Уоу,това е много интересно!И сега ще видя кой е Парацелс.Zafor19 написа: ↑15 Мар 2020, 13:30 Ето едно малко по-духовно обяснение на Коронавирусът от Елезар Хараш
https://youtu.be/uFnLC8uMM2I
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Коронавирус
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
-
FikiStoraro
- Градинар

- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 971 times
Смешно е само като се случва на другите- гласеше една поговорка. Е, вече се случи и на нас.Inna написа: ↑14 Мар 2020, 17:01 Днес минахме със свекърва ми да видим какво става в Лидл,ако искате да спазвате някаква карантина това няма как да се случи там!Фрашкано е с народ и всеки оставя количката,след което я взима друг,тези колички с пръст не бих ги пипнала и по начало.Цялото население се е събрало накуп в Лидл и Кауфланд?!А в кварталния магазин си имаше всичко и нямаше жива душа,затова аз си напазарувах от там.![]()
Последно промяна от FikiStoraro на 15 Мар 2020, 21:16, променено общо 1 път.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
Inna
- Marijuana Mom

Не съм се подигравала ,но ми се стори неразумно всички да се скупчат веднага като чуят по новините ,че не трябва да се събират тълпи на едно място да направят точно обратното и всички да пипат едни след други едни и същи колички.Това е тъпо,какво искаш да ти кажа друго.В събота в час пик за пазаруване.Написала съм,че това противоречи на всякаква карантина,а в същото време местния магазин е празен с всичко вътре.Така си и беше,отбелязвам какво съм видяла.И за какво влизат всичките,защо не пратят един от семейството?Морал ли ми четеш нещо аз не мога да разбера?Ми хубаво като сте си донесли зимнина и зеленчуци,много сте предвидливи,браво!
-
FikiStoraro
- Градинар

Ти не си обидила никого,Inna написа: ↑15 Мар 2020, 18:06 Не съм се подигравала ,но ми се стори неразумно всички да се скупчат веднага като чуят по новините ,че не трябва да се събират тълпи на едно място да направят точно обратното и всички да пипат едни след други едни и същи колички.Това е тъпо,какво искаш да ти кажа друго.В събота в час пик за пазаруване.Написала съм,че това противоречи на всякаква карантина,а в същото време местния магазин е празен с всичко вътре.Така си и беше,отбелязвам какво съм видяла.И за какво влизат всичките,защо не пратят един от семейството?Морал ли ми четеш нещо аз не мога да разбера?Ми хубаво като сте си донесли зимнина и зеленчуци,много сте предвидливи,браво!
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
-
Inna
- Marijuana Mom

В нашия пак е празно,но аз ходя към 2,3.Или ще е добре късно вечер преди затваряне точно може би да се ходи.По възможност да не се пипат тия колички,те дано се сетят да ги бършат редовно с нещо.Днес обаче са изкупили месата и брашното.Засега аз си пазарувам както обикновено.......
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3539 times
Josep92 сменяй дрогатаJosep92 написа: ↑15 Мар 2020, 17:42Смешно е само като се случва на другите- гласеше една поговорка. Е, вече се случи и на нас.Inna написа: ↑14 Мар 2020, 17:01 Днес минахме със свекърва ми да видим какво става в Лидл,ако искате да спазвате някаква карантина това няма как да се случи там!Фрашкано е с народ и всеки оставя количката,след което я взима друг,тези колички с пръст не бих ги пипнала и по начало.Цялото население се е събрало накуп в Лидл и Кауфланд?!А в кварталния магазин си имаше всичко и нямаше жива душа,затова аз си напазарувах от там.![]()
Като гледам какво става в социалните мрежи колко постове има, хранещи паникьосаните хора, ако предположим, че са писани от хора които не са се презапасили, то означава, че много малко хора са се юрнали в магазините са се презапасяват. Математиката не ми излиза нещо, освен, ако половината постове не са от лицемерни да не казвам какви, яхнали тренда да се правят на спокойни. Тия хора по магазините имат близки- майки и бащи, баби и дядовци и т.н., които са болни и трудноподвижни, давате ли си сметка, че тия консумативи и продукти от първа необходимост може да ги купуват за болните си близки? Аз лично си накупих всичко необходимо за мен и семейството ми във вторник. Донесохме си зеленчуци и зимнина от село. Недай си Боже положението ще стане по-тежко.... Напълно оправдавам тия хорица. И тук искам да питам - Кой снабдява поставените под карантина с жизнено необходими продукти? Май никой. И как тези хора да си спазват карантината? В Китай карантината е много стриктна, ама е помислено за снабдяването на заразените със всичко необходимо...
В момента в България всички, който са заразни са под принудителна карантина в инфекциозни болници. Говорим за 40-50 случая, ако са хиляди има домашна крантина. (реално болните са хиляди и много от тях са го преболедували на крак, защото всеки 1 от тия 40 човека е контактувал поне с 200 други) Отделно заразата я има от месеци просто в България има официални данни за нея след като ЕС отпусна пари
Столична Община е предложила да доставя по домовете храна и лекарства на стари и самотни хора във вкъщи. Има отворен телефон за заявки. За другите градове незнам как е.
Искам да ви кажа, че в селата е много спокойно, няма паника, няма презапасяне и живота си тече нормално. (вярно във всяка къща е пълно със зимнина )
Кое ги опрадваш? Я ми обясни при зараза с опашка 200-300 човека това е изключително тъпо нещо.
Мен друго ме притеснява, че има възрастни хора в България с минимална пенсия и тези хора нямат пари да се презапасят. Те буквално си купуват хляб ден за ден и кътат всяка стотинка. Тия, които изкупиха хляба не осъзнават, че взеха едно от малкото нещо, които могат да си позволят тези с минимална пенсия.
Поговорката "Болен здрав носи" действа с пълни сили.
Съвременият край на Света ще е някаква ей такава тъпня.
П.П. Няма да си кривя душата, подготвил съм някой неща много отдавна. Много преди да се разчуе за Коронавируса. Някой неща не съм ги взел в тази връзка, а просто, защото желаех да ги имам. Въпреки предварителната подготвката бих казал, че съм неподготвен.
- firstcitizen
- Буден

