Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Purple Rain - 2024

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 734 times
Been thanked: 1019 times

Spiral написа: 03 Юни 2024, 14:39
Peggy Zina написа: 02 Юни 2024, 16:10
Spiral написа: 22 Ное 2023, 22:45 Край на 4та седмица цъфтеж

Аз съм малко пас вече с тоя гроу :lol: опарих ги с лампата, наистина внимавайте с тия ЛЕД-ове ,че от 5 см разлика става белята, даже имам едно блийчнато петънце на една от главите по върховете, 45 см трябва да ги има поне при моята лампа. За 2 дена моцарелата цялата пожълтя отгоре, единственото нещо по което разбирам , че джелатото все още има повече азот, са ноктите иначе почти всичко е пожълтяло отгоре, надолу са ок. Отложих флора клиина за другия път и им дадох малко повече храна, а на автото сложих рипен и от следващата го флъшвам понеже вече влиза към края на 9та седмица. Не му уцелих топирането този път ама главите са доста спластени, ще си има ок тегло според мен, но изобщо не се доближава до това което може да бъде, както бях казал имам мерак да направя един авто гроу, но може би по следващия път.
20231122_213120.jpg20231122_213034.jpg
Мене това ми е притеснението на този етап, затова те цитирам , как да го предотвратя преди да е дошло на главата ми, аз съм с марс хидро тс 1000 в момента е на 25 см от върховете на 100% и немя мърдане, освен да я намаля , какво да правя, щото главите, тепърва ще надуват?
Ако не гледаш с CO2, растението не може да усвои повече от грубо 1000 PPFD, влез в сайта на производителя и сметни мощността спрямо разстоянието. Всеки модел си има картинки с PPFD проценти на различни разстояния. Така както го казваш може и да се наложи да я намалиш на 85 -90 %примерно, виж сайта и си ги прецени.
Врътнах една крива сметка, не знам дали е правилна височината в случая ми е постоянна величина, нея не я вкарвам в сметката 30 см. Значи при 100% мощност имам 1350 интензивност. Х са % мощност при които трябва да даде интензивност 1000, смятам на кръст и ми излиза , че трябва да е на 74%. ОООбаче въпросната таблица дава интензивност 850 при пощност 75%, ъъъ да те питам има ли файда от таблетките въглероден диоксид , че аз пари за СО2 система нямам , нямам и място?
въглероден диоксид
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1340 times
Been thanked: 2327 times

Peggy Zina написа: 03 Юни 2024, 15:29
Spiral написа: 03 Юни 2024, 14:39
Peggy Zina написа: 02 Юни 2024, 16:10

Мене това ми е притеснението на този етап, затова те цитирам , как да го предотвратя преди да е дошло на главата ми, аз съм с марс хидро тс 1000 в момента е на 25 см от върховете на 100% и немя мърдане, освен да я намаля , какво да правя, щото главите, тепърва ще надуват?
Ако не гледаш с CO2, растението не може да усвои повече от грубо 1000 PPFD, влез в сайта на производителя и сметни мощността спрямо разстоянието. Всеки модел си има картинки с PPFD проценти на различни разстояния. Така както го казваш може и да се наложи да я намалиш на 85 -90 %примерно, виж сайта и си ги прецени.
Врътнах една крива сметка, не знам дали е правилна височината в случая ми е постоянна величина, нея не я вкарвам в сметката 30 см. Значи при 100% мощност имам 1350 интензивност. Х са % мощност при които трябва да даде интензивност 1000, смятам на кръст и ми излиза , че трябва да е на 74%. ОООбаче въпросната таблица дава интензивност 850 при пощност 75%, ъъъ да те питам има ли файда от таблетките въглероден диоксид , че аз пари за СО2 система нямам , нямам и място?
въглероден диоксид
Не мисля, че има файда и до колкото знам те са повече за хидро, истинския начин да прилагаш co2 е с бутилка която да пуска в бокса постоянно малко, отделно бокса трябва да е запечатан и да следиш наситеноста на co2 във въздуха и градусите да са по-високи към 30. Не е най-лесното нещо ако искаш да го направиш баш както трябва, друга алтернатива за мен е просто да има човек, който да спи в стаята 😂. Така или иначе растението усвоява Co2 само в светъл период, който се предполага, че е пуснат вечер.
Keep on growing :stone:
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

MasterBlaster написа: 11 Юли 2023, 21:55 Здравейте! Днес им беше ден 71 цъфтеж. Менте Green Crack-а вече изглежда готов. Critical Sour Diesel-а остана с малки глави и не съм забелязал да е продължил херменето, но сякаш не се разви достатъчно добре. Red Hot Cookies има нужда от още малко време. Вероятно до седмица ще режа трите, а с Арджан ще мисля какво да правя впоследствие, защото очевидно има още много време докато е готов.

foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (5).jpg
foto_no_exif (6).jpg
Цитирам те , защото помня , че твоите китки бяха много масивни, гледам някои върхове почти опират в панела, как се оправи да нямаш блийчване? Защото при мене аз се уплаших и я намалих на 90 процента, гледам горе долу при едни условия гледаме....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Край на 4та седмица. Втората поливка ми беше с меласа, кокосова вода(уникална е ) , ензими 8 и половина литра общо. Някои пистили станаха кехлибарени, не им ли е рано още. Лампата малко я намалих, че се притеснявам от блийчване, кропвах ги , ама накрая пак тръгнаха нагоре, теглих им майните вече. По най-горе мерих с едно приложение от телефона, даде ми 3689 лукса...
Прикачени файлове
foto_no_exif(2)-min.jpg
Една снимчица на тъмно
Една снимчица на тъмно
foto_no_exif(11)-min.jpg
foto_no_exif(10)-min.jpg
foto_no_exif(9)-min.jpg
foto_no_exif(7)-min.jpg
foto_no_exif(6)-min.jpg
foto_no_exif(5)-min.jpg
foto_no_exif(8)-min.jpg
foto_no_exif(4)-min.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

А провери ли, да не би да има нещо неподходящо в кокосовата вода, консервант или друго? Аз съм пробвала единствено с вода от кокос, която беше вътре в него...Но не го ползвам редовно.... .А за близалата е раничко, да, но те могат и от жегата да позасъхнат тук там и от други неща. Не е желателно, но лятото се случва, а сега тази седмица ще е малко екстремна. Иначе пък се набутаха горе долу? 😂Добре изглеждат!
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Inna написа: 11 Юни 2024, 10:14 А провери ли, да не би да има нещо неподходящо в кокосовата вода, консервант или друго? Аз съм пробвала единствено с вода от кокос, която беше вътре в него...Но не го ползвам редовно.... .А за близалата е раничко, да, но те могат и от жегата да позасъхнат тук там и от други неща. Не е желателно, но лятото се случва, а сега тази седмица ще е малко екстремна. Иначе пък се набутаха горе долу? 😂Добре изглеждат!
Кокосовата вода си е само кокосова вода, чел съм етикета...Намалих лампата на 90% , защото ме притеснява да се не блийчнат, то верно при един момент квото и да правиш се стига пак да се бутат в панела. Уж при мене като стане топло през деня вече са в тъмния период. 3-те ми са със 70 дена цъфтеж, една мимоза имам с 60, как ще се оправям после и със сушене не зная, щото докато се суши едното , другите още ще са в цъфтеж...
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Вървим към средата на цъфтежа , имат някакви патологии по листата, не мога се ориентирам кво точно, ударете по едно рамо. Някак си не ми наливат като в предишния грол не знам защо.... Сториха ми са преполяти и разредих поливките на 5 дена, направих разтвор кокосова вода, меласа,Флорайзън, Блуум, Гуано, ензими, калмаг, ризотоник, биовег, хидрейт, камино, флорет,тор от бананова кора. Не знам дали прекалих с вермикулита, или защото сложих по-малко перлит...
Прикачени файлове
foto_no_exif(9)-min.jpg
foto_no_exif(8)-min.jpg
foto_no_exif(6)-min.jpg
foto_no_exif(5)-min.jpg
foto_no_exif(4)-min.jpg
foto_no_exif(3)-min.jpg
foto_no_exif(2)-min.jpg
foto_no_exif(1)-min.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Това е от мен на този етап в 6та седмица 12/12. Разредих поливките на 5 дена , че не ми хареса тази работа. Полял съм ги с разтвор на силикат, кокосова вода, меласа, гуано, ензими, флорайзън, блуум, флорет, к-амино, био баланс фолиар. Така като ги гледате колко им остава грубо казано, Мимоза Ево седи много клющава и сдухана(това с главите като пуканки), направо не знам кво да го правя, като цяло има 4- върха от цялата популация, които ми допадат.
Прикачени файлове
foto_no_exif(1)-min.jpg
foto_no_exif(9)-min.jpg
foto_no_exif(8)-min.jpg
foto_no_exif(7)-min.jpg
foto_no_exif(6)-min.jpg
foto_no_exif(5)-min.jpg
foto_no_exif(4)-min.jpg
foto_no_exif(3)-min.jpg
foto_no_exif(2)-min.jpg
foto_no_exif(13)-min.jpg
foto_no_exif(10)-min.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 3769 times

Каква ти е влагата в помещението, това на последната снимка е преторяване с изгорелите краища на листата. Не знам нещата, които даваш какво точно има в тях, но си имай едно на ум.
Не съм чел цялата тема, но какъв точно кал-маг ползваш? Има някой в които има прекалено много азот.
https://herbiesheadshop.com/blog/potass ... d-treat-it
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 20 Юни 2024, 17:07 Каква ти е влагата в помещението, това на последната снимка е преторяване с изгорелите краища на листата. Не знам нещата, които даваш какво точно има в тях, но си имай едно на ум.
Не съм чел цялата тема, но какъв точно кал-маг ползваш? Има някой в които има прекалено много азот.
https://herbiesheadshop.com/blog/potass ... d-treat-it
Влагата я държа към 50 , почвата ми съххне бавно уж перлит уж вермикулит слагах
Значи давам това им давам в 9-10л престояла вода.
- блуум на калонг 0.5-1м/л
- Ензими на Феро- 0.4мл/л
- Флорайзън на калонг - 0.5-1м/л
- Биг Бъд органичен 2мл/л от 2ра до 7ма седмица 2мл/л https://www.advancednutrients.com/produ ... s-big-bud/
- Калмаг на биобиз 0.5-1м/л този път последния не дадох
- Разтвор на Гуано на Плагрон - 500гр в 5л туба от няпрявения рязвор давам па 40-50мл в кофата
- Ризотоник 0.5мл/л
+ флорет, к-амино, био баланс фолиар на бетър органикс
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”