Маслото явно си го правиш сам, та да попитам - готовите етерични масла от портокал по дрогериите стават ли за тази цел ?firstcitizen написа: ↑06 Сеп 2019, 07:21
Няколко капки концентрирано етерично масло от портокал в 1 литър престояла вода, след което се пръска със сместа редовно с помоща на пръскалка. Заради Витамин C в портокаловото масло, наричан още аскорбинова киселина или L-аскорбат има ефект на киселина, като топи яйцата и екзо скелетите на акари и листни въшки.
Това с концентрираното портокалово масло го повтарям от 2 години и знам че работи за акари, листни въшни и техните яйца, защото съм го ползвал Обаче предпочитате да пробват различни препарати, химии с карантитен срок, различни етерични масла и различни отвари вместо нещо, което работи и струва 4 лв за стотицили литри.
Пък толкова, като държиш да си купиш готов продукт можеш да си вземеш Spider Plant Agrobacteria, които инсектицид за акари, богат на свободни амино киселини с напълно естествен състав. , които също ще ти свърши работа.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Люти чушки
-
Pazuzo
- Градинар

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 82 times
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Концентрираното етерично масло от портокал не си го правя, а си го купувам. Да, вършат отлична работа. Дори има една българска марка от която съм много доволен и се казва ЕтерикА (Пловдивска фирма), но ги продават почти във всяка аптека, както и в много дрогерии. Тези масла са отлични за растителна защита. Ползвал съм и много други марки на други фирми, но няма нужда от по-скъпи продукти.Pazuzo написа: ↑06 Сеп 2019, 09:03Маслото явно си го правиш сам, та да попитам - готовите етерични масла от портокал по дрогериите стават ли за тази цел ?firstcitizen написа: ↑06 Сеп 2019, 07:21
Няколко капки концентрирано етерично масло от портокал в 1 литър престояла вода, след което се пръска със сместа редовно с помоща на пръскалка. Заради Витамин C в портокаловото масло, наричан още аскорбинова киселина или L-аскорбат има ефект на киселина, като топи яйцата и екзо скелетите на акари и листни въшки.
Това с концентрираното портокалово масло го повтарям от 2 години и знам че работи за акари, листни въшни и техните яйца, защото съм го ползвал Обаче предпочитате да пробват различни препарати, химии с карантитен срок, различни етерични масла и различни отвари вместо нещо, което работи и струва 4 лв за стотицили литри.
Пък толкова, като държиш да си купиш готов продукт можеш да си вземеш Spider Plant Agrobacteria, които инсектицид за акари, богат на свободни амино киселини с напълно естествен състав. , които също ще ти свърши работа.
Имал съм случай да не намеря портокалово масло и за заместител на портокаловото масло съм ползвал и мандариново масло или лимонено масло, които вършат същата работа, но лично аз предпочитам и съм по-доволен от етеричното портокалово масло. Като за 4-5 лв си вземаш 10 мл етерично портокалово масло. Като 5-6 капки етерично масло от портокал на литър са достатъчни, като винаги можеш да сложиш повече при необходимост. Но трябва да пръскаш няколко дни подред след, което вредителите изчезват и след такава интервенция не съм имал случай в който листни въшки или акари да са се върнали на растението.
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Всъщност и тази марка съм ползвал и върши работа. Няма нужда от течно витамин C във водата. По-добре сложи повече капки от етеричното масло, ако искаш да добавиш нещо. Но повече от 1 мл на 1 литър недей да даваш.
Пръскаш вечер по хладно след, като растенията не са огряти.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4013 times
- Been thanked: 4813 times
Това е първият път в който отглеждам чушки. Нещата вървят добре, ще имам чушки скоро.
На 1 Август се показаха семената над почвата. Бях сложил 40-50 семена от една чушка в салфетка и избрах 4-6 от тях. Тези които имаха най-голям първи корен и се бяха разпукали първи.
Изполвам RO Water за поливането:
Base - 250PPM
Cal-Mag - 250PPM
Total: 500PPM
На 1 Август се показаха семената над почвата. Бях сложил 40-50 семена от една чушка в салфетка и избрах 4-6 от тях. Тези които имаха най-голям първи корен и се бяха разпукали първи.
Base - 250PPM
Cal-Mag - 250PPM
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Може и да е от снимките, но ми се виждат много зелени, май им идва в повечко храната. Мойте чушки почти не съм ги торил, а са перфектно зелени, явно не искат много храна.Sofia Cannabis написа: ↑13 Сеп 2019, 21:53 Това е първият път в който отглеждам чушки. Нещата вървят добре, ще имам чушки скоро.
Base - 250PPM
Cal-Mag - 250PPM
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
- Sofia Cannabis
- Градинар

Да доста са зеленени. Аз ги храня с Base - 250PPM за цъфтеж което е препоръчително за отглеждане на чушки и има по-ниски дози на Азот.
Смених Cal-Mag който използвам сега и има малко повече Азот. Това е оказало влияние защото гледам че на reveg. растението което се отглежда с чушките има малко изгорели върхове.
Почти всички растения който съм отглеждал преди реагират на този Cal-Mag, ще го намаля за да намаля дозите на Азот. Ако не се оправи ще си взема от този който използвах досега.
Смених Cal-Mag който използвам сега и има малко повече Азот. Това е оказало влияние защото гледам че на reveg. растението което се отглежда с чушките има малко изгорели върхове.
Почти всички растения който съм отглеждал преди реагират на този Cal-Mag, ще го намаля за да намаля дозите на Азот. Ако не се оправи ще си взема от този който използвах досега.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Може новото да е от калциев нитрат + магнезиев нитрат.Sofia Cannabis написа: ↑15 Сеп 2019, 03:50 Да доста са зеленени. Аз ги храня с Base - 250PPM за цъфтеж което е препоръчително за отглеждане на чушки и има по-ниски дози на Азот.
.png)