Лекари – „новите опълченци на Шипка“, в отворено писмо до държавниците с молба за помощ
Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо на лекарите от МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив:
ОТВОРЕНО ПИСМО
До
Областен управител Пловдив
Община Пловдив
Щаб за борба с вируса
Министър на здравето
Министерски съвет
Президентство
От
МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив
д-р Цветан Деведжиев – зав. Кардиологично отделение
д-р Стоилов – нощен дежурен 13/14.03 – 40 години трудов стаж
Останал персонал на отделението
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,
84-годишната болна, приета през нощта на 12-13 март със съмнение за COVID-19 при нас – с отказ да бъде приета в Инфекциозна клиника, с отказ да бъде превозена от Спешна помощ, при отказ за съдействие от градския епидемиолог, остана при нас – при пълната ни неподготвеност – при създалата се сложна епидемиологична обстановка ние, с богатия клиничен и диагностичен опит в ежедневната ни клинична работа при:
Липса на маски, престилки и калцуни
Липса на респиратори
Липса на инструкции за работа в новата обстановка
Липса на тампони и разтвор за вземане проба за изследване на коронавируса
Липса на платените бодигардове – охрана на болницата през цялата нощ.
Днес чакаме човек от РЗЦ, за да вземе проба от болната, която те ще пратят за изследване в Стара Загора, може би – в понеделник…!!! Лед още 3 дни – около четвъртък – след седмица! – от приемането й, ще знаем Е ЛИ Е болната положителна за корона вирус при възможност да е заразила всички! в отделението ни!
Та, госпожо Каназирева, дано не ви се наложи да бъдете приета при нас със съмнение за коронавирус, при сегашната ни ситуация, и – защо не минете да видите каква е болницата, която с лека ръка определяте за база, след запълване на Инфекциозна к/ка на МА като база за болни от коронавируса?
Уважаеми щаб за борба с вируса, не мислете, че всичко е в ред в системата и, че извънредното ви положение е раздвижило статуквото…
Пише ви лекар с банална, незащитаваща маска, която не е функционална и се сменя на 2-3 часа, ако има резервна /а още няма!/ пристигнала… Лекар, със заплата 900! Лева, колкото сега ще давате на мед. сестри, и то увеличена сега, преди месец с 50! Лева. Пише ви завеждащ кардиологично отделение с 45-годишен стаж и опит, преболедувал всички сътресения на Здравната ни система, запазил все още надеждата, че можем да бъдем успешни.
Поздравяваме ви, скъпи управляващи, ние новите опълченци на Шипка – с бели престилки! Както онези славни българи с камъни и дърве се биеха с жестокия враг, ние – с голи ръце стоим, но – се борим уви, с камъни и дърве – в 21 век – с новата реалност и нов вирус …
Дано осъзнаете колко далеч е реалността от вашите мечти, разбирания и надежди… Не ви казвам надежда всяка тука оставили – надеждата и заедно с вас сме уверени, че ще победим.
Пловдив
14 март 2020 г.
Източник: ТерминалНО
Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо на лекарите от МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив:
ОТВОРЕНО ПИСМО
До
Областен управител Пловдив
Община Пловдив
Щаб за борба с вируса
Министър на здравето
Министерски съвет
Президентство
От
МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив
д-р Цветан Деведжиев – зав. Кардиологично отделение
д-р Стоилов – нощен дежурен 13/14.03 – 40 години трудов стаж
Останал персонал на отделението
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,
84-годишната болна, приета през нощта на 12-13 март със съмнение за COVID-19 при нас – с отказ да бъде приета в Инфекциозна клиника, с отказ да бъде превозена от Спешна помощ, при отказ за съдействие от градския епидемиолог, остана при нас – при пълната ни неподготвеност – при създалата се сложна епидемиологична обстановка ние, с богатия клиничен и диагностичен опит в ежедневната ни клинична работа при:
Липса на маски, престилки и калцуни
Липса на респиратори
Липса на инструкции за работа в новата обстановка
Липса на тампони и разтвор за вземане проба за изследване на коронавируса
Липса на платените бодигардове – охрана на болницата през цялата нощ.
Днес чакаме човек от РЗЦ, за да вземе проба от болната, която те ще пратят за изследване в Стара Загора, може би – в понеделник…!!! Лед още 3 дни – около четвъртък – след седмица! – от приемането й, ще знаем Е ЛИ Е болната положителна за корона вирус при възможност да е заразила всички! в отделението ни!
Та, госпожо Каназирева, дано не ви се наложи да бъдете приета при нас със съмнение за коронавирус, при сегашната ни ситуация, и – защо не минете да видите каква е болницата, която с лека ръка определяте за база, след запълване на Инфекциозна к/ка на МА като база за болни от коронавируса?
Уважаеми щаб за борба с вируса, не мислете, че всичко е в ред в системата и, че извънредното ви положение е раздвижило статуквото…
Пише ви лекар с банална, незащитаваща маска, която не е функционална и се сменя на 2-3 часа, ако има резервна /а още няма!/ пристигнала… Лекар, със заплата 900! Лева, колкото сега ще давате на мед. сестри, и то увеличена сега, преди месец с 50! Лева. Пише ви завеждащ кардиологично отделение с 45-годишен стаж и опит, преболедувал всички сътресения на Здравната ни система, запазил все още надеждата, че можем да бъдем успешни.
Поздравяваме ви, скъпи управляващи, ние новите опълченци на Шипка – с бели престилки! Както онези славни българи с камъни и дърве се биеха с жестокия враг, ние – с голи ръце стоим, но – се борим уви, с камъни и дърве – в 21 век – с новата реалност и нов вирус …
Дано осъзнаете колко далеч е реалността от вашите мечти, разбирания и надежди… Не ви казвам надежда всяка тука оставили – надеждата и заедно с вас сме уверени, че ще победим.
Пловдив
14 март 2020 г.
Източник: ТерминалНО
-
FikiStoraro
- Градинар

