Дойдох и аз да ги видя моите дечица. Те вече са "моми" няма да ги поливам и днес. Вчера съм я свършил тая работа.
Приложих им малко Лст, че искам долните разклонения да дръпнат нагоре наравно с върховете.

Не е магнезий със сигурност. Като поливаш да не оливаш листата с вода? Като качваш снимки с някакви проблеми според теб е добре да има и снимки с по фокусирано върху засегнатото място.Jendarinapred написа: ↑25 Май 2020, 16:56 Здравейте Гръстери бихте ли ми казали какво се случва на мойте бебчета мисля че е магнезиев дефицит но съм твърде начинаещ моля помогнете не съм ги торил до сегаIMG_20200524_190930.jpgIMG_20200524_190937.jpg

Много ги мислите тези дози, растението си показва, кога от какво има нужда. 150 литра дупка, в която съм сложил в началото около 300 грама и след това в цъфтеж 2-3-та седмица още толкова и повече дори не е необходимо.АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑25 Май 2020, 08:47 Окей! Поръчах 5кг батгуано 1-10-1 класическото на прах дето е с прилеп на картинката.
Поръчах и palm tree ashes 5л на опаковката пише 0-3-14, а на описанието в сайта пише 0-1-30 баси разминаването по 80лв е всяко.
Ако може само някой по вещ да сподели как се храни най-правилно с тва гуано и ашес! Благодаря
Едит:
Хледах некво експирементално видео на 3 разстения
1. Хранено с бат гуано на чай
2. Хранено с бат гуано в почвата
3. Само на вода
Това което беше на чай изглеждаше супер здраво и добре, а останалите 2 еднакви като това с гуаното в почвата малко по-високо една идея, но и 2те във видимо не добро здраве.
Та, като си направя математиката за чая излиза:
50мл/Л вода от екстракт, ако се полива с по 50л вода това значи, че трябва да сложа 2,500мл от екстракта на поливка по 9китки излиза 22,500мл на всяка поливка.
За приготвянето на отвара да речем на половин доза от 25мл/л отиват 5кг гуано на 100литра вода. Което пък ще рече, че ще мога да полея само 4пъти.
Ако поливам по 2пъти в месеца с гуано ще стигнат за 2 месеца, но пък ми се струва, щее е доста малко? Мнения?
Поръчал съм и 5кг palm tree ashes, та ако ги редувам да избутам целия цъфтеж? Или пак ще излязат недостици?
Не ми се дават около 300лв за целия цъфтеж, баси..

И аз мислих така да действам. Не ги мисля много, просто искам да съм подготвен предварително. Искам да им дам оптималното от което имат нужда да са здрави до крайVetrushka написа: ↑26 Май 2020, 07:39Много ги мислите тези дози, растението си показва, кога от какво има нужда. 150 литра дупка, в която съм сложил в началото около 300 грама и след това в цъфтеж 2-3-та седмица още толкова и повече дори не е необходимо.АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑25 Май 2020, 08:47 Окей! Поръчах 5кг батгуано 1-10-1 класическото на прах дето е с прилеп на картинката.
Поръчах и palm tree ashes 5л на опаковката пише 0-3-14, а на описанието в сайта пише 0-1-30 баси разминаването по 80лв е всяко.
Ако може само някой по вещ да сподели как се храни най-правилно с тва гуано и ашес! Благодаря
Едит:
3. Само на вода
Това което беше на чай изглеждаше супер здраво и добре, а останалите 2 еднакви като това с гуаното в почвата малко по-високо една идея, но и 2те във видимо не добро здраве.
50мл/Л вода от екстракт, ако се полива с по 50л вода това значи, че трябва да сложа 2,500мл от екстракта на поливка по 9китки излиза 22,500мл на всяка поливка.
За приготвянето на отвара да речем на половин доза от 25мл/л отиват 5кг гуано на 100литра вода. Което пък ще рече, че ще мога да полея само 4пъти.
Ако поливам по 2пъти в месеца с гуано ще стигнат за 2 месеца, но пък ми се струва, щее е доста малко? Мнения?
Поръчал съм и 5кг palm tree ashes, та ако ги редувам да избутам целия цъфтеж? Или пак ще излязат недостици?
Когато поливам, почти винаги слагам, я водорасли, я коприва във водата. към 4-5 та седмица, им давам 2-3 пъти екстракт от гуано. 1 кг гуано в 1 литър вода, след това, от екстракта 300 мил. на туба от 10 литра вода.
Аз когато поливам, почти винаги им давам първо по 1 туба от 10 литра чиста вода, да се намокри хубаво почвата и после по добре поема торовете.
Пепелта от палми различните партиди имат различно NPK , това, че на едната е По различна не е проблем. С нея трябва да се внимава, защото е много алкална и повишава много PH-то. Нея съм я давал само, като съм ръсел на дупката, пак от 2-ра седмица цъфтеж, през 2 - 3 седмици, слагам по 2-3 от техните мерителни чашки.
Миналата година имах проблем с градината на вън, беше ми разкрита и след 3-та седмица цъфтеж са били почти само на вода. Ходих да ги обгрижвам, само вечер по тъмно в късните часове. Нямах никаква възможност да ги видя на светло и да преценя какво им трябва и бяха на усет.
Така, че ако дупката е заредена, както трябва може да мине и цялото отглеждане само с вода и на храната в почвата.

Да,точно,и аз бях тръгнала да пиша да нес е притесняват колегите чак толкова за пари и дозировки навън.Vetrushka написа: ↑26 Май 2020, 07:39Много ги мислите тези дози, растението си показва, кога от какво има нужда. 150 литра дупка, в която съм сложил в началото около 300 грама и след това в цъфтеж 2-3-та седмица още толкова и повече дори не е необходимо.АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑25 Май 2020, 08:47 Окей! Поръчах 5кг батгуано 1-10-1 класическото на прах дето е с прилеп на картинката.
Едит:
3. Само на вода
Когато поливам, почти винаги слагам, я водорасли, я коприва във водата. към 4-5 та седмица, им давам 2-3 пъти екстракт от гуано. 1 кг гуано в 1 литър вода, след това, от екстракта 300 мил. на туба от 10 литра вода.
Аз когато поливам, почти винаги им давам първо по 1 туба от 10 литра чиста вода, да се намокри хубаво почвата и после по добре поема торовете.
Пепелта от палми различните партиди имат различно NPK , това, че на едната е По различна не е проблем. С нея трябва да се внимава, защото е много алкална и повишава много PH-то. Нея съм я давал само, като съм ръсел на дупката, пак от 2-ра седмица цъфтеж, през 2 - 3 седмици, слагам по 2-3 от техните мерителни чашки.
Миналата година имах проблем с градината на вън, беше ми разкрита и след 3-та седмица цъфтеж са били почти само на вода. Ходих да ги обгрижвам, само вечер по тъмно в късните часове. Нямах никаква възможност да ги видя на светло и да преценя какво им трябва и бяха на усет.
Така, че ако дупката е заредена, както трябва може да мине и цялото отглеждане само с вода и на храната в почвата.

Ох,блазе ти!!!!!!!!:)Всичко е нагласено много яко!:оSofia Cannabis написа: ↑26 Май 2020, 05:47 Това ще е по-голямата част от градината - 73 дупки, има още една част от 26 дупки която се вижда зад чувалите, но не са направени още.
Има още чкч,bat guano и humic acid които не се виждат на снимките.
Дупките са на 6 метра една от друга и са шахматно на редовете. Така растенията ще имат място и няма да се допират по-никое време от развитието си. Така при нас се намалят драстично заболяванията.