Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Блатной дневник #2 ( LED + HPS)

Заключено
Семена марихуана
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Sofia Cannabis написа: Много добре изглеждат, порастнали са доста спрямо последните снимки.
Какъв е плана на действие за напред?
Принципно искам да поизчакам още няколко дни за да се поизравнят всички и тогава да пускам 12/12.
Дали ти изглеждат ок за цъфтеж или още 4-5дни да им дам?

Имам всъщност няколко въпроса към теб.

Дали ще ми трябва култюб или мога да мина без него в светлия период зависи от външните температури достига 31-2 градуса.

И дали в тъмния период 17градуса е проблем.

Кога можех да махна листата в разстежа, че забравих и дали е уместно тъй като няма да вегетирам дълго време, а още 3-4дни и ги пускам(няма да стават големи и да им пречат).
Прикачени файлове
IMG_20191128_170554.jpg
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1521 times
Been thanked: 1272 times

По-добре да ги топираш, от колкото да им скубеш шумата.
Мир

ПС: Светлия ти приод нали е през ноща, заради тънката тарифа а и по-ниските температури през ноща.
В същата палатка съм гледал с две хпс Х 600вата през зимата и нямаше никакъв проблем с температурата.
completely mad
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Crazy Train написа: 28 Ное 2019, 17:29 По-добре да ги топираш, от колкото да им скубеш шумата.
Мир

ПС: Светлия ти приод нали е през ноща, заради тънката тарифа а и по-ниските температури през ноща.
В същата палатка съм гледал с две хпс Х 600вата през зимата и нямаше никакъв проблем с температурата.
Не е ли късно за топиране вече? А и, ако топирам трябва още поне 5-6дни вег да им дам заради стреса и прочее.

Светлия период е от около 18:00 до 12:00 на следващия ден. Ами явно е било баш зима и вън е било минус градуса. Реално при мен ако паднат под нулата или около в палатката има реален шанс да стане около 27-29градуса. Което по се ядва вече ама като видя 31-2-3 градуса и ми презлявя.. Реално докато започне да им пречи високата температура в напреднал цъфтеж тогава ще е кучи студ и в бокса вече ще е нормално затва се чудя..

Поръчал съм култюб, но стои в еконта и хич не ми се дават 100леа баш вмомента, та се чудя да ида да го взема или да си спестя алекото
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Таман са за топиране! Така като го гледам, бих ги топирал и след 5-6 дена ги пускам 12/12. С едно топиране мрежа няма да ти трябва. Таман ще ги ограничиш от към височина.
Култюба "краде" част от светлината, нещо от сорта: Слагаш 600в. с култюб, а дава резултати като 400в. без култюб. И друго! Обдухващият вентилатор е най удачно да го насочиш към самите растения. Въздушния поток отнема температура от нагорещени повърхности, но не и от лъчение.
Мир
completely mad
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

За топиране не е късно, Crazy Train ти е обяснил.

За махане на листата е рано още, ако ще ги махаш се прави на ден 21 след като си сменил 12/12 и след това на ден 42. Като се махат всики листа които ще махаш и ги оставяш да си се развиват. А не всеки ден да махаш по-няколко.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа: 28 Ное 2019, 19:57 За топиране не е късно, Crazy Train ти е обяснил.

За махане на листата е рано още, ако ще ги махаш се прави на ден 21 след като си сменил 12/12 и след това на ден 42. Като се махат всики листа които ще махаш и ги оставяш да си се развиват. А не всеки ден да махаш по-няколко.
Листа не бих махал в никакъв етап. Те сами си завяхват и пожълтяват тези дето не са нужни повече. Махам листа ако опъвам мрежа. Значи всичко под мрежата е "гол баджак", така да. Ама така, без план, дали ще се топира.... и тва с листата от де ти дойде на акъла...незнам!
completely mad
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Crazy Train написа: 29 Ное 2019, 02:25
Sofia Cannabis написа: 28 Ное 2019, 19:57 За топиране не е късно, Crazy Train ти е обяснил.

Листа не бих махал в никакъв етап. Те сами си завяхват и пожълтяват тези дето не са нужни повече. Махам листа ако опъвам мрежа. Значи всичко под мрежата е "гол баджак", така да. Ама така, без план, дали ще се топира.... и тва с листата от де ти дойде на акъла...незнам!

Човека пита кога се махат и аз му отговорих кога се прави за да не ги маха на случаен принцип.

Crazy Train - Прави каквото си искаш! 😁😂😁
Това което обясняваш се казва lollipopping cannabis. (бръснена на краката и кой както иска си го обяснява).
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

Crazy Train написа: 29 Ное 2019, 02:25 Листа не бих махал в никакъв етап. Те сами си завяхват и пожълтяват тези дето не са нужни повече.
А когато го видиш, че започва да повяхва и пожълтява не го ли махаш да влиза светлина за останалите? Иначе, здрави листа, що да ги махаш? Болните и загниващи листа се махат с цел да влиза светлина за здравите. Това е всичко.

Както някой се беше изказал в една др. тема - листата са като соларни панели на растението. Махаме само тези, които вече не работят, за да достига повече светлина до работещите.

Единствено листото трябва да пада от само-себе си , без да му оказваш сериозен натиск .
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Махат се пожълтялите и т.н. листа. Махат се и здрави в някои случаи, но там е за по-напреднали. Нали идеята е пича да си изкара матрял да има какво да се пуши?? Не си струва риска да пробва техники за напреднали и да рискува грола. Нека тоя грол да си изкара материял за пафкане и ако му е кеф да пробва. Сега е с нова лампа, тепърва оправя режимите, та май техниките ще му дойдат в повече...Да вземе да ги топира ще е по-добре. Вярвам, че ще излезе повече от 140г.
Мир!
completely mad
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Аз бих ги пуснал да цъфтят след още 3-5 дни вегетация. Без техники. Както много добре ти каза Crazy Train, първият път е важно да изкараш добив, а от много технки това може да се наруши.
На следващите бих се пробвал с някоя техника...

#БГКоноп
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”