Здравей, тоя въпрос го зададе в бая теми, но не ми остана време да ти отговоряGryster написа: ↑15 Май 2019, 20:37 Здравейте хора и всички! Моля за помощ. В раздела за сигурността или не мога да вляза или няма нищо и не съм много на ти с компютрите... За това и не съм ви писал но от много години ви се възхищавам на резултатите, старанието начина на мислене и ред неща... Моля ви за съвет, като за човек, не много на ти с компютрите, или пример, как вие влизате тук . Вече мога да трия екзиф на снимките.
Триенето на EXIF е елементарно..., а и навсякъде има сложена информация, че трябва да си триете EXIF и включително и бутон във форума за това.
В Гръсти можеш да влизаш направо, както влизаш и в другите сайтове, но при нас е дори още по-безопасно.
admin написа: ↑24 Мар 2019, 09:06 Стараем се да съхраняваме максимално малко информация относно потребителите на сайта. Много от вас влизат в сайта без да използват VPN което разкрива истинският ви IP-адрес, а ние не желаем да съхраняваме подобна информация, и за това сметнахме за най-правилно да направим сайта с временни сесии, които не позволяват на хората да стоят логнати за продължителен период от време, което от една страна предпазва и вас, като дори и някой да открадне компютърът ви няма да може да използва този акаунт или пък да открадне сесията ви.
Когато се логнете в стандартен сайт той запазва вашият IP-address, вид и версия на операционната ви система, разделителна способност на екрана, вида и версията на вашият браузър, локацията и езикът на вашият компютър и още много други данни. Когато ние не съхраняваме подобни данни, става невъзможно вие да сте логнати непрекъснато.
На кратко - стараем се да запазим анонимността на потребителите по всеки възможен начин и понякога това налага подобни неудобства.
Въпреки нашите мерки за безопасност няма 100% сигурност и няма нещо, което не може да бъде хакнато, въпреки че не записваме IP-address, както и не записваме други данни, както не е нужно да си регистриран с реален имейл и се стараем да не съхраняваме информация за потребителите и въпреки, че криптираме информацията от форума съвета ми към всички е да използвате VPN-ни. (не само в Гръсти, а навсякъде)
Аз лично ползвам VPN от няколко години още докато ползвах фермата ползвах VPN и от тогава ми стана такъв навик, Дори вече позлвам VPN почти постоянно. Просто държа на личната си свободата и в този случей не визирам органите на реда, а свобода от нахлуване в личното пространство от механизмите които събират информация. Примерно Google и Facebook знаят къде ходите, какво правите, какво ядете, с кого се ебете и дори знаят за кого ще гласувате, но най-бруталнот е че те продават тази информация на 3-ти лица, които я използват за различни цели (примерно маркетинг). Във века на технологиите в които лично пространство много трудно се опазва всяка допълнително усилие си заслужава и за това ползвам платен VPN не само за Grysti , а и за най-обикновенни сайтове за музика, новини, спорт, хороскопи, резервации и за каквото се сетиш. VPN ви пази и всяка стотинка за него си заслужава.
Има безплатни, но съм по-доволен от платените, а цените на VPN са повече от достъпни. Цените са различават според фирмите, които ги предлагат, броя на устройвства които ползвате, в зависимост дали ще плащате услугата месец за месец, или пакет за 6 месеца, за 12 месеца, за 24 месеца или 36 месеца .... По едно време ползвах VPN, които ми струваше около под 10 лева за месеца ако го плащаш месец за месец, но качеството им беше ниско и обслужваха само 1 устройство. В момента ползвам в пъти по-добър VPN и цената му е около 15-20 лева на месец при плащане месец за месец и обслужва 3 устройства едновременно. Обаче, ако си платя за 3 години на пред цената ще ми падне на около 6 лева на месец. Обикновенно, като плащаш предварително за по-дълъг период от време цените са по-ниски и то значително по-ниски... могат да ви намалят цената с 70%, но искат пари накуп за 2-3 години. Ако VPN компанията е стабилно определно си заслужават такива дългосрочни пакети, но на мен лично не ми се затварт 200 лева и за това въпреки, че ми излиза по-скъпо го плащам месец за месец, защото при желание мога да се прехвърля в друга VPN компания веднага.
На прост български език: спокойно можеш да ползваш Grysti без допълнителни системи за безопаност, но е по-добре ако ползваш VPN. VPN е хубаво да ползваш не само за Grysti, а за всички сайтове който посещаваш.
.png)