Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

White Widow | Black Sugar

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Ден 37 от поникване и ден 1 от 12/12.
Температура: 23-24° през тъмния и 25-27° през светлия период.
Влажност: 40-50%.
Лампа: 50см. от върховете на 50% мощност.

Послушах Inna и ги оставих около 32 часа на тъмно, след което лампата вече е на 12/12. Тази вечер мина първият им "ден" и сега очаквам да започнат ултра стреча. Колебая се дали да поливам, тъй като саксиите все още не ми се струват съвсем олекнали. Клончетата, които бяха останали по-надолу ги развързах и ще продължавам да се стремя да пазя всички върхове на равна височина.
foto_no_exif (2).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 41 от поникване и ден 5 от 12/12.
Температура: 23-24° през тъмния и 25-27° през светлия период.
Влажност: 50-60%.
Лампа: 50см. от върховете на 50% мощност.

Честита Баба Марта на всички, бъдете здрави и засмяни! Мина точно една седмица от голямото кастрене, в което цветята се претвориха! В събота вечерта полях с 4 литра разтвор, но все още са влажни и тежат, така че следващата поливка се очертава най-рано утре-вечер. За пръв път им дадох Bio Boost, като продължих с Bio Vega и Bio Rhizotonic така както е по схемата на BioCanna. Тук дължа големи благорадности на iKAR, който ме подсети за това, защото така както беше изобразена схемата се бях подвел, че още сега трябва да заменя Bio Vega с Bio Flores. Странно, че на едно от листата има някакви дупки, не мога да преценя дали е от лампата, от вентилатора, който брули директно този връх или някаква гадина е влизала вътре. Едно-две връхчета ги изпуснах малко по-на ниско, въпреки че ги отвързах още в момента, в който започнаха да изостават. Въпреки това мисля да ги оставя, макар че няма да се толкова добре огряти от лампата. Като изключим това, всичко останало изглежда наред и сякаш си гърмят. :roll:

Biocanna Bio Rhizotonic - 2.5ml.
Biocanna Bio Vega - 10ml.
Biocanna Bio Boost - 8ml.
Biobizz CalMag - 2ml.
Biobizz Bio Heaven - 8ml.
Biobizz Acti Vera - 8ml.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Тази сутрин добавих почва на всички саксии, този път само Biocanna Bio Terra Plus и довечера ще полея. Има едно разминаване в двете таблици на Biocanna - в едната таблица, заедно с почвата е описано, че в първите седмици от 12/12 се дава 10-20ml/10l Rhizotonic, а според другата в този период се дава само 5ml/10l. Освен това на таблицата с почвата дават BioBoost точно в този период го няма изобщо, а се дава заедно с Bio Flores чак след първите седмици стреч. В крайна сметка така и така започнах BioBoost-а, мисля вече да го слагам всеки път. За Rhizotonic се колебая дали за 4 литра вода да сложа 2 или 4ml.
product_1125.jpg
product_1126.png
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

За indoor бих използвал горната таблица. Долнта ще забави цъфтежа в началото - не е сигурно дали ще се отрази на цялата дължина на цъфтеж но колкото повече неща им казват да цъфтя от деня на смяна толкова по-добре.
12/12 е основното което ги сменя да цъфтя но също завишени нива на фосфор и калии са необходими за по-бърза промяна. Grow to Flower

Долната Таблица със сигурност има смъсъл за растения които се отглеждат отвън и този екстра 3 седмици период за мен е след summer solstice june 21. При външните растения след като започне да намаля денв края на юни започват да се разпъват но не цъфтя и след около 3 седмици обикновено започват да се показват белите косми и продължават да се разпъват за още няколко седмици.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 44 от поникване и ден 8 от 12/12.
Температура: 23-24° през тъмния и 24-25° през светлия период.
Влажност: 50-60%.
Лампа: 50см. от върховете на 60% мощност.
VPD-Bioengineering-Chart-1.jpg
Здравейте, банда! Не възнамерявах да правя ъпдейт преди да мине още поне седмица, но от два дни осмилих VPD таблицата. Опитах се да доближа растенията до най-благоприятните условия, а именно за късна вегетация - 24° на 60% влажност. Досега често се случваше да допускам до 27° на върховете при влажност 50%, което е далеч от идеалните условия спрямо VPD таблицата. Вече втори ден държа температура през светлия период 24° на 55-58% влажност, като сложих овлажнителя до едно странично прозорче на палатката и пуснах по-висока степен. Също така усилих лампата на около 60%. Смея да твърдя, че цветята изглеждат по-добре и мисля да продължа да полагам усилия да държа по-хладно и с по-висока влажност. Все още ми изглеждат тежки и влажни и затова мисля да почакам. Опасявам се, че овлажнителят удря точно в двете саксии и това може да забави съхненето. Още повече, че парата прониква през големия брой дупки в саксиите, които пробих. Ето и препаратите от последната поливка, която беше в сряда.

Biocanna Bio Rhizotonic - 3ml.
Biocanna Bio Vega - 9ml.
Biocanna Bio Boost - 9ml.
Biobizz CalMag - 2ml.
Biobizz Acti Vera - 8ml.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 49 от поникване и ден 13 от 12/12.
Температура: 22-23° през тъмния и 24-25° през светлия период.
Влажност: 55-60%.
Лампа: 50см. от върховете на 60% мощност.

Здравейте, в понеделник започнах с Bio Flores и им дадох мъжката 12ml, заедно с още толкова Boost в 4 литра разтвор и вече започват да се виждат първите женски белези на всички растения. Чудя се за ето това растение дали да не ги махна изцяло двата най-долни клона, защото и двата останаха наполовина от височината на растението и до тях изобщо не стига светлина. Дали ще е голям стрес за растението и добра идея ли е да го окастря толкова сериозно в този момент?
foto_no_exif (7).jpg
Като изключим това, просто полудяват и с всеки ден се разпъват яко. Ето и всички препарати, които сложих в 4 литра вода.

Biocanna Bio Rhizotonic - 3ml.
Biocanna Bio Flores - 12ml.
Biocanna Bio Boost - 12ml.
Biobizz CalMag - 2ml.
Biobizz Acti Vera - 8ml.
foto_no_exif (555).jpg
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (6).jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

Да, според мен спокойно ги махни от сега, както и др подобни по други цветя,които ти се струват така, не е стрес и нищо няма да загубят. Но нека кажат и колегите, аз мисля- да....
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Махай ако не стига светлина до тях
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Здравейте, преди два дни махнах двата клона от снимката от предишния пост. Направих грешката да отвържа двете растения откъм прозореца на палатката и за два дни страшно много надраснаха другите две, които останаха завързани. В крайна сметка им завързах пак само двата основни върха. Преди малко забелязах нещо доста странно - на тези двете външни растения един от 6-те им клона много изоставаше на височина и ги махнах. Така и двете растения станаха от 6 на 5 клона и изглеждат малко несиметрични, ама поне всички са високи и добре огряти. Тази вечер полях с тези препарати в 4 литра вода:

Biocanna Bio Rhizotonic - 2ml.
Biocanna Bio Flores - 12ml.
Biocanna Bio Boost - 12ml.
Biobizz CalMag - 2ml.
Biobizz Bio Heaven - 10ml.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

Всъщност симетрията не е от значение, те са вътре вече като една поляна🙂🤷Бройки върхове и тн това е второстепенно.....
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”