Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Въпроси от бъдещ фермер

Цялата важна информация на едно място
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

ganjalove написа: 19 Окт 2020, 00:44
village_stick написа: 18 Окт 2020, 23:09 Здравейте фермерчета, начинаещ съм и има няколко неща, които колкото и да се ровя не са ми ясни.

- използвам цялата гама на BioBizz, от това разбира ли се, че трябва са следвам тяхната хранителна програма? Прикачвам по долу тяхната хранителна програма.

- колко често се тори с CalMag?

- относно PH на водата, кога трябва да се контролира? Когато е чиста или смесена с определените торове преди са се натори?

- по какъв начин контролирате PH на голямо количество вода? Питам, ако имаш няколко, растения , е логично, че трябва да имаш няколко литра с вода или се бъркам?

- как точно разбирате кога е време за поливане? В моя случай, съм с 3 галона платнени саксии.

2.Калций и магнезий недей слага допълнително извън торовата програма,защото явно ги има в някой от 7-те бутилки.
Bio Bizz от известно време предлагат отделен продукт калций и магнезий, който е в отделна опаковка, но аз не съм ползвал.
0002004_biobizz-calmag.png
Когато съм гледал с техните торове почти винаги е имало проблеми с калция и магнезия.
В описанието на продукта на пише да се ползва при мека вода или вода, която е минала през обратна осмоза.
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

Да направили са го като добавка само ако е необходимо обаче ,понеже не го виждам в торовата програма на биобиза и това ме навежда на мисълта,че калций и магнезии има в торовете им.
Аз нали имам Сенси КалМаг на адвансет нутриентс,отзаде на бутилката пише използвайте само при необходимост.Като почнах да го търся из торовите програми на адвансед и го няма никаде този калмаг екстра.Те нали са им двукомпонентни торовете партА и парт Б и се оказа,че има и калции и магнезии в парт А (сенсиКалМаг е минерален тор и не е подходящ за градинари,който искат да отглеждат изцяло органично да кажа все пак да не се излъже и обърка някой:) )
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Да, затова казах при какви случаи се ползва препарата. Когато то се гледа с LED светлина, тогава на растенията им е необходимо повече калций и магнезий, това го пише в инструкцията на панела.
shtipc
Нов Градинар
Нов Градинар
Been thanked: 2 times

WDScorpio написа: 19 Окт 2020, 08:14
shtipc написа: 15 Окт 2020, 21:23 Здравейте!
Искам да попитам по опитните - как се отразява сланата върху растенията? Имам предвид ако ги оставя и евентуално падне слана и измръзнат, губя ли нещо като ги отрежа след като са измразнали и умират? Мислех ако позволява времето да ги задържа до края на месеца, обаче незнам как да процедирам в този случай
Много е относително, ако растението е към края и може да се бере аз не бих рискувал със сланата, но ако видимо може да се изчака поне 3 4 седмици, ще рискувам.....

village_stick - Относно ПХ-то и без да го коригираш всичко, ще си върви добре.
Благодаря за отговора, вече ги прибрах-някои узрели други не 8-). То днес беше по хладно и очакване за слани, оставил съм една бройка която е на етап посредата на цъфтежа и ще я държа докато не умре :D. Виждам само че почти всички шумки станаха лилави и не съм сигорен дали е от неблагоприятната температура или от сорта(понеже е от семки микс)
village_stick
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Здравейте, чета, че е доста е полезно да се добавя към храненето и меласа. От прочетеното разбирам, че е е много полезно за пофхранване на микро организмите в почвата.

Някой има ли представа на нашия пазар, кой вид и марка са подходящи, защото има доста марки и видове.

Някой, който има опит, ако може да сподели опита си с добавяне на меласа.

Благодаря предварително.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

village_stick написа: 07 Ное 2020, 21:48 Здравейте, чета, че е доста е полезно да се добавя към храненето и меласа. От прочетеното разбирам, че е е много полезно за пофхранване на микро организмите в почвата.

Някой има ли представа на нашия пазар, кой вид и марка са подходящи, защото има доста марки и видове.

Някой, който има опит, ако може да сподели опита си с добавяне на меласа.

Благодаря предварително.
В Кауфланда я има ,около 6 лв бурканчето. Blackstrap , тройна преварка. Ако някой знае къде има по на сметка да ме светне. Дава се по една супена лъжица на 5 литра престояла вода.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1510 times
Been thanked: 1257 times

Гледах в нета кофа 10кг за 9лв. но е от цвекло, за храна на животни. Направо е без пари, ама не съм пръчвал за сега. За сега имам точно от тази от кауфланд.
completely mad
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Crazy Train написа: 07 Ное 2020, 23:52 Гледах в нета кофа 10кг за 9лв. но е от цвекло, за храна на животни. Направо е без пари, ама не съм пръчвал за сега. За сега имам точно от тази от кауфланд.
Имам такава , за две години успях да я преполовя. Като нямам блекстрап под ръка, слагам по лъжичка от нея у материала за домашни торове. Принципно се води по-ниско качество, ма и на мен и на джоба ми не ни става става хубаво да се ръся по 6-7 лева за едно бурканче. :)
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Mukito
Been thanked: 1 time

Здравейте!

Бихте ли ми казали кои фирми в момента правят доставки до България? Спрял съм се на seedsman но и там немога да разбера дали правят доставки в момента. Долу горе имам понятие в избора си на фирма но незнам от кои точно да избирам...
Благодаря предварително !!!
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

Сиидсман работи без проблеми в доставките до България
Работим в тясно сътрудничество с екипа на Сиидсман и винаги издават предупреждение ако е възможно забавяне на пратките, но към този момент всичко е наред.
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”