Хубаво, за снабдяването съм се изразил неподготвен. Което не означава, че останалото , което съм казал не е вярно- Накупил Ганя тоалетна хартия за целия блок, храна за цяла рота и почва да хейти останалите дето са се презапасили, от това по-точно обяснено здраве му кажи! Аз в магазина ходих, защото аз в тая блъсканица мога да се оправя, все ми е тая, ама я си представи майка, или пък 80-годишната ми баба ми в тоз калабалък от 200-300 човека? Бях с ясната представа, че има и други хора, които пазарят за близките си. Тъй, че гражданино, както те успокоятва бат ти Бойко, че имало достатъчно храна и нямало нужда от презапасяване, да не стане тъй тихомълком да изнесат сума ти продукция и консумативи в чужбина, и после да се правят на ударени...
- firstcitizen
- Буден

- Прикачени файлове
-
- keenef-min.jpg (27.66 KiB) Преглеждано 1769 пъти
- Magaria
- Градинар

- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 469 times
В България чувам от родители и познати че са под карантина цялото население, леля ми бачка в болница в интензивно отделение където посетители не се допускат... на практика влезеш ли в отделението излизаш с краката на преде или с много трайни увреждания... днеска говорихме с майка ми тя и е сестра и каза че имат и маски и спецялно облекло, облеклото било малко старичко... на мястото където бачка имат 10 аспираторни апарата в цялото отделени и в самия град , преди години и аз започнах да уча професията но поради финанси прекъснах, като гледам не изпускам много... хора над 55-60 годишна възраст няма да видат аспираторен апарат, бъдете сигурни в това! Картинката като цяло е ацки жалка точно поради този факт... Тука в Англия днеска вече болните достигат близо 2.000 обаче тука няма абсолютно никаква реакци освен че като влезеш в магазина не можеш да си вземеш доста продукти, хората си щъкат вънка макар и голям процент от тях да са със маски... училището до което живея си бачка! Ацки съм възмутен от тия тука че не взимат никви мерки за това което се случва освен че предупреждават да не се ходи по пъбове “бар” дискотеки и подобни... тука карантина няма и не се говори нищо за тва, разбираемо е че напуснаха Евросъюза и ако пуснат карантина, икономиката им ще бъде смляна яко...
.png)