Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Зимен експеримент
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
В никакъв случай в саксия това с ябълките,дренажа трябва да е твърд,не да се разложи после на пихтия някаква отдолу.
Особено в саксия!Айде в някакви дълбоки дупки навън директно,но и тогава не бих слагала джанки,ябълки и други,има по-добри неща,които да подложи човек:)Ето примерно като изброените за овошките,вече разградени да са ,не да гният там докато растението расте в тях.......
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Корените са ги изяли. Корените съм виждал пирони да ядът, а с едни ябълки ли няма да се справят. Слагал съм гори от банани така, както и рибни глави и остатъци, но повече не бих го направил, защото са си все пак гнилостни процеси, които отоделят температура, а и от самата ябълка можеш да пренесеш патоген директно по порена...
По-добре си направи 1 компостер и като е готов компоста го давай на растенията! Ще останеш приятно изненадан, какво прави един най-обикновенн домашен компост. Колкото по-разнообразен, толкова по-добре!
#БГКоноп
-
xploder
- Градинар

- Has thanked: 351 times
- Been thanked: 216 times
С удоволствие бих си направил компост, но в апартамент няма как да стане.
То и като цяло ябълките ги поставих поради това, че нямаше от къде да събера камъни за дъното на саксията. Просто се сетих прекалено късно, даже едната китка я бях пресадил без "подложка".
То и като цяло ябълките ги поставих поради това, че нямаше от къде да събера камъни за дъното на саксията. Просто се сетих прекалено късно, даже едната китка я бях пресадил без "подложка".
- firstcitizen
- Буден

Всичко е въпрос на желание. Може да се компостира в апартамен, чрез Бокаши технология и не мирише!
Как да си направиш кофи сам
Защот слагаш камани на дъното на саксията? Няма нужда от подложки... растението какво ще предпочите според теб 5 см камък или 5 см прекрасна почва?
Правиш хубав почвен микс от компост, кокос, торф и т.н. и нямаш никаква нужда от дренаж. Това не са ти кактуси !
#БГКоноп
- Zafor19
- Баш Градинар

- Has thanked: 1269 times
- Been thanked: 893 times
Супер, много благодаря, а и много хранително за киткитеfirstcitizen написа: ↑19 Ное 2019, 09:43Всичко е въпрос на желание. Може да се компостира в апартамен, чрез Бокаши технология и не мирише!
Как да си направиш кофи самАко искаш и кранче можеш да им сложиш, става и без кранче!
Защот слагаш камани на дъното на саксията? Няма нужда от подложки... растението какво ще предпочите според теб 5 см камък или 5 см прекрасна почва?
Правиш хубав почвен микс от компост, кокос, торф и т.н. и нямаш никаква нужда от дренаж. Това не са ти кактуси !
#БГКоноп
- Zafor19
- Баш Градинар

На клипа слагат Бокаши ЕМ1 за микроорганизми, дали е същото като Байкал М1? Тук в youtube един рашън показва как приготвя триците за Бокапи с Байкал
- firstcitizen
- Буден

Става, правил съм Бокаш с Байкал на няколко години. Дори съм правил и сравнение между Бокаши с бактерии от BetterOrganix и между Бокаши с бактерии от Байкал Ем 1. (ползвал съм и К+амино, както и веднъж Био Баланс Фолиар заради бактериите) С на BetterOrganix бактериите се развиват много по-бързо нещата. Така не ми остна време да допиша нещата в темата за компостирането.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
xploder
- Градинар

- Has thanked: 351 times
- Been thanked: 216 times
Много благодаря за мненията и видеата. Полезни са ми.
Камъните не са чак толкова много. Един ред с големината на половин орех, колкото ако преполея да не се задържа в почвата, защото го имах като проблем в първите гледания.
Камъните не са чак толкова много. Един ред с големината на половин орех, колкото ако преполея да не се задържа в почвата, защото го имах като проблем в първите гледания.
- Zafor19
- Баш Градинар

В другия форум бях писал лятото, ама и тук да споделя. Говорих с един продавач в магазин за семена и ми каза, че Байкал М1 го правят като киснат на топло един месец ЧКЧ почва и после прецеждат. Това К+Амино и RootBetter знаеш ли как се приготвят? При поръчка кои от продуктите на Better Organix са най полезни, че са доста?firstcitizen написа: ↑19 Ное 2019, 15:44 Става, правил съм Бокаш с Байкал на няколко години. Дори съм правил и сравнение между Бокаши с бактерии от BetterOrganix и между Бокаши с бактерии от Байкал Ем 1. (ползвал съм и К+амино, както и веднъж Био Баланс Фолиар заради бактериите) С на BetterOrganix бактериите се развиват много по-бързо нещата. Така не ми остна време да допиша нещата в темата за компостирането.
#БГКоноп
.png)