматика от seedsmafia които ми беше дал мой познат. Та въпросната лампа от алиекспрес свети лилаво(червени и сини диоди) и аз си мисля, че не ми беше подходяща и не успяваше да “храни” растенията добре. През целия период торих с продуктите на biobizz. Някъде на 35-40тия ден растенията ми хванаха трипс и започнаха да се появяват странни петна по листата.

- наядените листа - това е от тия които не изсъхнаха
Аз като човек който досега не е гледал даже цветя не успях да разбера какъв им е проблема почти до края на жизнения им цикъл. Вече около 65-70 ден след много четене погледнах листата да ги видя отдолу и видях трипсите. Тогава започнах и да пръскам с Total Explosion.
Не ми помогна особено и трипсите си останаха докрай. Реколтата ми беше меко казано смешна ( 10тина гр общо от 3те растения) и не успях да си избия разходите.

- Много слаба реколта
Сега след доста изчетено отново си поръчах лампа, но този път се спрях на Mars Hydro TS1000, поръчах си и семки от seedsman които вече са при мен. Въпроса е, че чакам тия дни да ми пристигне лампата от mars hydro и съм пуснал 2 семки под тази лилавата лампа. На 08.08 им беше 1ви ден в който се показаха над почвата.
Имам следния въпрос.. Дали ще се шокират когато ги изместя от едната лампа на другата понеже светят различно като цветова гама? Чудя дали не са малки за 13ти ден над почвата?
Ще се радвам на всякакъв вид съвети понеже съм съвсем начинаещ, но пък имам желание да се науча.
П.С. Извинявам се за завъртяните снимки, но попринцип си бяха добре и сайта ги завъртя автоматично.